Eşinize yemek yapmak için can atıyor musunuz ?

Eve haciz geliyordu, Hayrıye aksama yemek yapılacak deyip ne var ne yoksa pişiriyordu😂
Eve haciz geliyordu, Hayrıye aksama yemek yapılacak deyip ne var ne yoksa pişiriyordu😂
Hep Ali Rıza topluma empoze etti bunu..eve taşındıkları ilk gün akşamı bile Ali Riza hadi sofrayı kurun demişti 😁Hayriye ve Fikret otamata bağlı gibiydi..Sonra paşazade şevketi sofrafa başköşeye oturturdu.. Valla ferhunde iyi dayandı bunlara

Hep Ali Rıza topluma empoze etti bunu..eve taşındıkları ilk gün akşamı bile Ali Riza hadi sofrayı kurun demişti 😁Hayriye ve Fikret otamata bağlı gibiydi..Sonra paşazade şevketi sofrafa başköşeye oturturdu.. Valla ferhunde iyi dayandı bunlara
Bir de o kahve pişirme şerefini bahşetmesi yok mu, sanırsın şövalye ilan ediyor😂Sofra sofra derdi ama, birisi - bugun salı mı? Alı Riza bey - Afıyet olsun ve sofra terk😂

Adamın asker olduğu, yılda 1 ay eve geldiği bilgisi hiç paylaşılmamış ki biz de hak verip burada sayfalarca adama küfredelim. Yurtdışı denen yer de herhalde İsviçre olacak hali yok, muhtemelen adam bir Ortadoğu ülkesinde kelle koltukta geziyor 11 ay. Biz de burda boğazına dursun zıkkım yesin falan yazdık. Zaten çalışmayıp evde oturan birinden her gün çeşit çeşit yemek beklese de olur altıüstü 1 ay. Yurtdışından gelecek denince ben de adam ticaretle uğraşıyo arada birkaç günlüğüne fuara falan gidiyo sandım. Valla şu durumda ben aşçı değilim uşak değilim falan da denmez yani kusura bakmayın hak veremeyeceğim.
Aaa askermiymiş, ben bir sey dediysem de geri alıyorum, ben de 10 günlük filan gezi sandım :/Konu sahıbı uyuma hepsini pişir, adam HAKLI Oo şimdi asker canı neler iisster:KK68:

Yani sizce konu sahibinin eşinin nişanlıyken herkese bu kız yemek yapamıyor sorunmu diye danışması normalmi?
Eşi zaten sorunlu bu evliliğe devam etmesi hata , ben sadece eşi 11 ay yurt dışında ise bu yemek konusu neden sorun oldu o anlamda yazdım, lakin en büyük sorun eşinin zihniyeti orası bir gerçek...

Ay konu hepten karıştı sanki. Son durumda; adam askerse ve ayda bir eve geliyorsa ben eşime daha fazlasını da yaparım. Eşim yeter ki insan olsun. Ama evliliği kötü gidiyorsa herşey batar tabii insana..

Yoo hiçte gerekmiyor.
2 sene önce bi hata yaptın diye ömür boyu devam etmene gerek yok.
Ozaman her hata yapan bir sefer yaptım diye dönmesin devam etsin.
İstesem günde 10 çeşitte yaparım ama eşim bana illa yapacaksın dese 1 çeşit bile yapmam.
Sorun yapmak değil üslubu.
Üslup konusunda katılıyorum, normal bir ilişki içerisinde de canım çekti diyen bir eşe yılda bir ay yemekte ne çektiyse canı seve seve yapılır ve yapılmalı. Bu evlilik ise neresinden tutsan elinde kalıyor. O hatayı sürdürmek zorunda değil doğru söylüyorsunuz ama çevresinden gördüğüyle devam ediyor konu sahibi. Eski konularında da gayet açıkça burda fikir verilmiş herkes anlatmış eğriyi doğruyu ancak yine kendi çevresini dinlemeyi seçmiş belki de ön yargılı davranıyorum ama ben yine kendi çevresinde ki güruhu dinleyeceğini düşünüyorum ve o güruh açısından bakınca da benim önceki mesajımda dediğime geliyor laf. Tabi umarım güzel şeyler olmaya başlar bu kısır döngüden kurtulur ama açık konuşmak gerekirse yapacağını sanmıyorum.

Yemek yapmak benim için bir yük. Yalnız olsam tost yapar yerim hiç uğraşamam. Eşim yemek yemeyi sever, yapar da ama genelde yemek görevi bende. Canın ne istiyor diye sorarım, sen bilirsin dediğinde de sevdiği şeyleri yapmaya gayret ederim ama aynı anda 3 5 çeşit yemek yapamam kimse kusura bakmasın. Eskiden kayinvalidem bu konuda bana laf sokmaya çalışırdı duymazdan gelirdim atıyorum balık salata yiyorsak yemek değilmiş o yanına içli köfte de lazımmış gibi saçma şeyler söylerdi. Şimdi o da susmayı öğrendi.

Uğraştıracak yemek yapmayı sevmem. Eşim çok sever yemek yapmayı. Evlenmeden önce de bunu söyledim, o da önemli değil dedi. Genelde tavuk/balık/köfte yanına salata cacık makarna pilav tarzı yiyoruz. Tencere yemeği çok nadir yaparım. Sadece bebeğime yemek yaparken can atarak yapıyorum.

Merhaba arkadaşlar 2 yıldır evliyim. Eşimin yemeğe düşkünlüğü var evlenmeden önce hiç yemek yapmadım bilmiyordum yapma isteğimde hiç olmadı sadece aç kalmıcak ölmicek kadar beslenmeyi seviyorum ağırlıklı da sebzeyle yapılan yemekleri seviyorum. Eşimle nişanlıyken ailesine bu kız yemek yapmayı bilmiyor evliliğimde sorun olur mu diye herkese danışmış. Sonra evlendikten sonra internetten açarak yemek yaptım canım şunu istiyor dediğinde yapmadığım olmadı hatta lahmacunundan pizzasına kadar herşeyi denedim yaptım bu sefer dünya mutfaklarından yemekler yapmamı istedi. evlendiğimiz ilk zamanlar çalışıyordum misafirimiz de oluyordu işten gelip misafirlere kadar yemek yaptım eşim bu zamanlarda bana destek verdi tabi. Lakin yemek yapmaktan hiçbir zaman zevk almadım bu yüzden eşim hep beni suçladı “yok yemek yapmak sana yük” “çocuğun olunca da böyle yapabilecek misin” gibi bir sürü laf yedim hatta annemler bile kızım yemek yapmak zorundasın diye eşimin tarafını tutuyordu. Kimseye laf anlatamasamda ben bu güne kadar evime gelen kendi ailemden eşime eşimin ailesine kadar yemek yapmadığım kimse olmadı en hasta halimle bile. Şimdi eşim yurt dışında gelince 3 öğün yemek istiyor. Ciğer lahmacun yaprak sarması ve dolma biber bunları sadece bir gün için istiyor. Bende bunları bir günde yapamayacağımı her gün iki tanesini yapabileceğimi söylediğim için ailem dahil olmak üzere herkes tarafından yemek yapmayan bir insan ilan edildim. “Bir kadın eşi gelicem canım şunları çekti dediğinde yapmak için can atar sen benimle kavga ediyorsun “ diyor. Peki ben gün içinde bu sayılan yemekleri yapsam saçımı ne zaman tarayacağım ne zaman oturacağım kahve içeceğim . Ya gerçekten hayatım boyunca eşimi memnun etmek için yemek mi yapacağım ? Belki hata bendedir ben bunu yapmaktan her kadın gibi zevk almam gerekiyordur bilmiyorum. En sonunda artık çok bunaldım hiçbir kadın senin boğazına çalışamaz sadece senin boğazını düşünemez dedim yapar dedi herkes kocasına yemek yapmak için can atıyormuş
valla bazen cocugunuz gıbı dusunuyorsunuz ya da sahıplenıyorsunuz sanırım sevgılınızı ya da esınızı

ve ona guzel seyler yapmak sızı mutlu edıyor

ben de bunu cok sık yaptım ya da yasadım

ama şöyle de tehlıkelı bır durum var ki bir zaman sonra onun annesi gıbı hıssedıp ılıskınızdekı sevgının seklı de tutku da degısıyor

ayrıca erkeklerın cogu da bunu alıskanlık halıne getırıp hep sızın yemek yapmanızı bekler hale gelıyor

yanı ucunda ılıskı adına tehlıkesı olan bır hareket ya da lıskanlık aslında bu.

hayriye ve haciz olayı resmen ben ve esımın aılesınde de var desem :)))

dugun sabahı, arkadasım onlar da kalıyor onu almaya gıttım. esım, o ve ben.... cıkacagız ıste
. kayınvalıdem ve gorumcem resmen taslık cıger kahvaltı hazırlamıslar hem de o sıcakta. ve yıyın dıyorlar hepımıze

bıryere gıdecek oluruz, yemegınız var mı ekmegınız var mı sorusu olur beslenme hazırlayacagım sankı cusss

Dünyanın en iyi şefleri erkeklerden çıkıyor. Öğrensin kendi yapsın paşam.
3 senelik evliyim tatlı pogaca falan onları yapmayı severim. Ama öyle ellerime sinen sogan kokusunu ve mutfağa sinen yemek yağ kokusunu oldum olası sevmem. Herkes bir değil. Ayrıca eşinize bir şey olsa ne yapacaksınız düşündünüz mü sonunuzu? İşten çıkarak büyük bir hata yapmışsınız. Turkiye burası. Ekonomik kriz ulkesiyiz

Biz de beraber yaparız çünkü yaprak zor olduğu için sayıyı az yaparız sarma tadımlık dolma doyumluk tarzı olur sarma ve dolma sayısı önemli bence burda
O açıdan düşünmedim, bizde yaprak sarması yaprak sarmasıdır, bir tencere sararız, biber dolması ayrıdır. Yaprağın zorluğunu düşününce yanında bir de biber çok fazla geldi bana. Ama karışık dolma olarak yapılan yerler de var demek ki. Sizlere afiyet olsun, olsa da yesek tabi ben her türlü yerim 😄🌷

Merhaba arkadaşlar 2 yıldır evliyim. Eşimin yemeğe düşkünlüğü var evlenmeden önce hiç yemek yapmadım bilmiyordum yapma isteğimde hiç olmadı sadece aç kalmıcak ölmicek kadar beslenmeyi seviyorum ağırlıklı da sebzeyle yapılan yemekleri seviyorum. Eşimle nişanlıyken ailesine bu kız yemek yapmayı bilmiyor evliliğimde sorun olur mu diye herkese danışmış. Sonra evlendikten sonra internetten açarak yemek yaptım canım şunu istiyor dediğinde yapmadığım olmadı hatta lahmacunundan pizzasına kadar herşeyi denedim yaptım bu sefer dünya mutfaklarından yemekler yapmamı istedi. evlendiğimiz ilk zamanlar çalışıyordum misafirimiz de oluyordu işten gelip misafirlere kadar yemek yaptım eşim bu zamanlarda bana destek verdi tabi. Lakin yemek yapmaktan hiçbir zaman zevk almadım bu yüzden eşim hep beni suçladı “yok yemek yapmak sana yük” “çocuğun olunca da böyle yapabilecek misin” gibi bir sürü laf yedim hatta annemler bile kızım yemek yapmak zorundasın diye eşimin tarafını tutuyordu. Kimseye laf anlatamasamda ben bu güne kadar evime gelen kendi ailemden eşime eşimin ailesine kadar yemek yapmadığım kimse olmadı en hasta halimle bile. Şimdi eşim yurt dışında gelince 3 öğün yemek istiyor. Ciğer lahmacun yaprak sarması ve dolma biber bunları sadece bir gün için istiyor. Bende bunları bir günde yapamayacağımı her gün iki tanesini yapabileceğimi söylediğim için ailem dahil olmak üzere herkes tarafından yemek yapmayan bir insan ilan edildim. “Bir kadın eşi gelicem canım şunları çekti dediğinde yapmak için can atar sen benimle kavga ediyorsun “ diyor. Peki ben gün içinde bu sayılan yemekleri yapsam saçımı ne zaman tarayacağım ne zaman oturacağım kahve içeceğim . Ya gerçekten hayatım boyunca eşimi memnun etmek için yemek mi yapacağım ? Belki hata bendedir ben bunu yapmaktan her kadın gibi zevk almam gerekiyordur bilmiyorum. En sonunda artık çok bunaldım hiçbir kadın senin boğazına çalışamaz sadece senin boğazını düşünemez dedim yapar dedi herkes kocasına yemek yapmak için can atıyormuş
Niye yapmak zorundasiniz. Uzerinize mi tapulu kocaniza yemek yapma gorevi. Anayasada mi yaziyor?
Bir de esiniz sizi memnun etmek icin ne yapiyor? Bunu hic dusundunuz mu?
Ben bir de evde pisen yemegin sevilmemesi durumunu anlamiyorum. Yemek yapmissiniz mis gibi iste otur ye. Lokanta mi orasi. Hayret birsey. Nefret ediyorum yemek secilmesinden, yenilmemesinden. Benim esim de yemek secerdi cocuklar olduktan sonra oyle bir luksu kalmadi. Ne piserse onu yemek zorunda. Gerci ben cok ofkeleniyorum ondan da birsey demiyor olabilir.

Gayet çeşitli ve güzel yemekler yapmışsınız daha ne bekleniyor ki yapmayan biri değilsiniz.
Bende yemek yapmayı hiç sevmiyorum ilk evlendiğimde ilk yıl yaptım sonra arada eşim yaptı ama onun da yaptığı bildiği hep aynı tarzdı. Bir ara her gün tavuk yedik 😂
bebeğim oldu ek gıda hazırlarken mecburen yapıyorum aslında pratik şeyler ama yapmayı sevmiyorum bi de büyüdüğünde daha ev yemekleri çeşitlenmesi gerekiyor mecburen yapacağım . hep yorgun hissediyorum ve el çabukluğum olmadığı için zor geliyor tarifleri izlerken 2 dk da ne yemekler yapıyorlar ben bir yemeğe girişiyim mutfaktan çıkamıyorum.

Canım istemezse asla yemek yapmam dışarıdan söylerim. Çalışıyorum, yemek yapmayı da görev olarak görmüyorum. Kocam da çok istiyorsa kendi yapsın ya da dışarıdan söylesin. Hiçbirimiz köle değiliz

X