Eşinize yemek yapmak için can atıyor musunuz ?

Kusura bakmayın ama eşiniz ayrı geri kafalı, eşinizi destekleyenler ayrı…
Yemek yapmak zorunda değilsiniz. Bence işten, eşinizin isteğiyle ayrılarak da hata etmişsiniz. Ben de 2 yıllık evliyim. Hem iş hem ev birlikte yürütmek istemediğim için işten ayrıldım. Şu an evde olduğum için yapabildiğim yemekleri yapıyorum. Canım mutfağa girmek istemediği zaman da yapmıyorum. Ya dışarda yiyoruz ya eşim işten gelince kendi yapıyor. Anladığım kadarıyla sizin eşiniz yemek için yaşayanlardan. Keşke bir aşçıyla evlenseymiş de ömüüüür boyu mutlu yaşasaymış.

Sinirim bozuldu okurken. Allah’ım sen kadınları nelerle sınıyorsun.

Soruya gelince, yaklaşık 5 yıldır evliyim, ev hanımı sayılırım. Yemek yapmayı da seven bi insanım ama eşime yemek yapmak için can filan atmıyorum. Onun da böyle talepleri olmuyor zaten. “Bugün yemek yapmicam, dışarıdan söyleyelim” dediğimde “Neden” bile demez. “Bugün ne pişireyim sence” dediğimde henüz yemek ismi duymuşluğum yok, “Sana hangisi kolaysa onu yap” der hep. Eşinizin sanki bi aşçıya ihtiyacı varmış da evlenmek daha kolay gelmiş gibi. Bi de evlenmeden önce bu konuda millete danışmış. Kullandırmayın kendinizi, kocaman adam, çocuk mu? Canı bi şey istiyorsa kalksın yapsın veya dışarıdan alsın.

Keşke çalışmayı çok istiyorum bu aşçı tutmak için değil eşimde benimle aynı şartlarda olması için ama eşim artık buna razı gelmiyor 6 yıldır atanmayı bekliyorum Malesef bu da hayal oldu. Yurtdışından geldiği için evet bu saçma çeşitliliği istemesi ama yemek düşkünlüğü hep fazlaydı günde 3 öğün yer öğle yemeğini bile evden götürür ve hep farklı ve sulu olmayan et yemekleri isterdi. Bunlara alışığım yemek düşkünlüğüne bile alışığım ama yurt dışından geldiğinde sabah saatlerinde gelecek ve benden akşama kadar yemek yapmamı istiyor ayrıca restoranta götüreyim demem bile sinirlendiriyor

bütün konularımı okumanızı tebrik ederim ama her konuya benim yazdığıma ne kadar eminsiniz ve eşim asker değil askeri personel ayrı yaşıyorduk lakin 2 yıldır aynı evde yaşadık şimdi de yurtdışında. Yaşadığım bu dönemdeki sorunumu anlattım gelinlik problemi çok farklı bir problem şuan yaşadığım çok ayrı herkesin tek bir sorunu olduğunu düşünmeniz ve burayı tek bir sorun için açabildiğimizi mi söylemeye çalışıyorsunuz? Ayrıca ayrılacağıma karar verdiğimiz zamanlarım oldu boşanma davası açmışlığımda evet tekrardan barışmaya karar verdiğimde oldu bunları neden açıklamam gerekiyor şuan bir sorun hakkında insanların görüşlerini almam neden sizin için çok önemli kaldı ?
Kusura bakmayın ama eşinizin ne mal olduğu eski konulardan belli , suç biraz da sizin hep göz yummuşsunuz, işinizi bile bırakmışsınız, eski konular önemli...

Evlenir evlenmez hamile kalan insanlar var. Eşlerini zerre tanımıyorlar çünkü ben 3 sene tanıdığımı düşünerek evlendim 2 yıldırda evliyim hala yeni özelliklerini yeni yeni görüyorum 50 yaşında boşanan çocukları olan insanlar da tanıyorum bir erkeği veya erkek de değil insanı tanımak ne kadar zaman alır ? Veya ne zaman tamamen tanırsınız ? Kusura bakmayın ama her yıl farklı bir insanla evli olduğunu düşünen insanlar bile var bunun bilincinde bir insanım bu yüzden çocuk şuan da önceden de düşünmedim ama eğer düşünürsem de bu evliliğimin devam etmesi veya boşanmamla alakalı olabilecek bir şey değil neden çocukla vurmaya çalışıyorsunuz çocuğu olan insanların eşleriyle gerçekten problemi olmuyor mu? Daha büyük sorunları olanlar var çocuğu katıp karıştırmanız çok mantıksız
Sizin çok büyük bir sorununuz var zaten , farkında mısınız 🙄

Ay en sevmediğim şey de başkalarından örnek verilmesi, karısını mutfağa sokmayan kocalar da var o zaman siz de ondan örnek verin. Elinizden geleni yapmışsınız zaten aynı günde ben de o sayılanları yapamazdım açıkçası yapanlar var diye yapmak zorunda da değiliz. Hiç kendinizi suçlamayın aileye de taşımayın konuları.
Bizde yemekleri eşim yapıyor mesela benim canım ne isterse yapmaya çalışıyor. Ben de yapıyorum tabi ki 5 kez yemek pişiyorsa 3 kez o yapıyor ama. Kadının böyle bir zorunluluğu yok. Ben de temizlik yapıyorum. Böyle bir görev dağılımı yaptık. Ben de çalışıyorum çoğu zaman ondan geç geliyorum her işi üstlenemem.

Tüm mesajları okuyamadım ancak kendi hayatımdan örnek vericem. Hafta içleri her gün eşim yemek yapar. Ben ondan geç geliyorum eve ve ben gelmeye yemeği hazır ediyor. Canı özel ve kendinin yapamayacağı bir şey çektiğinde hafta sonu yapıyım diyerek anlaşıyoruz ve keyifle yapıyorum. O beni zorlamıyor ben de hiçbir konuda onu zorlamıyorum. Hatta yemek yaparken çok seksi olduğunu söyledikçe daha da keyifle yapıyor. Erkekler kişiden kişiye değişsede biraz çocuksudur bence. Kanına girerek iki tatlı söz bir öpücükle bir çok şey yaptırılabilir ancak sizin hödük eşinizde bunların işe yarayacağını düşünmüyorum. Kendisine eş aldı köle değil farkına varması lazım. Ayrıca sizin de o dediği için işten çıkmanız tüm yaptıklarını tasdiklemiş ne yazık ki. İşten çıkmak gibi bir hatayı yaptıysanız bundan sonra da zaten böyle gider bizler boşuna konuşuruz siz de tüm gün eşinize dolmalar börekler çörekler yaparsınız. Nasıl olsa evde otursun yemeğimi yapsın evimi temizlesin diyor çünkü.

İlk büyük hatayı yemek yapabilmek için işten ayrılmakla yapmışsınız, tamamen yemek yapmanın göreviniz olduğunu kabul etmişsiniz bir nevi. Burdan sonra zor döner. Şimdiye kadar orta yolu bulmanız lazımdı. Ben de eşime ağır yemekler yapıyorum ama her zaman değil. Günlük hayatın koşuşturmasından kimi zaman ne bulsak onu yiyoruz. Siz her akşam sarmalar lahmacunlar devam. Allah yardımcınız olsun.

Eşinizin tavrı hoş değil bence. Ben yemek yapmayı severim bazen kolay bazen ugrastırıcı yemekler yaparım. Ama aşçıda değiliz yani. Mesela lahmcunu dısardan söyleyebilir bunu size yaptırması bana şımarıklık geldi. Evinizde bu yemek işi sorunlaşmış aileniz mesela neden böyle düşünüyor onların nerden haberi var. Gereksiz bir konu tüm aileye sirayet etmiş.çocuk olunca görürüö demes de çok komik çocuklar kendisi gibi günde 3 öğün ağır yemeklerle beslenmiyor. :)

Merhaba arkadaşlar 2 yıldır evliyim. Eşimin yemeğe düşkünlüğü var evlenmeden önce hiç yemek yapmadım bilmiyordum yapma isteğimde hiç olmadı sadece aç kalmıcak ölmicek kadar beslenmeyi seviyorum ağırlıklı da sebzeyle yapılan yemekleri seviyorum. Eşimle nişanlıyken ailesine bu kız yemek yapmayı bilmiyor evliliğimde sorun olur mu diye herkese danışmış. Sonra evlendikten sonra internetten açarak yemek yaptım canım şunu istiyor dediğinde yapmadığım olmadı hatta lahmacunundan pizzasına kadar herşeyi denedim yaptım bu sefer dünya mutfaklarından yemekler yapmamı istedi. evlendiğimiz ilk zamanlar çalışıyordum misafirimiz de oluyordu işten gelip misafirlere kadar yemek yaptım eşim bu zamanlarda bana destek verdi tabi. Lakin yemek yapmaktan hiçbir zaman zevk almadım bu yüzden eşim hep beni suçladı “yok yemek yapmak sana yük” “çocuğun olunca da böyle yapabilecek misin” gibi bir sürü laf yedim hatta annemler bile kızım yemek yapmak zorundasın diye eşimin tarafını tutuyordu. Kimseye laf anlatamasamda ben bu güne kadar evime gelen kendi ailemden eşime eşimin ailesine kadar yemek yapmadığım kimse olmadı en hasta halimle bile. Şimdi eşim yurt dışında gelince 3 öğün yemek istiyor. Ciğer lahmacun yaprak sarması ve dolma biber bunları sadece bir gün için istiyor. Bende bunları bir günde yapamayacağımı her gün iki tanesini yapabileceğimi söylediğim için ailem dahil olmak üzere herkes tarafından yemek yapmayan bir insan ilan edildim. “Bir kadın eşi gelicem canım şunları çekti dediğinde yapmak için can atar sen benimle kavga ediyorsun “ diyor. Peki ben gün içinde bu sayılan yemekleri yapsam saçımı ne zaman tarayacağım ne zaman oturacağım kahve içeceğim . Ya gerçekten hayatım boyunca eşimi memnun etmek için yemek mi yapacağım ? Belki hata bendedir ben bunu yapmaktan her kadın gibi zevk almam gerekiyordur bilmiyorum. En sonunda artık çok bunaldım hiçbir kadın senin boğazına çalışamaz sadece senin boğazını düşünemez dedim yapar dedi herkes kocasına yemek yapmak için can atıyormuş
az ye de hizmetçi tut diyorum ben eşime sdjgspdofhgjdfh

Merhaba arkadaşlar 2 yıldır evliyim. Eşimin yemeğe düşkünlüğü var evlenmeden önce hiç yemek yapmadım bilmiyordum yapma isteğimde hiç olmadı sadece aç kalmıcak ölmicek kadar beslenmeyi seviyorum ağırlıklı da sebzeyle yapılan yemekleri seviyorum. Eşimle nişanlıyken ailesine bu kız yemek yapmayı bilmiyor evliliğimde sorun olur mu diye herkese danışmış. Sonra evlendikten sonra internetten açarak yemek yaptım canım şunu istiyor dediğinde yapmadığım olmadı hatta lahmacunundan pizzasına kadar herşeyi denedim yaptım bu sefer dünya mutfaklarından yemekler yapmamı istedi. evlendiğimiz ilk zamanlar çalışıyordum misafirimiz de oluyordu işten gelip misafirlere kadar yemek yaptım eşim bu zamanlarda bana destek verdi tabi. Lakin yemek yapmaktan hiçbir zaman zevk almadım bu yüzden eşim hep beni suçladı “yok yemek yapmak sana yük” “çocuğun olunca da böyle yapabilecek misin” gibi bir sürü laf yedim hatta annemler bile kızım yemek yapmak zorundasın diye eşimin tarafını tutuyordu. Kimseye laf anlatamasamda ben bu güne kadar evime gelen kendi ailemden eşime eşimin ailesine kadar yemek yapmadığım kimse olmadı en hasta halimle bile. Şimdi eşim yurt dışında gelince 3 öğün yemek istiyor. Ciğer lahmacun yaprak sarması ve dolma biber bunları sadece bir gün için istiyor. Bende bunları bir günde yapamayacağımı her gün iki tanesini yapabileceğimi söylediğim için ailem dahil olmak üzere herkes tarafından yemek yapmayan bir insan ilan edildim. “Bir kadın eşi gelicem canım şunları çekti dediğinde yapmak için can atar sen benimle kavga ediyorsun “ diyor. Peki ben gün içinde bu sayılan yemekleri yapsam saçımı ne zaman tarayacağım ne zaman oturacağım kahve içeceğim . Ya gerçekten hayatım boyunca eşimi memnun etmek için yemek mi yapacağım ? Belki hata bendedir ben bunu yapmaktan her kadın gibi zevk almam gerekiyordur bilmiyorum. En sonunda artık çok bunaldım hiçbir kadın senin boğazına çalışamaz sadece senin boğazını düşünemez dedim yapar dedi herkes kocasına yemek yapmak için can atıyormuş
Ay aynı böyle urfalı bi sevgilim vardı pislik herif yemek yapmayı bilmiyorum diye sürekli psıkolojık baskı kuruyodu bu sekılde ac kalıcam ben alısık degılım sen bılmıyosun anca gezıyosun bılmem ne dıye sureklı yerdı beynımı. Hayattan tek bildikleri ye iç sıç yat böyle adamların

Eşinizin asker olduğunu ve ayda yılda bir yanınıza geldiğinden bahsetmemişsiniz, arazide olduğu için muhtemelen kimi yemekleri özlüyordur. Ama yine de yanlış adımlar atmışsınız. Geri kalan 11 ay evde boş boş eşinizi beklemek pek mantıklı bir fikir gibi durmuyor.

Eşinizin asker olduğunu ve ayda yılda bir yanınıza geldiğinden bahsetmemişsiniz, arazide olduğu için muhtemelen kimi yemekleri özlüyordur. Ama yine de yanlış adımlar atmışsınız. Geri kalan 11 ay evde boş boş eşinizi beklemek pek mantıklı bir fikir gibi durmuyor.
Başka yorum yapacaktım,bunu okuyunca işin rengi değişti.Doğruysa yazdığınız bence bütün yorumlar sil baştan olur ama insan ilk mesajda bu detayı niye vermez.Eş bir ay yanındaysa üç değil,on üç öğün bile istese yeridir.

Başka yorum yapacaktım,bunu okuyunca işin rengi değişti.Doğruysa yazdığınız bence bütün yorumlar sil baştan olur ama insan ilk mesajda bu detayı niye vermez.Eş bir ay yanındaysa üç değil,on üç öğün bile istese yeridir.
Önceki konularında bahsetmiş. Kesin bilgi.

Ben yemek yapmayı severim aslında. Ama düzenli bir görev haline gelince insan sıkılıyor. Eşim çok nadir bir yemeği özellikle ister. Sizinki gibi boğaz mide odaklı olsa sinirlenirdim.

X