- 17 Eylül 2007
- 4.815
- 30
canım deridonducu benim en büyük kurtarıcım.çoğu sebzeleri hazırlayıp dondurucuya atıyorum oradan pişiriyorum.emin ol kızartmadan daha çabuk oluyor etrafta çok kirlenmiyor.mesela ıspanağı alınca yıkayıp doğruyorum 1 kilo alıyorum 3 buzdolabı poşetne koyuyorum.soğanı doğruyorum kavurunca ıspanağı atıyorum o kendi kendine pişerken ben ertesi gün için sebzeleri hazırlıyorum ıspanağı yerken diğer yemekte kendi kendine pişiyor zaten.vaktim oldukça hazırlayıp dolaba koyuyorum çok kolay oluyor sebze yemeği en azından 2 gün gidiyor yanına çorba veya pilav vb yapılıyor zaten ertesi günede kalıyor 2 günde bir yemek yapsan yetiyor zaten 6 gün çalışıyorum pazar günüde akşama kadar yemek yapmakla uğraşmıyorum.sana birkaç pratik örnek vermek isterim
- mesela 1 kilo kıyma al bir kısmını kavur saklama kabıyla buzluğa koy yemeklere koyacağın zaman kaşıkla eklersin.bir kısmını köfte yap buzluğa at akşama pişirceğin zaman sabah çıkmadan buzluktan çıkar buzdolabıa koy kalanıda buzdolabı poşetine azar azar düz ince şekilde koy (ince şekilde koyarsan çabuk çozülür)
- vaktin olunca taze fazulyeleri doğra üzerine domates doğra mesela 3 kilo fasulye 3 kilo domates 1 çay bardağı yağ tencereye koy hafif sararana kadar pkavur soğuyunca buzluk poşetine koy.(ortalama 7 poşet).pişirceğin zaman buzluktan çıkar soğanı kavur üstne buzlu halde fasulyeleri koy(çözülmeden)bir kaşık salça 1 çay bardağı su(ben su koymuyorum)koy kendi kendine pişir.
- maydonozu,dereotunu,soğanı doğrayıp buzluğa at
- tavuğu aldığında soslayıp buzluğa at sosunu daha güzel çekiyor hemde kolayca oluyor atıyon fırına pişiyor(sosiçin biraz yoğurt,baharat,sarımsak arzuna göre)
- patlıcanı közle buzlupa at,karnıbaharı haşlayıp at buzluğa
- sarımsakları soyup kavanoza koy üstüne yağ koy soymakla uğraşmazsın
ayrıca yağınıda salataya koyabilirsin eksildikçe üstüne yağ koyarsın
- yufkayla börek yapıp at buzluğa lazım olunca üstüne yumurtasını sür at fırına pişsin
- patlıcanı karnıyarık için kızart dondurma kutusuna üstüste koy gerektiği zaman koy tepsine üstünede onceden kavurduğun kıymayı koy domates biber ekle at fırına
bunun gibi şeyler canım inşallah biraz yardımcı olabilmişimdir biz çalışanların en büyük kurtarıcısı derin dondurucu.çok uzattım sanırım kusura bakmayına.s.
Allah razı olsun senden. Hiç usanmayıp yazmışsın. Artık bende şikayet edersem bu güzel önerilerden sonra kendimden utanırım.Bişey sorucam karnı baharları buzluktan çıkardıktan sonra nasıl işlemden geçiricez ilk defa duydum. Sonra sarmısakları yağın içinde bekleticez diilmi buzdolabındamı?