eşinin ailesiyle yaşamak ölümmüş.....ölüyorum

eşinin maaşıyla hem kira verip hem geçinmeniz çok zor:KK50:

ayrıca baştan kabul etmişsin zaten daha 1 ayda arıza çıkarırsan kocan da soğur senden...

hem anlamadım 2 tabak yemek koyunca mı yoruluyorsun... o kadar işi yapıyosun zaten adamcağızın önüne de bi tabak koyuver:44:

esiniz aldigi maasla bir ev gecindirmenin imkansiz oldugunun bilincinde
ee o zaman neden bu kadar erken evlilik
anne babaya sirtini dayayip gelin köle gibi calissin
bir kadinin evinin hanimi olmadiktan sonra ben ne anlarim o evlilikten
esinizi ikna etmeniz zor görünüyor

ay bitürlü çıkamıyorum yaaaa
summm demek sende birsin sanada üzüldüm canım benimkide tek oğlan
annemlere yarım saatiz canım ama bizim yaşadığım yerde de evler var annemlerin şükür gelkdiklerinde hemen gidioz uzak olan evde kalıoz da burda kalmıoz
babala babası çok ii anlaşıo her gittiğimizde onları çağırsakmı çağırmasakmı derdi var bide
çağırsak erkenden kalkıyolar ben aileme doyamıyorum çağırmasak çağırmadı oluyor.....offfffffff
senin kaynananda dursun 1 günlüne allahım yaa bide bebek oldular başımıza

Evet yaaa.. :/ bosverın canım cagırmayn sureklı ıkınız gıdın onlarıda annen ayrı cagırsın sız evde basbasa kalırsınız :KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1:

Merhabalar,Keşke Baştan Kabul Edip Acele Etmeseydiniz.Ev Ev Üstüne Olmuyor.Yarın Birgün Kayınvalideniz Ve Kayınpederiniz Eşinizin Maaşına da El Koyması Bu Durum da Şaşırtıcı Olmayacaktır.Eşiniz de İş Biter.Ne Yapıp Edip Eşinizi Enazından Kiraya Çıkma Konusunda İkna Edin.Rahatı Beyde Yok Kayınvalideniz Ve Kayınpederinizin Anlaşılan.

esiniz aldigi maasla bir ev gecindirmenin imkansiz oldugunun bilincinde
ee o zaman neden bu kadar erken evlilik
anne babaya sirtini dayayip gelin köle gibi calissin
bir kadinin evinin hanimi olmadiktan sonra ben ne anlarim o evlilikten
esinizi ikna etmeniz zor görünüyor

maalesef bu evliliği isteyen konu sahibi olmuş.kocası ev geçindiremem dedikçe olsun bir göz oda yeter birlikte otururuz demiş,yani kendi etmiş,kendi bulmuş:KK34:

çocuk olunca çocğa bakıom bahanesiyle işlerden biraz kurtulurdum
çocuk özlemi de çok var içimde yaaa
neden biliyomusunuz 18 yaşıman beri pkosla uğraşıyorum çocuk yaşlarda çocuğumun zor geleceğini doktorlardan duymak bende çocuk özlemi oluşturdu

bana da doktorlar pko dediler.ama korunmadığım ilk ay hamile kaldım.1.5 senede 4 kez gebe kaldım.
doktorlar pkonun gebe kalmaya engel olmadığını söylüyorlar.pko olmayanlara göre biraz geç hamile kalabilirsin diyorlar.yani hasta olmayan biri 2. ay hamile kalıyorsa pkolular daha sonraki aylarda hamile kalır diyorlar.ben bir de kilo verdim pkoyu yendim.yani kafana bu hastalığı takma

Son düzenleme:
egem bu mesajım sana;

ee nolmuş kendi etti kendi bulduysa ...ne yaşarsa mustahak mı yani???

kız derdini yazmış hatasınıda kabul ediyor ben istedim diyor...

hadi şimdi bizde birlik olalım;

ohh canımıza değsin mi bu mudur ?

kendin ettin kendin buldun...çek şimdi...

noldu şimdi çok bilmiş yanımız tatmin oldu alkış bize...:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

Son düzenleme:
ev ev üstüne olmaz iki taraf melekte olsa sorunlart çıkar insan bunalır ki sen 1 ayda bunalmışsın.aslında sen istesen bile ailenin bunu kabul etmemesi gerekirdi.şimditek yapabieceğin eşini çalışmak için ikna etmek.en azından bu şekilde hem daha çabuk para biriktirirsiniz hem de ev ortamından uzaklaşmış olursun.bu arada bence eşin seni oyalıyor canım ayda 900 lira parayla nasıl ev almayı planlıyor merak ettim:44:ikiniz çalışırsanız bir ihtimal var ama tek başına aldığı parayla yıllarca beklemeniz gerek.ya sende çalışacaksın yada eşine ben ev sahibi olmak istemiyorum kiraya çıkalım diye rest çekeceksin:KK31:

tabi ki yaşadığınız durum çok zor, ama lütfen şu "ölüm" kelimesini yazmadan bir kez daha düşünseydiniz.. hiç bir şey ölüm kadar, ölüm acısı kadar zor olamaz.
Allah yardımcınız olsun, feraha eresiniz inşallah..

bilindik seyler, bu konular o kadar cok yaziliyorki buraya...kimse ders almiyor anlasilan :18:

bu isin boyle olacagi belli degil miydi konu sahibi arkadasim?? yani esinle basbasa olmadigin surece tabiiki kalktiginda yattiginda dikkat edeceksin..kendi ailenle yasasanda bu boyle olur kocanla birlikteysen :KK34:

tabii gelin olarak her is senden beklenilecek bu da bilindik birsey...5 sene beklemissin ama bana kalirsa zaten cok erken yasta flort etmeye baslamissiniz..ee haliylede beklemek istememissiniz...suandada gercekten kole gibisiniz...cunku kendi isteginizle yaptiginiz birsey yok...calismak istiyorsunuz hayir deniyor, istediginiz hic birseyi yapamiyorsunuz?? boyle bir evliligin size ne faydasi var???

bundan sonrasi icin ise...ya bu deveyi gudeceksin ya da bu diyardan gideceksin. baska yolu yok gibi...

Son düzenleme:
konuyu okudum yorumları tam okuyamadm ama su anlattıklarının hepsini ben de yasıyorum.. hemde 3 yıl bıttı.. esım tek cocuk ve asla ayrılmak gibi bi sansım da yok.. hamileligim sonrası sımdısı hepsi zor.. ama kader yapacak bısey yok.. coook bunaldıgım zamanlar oluyor elbet ama soyle bir düşünüyorum benm de oglum var ılerde ben de k.valide olacm hayırlısını versin rabbim.. dilerim bana da benm gibi gelin nasip eder :KK70: sıkma canını sabret hersey yoluna gırer.. onların kızı olmaya bak ınatlasma asla.. sen guzel gorursen ısler guzel ılerler.. benm esım askerde sımdı ne kavgalar ettk ne yalnızlıklar cektm.. ama yıne de annem babam dıye sevıyorum cok sevıyorum.. kızları gıbı goruyolar.. tabı ben surat asmadıkca guleryuzumu eksık etmedıkce..babam demıstıkı k.validemi tanyınca.. sen hep gulumseyeceksn guleryuz tası bıle deler duvar bıle yıkar.. hıc unutmam aglamalarm sadece gecedır gunduz elımden geldıgınce guleryuruzumu eksık etmem.. sen de o yolu dene cnm.. ıns ısler yoluna gırer.. Allah yar ve yardımcn olsun..

Aynı evde yaşamak,elbette zordur.Bu yazdığın detayları sana daha önce söyleyenler olmuştur.Yani banyo,tv,hizmet vs...
Sadece 1 ayda pes etmişsin ve sanki yıllardır böyle yaşıyor gibi yazmışsın.
Oysa,henüz düzen tam oturmadan,kendi kurallarını koyabilirsin.

Öncelikle,kesinlikle hemen bebek düşünme.Hatta eşine,bebeği ayrı eve çıkınca yapabileceğiniz fikrini aşıla.

Bu arada,kadınlığını kullanmak diye bir tabir vardır.Nedir mesela,eşine cilve yaparsın,başbaşa olsaydık şöyle olurdu böyle olurdu diye özendirirsin.Şunları giyerdim,seni böyle karşılardım,salonda yapardık vs...Bazı geceler hayır dersin,duyulur,çekinirim.Kendi evimizde olsak,canımız istediği zaman,canımız istediği yerde sevişiriz.

Şimdilik yatakodanıza küçük de olsa bir tv alabilirsiniz.2. el bile olabilir.En azından yemekten sonra,odanızda başbaşa kalabilirsiniz.

Aynı evde iken,sadece eşime yemek hazırlarım,başka işe karışmam demek olmaz.
Fakat sen olmasan bile,ailenin tutumu yanlış.Bence tüm aile birlikte yemek yemeli.
Böyle bir adetleri olmaması tuhafmış.

Bir de kendine bir hayat kurmanı öneririm.Kayınvalidenin hayatına ekleme olarak yaşama.
Kendi arkadaşların veya kuzenlerinle bağını koru,onlarla görüş.
Gün yapacaksan,kendi yaşıtın akraba,arkadaş ve komşularınla bir gün oluştur.Kayınvaliden dahil olmasın.

Son olarak,çalışma konusunda asla vazgeçme,her fırsatta dile getir.

egem bu mesajım sana;

ee nolmuş kendi etti kendi bulduysa ...ne yaşarsa mustahak mı yani???

kız derdini yazmış hatasınıda kabul ediyor ben istedim diyor...

hadi şimdi bizde birlik olalım;

ohh canımıza değsin mi bu mudur ?

kendin ettin kendin buldun...çek şimdi...

noldu şimdi çok bilmiş yanımız tatmin oldu alkış bize...:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

evet müstehak.erkek erken evlenemem,ev geçindiremem dedikçe tek odaya razıyım demiş.erken evlenerek ailenin düzenini de değiştirmiş.üstelik göze gözükür sıkıntısı bile yok.para biriktirsinler diye maaşlarına da dokunmuyorlar.hangi aile kabul eder bunu:KK34:

beraber yaşıyoruz,paramızı da alıyorlar diye kaç tane konu açılmadı mı burada.:KK34:

yapabiliyorsa eşini çalışmaya ikna edip,birlikte para biriktirecekler.yoksa bunun çözümü yok.:KK34:

konuyu okudum yorumları tam okuyamadm ama su anlattıklarının hepsini ben de yasıyorum.. hemde 3 yıl bıttı.. esım tek cocuk ve asla ayrılmak gibi bi sansım da yok.. hamileligim sonrası sımdısı hepsi zor.. ama kader yapacak bısey yok.. coook bunaldıgım zamanlar oluyor elbet ama soyle bir düşünüyorum benm de oglum var ılerde ben de k.valide olacm hayırlısını versin rabbim.. dilerim bana da benm gibi gelin nasip eder :KK70: sıkma canını sabret hersey yoluna gırer.. onların kızı olmaya bak ınatlasma asla.. sen guzel gorursen ısler guzel ılerler.. benm esım askerde sımdı ne kavgalar ettk ne yalnızlıklar cektm.. ama yıne de annem babam dıye sevıyorum cok sevıyorum.. kızları gıbı goruyolar.. tabı ben surat asmadıkca guleryuzumu eksık etmedıkce..babam demıstıkı k.validemi tanyınca.. sen hep gulumseyeceksn guleryuz tası bıle deler duvar bıle yıkar.. hıc unutmam aglamalarm sadece gecedır gunduz elımden geldıgınce guleryuruzumu eksık etmem.. sen de o yolu dene cnm.. ıns ısler yoluna gırer.. Allah yar ve yardımcn olsun..

bu da bence yanlis bir dusunce...bir nevi gecim politikasi ama...

ilerde oglun olursa bi zahmet durumun varsa ayri eve cikar...eli ayagi tutuyorsa durumlar musaitse eger zaten ayri eve cikmakta gerek...dedigim gibi elin ayagin tutuyorsa oglun senle oturmak istemesin, cok mu onemli bu?? aci horanta olana kadar tatli komsu olmak her zaman daha iyidir.

ne kadar iyide olsa kayinvalide kayinpeder ayni evde gecinilmiyor iste, rahat edemiyorsun hic bir sekilde...buarada gece aglayip gunduz guluyormussun ya??? bir gun bu tavrin sana yol su elektrik olarak geri donecektir mutlaka...gerek mukafat olarak gerekse bir psikolojik rahatsizlik olarak. zoraki birseyler yapmak cok kotu.

evet müstehak.erkek erken evlenemem,ev geçindiremem dedikçe tek odaya razıyım demiş.erken evlenerek ailenin düzenini de değiştirmiş.üstelik göze gözükür sıkıntısı bile yok.para biriktirsinler diye maaşlarına da dokunmuyorlar.hangi aile kabul eder bunu:KK34:

beraber yaşıyoruz,paramızı da alıyorlar diye kaç tane konu açılmadı mı burada.:KK34:

yapabiliyorsa eşini çalışmaya ikna edip,birlikte para biriktirecekler.yoksa bunun çözümü yok.:KK34:

peki tecrübe dediğimiz şey bu değil mi?

bu arkadaş zaten hatasının farkında ve buda ona tecrübe olmuş ve bedelinide ödüyor..

ayrıca son yazdığın yoruma fazlasıyla katılıyorum..:nazar:

yapabiliyorsa eşini çalışmaya ikna edip,birlikte para biriktirecekler.yoksa bunun çözümü yok

:KK34:

kendi etti kendı buldu lafı bence yerınde degıl. cunku ınsan hatalarla yasar sonra bilir ve durumu anlar pısman olur.
sız bır hataya dusunce kendın ettın buldun deseler hos olur mu? kendınızı onun yerıne koyun.

o hatayı ömür boyu surdursun mu yani bir kez yanlısa düstü dıye??
lutfen empatı yapalım. yargılamayalım.

smool canım ben de evlenecegım ınsalllah ama kendı evımıze cıkacagız yıne de yazın kaynana evıne gıtmek zorunda kalacagız sırf bu yuzden bile evlenmeyelım erteleyelım dıyorum
ama kk olmasa bu zorlukları bılemezdım burada okuduklarım benı bu karara goturuyor. yani iyi ki var burası dogruyu gosterıyor.
sorun temızlık yapmak degıl ki rahat edememk... yatak odasında bile sessiz olmak zorundasın düsünün yani. istedıgın gıbı yemek bıle yıyemezsın belki ..cok zorr

Allah ınsallah yardımcın olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
çalışma kısmına girmiyorum eşin problem çıkarabilir belki,

sizde kendi odanıza bir tv alın akşam eşinizle tv karşısına geçin rahatça izleyin takın güzel bir aşk filmini izleyin vakit geçirdikçe daha sana bağlanır öyle alışır. kendinize zaman ve mekan yaratın

bu da bence yanlis bir dusunce...bir nevi gecim politikasi ama...

ilerde oglun olursa bi zahmet durumun varsa ayri eve cikar...eli ayagi tutuyorsa durumlar musaitse eger zaten ayri eve cikmakta gerek...dedigim gibi elin ayagin tutuyorsa oglun senle oturmak istemesin, cok mu onemli bu?? aci horanta olana kadar tatli komsu olmak her zaman daha iyidir.

ne kadar iyide olsa kayinvalide kayinpeder ayni evde gecinilmiyor iste, rahat edemiyorsun hic bir sekilde...buarada gece aglayip gunduz guluyormussun ya??? bir gun bu tavrin sana yol su elektrik olarak geri donecektir mutlaka...gerek mukafat olarak gerekse bir psikolojik rahatsizlik olarak. zoraki birseyler yapmak cok kotu.

ben kendımı yanlıs ıfade ettm sanırım.. her gece aglayıp gunduz gulmuyorm 1.. 2.si oglum bana baksn dıye onlara bakmıyorum onları sevdıgımı ne olursa olsun annem babam olarak gordugumu yazdm orayı nıye atladınız anlamıyorum.. ben zaten oglumla oturmam esımle tatil yapacm Allah omur verırse :KK70: ben kendımı yanlıs anlatmısım sen tamamen yanlıs anlamıssın be arkadas... ama su da bır gercekki.. burda bu kıza akıl vererek esıne soyle de boyle de bıran once ayrılmaya bak dıyerek de bı yere varılmaz.. esı ınatcıysa her harukalde hem esını hem aılesını karsısına almak olur bu.. 2 tabak yemegn lafı mı olur ayrıca? benm k.validem de işlerimde yardımcı olmuyor ama o olmadıgında da kendı evımde de tek basıma yapacam dımı?? esıne yaptırmayı mı planlıyo acaba?.. cogu yorumda hep akıl verılmıs evet bırlıkte yasamak zor.. ama hayatı zehır ederek daha da zor gecer.. ben sadece ısı oluruna bırakmasını soyledm ama buaradada guleryuzunden tavız verme dedım.. hangımız baba evınde annemızle babamızla kardeslerımızle tartısmıyoruz ki? ama burası kayanana kaynata evı dımı? kaynana da ayrıca cırkın bı tabır bence.. sen ona anne deyıp anne gozuyle bakmadıkca hayat sana zor.. tontrıko sana gelınce psıkolojim gayet yerınde.. ve benm dıyen gelınlere de tas cıkarırım gerek saygım gerek hanımefendılıgımle... duzen olmazsa hersey tabıkı zor olur.. ama yapılan 2 tabak yemek 2 toz almak da sana batarsa cekılmez bu hayat kusura bakmayn.. ben de kabul ederk evlendım ama 1 aylıkken pısman olup soylenmedm.. soylenmemenı tavsıye ederm.. bı arkadasn da dedıgı gıbı esını kendınden sogutursun baska bıseye yaramaz bu...

Aynı evde yaşamak,elbette zordur.Bu yazdığın detayları sana daha önce söyleyenler olmuştur.Yani banyo,tv,hizmet vs...
Sadece 1 ayda pes etmişsin ve sanki yıllardır böyle yaşıyor gibi yazmışsın.
Oysa,henüz düzen tam oturmadan,kendi kurallarını koyabilirsin.

Öncelikle,kesinlikle hemen bebek düşünme.Hatta eşine,bebeği ayrı eve çıkınca yapabileceğiniz fikrini aşıla.

Bu arada,kadınlığını kullanmak diye bir tabir vardır.Nedir mesela,eşine cilve yaparsın,başbaşa olsaydık şöyle olurdu böyle olurdu diye özendirirsin.Şunları giyerdim,seni böyle karşılardım,salonda yapardık vs...Bazı geceler hayır dersin,duyulur,çekinirim.Kendi evimizde olsak,canımız istediği zaman,canımız istediği yerde sevişiriz.

Şimdilik yatakodanıza küçük de olsa bir tv alabilirsiniz.2. el bile olabilir.En azından yemekten sonra,odanızda başbaşa kalabilirsiniz.

Aynı evde iken,sadece eşime yemek hazırlarım,başka işe karışmam demek olmaz.
Fakat sen olmasan bile,ailenin tutumu yanlış.Bence tüm aile birlikte yemek yemeli.
Böyle bir adetleri olmaması tuhafmış.

Bir de kendine bir hayat kurmanı öneririm.Kayınvalidenin hayatına ekleme olarak yaşama.
Kendi arkadaşların veya kuzenlerinle bağını koru,onlarla görüş.
Gün yapacaksan,kendi yaşıtın akraba,arkadaş ve komşularınla bir gün oluştur.Kayınvaliden dahil olmasın.

Son olarak,çalışma konusunda asla vazgeçme,her fırsatta dile getir.

iyi hos demıssın de.. yarn oburgun 900 lıra maasla ayrı eve cıktıklarında bı de cocuk oldugunda gecım sıkıntısı basladıgına sex cok aklına gelır dımı? o zaman evın her yerın onlarn olur ama heves olmaz.. yanlıs dusunceler kusura bakmayn hıc katılmıyorum.. cok yanlıs akıl vermıssınız.. bu soyledıklerınız kesın huzursuzluk sebebı bence..

peki tecrübe dediğimiz şey bu değil mi?

bu arkadaş zaten hatasının farkında ve buda ona tecrübe olmuş ve bedelinide ödüyor..

ayrıca son yazdığın yoruma fazlasıyla katılıyorum..:nazar:

yapabiliyorsa eşini çalışmaya ikna edip,birlikte para biriktirecekler.yoksa bunun çözümü yok

:KK34:

bir şey daha var.konu sahibi,birlikte yaşamayı kendi isteyerek evleniyor ve 1 aylık evli.demekki evlenir evlenmez,daha ortada göze gözüken sorun olmadan eşine ayrılma konuşmaları yapmaya başlamış.belliki kendi annesini de böyle ikna etmiş.evleneyim hemen ayrılırım diye.yoksa bu devirde hangi anne kızının kaynana yanına evlenmesini ister.

büyük konuşmayayım ama kesinlikle gelinle aynı evde yaşamak istemem.huzurum özür olsun istemem.gelinin trip ve kaprislerini de çekmek istemem.karı-koca çalışsınlar geçinsinler.istedikleri gibi yaşasınlşar:KK50:

X