eşinin ailesiyle yaşamak ölümmüş.....ölüyorum

kendimi kaynanın evinde düşündümden allahım bana yaşatmasın o günleri ne beni ona muhtaç etsin nede onu bana muhtaç etsin arada gelsinler yemek hazırlim hizmetlerini edim hoş sohbet konuşalım tatlı tatlı onlar evine biz evimize oldu bitti gitti senin yerine kendimi koyyorumda depresyona girerdim heralde sen yine iyi dayanmışsın bence....
bence kadın denen varlık işini oyun yaparak gizli gizli yürütür bunu hepimiz yapmışızdır kadınların en büyük silahı iyi taktik geliştirmeleri ben olsam bayodan çıktıgım bi gün bornozla bile bile kayınpedere yakalanırdım sonuçta bornoza sıkı sıkı sayılın saçınıda havluya sar açıkta bi yerin kalmaz ama burdaki olay bi arada yaşamanın güçlüğünü göstermen eşinede haytaım az önce babn beni borozla gördü çok utandım bu iş böle gitmz falan de ama ayrı eve çıkalım deme yada ağır bi deprsyona gir mesela göz altların morarsın sen yap bunu yüzün beyzlasın:) biraz makyajla olmıcak şey diil kilo ver:) senin günden güne depresyona girdiğini sosyalleşmeye ihtiyacın oldugunu söle dışarı çıkmak istiorum insan görmek istiorum para kazanmak istiorum kendime güvenim kalmadı de hatta korun bu yüzden çocumuz olmuyomuş çünkü stres altındaymışım de:) ellerin titresin:) eşine tabağını uzatırken ellerin titresin tabakta titresin farketsin:) 15 gündür böle sinirlerim çok yıprandı de pek kimsele konuşma sessiz sessiz dalgın dalgın otur biri sana ayşe dedinde dnüp bakma bida dedinde efendim falan de içine kapan yane elinden ne numara geliosa yap:=) ama sakın tartışma eşine çok iyi görün sakın annesini şikayet etme eziliomuş bu yüzdende depresyona girmiş numarası yap bana çok iş yaptırıolar annen şöle annen böle deme
mesela çamaşır suyundan ellerin yara olsun eşinin bunu farketmesini sağla noldu dedinde bütün gün elim çamaşır suyundaydı 1 haftadır dip köşe temizlik yapıorum TEK BAŞIMA de... ama annen yardım etmio deme yane annesinin adını anma ama seni ezdiğini anlat ona hatta eşin geldiğinde başın dönsün yemeğini getirirken bugün çok yoruldum tek başıma yetişmeye çalışıorum de.... yemek yeme yorgunluktan yiyemiorum de... bunun gibi şeyler işte:) kurnazlığını kullan biraz...

-alternatif dahilinde ise- annemin evinde birlikte mi yaşayalım ben tek mi yaşamaya devam edeyim ne diyorsun? diyebilirsin.misin?

harika değil ama az kötü bir çözüm gibi

senın bu yaşadıklarını ben misliyle ve hamile olarak 1.5 sene yaşadım.. kafayı sıyırdım artık.. şşimdi evim ayrı ama elleri hala üzerimde.. Allah yardımcın olsun.. :KK43: üzüldüm adına.. kocan yanında degılse işin zorr.. benimki yanımda degılsı adım kötü geline cıktı ama ben evımı ayırdım şükürler olsun

senın bu yaşadıklarını ben misliyle ve hamile olarak 1.5 sene yaşadım.. kafayı sıyırdım artık.. şşimdi evim ayrı ama elleri hala üzerimde.. Allah yardımcın olsun.. :KK43: üzüldüm adına.. kocan yanında degılse işin zorr.. benimki yanımda degılsı adım kötü geline cıktı ama ben evımı ayırdım şükürler olsun

Peki nasıl başardın ayrılmayı biraz anlatabilirmisin?

allah sabır versinn canımmm gerçekten kolay deil bazımız bi oturmaya gidip gelince cıldırıyor seni hiç düşünemiyorum işine karışmak gibi olmasın ama bari hamile kalma ozmn daha duygusal olursun hiç kaldıramazsın

Allah yardımcın olsun, ben bayramlarda bile birkaç saatliğine görürken seni düşünemiyorum..

Damatlar kız tarafının ailesi ile anlaşırken nedense erkek tarafında olmuyor . Kendi ailenle kıyaslanamazlar bile...

Allah yardımcın olsun, ben bayramlarda bile birkaç saatliğine görürken seni düşünemiyorum..

Damatlar kız tarafının ailesi ile anlaşırken nedense erkek tarafında olmuyor . Kendi ailenle kıyaslanamazlar bile...

kız tarafının ailesi damada elinden geleni yapıyor nie evlatlarım mutlu olsun aman haa aralarında bizim yüzümüzden huzursuzluk olmasın die ince düşünüyorlar ama nedense oğlan tarafı olsun iyi olurr oh olsunn hak ettiii die diee evlilikleri bitiriyorlar

Benim eşimde ilk başlarda bu işe girdik( yani beraber oturmaya) bir daha dönemeyiz demişti.Tek oğlan eşim.Ama birbuçuks enede fikri değişti.
Çok kavga ettik, hatta annemlere gittim küstüm 5 gün gelmedim.Telefon da bana söz verdi.Bende döndüm geri.Şimdi ise kayınvalidemgilin arsa işi var o belli olsun inş ayıracaz evimizi.
Bizim ev dubleks bu arada normai 3 oda bri salon evlere göre rahat yukarı çıkıyoruz istediğimiz gibi banyomuz falan ayrı ama yine de olmuyor.Bnayomuz falan aynı olsaydı iyice tırlatırdım galiba.
Erkekler güzellikten anlamıyor.Asla kolay kolay düzenlerini bozmazlar.

Bence biraz akilli ol canim aklini kullan. madem evin butun yuku senin ustunde kaynananin bitek varligi kaynana'na aglatyip sizliycagina iki guzel soz soyle evi kendi bildigin gibi sen yonet nede olsa ev as is hepsi sende. mesela kahvaltiyi sen hazirla sonrada ayh annecigim sen masayi toplarken bende ikimize birer kahve yapayimda anne kiz biraz kayif yapalim de. sorna yorulunca veya sikilinca annecigim bak senden iyi beni kimse anlamiyor sana desem hak verirsin bana kesin biz yeni evliyiz ya diyorumki esimle aceba bu aksam soyle bi gezsek dolassak ne guzel olur demi nede olsa sende gecirdin bu donemleri beni anliycana eminim bak yemk hazir sadece tabaklara konucak felan de. nebilim iste tatli dil yilani bile deligidn cikartirmis ben bu soze 100% inanirim ve tatli dilimlede her isimi hallederim. bende yeni evliyim 5 gun sonra ayni eve girdim kaynanam kayinbabamla, ama aglamak sizlamakla sen kaybedersin. kimse acimiyorsa gozunun yasina sende bu dilden konusmaya bak bence.

ev ustune ev asla kurulmuyor maalesef..
birde biz kadinlarin onem verdikleri seyler ozellikle banyo vs mahremiyet gibi seyler nedense eslerin kendi ailelerinin evindeyken sorun teskil etmiyor..
ama allah muhafaza calisicam diyorsun hemen ona bi bahane..
ama su an aslinda senin esinle yanliz kalman vakit gecirmen gereken zamanlar..
birde 900 lira maas diyorsun..
sonucta kayinvalide evindesin kiraya ciksan bile..
seni cook zor bir surec bekliyor..
kayinvalideyle yasa demiyorum ancak kiraya ciktigin zamanda yipratici bir surec baslicak..allah kolaylik versin..:KK34:

Tabi ki en doğrusu keşke aynı evde oturmayı hiç istemeseymişsiniz,
ne kadar beklenmesi gerekiyorsa bekleseymişsiniz.
Ama o zamanlarda insanın gözü kararıyor, sonunu düşünemeyebiliyor
ve hatta fedakarlık yaptığını bile düşünebiliyor eşi için.
Hele de beraber oturalım biriktirir ev alırız olayı hiç mantıklı değil,
o maaşla heralde ömür boyu o ev de yaşamanız lazım, ev almak için.
Kabul etmek tek başınıza sizin suçunuz değil ama, kayınvalidenizde
beraber oturmak istiyormuş sonuçta ve beraber oturmanın
her iki taraf içinde bazı sorumlulukları ve fedakarlıkları olmalı.
Her iki tarafta bol bol anlayış dolu olmalı.
Siz o evde gelinsiniz diye her iş size yüklenmemeli, sizden önce de
o ev de iş yapan kişiler vardı heralde, size yıkılmamalı herşey.
Aile büyükleri düşünüp bazen sizi başbaşa bırakabilecek kadar düşünceli
ve anlayışlı olabilmeli.
Aslında herşey böyle anlayış çerçevesinde olsa çok daha kolay olacak bu zamanları atlatmak.
Yalnız ne yapın ne edin eşinizi çalışmanız için ikna edin, yoksa o evden ayrılmanız hayal gibi.
Bence de odanıza küçük bir televizyon alabilir, eşinizle başbaşa vakit geçirebilirsiniz odanızda.
Her daim büyüklerin yanında olmanıza gerek yok, ne düşünürler diye devamlı sorgulamayın.
Ev her ne kadar kayınvalidenin gibi görünse de, sonuçta aynı ev de yaşamayı siz seçtiğiniz
kadar, kayınvalide de seçti, gerekli anlayışı göstermek zorunda.
Ortak yaşamanın bazı sıkıntılarını gerekirse kendi de çekmeli.
Biraz rahat hareket edin, ev de boğulup kalmayın öncelikle.
Sonra da ne yapıp edin çalışmaya başlayın, hem o ev de bunalmamış olursunuz
hem de evden ayrılmak adına maddi gücünüz olmuş olur.

senede bir iki güne katlanamazken senenin hergünü beraber olmak zordur yaa
şimdi maddi açıdan sıkıntınız yoktur
kiraya çıktığınızda sıkıntılarınız olacaktır..
bunun içinde senin mutlaka çalışman gerekecektir.
eşini iki konuda ikna etmeye bak
ayrı ev ve çalışmak....

ben kendımı yanlıs ıfade ettm sanırım.. her gece aglayıp gunduz gulmuyorm 1.. 2.si oglum bana baksn dıye onlara bakmıyorum onları sevdıgımı ne olursa olsun annem babam olarak gordugumu yazdm orayı nıye atladınız anlamıyorum.. ben zaten oglumla oturmam esımle tatil yapacm Allah omur verırse :KK70: ben kendımı yanlıs anlatmısım sen tamamen yanlıs anlamıssın be arkadas... ama su da bır gercekki.. burda bu kıza akıl vererek esıne soyle de boyle de bıran once ayrılmaya bak dıyerek de bı yere varılmaz.. esı ınatcıysa her harukalde hem esını hem aılesını karsısına almak olur bu.. 2 tabak yemegn lafı mı olur ayrıca? benm k.validem de işlerimde yardımcı olmuyor ama o olmadıgında da kendı evımde de tek basıma yapacam dımı?? esıne yaptırmayı mı planlıyo acaba?.. cogu yorumda hep akıl verılmıs evet bırlıkte yasamak zor.. ama hayatı zehır ederek daha da zor gecer.. ben sadece ısı oluruna bırakmasını soyledm ama buaradada guleryuzunden tavız verme dedım.. hangımız baba evınde annemızle babamızla kardeslerımızle tartısmıyoruz ki? ama burası kayanana kaynata evı dımı? kaynana da ayrıca cırkın bı tabır bence.. sen ona anne deyıp anne gozuyle bakmadıkca hayat sana zor.. tontrıko sana gelınce psıkolojim gayet yerınde.. ve benm dıyen gelınlere de tas cıkarırım gerek saygım gerek hanımefendılıgımle... duzen olmazsa hersey tabıkı zor olur.. ama yapılan 2 tabak yemek 2 toz almak da sana batarsa cekılmez bu hayat kusura bakmayn.. ben de kabul ederk evlendım ama 1 aylıkken pısman olup soylenmedm.. soylenmemenı tavsıye ederm.. bı arkadasn da dedıgı gıbı esını kendınden sogutursun baska bıseye yaramaz bu...
dogru soyluyorsun, ama bu arkadas daha 1 aylik evli ve hayattan bezmis..mutlu degil ve mutlu olmayada niyeti yok gibi...cunku boyle bir hayat hayal etmemis..kaldiki ne bekliyordu onuda anlamis degilim. ben senin dediklerinden yola cikarak soyledim bir gun patlak verirsin diye...Rabbime hos varsin ama gece aglayip gunduz olmak istemedigim biri gibi olmak istemezdim ben. tabiiki buyuk konusmamak gerekir ve kimin basinada ne gelecegi belli olmaz. sende kendine gore yontemler bulmussun...bu da iyi birsey.

kendimi kaynanın evinde düşündümden allahım bana yaşatmasın o günleri ne beni ona muhtaç etsin nede onu bana muhtaç etsin arada gelsinler yemek hazırlim hizmetlerini edim hoş sohbet konuşalım tatlı tatlı onlar evine biz evimize oldu bitti gitti senin yerine kendimi koyyorumda depresyona girerdim heralde sen yine iyi dayanmışsın bence....
bence kadın denen varlık işini oyun yaparak gizli gizli yürütür bunu hepimiz yapmışızdır kadınların en büyük silahı iyi taktik geliştirmeleri ben olsam bayodan çıktıgım bi gün bornozla bile bile kayınpedere yakalanırdım sonuçta bornoza sıkı sıkı sayılın saçınıda havluya sar açıkta bi yerin kalmaz ama burdaki olay bi arada yaşamanın güçlüğünü göstermen eşinede haytaım az önce babn beni borozla gördü çok utandım bu iş böle gitmz falan de ama ayrı eve çıkalım deme yada ağır bi deprsyona gir mesela göz altların morarsın sen yap bunu yüzün beyzlasın:) biraz makyajla olmıcak şey diil kilo ver:) senin günden güne depresyona girdiğini sosyalleşmeye ihtiyacın oldugunu söle dışarı çıkmak istiorum insan görmek istiorum para kazanmak istiorum kendime güvenim kalmadı de hatta korun bu yüzden çocumuz olmuyomuş çünkü stres altındaymışım de:) ellerin titresin:) eşine tabağını uzatırken ellerin titresin tabakta titresin farketsin:) 15 gündür böle sinirlerim çok yıprandı de pek kimsele konuşma sessiz sessiz dalgın dalgın otur biri sana ayşe dedinde dnüp bakma bida dedinde efendim falan de içine kapan yane elinden ne numara geliosa yap:=) ama sakın tartışma eşine çok iyi görün sakın annesini şikayet etme eziliomuş bu yüzdende depresyona girmiş numarası yap bana çok iş yaptırıolar annen şöle annen böle deme
mesela çamaşır suyundan ellerin yara olsun eşinin bunu farketmesini sağla noldu dedinde bütün gün elim çamaşır suyundaydı 1 haftadır dip köşe temizlik yapıorum TEK BAŞIMA de... ama annen yardım etmio deme yane annesinin adını anma ama seni ezdiğini anlat ona hatta eşin geldiğinde başın dönsün yemeğini getirirken bugün çok yoruldum tek başıma yetişmeye çalışıorum de.... yemek yeme yorgunluktan yiyemiorum de... bunun gibi şeyler işte:) kurnazlığını kullan biraz...

:KK53::KK53::KK53:

kırk yıl düşünsem bunların hiçbirini yapmak aklıma gelmez,ne kadar dümdüz bir kadınım ben ya:KK37:

ah canım ya aynı benim hayatım. hatta benimki daha beter. kaynana, kaynata ve 4 kayın. 2 sene oldu benim de çok şükür 1 ay sonra kendi evime çıkıyorum. iyi insanlar ama 2 senem heba oldu. ne evliliğimden ne hamileliğimden ne de çocuğumdan bişey anlamadım. evde sadece hizmetçiydim. ne eş olabildim kocama ne de çocuğuma anne. eşimle aram bozuldu. çünkü onunla ilgilenemiyordum. çocuğum beni sevmiyordu. çünkü hep iş yapıyordum. yorgunluk uykusuzluk beni perişan etti. en kötüsü kaynanam sıkıntılı oldu mu hep kendini hasta yapar. yok şekerim yok tansiyonum yok oram yok buram. piskolojim bozuldu artık. oğlum uyumadı gece desem ay ben de uyuyamadım şuram ağrıdı buram ağrıdı. her sabah kahvaltıda başlar anlatmaya kahvaltı bitene kadar. yemek zehir olur. çok zor gerçekten de ben kabul ettim çünkü eşim evin içinde durabilecek bi tip değildi. onun da rahatı kaçıyor tabi. bazen sarılırdı. kapı vurulurdu, yemek ocaktaydı ben iterdim, kaynanam çağırırdı koşardım. evin içi mi ASLA... köleden hiçbir farkım yoktu. şimdi o kadar yorgunum ki. az kaldı kurtuluyorum ama ben de bittim. olsun öyle böyle geçti birikim yaptık ev aldık. 2 sene çok zor geçti hem de çok zor... Rabbim yardımcın olsun sana sabır versin. kendin için en doğru kararı sen verebilirsin ancak.

Son düzenleme:
offf öyle hata etmişsin ki işte malesef bazıları bunu anlamıyor ama iki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor.
Eşinin işi iyi olsa zaten adam kiraya çıkardı ama bu devirde 900tl ile çok zor be canım bunun kirası var elektriği suyu ısınması var. Adam haklı yani uzun bi süre para biriktirmek zorundasınız. Keşke evlenmeyip biraz eşinin maddi durumunu düzeltmesini bekleseymişin ama olan olmuş artık.
Bu saatten sonra çekeceksin malesef yapacak hiçbişey yok gibi görünüyor. Sen de çalışsan belki kiraya çıkabilirdiniz ama eşin de hem karısına ayrı ev açamıyo hem çalıştırmıyo nasıl bir düşünce anlamak zor. Allah yardımcın olsun. :KK5:

zatn pkos olduğum için çocuk olmuyor ablalarım olsa olurdu 1 ayda
hani korunmak içimden gelmio biliyorum bu illetin nası bişe oldğunu bide bunla savaşıyorum kisenin haberi yok tabi
görümcem çalışıo pek eve gelmez asla iş yapmaz
bulaşık ve yemekle bitmioki iş
birde inatlaşma var kayınbabama yemek verme konusunda
sadece ben anlamıyorum kadını
benden sağlam bi tabak yemek koymuyor bende inada bindiriyorum

yazık adama ya :KK43:

bende 25 ağustosta evlendim aramızda pek bir fark yok. ama ben kayınvalidemden yana şanslıyım bizde aynı evde oturuyoruz. benim kayınvalidem çalışıyor. sabah gider akşam gelir birtek kayınvalidem var başka kimse yok. istediğim gibi davranırım evde karşılıklı kanepeye yatar televizyon bile seyrederiz önyargılı olmamak lazım kayınvalidelere karşı kendi annem gibi rahatımdır onun yanında.senin durumun zor allah yardımcın olsun kayınpeder olunca iş değişiyor. eşini ikna etmen lazım çalışırsan hem paranız daha kolay birikir hemde kafan dağılır. herşey gözüne batmış o evde artık. kendi gençliğine edersin. sinir hastası olunca dahamı iyi olucak. sağlık gittimi ayrı evde kurtarmaz. sen biran önce çalışmaya başla sağlığın içinde evliliğiniz içinde. allah yar ve yardımcın olsun inşallah. :KK54::KK54:

X