• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinin ailesini hiç sevmeyen buna rağmen eşiyle çok iyi ve mutlu olan var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aramızda var mı böyleleri kızlar. Cidden çok merak ediyorum çünkü sanki bir yerden sonra insan patlıyor. Eş ailesi olumsuzluklarını umursamayan, görmezden gelen, hiç kafaya takmayıp sadece eşine odaklanıp hiç tartışmayan(eş ailesi konusunda) var mı??😒 Varsa koca bir MAŞALLAH benden.🧿💐 Zor iş...
Ben varım balım hiçbirini sevmiyorum hepsinden iğreniyorum tekmeyi koydum hepsine kocamla balayı yaşıyorum:D

Ben mesafeliyim eşime şikayet edip kavga etmediğimizde huzurluyuz. Yengemle abim tam tersidir yengem bizle kavga edip uğraşıp abime şikayet ettiği için huzurları yok.

On yıllık evliyim ben kayınpeder ve kayınvalide ile hiç sorun yaşamadım ikisi de kıymetlimdir hatta kendi ailem kadar çok severim iyi ki varlar. Eşimin kardeşlerinin de bir tersliğini görmedim çok şükür iyi çocuklar hepsi ama eltilerimle yıldızım barışmadı benim de hiç maalesef.
Ama bu eşimle aramızda sorun olmadı. Kavga gürültü hiç yaşanmadı çok şükür herkes en başından soğuk mesafeli davrandı sadece mutlaka kayınailem de farkında durumun ama kimse kimseye ses etmiyor ve yabancı gibi yaşıyoruz. Bayramdan bayrama görürüm yüzlerini hatta bazen o zaman bile görmem, ya onlardan biri bahane bulup benim geleceğim gün kayınvalideme gelmez ya da ben bahane bulup gitmem. Telefonda da sadece eşimin kardeşleriyle bayramlaşırım eltilerim hep işi olur ya uyuyorlardır, ya işleri vardır, ya evde değillerdir ya da onlar da telefonda başkası ile konuşuyorlardır. Kayınbiraderim selamı var der ama olmadığına eminim yani onu da kayınbiraderim ayıp olmasın diye söyler.
İlk başlarda üzülmüştüm neden sevmediler beni acaba bir hata mı yaptım diye ama baktım diğerleri de birbirine karşı öyle yani dört eltiyiz hepimiz birbirimize mesafeliyiz. Ayrıca kimse beni sevmek zorunda değil ben de kimseyi sevmek ya da anlaşmak zorunda değilim. Hepimiz farklı ailelerden kültürlerden yetiştirilme tarzlarından gelen insanlarız. Ortak paydada sırf eşlerimiz kardeş diye buluşmak zorunda da değiliz. Herkesin kapısı bacası ayrı.
Kısacası eş veya eş adayı eğer ailesinden uzakta tutmayı başarabilirse sizi saygı duyarsa düşüncelerinize hiç sorun olmuyor.
Onlar tabii ki sonuna dek eşimin ailesi kardeşleriyle istediği zaman görüşebilir bir şey deme hakkım yok ama ben istemiyorsam beni zorlamamalı. Bunu yaptığı sürece neden mutlu olmayalım?

Son düzenleme:
İnsan yeri geliyor öz ailesine bile tahammül edemiyorken başkası çok zor. Öyleleri var ama günümüzde sayıları çok az. Ailelerden biri sizi istemiyorsa hiç evlilik yoluna girmeyin çünkü sizi istemediğini zaten yüz ifadesiyle, davranışlarıyla belli edecek evlenince de bu davranışlarını arttıracaktır. Sevgiden de önemlisi saygı, saygının olmadığı yerde seviyesizlik oluyor. Bir de ben nişanlıyım tavsiye vermek ne haddime lakin kv ve kp ile de çok içli dışlı olmayın, her şeyinizi anlatmayın belli bir sınırınız olsun. Bazı erkekler annem de annem diyor. Benim eski sevgilim tam anneci bir tipti. Bu erkeklerle de evlilik yoluna girmeyin. Bir erkeğin annesini sevmesi müthiş bir şey lakin annesine bağımlı olması hiç de müthiş değil.

Ailesiyle aramiz evliligin basinda normaldi.Zaman gectikce annesiyle anlasamamaya basladim küs degiliz ama mesafeliyiz pek görüsmüyoruz onun dışında kayinpederimle görümcemle bi sorunum yok gayet iyi anlasiyoruz.Annesiyle daha yeni problem yasadigim zamanlarde esim isin icinden siyrilmak karismak istemiyordu anasi da "aman siz iyi olun oglum napalım katlanırız ühü ühü" modundaydi bu da evliligimize yansıyordu kadin bizim iyiligimizi istemese siz iyi olun demez diyordu sonra benim hakli oldugumu görünce benden taraf olmaya basladı hala öyle.Benim haklıligımı görmeye başladığından beri daha cok özen gösteriyor beni kiracak şeyleri yapmamaya daha cok dikkat ediyor sanki 5 senelik degil de 2 senelik evli gibiyiz.Beni 2 senedir daha cok seviyor gibi geliyor bana.Ha ara sıra ailesine karsi kendini cok kullandırdıgında tartısmıyor muyuz tartışıyoruz ama kavga boyuta varmıyor çoğu zaman..Tartısma da araba yüzünden oluyor doldurusa geldiginden falan degil doldurulmus eşimle doldurulmamıs esim arasinda dünyalar kadar fark var eskiden gaza geliyordu hemen simdi dolmamayi ögrendi.Aynı sekilde ben de benim ailem de esimin ailesiyle aram kötüyken beni biraz gazlardı esimle cok tartisirdik iki tarafi da müdahil etmeyince evlilik asıl evlilik kavramını yasıyor.

Son düzenleme:
Aramızda var mı böyleleri kızlar. Cidden çok merak ediyorum çünkü sanki bir yerden sonra insan patlıyor. Eş ailesi olumsuzluklarını umursamayan, görmezden gelen, hiç kafaya takmayıp sadece eşine odaklanıp hiç tartışmayan(eş ailesi konusunda) var mı??😒 Varsa koca bir MAŞALLAH benden.🧿💐 Zor iş...
Kayınvalide kayınpeder biz evlendikten 6-7 sonra başka şehire taşındı ki zaten öyle sorun çıkaran insanlar değiller, kayınbirader var elti yok, görümce yok, haliyle eş ailesiyle alakalı dertlerimiz de yok, çöpsüz üzüm gibiyiz 😬

Benim 2 tane kayınailem var. Birisi biyolojik diğeri eşimi evlat edinip büyüten aile. Biriyle iyiyiz fakat diğerleriyle iyi değiliz. Baştan beri sorun vardı ama bu kadar büyümemişti. Yakın zamanda karşılıklı tartıştık. Burada en önemli detay eşiniz. O fazlasıyla farkında durumun be bana yapılan haksızlığın bu sebeple hep yanımda olması gerektiği gibi durdu. Yanımda duran insana sürekli ailesini kötüleyip konuşup huzur bozamam. Ama eğer dengeyi sağlamasa kesin evde sıkıntı çıkardı. Buradaki detay eşiniz.
İnsanlar bir aileyle anlaşamıyor siz iki aileyle uğraşıyorsunuz 🙈 Allah kolaylık versin demeye geldim ☺️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back