• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinin ailesini hiç sevmeyen buna rağmen eşiyle çok iyi ve mutlu olan var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aramızda var mı böyleleri kızlar. Cidden çok merak ediyorum çünkü sanki bir yerden sonra insan patlıyor. Eş ailesi olumsuzluklarını umursamayan, görmezden gelen, hiç kafaya takmayıp sadece eşine odaklanıp hiç tartışmayan(eş ailesi konusunda) var mı??😒 Varsa koca bir MAŞALLAH benden.🧿💐 Zor iş...
Başlığa koştum geldim BENNNNN

İlişki baya bi yıpranıyor yalan değil, kopmalar oluyo uzun veya kısa. Kavgalar bağrışlar falan ama aradaki sevgi bakiyse er ya da geç yine sevgi galip geliyo.

Es ailesi geline kötü davranıyorsa onu istemediği içindir ve oğullarının "iyiliği" için ayırmaya çalışıyorlardır. Beni bu konuda motive eden bu düşüncem. Yani amaç belli zaten eşimle aramı bozmak.
Eşimin bir iki tane kendini bilmez yakını ben hamileyken sizi ayıracaz keşke çocuk yapmasaydin dediler. Hiç umursamadım. Eşim duyunca bana niye söylemedin dedi. Söylesem ne olacaktı ki yanlış anlamışsın diyecekti eminim 🤦‍♀️

Onları takıp kocamla hiç kavga edemem. Çünkü eşimle tartışırsam düşmanlarımin mutlu olacağını bilirim.
En güzeli araya görünmez duvar örmek. Uzun yazdım kusura bakmayın. Yuvanizda hep mutlu olun inşallah.
İşte ben bunu geç idrak ettim. Annem defalarca söyledi onun amacı senin modunu düşürmek sinirlendirmek mutsuz etmek ona bu kozu verme eşinle yok yere tartışma moralini bozup oturduğunda o bundan zevk alıyor diye. Şimdi biraz daha dikkat etmeye çalışıyorum bakalım

Benim için önemli olan sadece eşim ve çocuğum. Gerisi önemli değil yok saydım hepsini. İlk zamanlar takıyordum, sonra baktım ben geriliyorum bıraktım takmayıda. Karşı karşıya gelincede hiç karşılıklı diyoloğa girmeden sadece dinliyorum gülümseyip geçiyorum. Aslında farkındalar ama bu konuda polemiğe girmediğim için bişey diyemiyorlar. Mesafe mesafe mesafe tek çözüm. Eş ailesi sorunluysa onları kafaya takmanın sonu gelmiyor çünkü. Kafaya taktıkça bu eşede yansır nerden baksan zarar. Uzak durmak lazım.

Aramızda var mı böyleleri kızlar. Cidden çok merak ediyorum çünkü sanki bir yerden sonra insan patlıyor. Eş ailesi olumsuzluklarını umursamayan, görmezden gelen, hiç kafaya takmayıp sadece eşine odaklanıp hiç tartışmayan(eş ailesi konusunda) var mı??😒 Varsa koca bir MAŞALLAH benden.🧿💐 Zor iş...
Cok takintili biriydim ama esim sen bna bak bu evde kim var kapiyi kapatinca dedi hep bosver dedi ben senn icin susarm sendd bnm icn idare et dedi ve yprum ypmsamda haklisin yeri glnce hakszsin der ve darilmam konusarak cozerz

Bu arada bence asıl mevzu artısi eksisi ile insan olan ile karşılayabilmek
Bazı insanlara kuş tutsanız dünyayı önüne serseniz yaranamazsıniz
Ben 8 yıldır hayatımla ilgili onları da ilgilendiren bir mevzuda tek ima yaşamadım
Eşime de ilk gün söyledim, benim cocuk sahibi olmam imkansız. Ailesi ile bir kaç ay içinde paylaştı. Bunu normal karşılayacak olgunlukta oldukları için benim içinde ufak tefek şeyler sorun olmadı

Ailesi iyidir eşimde denge kurmayı bilir. Ama büyük kaynım ve eltim fenadır , ilk zamanlarda kızıp kurulup eşime sarıyordum ama şimdi yok sayıyorum. Farklı şehirlerdeyiz kırk yılın başı düğün dernekte karşılaşyrz canm isterse selam veririm istemezsem görmem bile...(ama çocuklarını severim onlarda benim çocuklarımı sever. Kuzenlerin arasına girmeyiz) ben çözümü saygı çerçevesinde cevabı anında verip konuyu eşime taşımamakta buldum. Eşim bilir abisini sevmediğimi ama sorun etmez. O da benim büyük abimi sevmez ki abiminde uyuzlukta abisinden farkı yoktur bende sorun etmem. Kapımız kapandı mı kızlarmz ve kedimizle biz bir aileyiz :KK36:

İşte ben bunu geç idrak ettim. Annem defalarca söyledi onun amacı senin modunu düşürmek sinirlendirmek mutsuz etmek ona bu kozu verme eşinle yok yere tartışma moralini bozup oturduğunda o bundan zevk alıyor diye. Şimdi biraz daha dikkat etmeye çalışıyorum bakalım
Ah annelerimiz onlar tecrübeleri ile her şeyi görüyor 😢
Bizim eşimizle mutlu olmamız o yuva yıkmak isteyen tipler için en büyük ceza bence

Valla ben eşimi ailesi için seviyorum
Ne kadar şanslısınız. Bende eşimin yakınlarını severdim. Beni de seviyorlar diye mutlu olurdum ama meğer hiç biri istemiyormuş beni. Öyle güzel rol yaptılar ki. Bu süreçte arkamdan ne dolaplar dönmüş. Anlamam tam 5 yıl sürdü ☹

Ben de esimin yakin ailesinde.mn bazi kisileri pek sevmem. Hic isinamadim. Evliligin ilk yillarinda da onlar hakkinda ileri geri konusup, sevmedigimi bayaa belli ettim. Sonra baktim ki bu tutumum acaip yanlis, bir de sevmemem icin bir sebep pek yok (direk kisiliklerinden hoslanmiyordum. Sahsima yaptiklari bariz bir yanlis yoktu. Ben tabi tavirlarindan manalar cikariyorum ama..) dedim kizim sacmalama. O zamandir haklarinda kotu tek soz soylemem. Basarilarini kutlarim, esime git gor aileni derim (bensiz hahahah. Direk ben gelmiyorum sen git demiyorum tabi. Evde skilma hayatim git aileni gor falan felan). Yani uzun lafin kisasi, negatif, beni ve evliligimi zehirleyen tavrimdan kurtuldum. Huzurlu yasiyorum

Bu durumda olup poncik bir aşk yaşıyorum diyen varsa yalan söylüyordur bence.
Çünkü insan çok etkileniyor eş ailesinden. Bakıyorsun çevrende insan gibi insanlara karışmış kv, kp tarafından deger gören, gorumcemi cok severim diyen insanlar, tatlı dünür ilişkileri. Ayda bir iki ayda bir ağız tadıyla yapılan çaylı görüşmeler...

Ben de isterdim evladıma dedesinden, halasından bahsederken yüzüm gülsün. Ama olmadı.
Ve durum buysa eğer iş eş ailesi ile iletişimi tamamen kesmeye varmışsa ortada beceriksiz bir eş olduğu içindir. Bu gerçeği atlamamak lazim.
Gerçeklere sarılarak sevebildiğimiz kadar seviyoruz.
Mükemmellik derecesini siz hesaplayın.

Evlenmeden önce eşinizin ailesine çok dikkat etmelisiniz çünkü mutlaka hayatınıza giriyorlar. Ailesini beğenmediyseniz evlenmemelisiniz. Evlendiniz, bir sorun çıktı, eşinizin ailesi konusunda eşinizle kavga etmeyin derim (eşimin ailesini sevmeme rağmen ben yaşadım ve kavga ettik iyi olmadı) Eğer ailesini sevmiyorsanız fazla görüşmemeye çalışın. Eşiniz görüşsün ama siz çeşitli bahane ve mazeretlerle daha seyrek görüşmeye çalışın. Eşinizle mutluysanız bu durumun aranıza girmesine izin vermeyin.

yani annem olabilir bu. babaannemle yıllardır görüşmez hiç sevmez her kavgada ona laf eder. babamla aralarına yansımıyor bu. babamla çok mutlu diyemem ama en azından bu konu yüzünden kötü değil araları. iş erkek de bitiyor. dengeyi sağlayabilmesi lazım.

Bu durumda olup poncik bir aşk yaşıyorum diyen varsa yalan söylüyordur bence.
Çünkü insan çok etkileniyor eş ailesinden. Bakıyorsun çevrende insan gibi insanlara karışmış kv, kp tarafından deger gören, gorumcemi cok severim diyen insanlar, tatlı dünür ilişkileri. Ayda bir iki ayda bir ağız tadıyla yapılan çaylı görüşmeler...

Ben de isterdim evladıma dedesinden, halasından bahsederken yüzüm gülsün. Ama olmadı.
Ve durum buysa eğer iş eş ailesi ile iletişimi tamamen kesmeye varmışsa ortada beceriksiz bir eş olduğu içindir. Bu gerçeği atlamamak lazim.
Gerçeklere sarılarak sevebildiğimiz kadar seviyoruz.
Mükemmellik derecesini siz hesaplayın.
İçimi dökmüşsünüz resmen. Okurken kendi hislerimi okudum sandım. Özellikle ilerde çocuklarım için iyi bir babaannesi dedesi hala ve amcaları olmayacağı için üzülüyorum. Ne yazikki benim de akrabalık ilişkilerim iyi değil akraba sevgisi pek göremedim çocuklarım da aşağı yukarı aynı olacak galiba. Bu da üzüyor beni...

Benim 2 tane kayınailem var. Birisi biyolojik diğeri eşimi evlat edinip büyüten aile. Biriyle iyiyiz fakat diğerleriyle iyi değiliz. Baştan beri sorun vardı ama bu kadar büyümemişti. Yakın zamanda karşılıklı tartıştık. Burada en önemli detay eşiniz. O fazlasıyla farkında durumun be bana yapılan haksızlığın bu sebeple hep yanımda olması gerektiği gibi durdu. Yanımda duran insana sürekli ailesini kötüleyip konuşup huzur bozamam. Ama eğer dengeyi sağlamasa kesin evde sıkıntı çıkardı. Buradaki detay eşiniz.

Esiniz dengeyi kurduktan sonra es ailesi o kadar sorun olmuyor. Yine sorun oluyorda bir sekilde patlamalar olmadan hallediliyor yani

Eş ailesini seviyor muyum? Bazılarını evet bazılarını hayır. Hatta 2 görümcem var, evlerden ırak, tam sülale karıştıran cinstenler. Ben insanları akrabalık ilişkilerinden bağımsız değerlendiriyorum çünkü akrabalarının hareketlerini yönetemiyorsun, tıpkı iş arkadaşlarının ve komşularının davranışlarını yönetemediğin gibi, kapıştığımız zamanlar da oldu ama bunu eşime anlatırken asla 'senin kardeşin, senin annen...' diyerek başlamadım, çünkü olanları bu adam yönlendirmiyor, bir şey yaparken ona sormuyorlar. Adam masum yani. Ben durumu olabildiği kadar iş ilişkisi gibi idare ediyorum, ha asla lafımı esirgemem, yüzlerine söylerim, hem de eşimin yanında söylerim. Onu doldurmalarına da çok fırsat vermem, önce ben anlatmaya çalışırım 'bu gün şöyle şöyle oldu' diye. Herkesin içinde de 'arkamdan konuşulacak bir şey yok, bir sorun varsa cesareti olan yüzüme söylesin, konuşalım' derim. Akrabalar atılıp satılamıyor maalesef, biraz dişli olup lafı esirgememek çok önemli, öyle olunca az desturlu gidiyorlar.

Ben varım 😊
Eşimin anne&babası, eşime(ve diğer çocuklarına) karşı ailesi gibi değil, herhangi bir tanıdık gibi uzak ve mesafelidir.
Bize zararları da yararları da yoktur.
Biz gerektiği zaman ziyaretimizi yapar veyahut onları ağırlarız.
Benim mantığıma göre faydası olmayan insan aslında zarar veriyordur. Dolayısıyla onları sevmiyorum. Eşim de biliyor,sıkıntı etmiyor çünkü kendisi de sevgi görmüş değil.
Ben bu soğuk aileye alışana kadar zorlandımsa da aramızda ailelere dair hiçbir sorun olmuyor.

Burada okuduklarıma bakarsam, erkek denge kurabilse kimse sorun yaşamaz derim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back