• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşin memleketine yerleşmek

Bende ilk tanıştığımda dedim ben başka yerde yaşayamam benim peşimi bırak diye. Kendi yapışıp kaldı ben giderim sorun olmaz falan diye. Benim derdim ailemin dibinden ayrılmak ayrılmamak değil ki. Ben hazmedemiyorum yalan dolanla evlen sonra nasılsa ikna ederim falan diye düşün. Bir kere daha güvenmek istiyorum ama sonrasında tayin istemezse boşanacağım yapacak bir şey yok. İnsanları kandırmak bu kadar kolay değil.
Söz verdiyse tutmalı.

Memuruz Benim Bursa eşimin Çankırı
Yani Bursa dururkende Çankırıya gitmek ne bileyim cok sacma değil mi
Birde eşiniz simdide sözünü tutmuyor üc yıl sonrada tutmayacak ve büyük ihtimal o ara cocuk yapmıs olursunuz sizde bosanırım sözünü yersiniz

İyi günler hanımlar. Biz eşim ile çalıştığımız ilde tanıştık ve evlendik. Eşim evlenmeden önce benim memleketime yerleşeceğimiz konusunda bana söz verdi. 3 yıl oldu ve artık sözünü tutmasını istiyorum ama o bana önce benim memlekete gidelim 3 4 sene duralım sonra seninkine yerleşiriz diyor. Kabul etmek istemiyorum ama bulunduğumuz yerde de artık yaşamak istemiyorum. Ama onun memleketine gidincede yerleşelim burada düzen kuralım derse eğer ne yapacağım. Lütfen bir akıl verin.
yerleşelim burada düzen kuralım derse .....zaten öyle diyecek..:cry:

Eşim ailesinden çekinmez pek ama ben dedim gidersem ve 3 4 sene sonra benim memlekete gitme vakti gelince gitmezsen boşarım seni dedim. Ama hala daha gitmesem mi diye içim içimi yiyor

Niye benim senin memleketim diye tutturuyorsunuz , hangisinde şartlar daha iyiyse ona gidin ya da ikisinin ortasında bir yer seçin
Büyük konuşmayın, boşanmak kolay değil.

3 4 senede de oradan çıkamazSınız , öyle kolay olmuyor.

Ben de evlenmeden önce “birkaç sene sonra benim memleketimde yaşar mıyız?” diyen eşime aşkın körlüğü ile “neden olmasıııın” diye atlamıştım. Sonuç şimdi aksini bile konuşamıyoruz söz verdim çünkü.

Eşinize “böyle konuşmamıştık, önce benim memleketime gidelim sonra bakarız” diyin.

Şimdi verdiği sözü tutmuyor ki 3 sene sonra tutsun. Ben olsam güvenipte yerleşemezdim. Siz yerleşecek gibi bi izlenim verdiniz. İnş pişman olmazsınız. Biz eşimle aynı memleketteniz onun ailesine yakın bi mahallede oturduğum için ğişmanım yani gerisini siz düşünün😂

Eşim de bir ara bu fikri atmıştı ortaya memleketime gidelim diye..ben çalışmadığım için sen iş stresini bilmiyorsun bahanesiyle beni pek konuşturmak istemedi ama ben açık açık gitmek istemiyorum dedim boşanırım demedim ama ailen herseye müdahale eder zaten boşanmak zorunda kalırız demiştim..neyse gittik memleketine bi ara tatilde orda heryere başvurdu tayin için calmadiklari kapi kalmadı araya hatırlı kişiler bile soktu ama olmadi😄😄 ailesine dedim ben zaten istemiyordum oh olsun diye😁 şimdilerde de senin memlekete gidelim diyor bana eşim..ben nötr davranıyorum gitsek de olur gitmesek de

İyi de siz de tuhafsınız
Eşimin memleketine gitmek istemiyorum ama kendi memleketimde de durmak istemiyorum diyorsunuz
Muz yiyeyim çilek tadı gelsin gibi birşey
Eşiniz de ayrı tuhaf
Hak geçmesin 3 yıl benim memlekette yaşayalım sonra seninkine geçer 5 yıl kalırız sonra yine benim memlekete gideriz sonra tekrar seninkine geçeriz eşitleriz der gibi oyun oynar gibi kafalaaar güzel

İyi günler hanımlar. Biz eşim ile çalıştığımız ilde tanıştık ve evlendik. Eşim evlenmeden önce benim memleketime yerleşeceğimiz konusunda bana söz verdi. 3 yıl oldu ve artık sözünü tutmasını istiyorum ama o bana önce benim memlekete gidelim 3 4 sene duralım sonra seninkine yerleşiriz diyor. Kabul etmek istemiyorum ama bulunduğumuz yerde de artık yaşamak istemiyorum. Ama onun memleketine gidincede yerleşelim burada düzen kuralım derse eğer ne yapacağım. Lütfen bir akıl verin.
Niye senin memleketine yerlessin adam sartmi gidin orta yerde bulun bi ev boyle durumlarda adamada kadinada hak veremiyorum ben

İyi de siz de tuhafsınız
Eşimin memleketine gitmek istemiyorum ama kendi memleketimde de durmak istemiyorum diyorsunuz
Muz yiyeyim çilek tadı gelsin gibi birşey
Eşiniz de ayrı tuhaf
Hak geçmesin 3 yıl benim memlekette yaşayalım sonra seninkine geçer 5 yıl kalırız sonra yine benim memlekete gideriz sonra tekrar seninkine geçeriz eşitleriz der gibi oyun oynar gibi kafalaaar güzel
Ne alakası var? nerede memlekete gitmek istemiyorum demişim acaba. İşiniz gücünüz eleştiri yapmak. Ayrıca biz tuhafız da bir siz normalsiniz.

Niye senin memleketine yerlessin adam sartmi gidin orta yerde bulun bi ev boyle durumlarda adamada kadinada hak veremiyorum ben
Zaten ortada oturuyoruz. Benim yazdığımı anlamıyor musunuz. Baştan bana söz verdi sözünü tutmadı diyorum. Siz sizin memlekete yerleşmesi şart mı diyorsunuz. Şart değilse laf olsun diye insanlara söz verip hayallerini yıkmayacaksınız.

Zaten ortada oturuyoruz. Benim yazdığımı anlamıyor musunuz. Baştan bana söz verdi sözünü tutmadı diyorum. Siz sizin memlekete yerleşmesi şart mı diyorsunuz. Şart değilse laf olsun diye insanlara söz verip hayallerini yıkmayacaksınız.
Ne alakasi var bastan soz vermekle hayat sartlari bir yurumuyor malesef demekki esinizde boyle dusunuyorki kalkip gitmiyor sizin memlekete

Haklısınız siz. Asla kabul etmeyin. Memur eş buldum diye yapışırlar. O zaman her türlü şartınızı kabul ederler. Sebebi de kusura bakmayın sizin için demiyorum genel diyorum amiyane tabirle amaaaaaan kafesleyeyim de sonra nasıl olsa istediğimi yaptırırım zihniyeti. Tutun ki gittiniz. 3 yıl sabrettiniz geçti. Hadi senin memlekete diyecek mi??? Asla!! Diyeceği düzen kurduk gitmiyoruz. Kanımca giderseniz Bu sebeple ayrılacaksanız eğer sadece şimdi olacakları 3 yıl geciktirmiş olacaksınız.

İşte bende bundan korkuyorum bir türlü biryere gidemezsek sonrasında.
İşte bu şekilde diken üstünde yaşamak çok ama çok zor ve berbat !!
Ben dört yıl o şekilde yaşadım , sürekli gergin tedirgin huzursuzdum , çıktık sonunda eşimin memleketinden ama gel bana sor neler çektim
Bence şuan olduğunuz yerde kalın en kötü
Boşu boşuna sizi derdin içine sokuyor sanki eşin
Benim eşim gibi yıllar sonra kayıp yıllarınız in bin pişman olur

Ne alakasi var bastan soz vermekle hayat sartlari bir yurumuyor malesef demekki esinizde boyle dusunuyorki kalkip gitmiyor sizin memlekete
E o zaman evlenirken baştan hiçbir şey konuşulmasın nasıl olsa hayat şartlarına göre bakarız bir çaresine. Eşim benim sessiz ve ılımlı bir insan olmamı kullanmaya çalışıyor malesef.

Back