• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşin memleketine yerleşmek

seneye kadar degismezse gidicem.simdilik tamam diyor.ben yaktim kendimi siz yapmayin giderseniz bi daha asla gelmezsiniz erkeklerin lafina inanmayin.biz gelmeden esim diyodu sana yardim ederler cocugumuza bakariz sen ikincisini yaparsin.bu yil sadece bi donem icin rica ettik asla bakamayiz dediler.anlayacagin oranin tek avantaji esinin ailesi sana hayati zehir edecek
Ben zaten ailemi zorla ikna edip evlenerek yaktım başımı malesef.

Ben olsaydım o memlekete yerleşmekte hiç bir sakınca görmesem bile yerleşmezdim. Bu adam sözünü tutacak bi adam olsa ilk başta verdiği sözü tutardı bence. Sırf verdiği o söz yüzünden bile onun memleketine gitmezdim yani. Madem ilk başta bu şekilde anlaşsaydı. Bana pek masum gelmedi
İşte bende böyle düşünüyorum. Evliliğimi yalan üzerine mi kurdum ben diye kendimi kandırılmış hissediyorum.

İşte bende bundan korkuyorum bir türlü biryere gidemezsek sonrasında.
anlaşabilirseniz gidin derim ben .. Çocuk var mi bilmiyorum ama ben eşimin memleketine gitme kararimi bu yüzden almıştım annem yok memlekete gitsem de bakılma durumu yok diye . Nasip değilmiş simdilik .. Ama burda omur boyu yaşamayı düşünmüyoruz açıkçası . Ama akışına bıraktık orasi burası kasmıyoruz . Bi evimiz bi düzenimiz var çocuklarımız var zaman ne gösterecek bilinmez . İlla burası orası diye derdimizde kalmadı . Nasip dedik bıraktık simdilik keyfiniz iyi

Ailevi problemleri çıktı bir sürü onları bahane ediyor. Biz oraya gitsek bile problemler çözülmeyecek hatta bizde bir sürü saçmalıklar uğraşmak zorunda kalacağız.
iyi ama sizin tarafında ailevi problemi çıkabilir o zaman ne yapacak eşiniz
tamamen bahane sizi kandırmaya çalışıyor inanmayın bence :kahve:

Son düzenleme:
anlaşabilirseniz gidin derim ben .. Çocuk var mi bilmiyorum ama ben eşimin memleketine gitme kararimi bu yüzden almıştım annem yok memlekete gitsem de bakılma durumu yok diye . Nasip değilmiş simdilik .. Ama burda omur boyu yaşamayı düşünmüyoruz açıkçası . Ama akışına bıraktık orasi burası kasmıyoruz . Bi evimiz bi düzenimiz var çocuklarımız var zaman ne gösterecek bilinmez . İlla burası orası diye derdimizde kalmadı . Nasip dedik bıraktık simdilik keyfiniz iyi
Benim eşimin tarafı tam zamanlı bakamaz çocuğa ama benim annem bakabilir tabi memlekete gitmem için bir sebep daha😂

Aynı durumu bana eşim teklif etti ben kabul etmedim. Hatta nişanlıyken bizde çalıştığımız yerde tanıştık. kendi memleketini ilk tercih yazacağını söyledi. Bende eğer öyle yaparsa vazgeçeceğimi söyledim. Ciddi ciddi nişan atmayı düşünüyordum ve yapardım da. 3. Farklı bir şehir yazmasını istedim ilk tercih. Şu an aileme yakınım. Pişman değilim. Neden diye soran olursa çok ücra bir yerde çalıştım. İki yıl ailemden uzak kaldım. Ordan dönüşte çok ciddi stres yaşadığım bir bölgeydi. hem farklı hiç yaşamadığım bir yere gideceğim, hem kendi ailemdeki yakınlığı göremeyeceğim -ki eşimin ailesinin şu an ki tavrı o yakınlığı göremediğimi gösteriyor... Emin’im onun şehrine gitsem eşimle ciddi problemler Yaşardım. En güzeli her iki tarafa da yakın olmamak.

Sizin için memleketiniz de yasamak önemliymiş ki evlenmeden bu konuyu gundeme getirip anlaşma sağlamışsınız. Şimdi önce şuraya gidelim sonra oraya döneriz demenin mantıgı yok. Eşinizin yaptıgı köprüyü geçene kadar ayıya dayı demek. Ben de ilk evlendiğimde sana benim memleketime gidelim diye ısrar etmem ama senin memleketine de yerleşemem demiştim. Benim oraya yerleşmek istediğimi nerden çıkardın demişti. Şimdi fikrim değişti önyargılarım geçti. Sizin hala fikriniz aynı ise geri adım atmayın. Eşiniz baştan söz vermeyecekti.

Bursaliyim doğma büyüme ama şuan Bursa'ya gitmek istemem .Küçük İstanbul ,küçük Suriye arası bişey oldu güzelim memleketimi mahvetmisler.trafik ,kalabalık ....
Küçük ,sakin yerleri daha çok seviyorum açıkçası .

Evet esin ailesinin yanına gidince hep bir bahaneyle erteleyecek ve asla tasinmayacak .Hele de duygu somurusne müsait bir aileyse asla gidemezsiniz ..

Ama iyi insanlarsa,karışmıyorlar vs derseniz onu bilemem hakkınızda hayırlısı olsun insalalh

Şimdi de istanbulda olduğu İçin pişman eşim. Ben hiç pişman değilim. Eşimle Doğunun ücra bir Yerinde tanıştık. Doğma büyüme istanbulluyum. Orda yaşadığım stres ve deyin yerindeyse depresyon sonrası İstanbul değil de, başka bir yere hem adapte olamaz, hem de çekemezdim. Neymiş buraya gelmemize ailesi tepkiliymiş. Kendi de pişmanmış. Eşime diyorum mecbur değildin. Nişanı atardık olur biterdi. Kesinlikle vazgeçerdim

Benim eşimin tarafı tam zamanlı bakamaz çocuğa ama benim annem bakabilir tabi memlekete gitmem için bir sebep daha😂
Bakın sizi gazlamak gibi niyetim yok. Bende eşimin memleketinde yasiyorum. Geçen yıl tayin ile geldik öncesinde tanıştığımız farklı bir sehirdeydik. Eşim tayin döneminde seçimi tamamen bana bıraktı hiç baskı kurmadı ve ben eşimin memleketini seçtim. Çünkü mantıklı olan burasiydi bi cok sebepten başta da çocuk. Benim annem çocuğa bakamazdi ama KV bakabilir diye. Şimdi cocugum olacak ve KV bakacak. Şu ana kadar hiç pişman olmadım. Ama eşim bastan bana söz vermiş olsa bende tutmasını isterdim.

Şimdi de istanbulda olduğu İçin pişman eşim. Ben hiç pişman değilim. Eşimle Doğunun ücra bir Yerinde tanıştık. Doğma büyüme istanbulluyum. Orda yaşadığım stres ve deyin yerindeyse depresyon sonrası İstanbul değil de, başka bir yere hem adapte olamaz, hem de çekemezdim. Neymiş buraya gelmemize ailesi tepkiliymiş. Kendi de pişmanmış. Eşime diyorum mecbur değildin. Nişanı atardık olur biterdi. Kesinlikle vazgeçerdim
Bende ilk tanıştığımda dedim ben başka yerde yaşayamam benim peşimi bırak diye. Kendi yapışıp kaldı ben giderim sorun olmaz falan diye. Benim derdim ailemin dibinden ayrılmak ayrılmamak değil ki. Ben hazmedemiyorum yalan dolanla evlen sonra nasılsa ikna ederim falan diye düşün. Bir kere daha güvenmek istiyorum ama sonrasında tayin istemezse boşanacağım yapacak bir şey yok. İnsanları kandırmak bu kadar kolay değil.

İyi günler hanımlar. Biz eşim ile çalıştığımız ilde tanıştık ve evlendik. Eşim evlenmeden önce benim memleketime yerleşeceğimiz konusunda bana söz verdi. 3 yıl oldu ve artık sözünü tutmasını istiyorum ama o bana önce benim memlekete gidelim 3 4 sene duralım sonra seninkine yerleşiriz diyor. Kabul etmek istemiyorum ama bulunduğumuz yerde de artık yaşamak istemiyorum. Ama onun memleketine gidincede yerleşelim burada düzen kuralım derse eğer ne yapacağım. Lütfen bir akıl verin.
Sakın oyuna gelme. Söz verdiyse sozunde dursun ya da yine arada başka bir şehre tayin isteyin.

Memuruz Benim Bursa eşimin Çankırı
Benim memleketim senin memleketin mi kalmış. Hadi biri Bursa biri Eskişehir Muğla olur tartışılır da Çankırı bi seçenek olur mu yav. Çankırılılar alınmasın insanı için demiyorum ama taşra yani

Doğma büyüme Ankaralıyım. Ankara çevresini de bilirim. Bursa dururken Çankırı ya yerleşmek , yani moral bozmak gibi olmasın ama, gerçekten korkunç bir fikir.
Şu an nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama daha büyük bir yerdeyseniz Çankırı da çok zorlanırsınız.

Back