• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşin memleketine yerleşmek

Eşiniz söz vermenin başka şeye benzemediğinin bilincinde.
Herhalde bu söz vermesine de inanmazsınız.

İyi günler hanımlar. Biz eşim ile çalıştığımız ilde tanıştık ve evlendik. Eşim evlenmeden önce benim memleketime yerleşeceğimiz konusunda bana söz verdi. 3 yıl oldu ve artık sözünü tutmasını istiyorum ama o bana önce benim memlekete gidelim 3 4 sene duralım sonra seninkine yerleşiriz diyor. Kabul etmek istemiyorum ama bulunduğumuz yerde de artık yaşamak istemiyorum. Ama onun memleketine gidincede yerleşelim burada düzen kuralım derse eğer ne yapacağım. Lütfen bir akıl verin.
Göçebe hayat mı olur ya .. eşin nerede oturuyo sen nerede oturmk istiyosun.. yani memleketler derken il ilçe köy . .
bak hangi taraf senn işine gelecek daha mutlu olacaksın.. mesela bende eşimn memleketi bandırmayı istiyorum hem turistık hem sakin hem ucuz vs vs.

Siz nasıl ki onun memleketinde zorlanacağını zi düşünüyorsanız oda aynını düşünüyor. Biz çok gidelim dedim karar veremedik. Sonra ben tamm dedim senin memlekete gidelim bu kezde tayin isinden gidemedik . Öyle boyle yedi yildir gurbetteyiz . Eksileri de var artıları da ... Ortak karar verin ne kadar zor olsada ..

Söz vermiştin neden fikrin değişti diye sorsana
ayrıca eşinin memleketine gidersen ordan çıkmaz kesinlikle eminim :kahve:
Ailevi problemleri çıktı bir sürü onları bahane ediyor. Biz oraya gitsek bile problemler çözülmeyecek hatta bizde bir sürü saçmalıklar uğraşmak zorunda kalacağız.

Siz nasıl ki onun memleketinde zorlanacağını zi düşünüyorsanız oda aynını düşünüyor. Biz çok gidelim dedim karar veremedik. Sonra ben tamm dedim senin memlekete gidelim bu kezde tayin isinden gidemedik . Öyle boyle yedi yildir gurbetteyiz . Eksileri de var artıları da ... Ortak karar verin ne kadar zor olsada ..
İşte bende bundan korkuyorum bir türlü biryere gidemezsek sonrasında.

biz eşimle aynı memleketteniz
buna rağmen bana gidelim diye tutturup baskı yapsa 7 yıllık evliliğimizi gözden çıkarmak zorunda kalırdım herhalde.
o kadar istemiyorum yani
şimdi çankırıya gidince size hadi burdan ev alalım diyecek
sonra çocuğa ailem bakar çalışken kolay olur diyecek vs.vs.
artık siz de bir çankırılı olacaksınız

bizde esimle tanisip evlendigimiz sehirde yasarken tutturdu ailesinin oldugu yere gidelim demeye.gidip 3 yil kalip donecekmisiz bende kabul ettim.geleli 3 yil oldu hala gitme yok simdide 5 yil kalmamiz lazim işi sebebiyle.o yuzden sakin gitme erkekler aileye yakin oldu mu asla gitmek istemiyor.ben esime seneye gelmezsen ben gidiyorumistersen bosanma olsa bile kalmiyorum burda dedim.akliniz varsa dinleyin beni burda bi suru arkadasim var izaktan gelip gidemeyen

İyi günler hanımlar. Biz eşim ile çalıştığımız ilde tanıştık ve evlendik. Eşim evlenmeden önce benim memleketime yerleşeceğimiz konusunda bana söz verdi. 3 yıl oldu ve artık sözünü tutmasını istiyorum ama o bana önce benim memlekete gidelim 3 4 sene duralım sonra seninkine yerleşiriz diyor. Kabul etmek istemiyorum ama bulunduğumuz yerde de artık yaşamak istemiyorum. Ama onun memleketine gidincede yerleşelim burada düzen kuralım derse eğer ne yapacağım. Lütfen bir akıl verin.

Onun memlekete gittiniz mi iş bitmiştir artık bir yere kıpırdayamasınız.. Öyle 3-4 sene kalalım gideriz hikaye.

Her şehirde hemen iş garantisi var mı ki 3-4 yıl orada, sonra burada olabiliyor?

Biz de şu an yaşadığımız şehri terk-i diyar eylemek istiyoruz ama önce iş konusunu halletmek istiyoruz mesela..

önce verdiği sözü yerine getirdiğini göstersin

bizde esimle tanisip evlendigimiz sehirde yasarken tutturdu ailesinin oldugu yere gidelim demeye.gidip 3 yil kalip donecekmisiz bende kabul ettim.geleli 3 yil oldu hala gitme yok simdide 5 yil kalmamiz lazim işi sebebiyle.o yuzden sakin gitme erkekler aileye yakin oldu mu asla gitmek istemiyor.ben esime seneye gelmezsen ben gidiyorumistersen bosanma olsa bile kalmiyorum burda dedim.akliniz varsa dinleyin beni burda bi suru arkadasim var izaktan gelip gidemeyen
Aynen sizin başlangınız gibi oldu. Siz boşanırım deyince de fikri değişmedi mi?

Her şehirde hemen iş garantisi var mı ki 3-4 yıl orada, sonra burada olabiliyor?

Biz de şu an yaşadığımız şehri terk-i diyar eylemek istiyoruz ama önce iş konusunu halletmek istiyoruz mesela..
Şuan ikimizin memleketinde de açık var tabi 3 4 sene sonra benim memlekette açık olur herhalde ama garantisi yok tabi.

Once sen sözünü tut bakalim sonra da senin memlekete gideriz diyin ... Bence de gitmeyin ha bakin hic anlasamicaksiniz baska da sorununuz yoksa bosanmaktansa üçüncü bir ilde yasayin ...

Once sen sözünü tut bakalim sonra da senin memlekete gideriz diyin ... Bence de gitmeyin ha bakin hic anlasamicaksiniz baska da sorununuz yoksa bosanmaktansa üçüncü bir ilde yasayin ...
Üçüncü il çok sıkıntı oldu. Burada kimsemiz yok çocuğum var 5 dk birine bırakıp bir yere gideyim diyemiyorsun. Ayrıca çok sık git gel yapıyoruz. Artık benzin parası falan da zorlamaya başladı. Yine de teşekkür ederim cevabınız için.

Aynen sizin başlangınız gibi oldu. Siz boşanırım deyince de fikri değişmedi mi?
seneye kadar degismezse gidicem.simdilik tamam diyor.ben yaktim kendimi siz yapmayin giderseniz bi daha asla gelmezsiniz erkeklerin lafina inanmayin.biz gelmeden esim diyodu sana yardim ederler cocugumuza bakariz sen ikincisini yaparsin.bu yil sadece bi donem icin rica ettik asla bakamayiz dediler.anlayacagin oranin tek avantaji esinin ailesi sana hayati zehir edecek

Back