• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşin memleketine yerleşmek

Konum hortlamış evet ama 1 sene geçti tayin olayının üzerinden eşim Nuh diyor peygamber demiyor. Ben kabul ettim onun memleketine gitmeyi 3 seneliğine eğer 3 sene sonunda vazgeçtim derse ben de ondan vazgeçeceğim. Konu sadece memleket meselesi değil dalga geçer gibi söz ver tutma falan bu benim kaldırabileceğim bir şey değil.
NOT: Okuyan olursa bir tavsiye vereyim kimsenin sözüne güvenip yola çıkmayın.
Valla ben Çankırılıyım ama ne yalan söyleyeyim yaşamak için çankırı mı bursa mı derseniz bursa derim kesinlikle:) hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Ben de ilk mesaji okuyunca konuyu hatırladım
Simdi de yazmışsınız esinizin memleketine gitmeyi kabul etmişsiniz
Esiniz basta verdiği sözü tutmamisken 3 yil sonra hic tutmaz buraya yerlestik diye gecistirir
Şu erkeklerdeki memleket aşkını anlamiyorum bende öyle bir düşünce yoktur Hakkari de olsa yasarim ama ailelerden uzak yasama konusunda netim. Ben olsam tarafsiz bir yer seçer ve yasardim. Iki tarafin da ailesinden ne kadar uzak o kadar iyi
Bence 3 sene sonra da çocuk büyüdü hatta belki ikincisi olur iyice mecbur kalirsiniz

Ben de ilk mesaji okuyunca konuyu hatırladım
Simdi de yazmışsınız esinizin memleketine gitmeyi kabul etmişsiniz
Esiniz basta verdiği sözü tutmamisken 3 yil sonra hic tutmaz buraya yerlestik diye gecistirir
Şu erkeklerdeki memleket aşkını anlamiyorum bende öyle bir düşünce yoktur Hakkari de olsa yasarim ama ailelerden uzak yasama konusunda netim. Ben olsam tarafsiz bir yer seçer ve yasardim. Iki tarafin da ailesinden ne kadar uzak o kadar iyi
Bence 3 sene sonra da çocuk büyüdü hatta belki ikincisi olur iyice mecbur kalirsiniz
Teşekkürler yorumunuz için ama tayini çıkma ihtimali olan benim. Ona peşin peşin söyledim. 3 sene sonunda ben tayin ister giderim gelip gelmemek sana kalmış diye. Ona güvenmek istedim inşallah sözünü tutar.

O size daha hiç şans vermemisken neden 2. Şans ?
Şimdi tek çocukla rest cekemiyorsunuz,3 yıl sonra belki 2 çocukla rest cekebileceğinize mi inaniyorsunuz :)
Hayir başta sözü veren adamın kendisi iken,onun sizi ikna etmesi için kırk takla atması gerekirken, şimdi nasıl bu pozisyona geldiniz de siz adama yalvar yakarsınız ama o Nuh diyor peygamber demiyor.Bu işte bir terslik yok mu 🙄

O size daha hiç şans vermemisken neden 2. Şans ?
Şimdi tek çocukla rest cekemiyorsunuz,3 yıl sonra belki 2 çocukla rest cekebileceğinize mi inaniyorsunuz :)
Hayir başta sözü veren adamın kendisi iken,onun sizi ikna etmesi için kırk takla atması gerekirken, şimdi nasıl bu pozisyona geldiniz de siz adama yalvar yakarsınız ama o Nuh diyor peygamber demiyor.Bu işte bir terslik yok mu 🙄
İşte cesaret edemedim çünkü yaşadığımız yerde kötü bir yer. Daha fazla zaman kaybetmek istemedim 3 sene önce orayı eşimin memleketi istemiş olsaydım şimdi gerçekten sözünü tutacak mı görüp yoluma devam etmiş olacaktım. Bu durum sürekli ertelenecek hayatım da ötelenmiş oluyor. Ayrıca karakter olarak da sakin biriyim ama sabrım taşına gözüm bir şey görmez. Eşimde bunu biliyor biraz ona güvendim.

Çankırı çok mu sıkıcı ya 😁
Ben yıllardır gitmiyorum tabiki heryer gibi orasıda gelişmiştir. Memleketimi seviyorum ama çok uzun süreli kalmak istemezdim heralde.. Gerçi ben İstanbul dan başka heryerde zorlanırım gibi geliyorda:) mesela ben yeşil çok seviyorum çankırı yeşil bir memleket degil. Denizi çok aramam ama yeşillik çok severim. Bir orman olsun gidiyim piknik yapayım...çankırıda o tarz ortamları sayılı bulursunuz. Şimdi memkeketimide gömmeyim çok da sıkıcı değildir

Aman aman, sakın diyeyim. Ben hep uzakta oldum, kaçtım ama karşı taraf emekli bi gelelim diyorlar gitmiyorlar. Ege kasabasına taşındım direkt uçuş yok otobüsle gelmezler diye, orada ölü taklidi yaptım bir kere bile yarım ağızla gelin demedim huzura kavuştum. Eşimin işi nedeniyle istanbula dönmek zorunda kaldık taşındım 10 gün geçmedi geldiler. Bumerang gibiler ne kadar güçlü atarsam aynı güçte geri geliyorlar. Ki benim eşim hiç aileci değildir, ona rağmen sinir bozucu oluyor herşey. Kayın ailenizi siz bilirsiniz, müdahaleci tiplerse ömrünüzü yerler.

Aman aman, sakın diyeyim. Ben hep uzakta oldum, kaçtım ama karşı taraf emekli bi gelelim diyorlar gitmiyorlar. Ege kasabasına taşındım direkt uçuş yok otobüsle gelmezler diye, orada ölü taklidi yaptım bir kere bile yarım ağızla gelin demedim huzura kavuştum. Eşimin işi nedeniyle istanbula dönmek zorunda kaldık taşındım 10 gün geçmedi geldiler. Bumerang gibiler ne kadar güçlü atarsam aynı güçte geri geliyorlar. Ki benim eşim hiç aileci değildir, ona rağmen sinir bozucu oluyor herşey. Kayın ailenizi siz bilirsiniz, müdahaleci tiplerse ömrünüzü yerler.
Çok güldüm eşinizin ailesini anlatışınıza🤣 benimkiler karışmaz eşimden çekinirler ama sürekli bir kendi aralarında sorun yaşıyorlar ben de sıkılıyorum öyle ortamlarda.

İyi günler hanımlar. Biz eşim ile çalıştığımız ilde tanıştık ve evlendik. Eşim evlenmeden önce benim memleketime yerleşeceğimiz konusunda bana söz verdi. 3 yıl oldu ve artık sözünü tutmasını istiyorum ama o bana önce benim memlekete gidelim 3 4 sene duralım sonra seninkine yerleşiriz diyor. Kabul etmek istemiyorum ama bulunduğumuz yerde de artık yaşamak istemiyorum. Ama onun memleketine gidincede yerleşelim burada düzen kuralım derse eğer ne yapacağım. Lütfen bir akıl verin.
sizin memleketinize yerlesme konsuunda cok isteklisiniz ama esinizin memleketini asla istemiyorsunuz,bu biraz bencilce olmus.Bana kalirsa ben asla her iki memleketede yerlesme taraftari degilim.

Çok güldüm eşinizin ailesini anlatışınıza🤣 benimkiler karışmaz eşimden çekinirler ama sürekli bir kendi aralarında sorun yaşıyorlar ben de sıkılıyorum öyle ortamlarda.
Ah ah dışı sizi içi beni yakıyor. Ne olursa olsun size verilmiş bir söz var. Eşinizin verdiği sözü tutmaması bile bi acaba dedirtiyor insana. Çok fevri olmadan konuşun eşinizle, haklıyken haksız duruma düşmeyin.

Eşın anne ve eş arasındaki durumu idare edebilecek biri ve gittiğinizde de mesafeli bir gidiş geliş ilişkisi olacaksa elbette gidilebilir bir durum ve dip dibe çok yakın oturulmayacaksa ..
Kadınlar kendi ailesine yakın oturunca eşleri hep ordan vuruyor diye gozlemledim ben ve ailesi de fena ise dolduruşa bir gelmiyorsa bir geliyor..
Ancak şu konuda kesin haklisiniz evlenmeden önce konuşulmus söz verilmiş bir durum için sözünü tutmaliydi .. verdiği sözü tutmamasi dinimiz de de günah .. resmen evlenene kadar kandirmiş oluyor bu yaptığı eylem ile..
Bu arada eşinin memleketine gidip 3-5 yıl sonra tasinma vaadinde de kandırıyor. . Ben olsam dürüst olmadığı için çok tepki verirdim,gitmek istemediģimden çok. .
Böyle vaat vere vere biyeré kadar idare eder sonra büyür mevzular, yaptığı çok ayıp birsey..

sizin memleketinize yerlesme konsuunda cok isteklisiniz ama esinizin memleketini asla istemiyorsunuz,bu biraz bencilce olmus.Bana kalirsa ben asla her iki memleketede yerlesme taraftari degilim.
Bu sizin tercihiniz tabikide ben çok istekliyim baştan söylemesem siz de haklısınız ama ben bu doğrultuda bir evlilik yapmak istediğimi belirttim hatta kabul etmeseydi baştan hiç başlamazdım.

İyi günler hanımlar. Biz eşim ile çalıştığımız ilde tanıştık ve evlendik. Eşim evlenmeden önce benim memleketime yerleşeceğimiz konusunda bana söz verdi. 3 yıl oldu ve artık sözünü tutmasını istiyorum ama o bana önce benim memlekete gidelim 3 4 sene duralım sonra seninkine yerleşiriz diyor. Kabul etmek istemiyorum ama bulunduğumuz yerde de artık yaşamak istemiyorum. Ama onun memleketine gidincede yerleşelim burada düzen kuralım derse eğer ne yapacağım. Lütfen bir akıl verin.

Bence gitmeyin.
Ya temelli yaşamak isterse eşiniz memleketinde

Back