• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşin memleketine yerleşmek

Eşın anne ve eş arasındaki durumu idare edebilecek biri ve gittiğinizde de mesafeli bir gidiş geliş ilişkisi olacaksa elbette gidilebilir bir durum ve dip dibe çok yakın oturulmayacaksa ..
Kadınlar kendi ailesine yakın oturunca eşleri hep ordan vuruyor diye gozlemledim ben ve ailesi de fena ise dolduruşa bir gelmiyorsa bir geliyor..
Ancak şu konuda kesin haklisiniz evlenmeden önce konuşulmus söz verilmiş bir durum için sözünü tutmaliydi .. verdiği sözü tutmamasi dinimiz de de günah .. resmen evlenene kadar kandirmiş oluyor bu yaptığı eylem ile..
Bu arada eşinin memleketine gidip 3-5 yıl sonra tasinma vaadinde de kandırıyor. . Ben olsam dürüst olmadığı için çok tepki verirdim,gitmek istemediģimden çok. .
Böyle vaat vere vere biyeré kadar idare eder sonra büyür mevzular, yaptığı çok ayıp birsey..
Teşekkür ederim yorumunuz benim hazmedemediğim noktada beni kandırmış olması zaten.

Ben taşındım eşimin memleketine hiç pişman değilim. Yine olsa yine buraya gelirdim sanırım 🤓

Ben yıllardır gitmiyorum tabiki heryer gibi orasıda gelişmiştir. Memleketimi seviyorum ama çok uzun süreli kalmak istemezdim heralde.. Gerçi ben İstanbul dan başka heryerde zorlanırım gibi geliyorda:) mesela ben yeşil çok seviyorum çankırı yeşil bir memleket degil. Denizi çok aramam ama yeşillik çok severim. Bir orman olsun gidiyim piknik yapayım...çankırıda o tarz ortamları sayılı bulursunuz. Şimdi memkeketimide gömmeyim çok da sıkıcı değildir
Merkezi hep dağlık gibi . lüks sitelerin karşısında dağ manzarası var.
Peki insanı nasıl yanlış anlamayın ama çankırılılar için cimri derler de hep en korktuğum şey

İyi günler hanımlar. Biz eşim ile çalıştığımız ilde tanıştık ve evlendik. Eşim evlenmeden önce benim memleketime yerleşeceğimiz konusunda bana söz verdi. 3 yıl oldu ve artık sözünü tutmasını istiyorum ama o bana önce benim memlekete gidelim 3 4 sene duralım sonra seninkine yerleşiriz diyor. Kabul etmek istemiyorum ama bulunduğumuz yerde de artık yaşamak istemiyorum. Ama onun memleketine gidincede yerleşelim burada düzen kuralım derse eğer ne yapacağım. Lütfen bir akıl verin.
Onun memleketine yerleştikten sonra oradan çıkış olmaz canım.

Bu sözü verip sonra yan çizerler..

"Annem, anam babam ölünce çıkarız, çocuklar üniversiteyi kazananca çıkarız" şeklinde değişir cümleleri

Merkezi hep dağlık gibi . lüks sitelerin karşısında dağ manzarası var.
Peki insanı nasıl yanlış anlamayın ama çankırılılar için cimri derler de hep en korktuğum şey
Çankırı insanı misafiri çok sever. Sıcakkanlıdır. Ben yakın uzak ailemde sülalemde hiç cimrilik görmedim. Misafir gelince ne var ne yok sofraya konur hatta misafir yesin diye okadar ısrar edilirki:)) bizim aramızda espri konusu olur bu durum. Ama tabiki bu benim görfüğüm yaşadığım. asla yoktur olmaz diyemem. Allahım karşınıza herzaman iyi ahlak sahibi insanlar çıkarsın

Eğer sözünün eri değilse ki değilmiş kıvırıyor nacizane tavsiyem ikinci kez sizi kandirmasina izin vermeyin olaki sözünde durmadı giden 3 seneniz olacak yada koca bir pismanliginiz

Ne yapayım o zaman ben başka bir çözüm bulamadım.
Başta verdiği sözü tutmasını isteyin.

Eğer bu talebinde ısrar etmeye devam ederse kendisine güveninizin sarsılacağından bahsedin.

Eğer her kendi ailenizin de olduğu şehirde değilseniz oraya gitmek içinde ısrar etmeyin.

Onun bu isteğine sabır ve sakinlik ile direnin

En güzeli 2 aileye de uzak olmak

Siz Bursaya o Çankırı ya gitsin. 3 sene sonra yanınıza gelsin madem. Ev taşımak, o şehre alışmak vs insan 2 yılda ancak konfor alanı oluşturuyor. En azından siz düzeni kurmuş olursunuz Bursada. Hem de ailevi problemleri var dediniz kafanız rahat olur. O da kendi derdine yansın.

Ne yapayım o zaman ben başka bir çözüm bulamadım.
Evlilikte güvenin çok önemli olduğunu once güvenini kazanması gerektiğini yani önce verdiği sözü tutsun güveninizi kazansın şartlar değismis değil kardeşinin ölümü şartları değiştirmiş değil Allah ailesine de ona da sabır versin bu size verdigi sözü tutmaya engel bir gerekçe değil çünkü asıl sorumlu olduğu aile birinci ailesi sizsiniz bunu farkına varması bu saglayin siz ailesiniz ortak karar şart yola birlikte çıktınız düzen kurmak asla kolay değil ama tabiki ama size verdiği bir söz var varsayalım fedakarlık yapıp ikinci bir kez guveneyim dediniz ve onun dediği oldu ve gittiğiniz yerde mutsuz oldunuz ki insaAlllh böyle bişey olmaz hayatınızdan giden 3 seneye mi yanacaksınız ikinci kez es tarafından aldatilabilmis olmaya mi yanacaksiniz kendimden biliyorum guvenmistim bunu hakketmedim ama kendi düşen ağlamaz diyebiliyorum sadece umarım siz en doğru kararı verirsiniz

Eşimin kardeşi vefat etti onu bahane ediyor.

ben soyle dusunuyorum,

benim ailem kardesimle yakin oturuyor, ben de yurtdisindayim,
benim icim cok rahat, bir dertleri oldugunda kardesim var cunku.

o yuzden esinizin gitmek istemesini bir nebze anliyorum.
Ama su da var, ailesi asil daha yaslandiginda yardima ihtiyac duyacaktir, dolayisi ile o zaman once sizin sehrinize tasinmaniz ve ailesi yaslandiginda ve yardima ihtiyac duyduklarinda o sehre tasinmaniz daha mantikli geldi bana.

Yoksa su oraya tasinirsaniz orada kalici olursunuz gibi.

Back