Daha konuyu yazarken ayrıl demeyin diye not düşmüşsünüz, o yüzden Ayrılma lafını ağzıma almıyorum ama siz bu delikanlıyla Leyla'yla Mecnun olsanız onların gelenek ve görenekleri, adetleri yüzünden evlensenizde mutlu olamazsınız.Ev kredisi falan bahane en küçük erkek aileyle yaşarmış bizim ki de kardeşim evlenene kadar belki isteyebilir ailem birlikte yaşamayı diyor
Nasıl ikna edicem bilmiyorum.
linda20 .!.:Aynı ili kabul etmiyoken apartman olmaz dedim artılarını eksilerini anlattım ikna ettim çok haklısın dedi ve aynı ilde olsa uzak bi semtte oturmaya ikna ettim çok şükür..
Içimdeki her şeyi söyledim hep de olumlu Şeyler söyledi.sevgilimin bi huyu vardır yapmayacağı şeyi asla söylemez.
linda20 .!.:istemediğim bişeyi yapacağını sanmıyorum aynı ilde oturabiliriz ama yakın olmayız sevgilimin bi huyu vardır yapmıcağı bişeyi söylemez umarım yanılmam
linda20 .!.:Ben de uzak olma taraftarıyım bir haftada ya da 2 haftada bir görüşmek en mantıklısı çok sıkı fıkı olunca bizim özelimiz kalmıcak baş başa vakit geçiremicez bunların hepsini söyledim erkek arkadaşıma ve evet çok haklısın ben hiç böyle düşünmemiştim ilk 5 yıl daha uzak olalım çocuk olunca biraz daha yakın olur 2 mahalle uzağı falan çocuğu brakırız dedi.
linda20 .!.:Erkek arkadaşıma da diyorum her çağırdıklarında gitmek durumunda kalırız her anne evladıyla vakit geçirmek ister mutlaka çağırırlar diye, gitmeyiz başka planımız var deriz diyo bu sefer annen bozulur kırgınlık olur falan dediğim de evet haklısın uzak oturalım özellikle evliliğimiz ilk yıllarında uzak otururuz bebek olunca biraz daha yakına taşınırız annem bakar diyo.
Mune ablaa anne gibisin beDaha konuyu yazarken ayrıl demeyin diye not düşmüşsünüz, o yüzden Ayrılma lafını ağzıma almıyorum ama siz bu delikanlıyla Leyla'yla Mecnun olsanız onların gelenek ve görenekleri, adetleri yüzünden evlensenizde mutlu olamazsınız.
Bugün evlenin, ailesinin yanına yerleşin ki siz istemesenizde yerleşmek zorunda kalacaksınız, 1 yılda o evden çıkabilirseniz kurban kesin, her çocuğa ev almaktan bahsediyor babası, siz Nasılsa onlarla oturuyorsunuz diye, çocuklar arasında ev alma sırasında son Sırada yer alacaksınız, şimdi önce abi sonra sen derler ama siz nikahı yapın, o eve de yerleşin bakın Sıralama nasıl değişecek.
Biraz hayat tecrübem varsa siz erkek arkadaşınız babasının Sözünde Gittiği sürece o aileyle yaşamak mecburiyetindesiniz, ki daha okuyorsunuz, öyle ha deyince KPSS'yi haklayıp atanamazsınız, yani evlenince sadece eşinizin maaşına kalacaksınız, haliyle ayrı ev istiyorum demeye hakkınızda olmayacak, olsa da hangi parayla kolay mı ayrı ev döşemek, birde hemen bebek olursa KPSS atanma vs erteleyeceksiniz, ahhh ahhh öyle evdeki hesap çarşıya uysaydı, herkes planladığı gibi yaşardı.
ben aynı evde oturmayı istemiyorum sadece ikna yollarını buradaki bayanların tecrübelerini öğrenmek istedim anlatıcağım kimse yok burada paylaşıyorum.Evlenin. Sonra deneyimlerinizi bizimle paylaşın lütfen. Gördüğüm kadarıyla kk kadınlarının bilgi birikimi size yetmiyor. Hayırlısı olsun
1 yıl bekleriz dediğimde ağlamaya başladı telefonda konuştuğumuz için fazla üzerine gitmek istemiyorum.Ewet senden ayrı kalmayi göze alıyorum de.bir yıl bekleyelim de.sakin birlikte oturma onlar odesin nisanli kal.ve gercekten goze al o bir yil nisanli kal.goreceksin o bir yil uzayacak.hata yaparsin sakin canım. Melek gibi de olsa ailesi ev üstüne ev olmaz
1 yıl dayanırız kendi odamız ebeveyn banyomuz olucak diyor büyük ev alındıysa cefasını ben mi çekicem yaben bu aileleri anlamıyorum bi kopun şu oğullarınızdan ya bu ne bağımlılık. herkes kendi evinde mutlu mesut yaşayıp görüştükçe iyi vgeçineceğine, aynı eve tepişip birbirine sinir olup nefret edip kavga gürültü yaşamayı niye isterler ya.. bir yıl zaten bir yılla sınırlı kalmaz ama kalsa bile hayatının ve evliliğinin en değerli ve özel bir yılını acaba kayın valide bizim sesimizi duyacak mı aman dikkat edelim kapıyı kilitle bilmem ne huzursuzluğuyla yaşamak istemisiniz? bunu sevgilin nasıl isteyebiliyor. insan evinde geceliğiylede dolaşır boxerıylada istediğini yapar. aile evinde her şey alabildiğine kısıtlı.. banyoyu bile kullanırken dikkat etmen gereken bir ev olacak.. insan kendi evinde istediği kadar yatar mesela ama o evde aman kalkalım yanlış anlamasınlar laf etmesinler diye bir yatak keyfi bile yapamayacaksınız. odanıza erken gitseniz manidar bakışlar ayy allah korusun allah kimseyi böyle şeylere mecbur etmesin.. bence çok iyi düşünün burda her gün altlı üstlü oturan birlikte yaşan bir kadın konu açıyor herrrr günnnn..
Ayy çok kötü ben de bundan korkuyorum erkek arkadaşım ya kardeşim burda durmazsa başka yerde iş kurarsa sen kabul etmicek misin yani diyorlinda merhaba canım. benim çok sevdiğim canım kuzenim de evlenirken bu şartla evlendi. damadın abisine ev alınacağı için kuzenim kayınvalide,kayın peder ve bir kayınbiraderle ortak bi evde yaşamak zorunda kaldı(!) onların borcu bitince de kuzenime ev alacaklardı sonra da küçük kayın birader evlenince kuzenim kendi evine çıkacak; küçük kayın birader de kayınvalidelerle yaşayacak eşiyle. senaryo buydu ama kuzenim 7 yıldır hala birlik oturuyo. olmazsa küçük oğlanın evini en baştan ayıralım,sen zaten alıştın düzenimize lafları peyda olmaya başladı. ve o kadar pişman ki... çok çaresiz olduğunu hissettim yazdıklarından,üzüldüm senin adına. bence kabul etme. tavrını kesin koy. sen sevdiğin için bi tercih yapmak zorunda kalma. bırak sevgilin yapsın bu tercihi. fedakarlık sadece bayanlar için değil sonuçta
Zaten maddi yönden sıkıntı yok durumumuz çok iyiBu siteyi bilen birisi bu konuyu açmamalı bence
Binlerce olumsuz örnek var
Çalışın kazanın kurun evinizi sevgilimiz ayrı eve gelemiyorsa da kendi bilir büyüyüp öyle evlenmeye karar versin
Olan bana olucakErkek arkadasin hanyayi konyayi gormeden anlamayacak, yasayip gorsun en iyisi. Gerci erkeklere hava hos derdi kederi sen cekeceksin yine
Sen uyumsuz olacaksin sen huzur bozan olacaksin
Mune hanimin dedigi gibi o ev sirasi en son size gelir
Evlenicek annesinin yanında oturucakmış bu kardeşlerin hepsi aynı kafada maddiyat var herşey var ama akıl yok.Abisine ev almak icin senin evlenmeni beklediklerine gore, dugunde takilanlardanda umudunu simdiden kes. Abisi evlimi? Evli ise nerede oturuyor? Degilse neden size degilde abisine ev aliniyor? Ayrica sonra size ev alinirken abisinin katkida bulunacaginida hic sanmiyorum.
Sevgiliniz hiç sizin zannettiğiniz gibi bir adam değil. Daha bir önceki konunuzda neler yazmıştınız, kendinizden nasıl emindiniz hatırlıyor musunuz? Daha iş ciddiyete binmeden bu adamın fikirleri bu kadar dönüyorsa, evlenince varın siz düşünün.
Bu yorumları yapan adam 1,5 ay sonra "babama ne derim" diye tam tersini size dayatıyor. Ben daha bir şey demiyorum.
benim kayınvalidemlerin iki evi vardı birisi müstakil birisi apartman dairesi şeklinde. ikisinde de eşyalar var daha çok müstakil evde duruyorlardı. evlenmeden önce kayınvalidem bize apartman dairesinde oturursunuz bi yatak odası alırız senin olur orası ben de ara ara gelir giderim dedi. babam kesinlikle olmaz ikisi de çalışan insanlar evleri ayrı olsun ilerde sorun çıkar dedi. istemeden de olsa tamam dediler ben desem belki ikna ederlerdi beni ama babam net konuştu. belki senin de bi büyüğün konuşmalı bu konuyu. sonrasında düğün zamanı kayınvalidemle aram çokk bozuldu. ve iyi ki ayrı evim olmuş dedim. eğer o evde istedikleri gibi otursaydım evliliğim bir yılda biterdi (eşimi çok sevmeme rağmen). iyi düşün derim...
evet ne diyebilirim kiaynı evde oturana kadar 1 yıl evlenme
Aynısını ben de söylüyorum 1 yıl çıkar 5 yıla dediğim de biraz kalırız sonra biz de aile oluyoruz ayrı eve çıksak iyi olur diye söyleriz diyor ama artık inanamıyorum buna , benim erkek arkadaşım hiç böyle değildi benim memleketimde oturmak istediğini söyledi düşünün ben birşey demediğim halde ta ki ailesi yeni ev alana kadar ev büyükmüş en küçük kardeşi orada yaşayacakmış evlenince ama o evlenene kadar sabredemez miymişim onun için katlanamazmıymışım babasını karşısına alamazmış..Ailesini istemediğimi düşünmesini istemiyorum kırıcı olmamaya çalışıyorum.Daha konuyu yazarken ayrıl demeyin diye not düşmüşsünüz, o yüzden Ayrılma lafını ağzıma almıyorum ama siz bu delikanlıyla Leyla'yla Mecnun olsanız onların gelenek ve görenekleri, adetleri yüzünden evlensenizde mutlu olamazsınız.
Bugün evlenin, ailesinin yanına yerleşin ki siz istemesenizde yerleşmek zorunda kalacaksınız, 1 yılda o evden çıkabilirseniz kurban kesin, her çocuğa ev almaktan bahsediyor babası, siz Nasılsa onlarla oturuyorsunuz diye, çocuklar arasında ev alma sırasında son Sırada yer alacaksınız, şimdi önce abi sonra sen derler ama siz nikahı yapın, o eve de yerleşin bakın Sıralama nasıl değişecek.
Biraz hayat tecrübem varsa siz erkek arkadaşınız babasının Sözünde Gittiği sürece o aileyle yaşamak mecburiyetindesiniz, ki daha okuyorsunuz, öyle ha deyince KPSS'yi haklayıp atanamazsınız, yani evlenince sadece eşinizin maaşına kalacaksınız, haliyle ayrı ev istiyorum demeye hakkınızda olmayacak, olsa da hangi parayla kolay mı ayrı ev döşemek, birde hemen bebek olursa KPSS atanma vs erteleyeceksiniz, ahhh ahhh öyle evdeki hesap çarşıya uysaydı, herkes planladığı gibi yaşardı.
İllaki gelirimizi söylemem mi gerekiyor çalışmasam bile durumumuz iyi 7 bine yakın aylık gelirimiz var.Arkadaşım halen durumumuz çok iyi diyorsun
O halde hem abisi hem siz ev alın ödeyin krediyi yapın düğünü alın eşyayı
Durumun iyiliği kavramı da kişiden kişiye değişir
Aynısını ben de söylüyorum 1 yıl çıkar 5 yıla dediğim de biraz kalırız sonra biz de aile oluyoruz ayrı eve çıksak iyi olur diye söyleriz diyor ama artık inanamıyorum buna , benim erkek arkadaşım hiç böyle değildi benim memleketimde oturmak istediğini söyledi düşünün ben birşey demediğim halde ta ki ailesi yeni ev alana kadar ev büyükmüş en küçük kardeşi orada yaşayacakmış evlenince ama o evlenene kadar sabredemez miymişim onun için katlanamazmıymışım babasını karşısına alamazmış..Ailesini istemediğimi düşünmesini istemiyorum kırıcı olmamaya çalışıyorum.
Evliliğe yaklaştıkça problemler çıkıyor gerçi tek sorunumuz bu mesele nasıl ikna ediceğimi bilemiyorum aileler tanışsın ondan sonra net tavrımı koyucam inşallah..
İllaki gelirimizi söylemem mi gerekiyor çalışmasam bile durumumuz iyi 7 bine yakın aylık gelirimiz var.
Krediyi bir kişi çekmicek paylaşılıyor aralarında.
1 milyonluk ev alınınca haliyle kredi gerekiyor az bi miktar birikimin üstüne eklemek için.
kaç günlerdir yine aynı şeyleri konuşuyor musunuz linda yoksa kapandı mı şimdilik konuAynısını ben de söylüyorum 1 yıl çıkar 5 yıla dediğim de biraz kalırız sonra biz de aile oluyoruz ayrı eve çıksak iyi olur diye söyleriz diyor ama artık inanamıyorum buna , benim erkek arkadaşım hiç böyle değildi benim memleketimde oturmak istediğini söyledi düşünün ben birşey demediğim halde ta ki ailesi yeni ev alana kadar ev büyükmüş en küçük kardeşi orada yaşayacakmış evlenince ama o evlenene kadar sabredemez miymişim onun için katlanamazmıymışım babasını karşısına alamazmış..Ailesini istemediğimi düşünmesini istemiyorum kırıcı olmamaya çalışıyorum.
Evliliğe yaklaştıkça problemler çıkıyor gerçi tek sorunumuz bu mesele nasıl ikna ediceğimi bilemiyorum aileler tanışsın ondan sonra net tavrımı koyucam inşallah..