Eşim çalışmadığı için nafaka falanda istemedim zaten nafaka falan istemeyeceksin düş yakamdan dedi anlaşmalı boşandık hem çocukta yok ben de hiçbir şey istemedim istesem de nafakayı ödemezdi zatenHemen boşanmışsın ailene bugün gitmişsin ne ara göze battın ? Nafaka yok mu? Aynı gün boşayan mahkeme mi oluyor ya?
Yarım saatte boşarlar boşluk varsa anlaşmalıları yıldırım nıkahı gibi yıldırım boşanmaları var artıkO nasıl mahkemeymiş de hemen boşamış. Hiç inandırıcı gelmedi.
Tamam çocuk da yok zaten o adam artık geride kaldı defolsun gitsin.Eşim çalışmadığı için nafaka falanda istemedim zaten nafaka falan istemeyeceksin düş yakamdan dedi anlaşmalı boşandık hem çocukta yok ben de hiçbir şey istemedim istesem de nafakayı ödemezdi zaten
Eşim çalışmadığı için nafaka falanda istemedim zaten nafaka falan istemeyeceksin düş yakamdan dedi anlaşmalı boşandık hem çocukta yok ben de hiçbir şey istemedim istesem de nafakayı ödemezdi zatenHemen boşanmışsın ailene bugün gitmişsin ne ara göze battın ? Nafaka yok mu? Aynı gün boşayan mahkeme mi oluyor ya?
Ben yıllardır hastalıktan dolayı çalışamıyordum engelli raporumda kesilmişti zaten önceden de konu açmıştım ailem ben çalışamadığım için 5 sene önce beni evlendirmişti eşim de çalışmadığı için sürekli kavga ediyorduk ailemde boşan gel seni başkasıyla evlendiririz diyorlardı ben evliyken de iş ariyordum ama bulamiyordum zaten tecrübemde olmadığı için kimse almıyordu ve şimdide aynı şeyler devam ediyor hikâye uydurmuyorum kimseye sadece derdimi anlatmak istemiştimPardon, dün götürdü sizi, boşandınız ve sen ailenin yanına taşındın.
Sen ne ara hastalıktan dolayı işe giremedin de ne ara ailenin gözüne battın. Ardınızdan hikayelerle gelmeyin artık ya.
size daha önce açtığınız konuda da aynı şeyleri söylemiştikAilem beni istemediği için evlendirmişti zaten şimdi geri döndüm aile evine ben çalışamadığım için beni istemiyorlar ilerde biri çıkar evlenirsin diyorlar
Hayatı kısaca özetlemişsiniz.size daha önce açtığınız konuda da aynı şeyleri söylemiştik
aileniz maaşınızı yedi sonra da evlendirdi, peki.
zaten evlenirken de kocanız çalışmıyormuş ki sizin, anasından geçiniyormuş, kaç yaşına kadar hep öyle yaşamış, bilerek evlenmişsiniz, sonradan bunu sorun etmiş olmanız da saçma
belki etrafızında kadınlar evde oturuyor erkekler çalışıp bakıyordur. belki öyle bekliyorsunuzdur (öyle anlaşılıyor) fakat ne yazık ki onlar da engelli gelin istemezler. üzgünüm, iş yapacak, çocuk yapacak gelin olmanız lazım bakılmanız için ya da çok aşık olan, severek bakacak koca bulmanız lazım evde oturup kocanızın size bakması için. hayatın acı gerçekleri bunlar... değilse kendi başınızın çaresine bakacaksınız.
siz engelli raporunuz ve onun getirdiği haklar varken atanma imkanlarına hiç bakıp peşinden koşmamışsınız ki
o zaman da yazmıştım, 2 gözü doğuştan görmeyen tanıdığım var, üniversitede masabaşı işte (kütüphanede sanırım) çalışıyor
siz de girerdiniz öyle masabaşı bir işe engelli kontenjanından
aileniz hep aldı paranızı,
e siz düşünmediniz mi ileride bu para kesilirse ben ne yapcam eğitim, iş, aş bir şey düşüneyim diye
veya şimdi hala neden düşünmüyorsunuz?
buraya girerken giriyorsunuz, bilgisayar internet kullanabiliyorsunuz. engeliniz zihinsel değil. daha yaşınız genç, ne yapacaksınız 50 sene?
Beni ailecek kandırdılar çalışacağım diye ayrıca ailem evlendirdi ilerde çalışır merak etme diye burada benim bir suçum yok. Öncelikle benim çalışmam çok zor herkes kolay sanıyor ama değil ben bir yemek yapsam bile enerjisiz kalıp düşüp bayılıyorum çünkü sadece sıvı püre tarzı şeyler yiyebiliyorum saatlerce dinlenmem gerekiyor iş veren kişi bana sen hastasın sen saatlerce dinlen diyecek hali yok bir gün kovacak elbet. Ayrıca engelli maaşım kesilip raporumda iptal edildi suan engelliyim ama buna dair rapor yok ortada ve artık çıkarttırılmıyor kaç sene uğraştım ama olmadı hasta olsam bile engelli sayılmiyorum engelli raporu ile işe giriliyor ortada rapor yok iptal edildisize daha önce açtığınız konuda da aynı şeyleri söylemiştik
aileniz maaşınızı yedi sonra da evlendirdi, peki.
zaten evlenirken de kocanız çalışmıyormuş ki sizin, anasından geçiniyormuş, kaç yaşına kadar hep öyle yaşamış, bilerek evlenmişsiniz, sonradan bunu sorun etmiş olmanız da saçma
belki etrafızında kadınlar evde oturuyor erkekler çalışıp bakıyordur. belki öyle bekliyorsunuzdur (öyle anlaşılıyor) fakat ne yazık ki onlar da engelli gelin istemezler. üzgünüm, iş yapacak, çocuk yapacak gelin olmanız lazım bakılmanız için ya da çok aşık olan, severek bakacak koca bulmanız lazım evde oturup kocanızın size bakması için. hayatın acı gerçekleri bunlar... değilse kendi başınızın çaresine bakacaksınız.
siz engelli raporunuz ve onun getirdiği haklar varken atanma imkanlarına hiç bakıp peşinden koşmamışsınız ki
o zaman da yazmıştım, 2 gözü doğuştan görmeyen tanıdığım var, üniversitede masabaşı işte (kütüphanede sanırım) çalışıyor
siz de girerdiniz öyle masabaşı bir işe engelli kontenjanından
aileniz hep aldı paranızı,
e siz düşünmediniz mi ileride bu para kesilirse ben ne yapcam eğitim, iş, aş bir şey düşüneyim diye
veya şimdi hala neden düşünmüyorsunuz?
buraya girerken giriyorsunuz, bilgisayar internet kullanabiliyorsunuz. engeliniz zihinsel değil. daha yaşınız genç, ne yapacaksınız 50 sene?
raporunuzun iptal edilip maaşın kesildiğini biliyoruz hanımefendi, ben de "o haklarınız varken" diye yazmışım farkındaysanız?Beni ailecek kandırdılar çalışacağım diye ayrıca ailem evlendirdi ilerde çalışır merak etme diye burada benim bir suçum yok. Öncelikle benim çalışmam çok zor herkes kolay sanıyor ama değil ben bir yemek yapsam bile enerjisiz kalıp düşüp bayılıyorum çünkü sadece sıvı püre tarzı şeyler yiyebiliyorum saatlerce dinlenmem gerekiyor iş veren kişi bana sen hastasın sen saatlerce dinlen diyecek hali yok bir gün kovacak elbet. Ayrıca engelli maaşım kesilip raporumda iptal edildi suan engelliyim ama buna dair rapor yok ortada ve artık çıkarttırılmıyor kaç sene uğraştım ama olmadı hasta olsam bile engelli sayılmiyorum engelli raporu ile işe giriliyor ortada rapor yok iptal edildi
Ben yalan söylemiyorum hastayım ki bayılıyorum hastalık konusunda bir şey uyduracak değilim sadece sıvı şeyler yiyebiliyorum çorba tarzı yetersiz beslenmeden dolayı zaten 38 kiloyum üstüne üstlük gelişim geriliğim var engelli raporu bir anda oran düşürülüp kesildi tavsiyeleriniz için teşekkürler. Dediğim gibi ben kanıp evlenmedim ailem zorla evlendirdi ben evlendikten sonra konuştum sadece çalışman gerekiyor diyeraporunuzun iptal edilip maaşın kesildiğini biliyoruz hanımefendi, ben de "o haklarınız varken" diye yazmışım farkındaysanız?
sadece sıvı yolla beslenebilenlere özgü formüla solüsyonlar var
mide ameliyatı olanlar haftalarca sıvı besleniyor kimse düşüp düşüp bayılmıyor, üstelik koca koca insanlar bunlar, normal mesaili işlerde çalışıp, büyük bir ameliyattan çıkıp yine de bayılmıyorlar.
siz bu kadar hemen düşüp bayılıyorsanız metabolik bir başka şey olması gerekir, öyle şeyler olsa da raporunuz iptal olmaz.
engel oranlarıı düşürdüklerini ve düşen oranlar yüzünden çok kişinin maaşının kesildiğini ve haklarını kaybettiğini biliyorum önceki konuda da yazmıştık. ama siz de kanıp evlenip çalışmıyor diye kavga ediyorsunuz, masabaşı yapılan bir işe kanalize olayım da başımı kurtarayım demiyorsunuz. 5 senedir programlama, tercümanlık, grafik tasarım, e-ticaret, sosyal medya yönetimi, ne biliyim bilgisayar başındaki herhangi bir şeye kafa patlataydınız şimdiye öğrenir meslek sahibi olurdunuz, onu diyoruz size...
kanmışsınız,Ben yalan söylemiyorum hastayım ki bayılıyorum hastalık konusunda bir şey uyduracak değilim sadece sıvı şeyler yiyebiliyorum çorba tarzı yetersiz beslenmeden dolayı zaten 38 kiloyum üstüne üstlük gelişim geriliğim var engelli raporu bir anda oran düşürülüp kesildi tavsiyeleriniz için teşekkürler. Dediğim gibi ben kanıp evlenmedim ailem zorla evlendirdi ben evlendikten sonra konuştum sadece çalışman gerekiyor diye
Zamanla geçecek, dimdik ayağa kalkın ve çabalamaktan vazgeçmeyin...Günler önce buraya konu açmıştım eşim çalışmak istemiyor iş konusunu diyince kıyamet kopuyor annesinden geçiniyor diye dün yine bu iş konusu açıldı büyük kavga ettik ve beni mahkemeye götürüp anında boşadı şuan ailemin yanına döndüm ve çok kötüyüm hasta olduğum için çok yorucu işlerde çalışamıyorum hemde tecrübem olmadığı için hiçbir yer almıyor beni ailemin gözüne batıyorum sürekli ağlıyorum ne yapacağımı bilmiyorum o kadar çaresizim ki keşke Allah canımı alsa diyorum bazen
Rabbim acil şifalar versin , şimdi üzgünsünüz ama bir parazitten kurtuldunuz..Aslında demiştim ama tekrar yazayım hastalığım doğuştan yemek borum dar olduğu için sıvı şeyler yiyorum sürekli normal insanlar gibi yemek yiyemiyorum bu yüzdende enerjisiz kalıyorum 15,20 kez ameliyat oldum ama tamamen duzelemedim bı iş yapmaya kalksam düşüp bayılıyorum beslenme yetersizliginden
Ben normalde kanmamiştim ona hatta önceden bosanmaya karar vermistim ama ailem geri yanına göndermişti çoğu ailemin yüzünden oldu iş konusu açılınca kriz geçiriyordu bağırıp çağırıyordu işten başka birşey düşünmüyorsun diyip bana kızıyordu üstüme yuruyordu ben birşeyi normal dille söylüyordum ama kavgayı o baslatiyordu. Ben de yapabileceğim iş arıyorum ailemin çevresi yok öyle ama ben arıyorum sürekli umarım bana da bir kapı açılırkanmışsınız,
o zamana kadar çalışmayan adama çalışır çalışır demişler, siz de kanmışsınız
çalış diye kavga etmişsiniz. o adamın çalışmayacağı ortada.
kronik olarak iyi beslenmediğiniz için gelişim geriliğiniz olmuş -sizin hastalığınızda çok iyi bakım lazım ama aileniz sizin maaşınızı alıp size formüla almadığı için yaşamışsınız bunu -diye düşnüyorum. keşke siz 18den küçükken akıl veren olsaydı dava etseydiniz sosyal hizmetlere gitseydiniz.
bence sosyal hizmetlere yine de gidin
ilinizde vardır
durumu anlatın
belki sizi iyi bir üniversite hastanesi tekrar muayene eder, belki hayatınızı idame ettiremeyecek olmanız sebepli başka bir değerlendirme olur -bilemiyorum, uzmanlığım değil ama bu rapor işlerinde bir hastane bir hastaneyi tutmuyor onu biliyorum. piyasası var bu işin.
ama bir yandan da anne babanız ölse ne yapacaksınız? size buldukları yeni koca da ayrı bir deli çıkarsa ne yapacaksınız? bilgisayar başı bir şey yapmayı öğrenin. hiç mi çevreniz yok küçük, fazl gelen gideni olmayan bir dükkanda kasada dursanız, size güvendiği için bırakabilecek bir esnaf filan olsa mesela? bazı esnaf kendisi dışarda iken dükkanda duracak -bakın sadece duracak- kişi arayabiliyor, dükkanı kapatmamak için, böyle bir şey de olabilir en azından insan içine karışın.
Migrenimsi cok guzel fikirler vermisBen normalde kanmamiştim ona hatta önceden bosanmaya karar vermistim ama ailem geri yanına göndermişti çoğu ailemin yüzünden oldu iş konusu açılınca kriz geçiriyordu bağırıp çağırıyordu işten başka birşey düşünmüyorsun diyip bana kızıyordu üstüme yuruyordu ben birşeyi normal dille söylüyordum ama kavgayı o baslatiyordu. Ben de yapabileceğim iş arıyorum ailemin çevresi yok öyle ama ben arıyorum sürekli umarım bana da bir kapı açılır
O mamalardan yıllarca kullandım ama kilo alamıyorum yediğimi hemen yakıyorum metabolizmam hızlı 40 kilo üstüne çıkamadım hiçbir zaman şimdide üzüntüden direkt 2 kilo verdim ameliyatlarımı yapan ve hastalıklarımla ilgilenen kendi doktorum var onunla görüşüyorum ara sıra o da sen böylesin kabulleneceksin kendini yormayacaksın herhangi bir tedavi yöntemi yok diyor çünkü denenecek tüm yöntemler denendiMigrenimsi cok guzel fikirler vermis
Iş konusunu tmm anladik o sonraya kalsın bulabilirsen çalış
Ama sagligin icin bi uni hastanesine git elbet devletin karsiladigi mama tarzi besinler verirler
Once bi kilo al güçlen oturmak ve şikayetlenmekle olmaz
Kimsede yardim etmez kendin harekete geçmelisin
Ayrica gidemiyorum hastaneye diyosan ambulans cagir ücretsiz
Devlet hastanesine git veya bagisiklik sistemi bölümü var
Elinizdeki interneti kullanabiliyorsaniz bunlari da elbet arastirmissinizdir
Bu kadar ameliyat olmuşsunuz hastane gecmişiniz var
Lütfen silkelen ve çabala
Sen etrafindakilere küserek sadece kendine zarar verirsin
Konuşsun dursunlar duyma görmezden gel yoksay onlari cevap bile verme
Kendine odaklan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?