Eşimle bitmek bilmeyen kavgalar

Eşime bunu da defalarca söyledim dilekçe doldurdum ikimiz de ailelerimizin yanına dönelim dedim ama asla boşanmayı kabul etmiyor birlikte tedavi olarak düzeleceğimizi düşünüyor.

Lutfen acil doktora gidin. Tek soru gidecek misiniz?

Ben devlet hastanesine gitmiyorum ki tercih etmiyorum.

Bir kişi de olsa beni anlayan birileri oldu, dünyada ne kadar iyi insan kalmış onu test ediyorum belki de, evet insanların bu denli kötü oluşu biraz olsun gözümü açtı. Kimseye güvenip bir şey anlatmamam gerektiğini öğrendim burada. Fazla gölge etmeyin

Genel konuşuyorum ama az önce eşiniz sizi çekmez diyordunuz. Ben çekiyor ama, ben de onu çektim diyorum ikiniz de normal değilsiniz tabii çekersiniz birbirinizi diyorsunuz. Yani insanların her şeye mutlaka bir yorumu var. Şimdi ben tamamen hatasız bir insan olsaydım da eşim hatalar yapmış olsaydı neden boşanmıyorsun salak mısın diyecektiniz. İkimiz de mükemmel olsaydık, örnek çift olsaydık hasetlikten eriyecektiniz. Ay ne mıç mıç ilişki kavgasız ilişki mi olur kavga ilişkinin tuzu biberi diyecektiniz. Yani demem o ki insanların anlamak gibi bir niyeti asla yok. Sadece yorum yapmak için yapıyorlar. Keskin bir şekilde kınayıp geçiyorsunuz sadece her türlü durum için geçerli bu. Sizden yardım beklenmeyeceğini anladım boşuna dememişler insana dert anlatılmaz, hiçbir şeyinizi anlatmayın diye.

İlaç alıp tedavi olun ne diyebiliriz ki. Sadece ilaç tedavisi de yetmez belki yatış, ruh haliniz stabilize olunca da çift terapisi alın sonra bakarsınız. Bu halde boşanma da kaldıramazsınız.

maskeli veya gülümseyen depresyon diye bişey duydunuz mu
bişeyleri net bilip konuşmak lazım değil mi?

kızım da bir dönem ağır depresyon geçirdi tedavi de gördü
ve sizin bu anlattıklarınız neredeyse yoktu

Helal olsun gerçekten beni yargılamayıp toplumun eksiğini, gerçek problemleri gözler önüne serdiğiniz için size teşekkür ediyorum. Ben bu konuda çok şanssız biriyim iyi bir şey de yapsam kendi halimde de yaşasam ömrüm boyunca hep taşlandım, hep topa tutuldum. Bunun gibi sayısız olay yaşadım ve tükendim. Belki de her birine sessiz kalmış olmak sonunda beni bu hâle getirdi. Artık susmak istemiyorum, kontrolsüzce bu topluma öfke kusuyorum. İyi olmadığımın farkındayım, ama beni bu hale getiren bu toplum, bu dünya batsın istiyorum. Bu dünyanın bir sonu var ve her şeyin de cezası var, önceden bundan korkardım ama şimdi bunun nedenini çok iyi anlıyorum. Çocuklarını küfürden, hakaretten, kavgadan korumayan insanlar eşim bana gayet edebiyle sevgi gösterdiğinde beni de eşimi de topa tuttular. Sonunda eşimle aramızdaki sevgi zedelenince aynı düşünceye sahip insanlar yine beni ve eşimi topa tuttular. Bu dünyada sessiz kaldım kendi halimde yaşadım olmadı. Sessizliğimi bozdum kontrolsüzce bağırdım sesim duyulsun istedim olmadı. Bu dünya iğrenç bir yer olmuş burada ne yapsan BOŞ, BOMBOŞ. Sonu gelmeyen ahlaksızlıklara göz yumarlar ama gayet doğal olan her şeyi taşlar bu insanlar. Çok iğrençler. Genel olarak İĞRENÇSİNİZ. İyi insanların sayısı ise bir elin parmaklarını geçmiyor.

Bende izin yüzünüzden sinir krizi geçiriyorum.
Şimdi içimden saçinizi başinizi yollasim geldi .
Demek hastasın mantıklı düşünme beklememeliyiz ozaman bu da çok mantıksız .
Sizin herşseyiniz mantıksız .
Bazı doktorlar hastanın bir bakişindan anlar .
Bunu senelerdir tecrübeli doktorlar bilir .
Ama sizin gibi tabii üstün bilincli insan daha tecrübelidir ki ilaçları bile kendi karari bırakip az kala suçsuz insansı zanlı tutacaksınız.

Doktor hanimlada hem fikirim size benzer aile yakınım vardı .
Istemediği olmadimi 3 yaşindaki çocuklar gibi kendisini parçalardi sırf haklı olabilmek için.
Birileride doğruyu söylemek gerekir

Duydum evet, bu konuda kafam oldukça karışık. Doktorum sadece ağır ileri seviyede depresyon diyip ilaç verdi. Melankoli durumu dedi. Bu da depresyonun en ağır boyutuymuş.

Maskeli depresyonda ise kişi topluma karşı oldukça normal hatta fazla iyi izlenim verirmiş, ama psikolojileri içten içe yok olurmuş. Dışarıdan hiçbir belirti gözlenmezmiş sadece en yakınları dikkatle gözlemler ise anlayabilirlermiş. Bu bana uymuyor ama belki bu durum kızınıza uygun olabilir.

O benimkini bozdu şimdi ben de onunkini bozuyorum farkındayım ama elimden bişey gelmiyor hayat hakikaten müşterekmiş.
Hayat müşterek böyle bir şey değil çok yanlış anlamışsınız. Biraz daha bu direnci gösterirseniz ne eşiniz kalır ne dostunuz bilginiz olsun. Siz tedavi olmak ya da buradakilerden yardım almak istemiyorsunuz kendinizi haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz. Üzgünüz yardım alınacak yer hekimdir dedik tedavinizi yarıda bırakmayın gerekirse psikiyatri psikolog beraber gidin dedik. Hepsine bi cevap verdiniz. Ama çözüm buraya yazmak değil, gerçek bi tedavi almak. Ayrıca sevgili meslektaşım(psikiyatrist değil hekimim) Otrera nın söylediklerinde bi yanlışlık yok.

Son düzenleme:
Bence bu sitedeki tanımadığınız birinin mesajından dolayı bu duruma geldiyseniz sizin öfke seviyeniz benden daha da kötü bir durumda. Ben kimsenin saçını başını yolmadım bugüne kadar, bunu yapmak asla bu derece yoğun bir şekilde içimden gelmedi. Zararım sadece kendime ve eşime oldu ama siz toplum için bir tehlikesiniz.

İlk paragraf tam ben ve eski nişanlımın ilişkisi gibi. İyi ki ayrışmışım evlenmemişim dedirttiniz cidden

yok kuzum size demedim :)
başka bir arkadaş depresyon belirtileri bu değil ben yataktan çıkamamıştım dedi de ona dedim
bu tarz depresyonlar da var diye :)

Hanımefendi insanlar beni yargılamasalardı, anlamasalar bile sadece tedavi olun diye yol göstermeye çalışsalardı hatta tavsiyeler verselerdi bu dediğiniz doğruydu. Ama iğrenç bir üslupla sadece beni ezmek linçlemek için yapılmış olan yorumlarda iyi niyet arayamıyorum kusura bakmayın. Yardım edemiyorsanız gölge de etmeyin.

İlk paragraf tam ben ve eski nişanlımın ilişkisi gibi. İyi ki ayrışmışım evlenmemişim dedirttiniz cidden
Hayat bu şer görünen şeyde hayır vardır yaşamadan bilemeyiz tabii. Ben de evlenmeden önce fazlasıyla normal biriydim Şimdi boşanmayı da kaldıramam bu evliliği de yürütmekte zorlanıyorum. Günden güne daha umutsuz ve çaresiz hissediyorum umarım bu yolun zararsız bir çıkışını bulabilirim.

Bu başlığınıza 3 adet mesaj yazmışım. Hepsinde de lütfen hekime görünün ve lütfen tedavi olun demişim. Ancak yanlış davranmışsınız bunu da söyledim. Herkes de bunu söyledi. Siz bence bu başlığı mesaj alımına kapattırın ve tedavinize başlayın.

yok kuzum size demedim :)
başka bir arkadaş depresyon belirtileri bu değil ben yataktan çıkamamıştım dedi de ona dedim
bu tarz depresyonlar da var diye :)
Anladım, evet depresyonun çok farklı çeşitleri var. Benim de anlatmaya çalıştığım buydu desteğin için teşekkür ederim. Çok geniş bir yelpaze, tek bir örneğe bakarak karar veremeyiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…