Eşimle bitmek bilmeyen kavgalar

Yahu psikiyatrist geldi bu konuya, anlatımınıza göre depresyon değil histrionik kişilik bozukluğu dedi.
Ona da saydırdınız
Siz iyileşmek istemiyorsunuz siz ilgi istiyorsunuz
Her psikiyatrist olan alanında çok iyi olsaydı ülkede hasta kalmazdı.

Yahu psikiyatrist geldi bu konuya, anlatımınıza göre depresyon değil histrionik kişilik bozukluğu dedi.
Ona da saydırdınız
Siz iyileşmek istemiyorsunuz siz ilgi istiyorsunuz
Hastayı görmeden sadece anlattığı bir olaya dayanarak teşhis koymuş, uzmanmış (!) Hey Allahım ne günlere kaldık !!!

Siz gün boyu milletin anlattıklarına böyle gereksiz yorumlar yaparak kendinizi çok mu normal görüyorsunuz? Alanında gerçekten uzman olan YARGILAMAZ
Herşeyin iyisini siz biliyorsunuz doğru, o yüzden böyle kapıya pencereye tırmanır hale geldiniz. Toplumun sağlığı için siz ve sizin gibilerin toplumdan izole yaşaması gerekiyor.

Uzman psikiyatristler böyle olunca hastalar da hasta damgası yiyip öylece kalıyor yazık halimize. Bence öncelikle bazı psikologlar ve psikiyatristler tedavi olmalı hiçbir uzman psikolog ya da psikiyatrist hastayı bu denli YARGILAMAZ. Hasta olan ve hastalıklı düşünen birinden mantıklı düşünce ve davranış beklemeniz de sizin ne kadar kaliteli (!) bir uzman olduğunuzu açıklıyor zaten.
Mesajları usul usul okuyordum uzaktan ama dayanamadım yazıcam. Hafendi siz yargılamak kelimesini kullanmadan cümle kuramıyo musunuz? Lugatınızdan şu kelimeyi çıkarsak dil bilginiz taş devrine dönecek. Hayatınızda hiç mi eleştirilmediniz? Herkes pohpohladı mı sizi? Bu da yeni moda oldu hee. Ortalığın içinden geçip eleştiri yapılınca bini yirgilimi, bini yirgiliyisin. Hayır hasta olduğunun farkında olan, ilaçlar yan etki yapıyor diye tedavi olmayan ve buna rağmen suçun çoğunu kendinde değil eşinde bulan insana kim nasıl eleştirmeden yorum yapsın?

Doktora gidince de şikayetinizi anlatmıyor musunuz?
Eeee?
Anlatımınızı baz alıyor haliyle
Anlatımı tek bir olaya bağlı kalarak baz almıyor, sorular soruyor derinlere iniyor. Sorunun nedenini anlamaya çalışıyor, en önemlisi de yargılamadan dinliyor ve değerlendiriyor. Teşhis koymak için de en az birkaç seans çağırıyor öyle ilk seansta teşhis bile koymuyor çoğu doktor. Beş dakikada teşhis koyanlar zaten bu alanda başarılı olamıyor, hastaları hasta olarak damga yiyip bir ömür aynı hastalıkla mücadele ediyor. Maalesef

Mesajları usul usul okuyordum uzaktan ama dayanamadım yazıcam. Hafendi siz yargılamak kelimesini kullanmadan cümle kuramıyo musunuz? Lugatınızdan şu kelimeyi çıkarsak dil bilginiz taş devrine dönecek. Hayatınızda hiç mi eleştirilmediniz? Herkes pohpohladı mı sizi? Bu da yeni moda oldu hee. Ortalığın içinden geçip eleştiri yapılınca bini yirgilimi, bini yirgiliyisin. Hayır hasta olduğunun farkında olan, ilaçlar yan etki yapıyor diye tedavi olmayan ve buna rağmen suçun çoğunu kendinde değil eşinde bulan insana kim nasıl eleştirmeden yorum yapsın?
Ben o kelimeyi şu ortamda lügatımdan çıkaramam hanımefendi çünkü burası normal bir mecra değil resmen yargı kurumu. Toplumumuz gibi. Hayatımda birçok kişi beni eleştirdi ama eleştirinin de bir üslubu bir adabı var. Sizinki eleştiri değil maalesef duymak istemiyorsunuz ama YARGI, hatta yargısız infaz.

Anlatımı tek bir olaya bağlı kalarak baz almıyor, sorular soruyor derinlere iniyor. Sorunun nedenini anlamaya çalışıyor, en önemlisi de yargılamadan dinliyor ve değerlendiriyor. Teşhis koymak için de en az birkaç seans çağırıyor öyle ilk seansta teşhis bile koymuyor çoğu doktor. Beş dakikada teşhis koyanlar zaten bu alanda başarılı olamıyor, hastaları hasta olarak damga yiyip bir ömür aynı hastalıkla mücadele ediyor. Maalesef
Siz bence psikologla psikiyatristi karıştırıyorsunuz.
Psikiyatrist genelde ilk gördüğünde tanıyı konar ilaç verir. Ben hiç defalarca giden gelen duymadım çevremden.
Siz psikiyatristten de özel ilgi bekliyorsunuz tabii

Yoo durur.
İntihar eder, kendine zarar verir şimdi gidemem diye düşünebilir.
Sevdiği için değil acıdığı için şimdi doğru zaman değil diye bekleyebilir.
İyi de ben ailemin yanına da gittim, ailem biz ona göz kulak olacağız yapamıyorsanız ayrılabilirsiniz dediler. Ben de ayrılık bize iyi gelebilir belki boşanınca böyle şeyler olmaz dedim defalarca. Eşim içi rahat bir şekilde arkasını dönüp gidebilirdi ama gitmek istemiyor, birlikte tedavi olalım ayrı ayrı yaşamak istemiyorum diyor. Bu nasıl bir mecburiyet, istemeyen insan dakikasında çeker gider senin ölmeni de umursamaz ayrıca.

Ben o kelimeyi şu ortamda lügatımdan çıkaramam hanımefendi çünkü burası normal bir mecra değil resmen yargı kurumu. Toplumumuz gibi. Hayatımda birçok kişi beni eleştirdi ama eleştirinin de bir üslubu bir adabı var. Sizinki eleştiri değil maalesef duymak istemiyorsunuz ama YARGI, hatta yargısız infaz.
Hadi ama kandırma bizi bu YARGILAMALARDAN (!) çok memnunsun. Hiç görmediğin kadar çok ilgi gördün. Gerçekten rahatsız olsan şimdiye kadar yüz kere üyelik iptali yapıp gitmiştin. Ama sen her ama her mesaja cevap vererek konuyu uzatıyorsun. Üstelik kimse seni haklı görmemesine rağmen. Olumsuz bir intiba da bırakmış olsan şu an tüm gözler ve ilgiler senin üstünde. Burası senin için cennet cennet. Bu hesabı kapatsan da başka bir hesapla geri dönersin.

Siz bence psikologla psikiyatristi karıştırıyorsunuz.
Psikiyatrist genelde ilk gördüğünde tanıyı konar ilaç verir. Ben hiç defalarca giden gelen duymadım çevremden.
Siz psikiyatristten de özel ilgi bekliyorsunuz tabii
Psikiyatristin de yanında çalışan psikologlar var, ben gittiğim ve bildiğim konu hakkında konuşuyorum. Daha önce hiç psikiyatriste gitmemişsiniz bilmediğiniz şey hakkında sağdan soldan duyduklarınızla yorum yapıyorsunuz. Yanında çalıştırdıkları psikologlar ile defalarca sizi görüştürürler, sonrasında onlardan bilgi alırlar. Özel ilgi gösterirler evet çünkü bu tür sorunlar konuşarak çözülebilir ve konuşarak bir ilaç tedavisine karar verilebilir. Fazlaca bilgisiz olduğunuz belli ama her şeyi ben bilirim havasında yorum yapmayın lütfen.

Hadi ama kandırma bizi bu YARGILAMALARDAN (!) çok memnunsun. Hiç görmediğin kadar çok ilgi gördün. Gerçekten rahatsız olsan şimdiye kadar yüz kere üyelik iptali yapıp gitmiştin. Ama sen her ama her mesaja cevap vererek konuyu uzatıyorsun. Üstelik kimse seni haklı görmemesine rağmen. Olumsuz bir intiba da bırakmış olsan şu an tüm gözler ve ilgiler senin üstünde. Burası senin için cennet cennet. Bu hesabı kapatsan da başka bir hesapla geri dönersin.
Yok valla hiç memnun değilim hesabı kapatmak da aklıma bile gelmedi, benim durumumdaki biri için bu basit şeyi bile düşünmek o kadar zor ki sadece olayların akışına kapılıp gidiyorum. Mesaj atılıyor cevap veriyorum kapatıp gitmek aklıma bile gelmiyor. Şu an bana bu aklı verdiğiniz için neredeyse size minnettar kalıcam yanlışlıkla iyilik yapmış olacaksınız. Gözleriniz kör olmuş anlayışsızlıktan. Dünyadan, hastalıklardan haberiniz yok. Hasta bir insanı damgalamakta ya da onunla uğraşmakta üzerinize yok.

Psikiyatristin de yanında çalışan psikologlar var, ben gittiğim ve bildiğim konu hakkında konuşuyorum. Daha önce hiç psikiyatriste gitmemişsiniz bilmediğiniz şey hakkında sağdan soldan duyduklarınızla yorum yapıyorsunuz. Yanında çalıştırdıkları psikologlar ile defalarca sizi görüştürürler, sonrasında onlardan bilgi alırlar. Özel ilgi gösterirler evet çünkü bu tür sorunlar konuşarak çözülebilir ve konuşarak bir ilaç tedavisine karar verilebilir. Fazlaca bilgisiz olduğunuz belli ama her şeyi ben bilirim havasında yorum yapmayın lütfen.
Ay birebir ailemden giden var. Bir kişi de değil. Randevusunu da genelde ben alıyorum. Hiç dediğiniz gibi olmadı yapmayın Allah aşkına ya. Devlet hastanesinde psikiyatriste randevu bulmak zaten çok zor hiç bir doktorunda çok özel bir durumu yoksa üç kere beş kere çağıracak durumu olmuyor.

Ya ne söylemeye çalıştığımı anladın mı da acaba konuşuyorsun yine ? Faydam olduysa ne mutlu bana. Hadi şimdi git ötede oyna hep sana cevap mı yetiştiricez git.
Başka işiniz gücünüz yok demek ki benim gibi bütün gün yatakta durup düşünmüyorsunuz da burada insanlarla uğraşıyorsunuz. Siz de çok normal değilsiniz. Cevap yetiştirmek zorunda değilsin ama kendine engel olamıyorsun

X