Eşimle bitmek bilmeyen kavgalar

Üniversitede yurtta kalırken aynı böyle bir oda arkadaşım vardı. İstediği şeyler olmayınca krizlere girer, ayılır bayılır ambulansı, polisi boşuna meşgul ederdi. Ben odamı değiştirdim. Kimse de sevgi duyup, odasını paylaşmak istemedi. Kimse kimsenin kaprisini, şımarıklığını çekmek zorunda değil.
Bir çeker iki çeker.
Kocası da bir kaç sene sabreder. Eninde sonunda huzur arar gider.
Muhtemelen yeni evlidir zaten uzun süre böyle devam etmez

Üniversitede yurtta kalırken aynı böyle bir oda arkadaşım vardı. İstediği şeyler olmayınca krizlere girer, ayılır bayılır ambulansı, polisi boşuna meşgul ederdi. Ben odamı değiştirdim. Kimse de sevgi duyup, odasını paylaşmak istemedi. Kimse kimsenin kaprisini, şımarıklığını çekmek zorunda değil.
İstediğim bir şey yoktu ki olmayınca krizlere gireyim, ortada hiçbir şey yoktu ben kontrolümü kaybettim. Benim de sizin anlattığınız gibi bir ev arkadaşım vardı ben de evimi ayırdım ama benim durumumun ondan çok daha farklı olduğunun beni ve onu tanıyan herkes de farkında. O yüzden beni tanımadan saçma sapan her insanla kıyaslayan birine itibar edecek değilim.

Böyle ilgi göreceğime, böyle şefkat göreceğime tek başıma kalmayı tercih ederim.
Sokakta krizler geçirip bağırıp çağırmak, evde kendine vurmak falan dışardan nasıl görünüyor? Korkunç. İnsanların beni o halde görmesini asla istemem.
Kocam beni o halde görse sarılmasını beklemek değil utanırım ben yüzüne bakmaya.
Şok içinde kalıyorum her yazdığına
Ben de utanıyorum zaten insan içine bile çıkamıyorum aylardır. O anlık bir istek belki daha iyi olur belki öyle davranırsa benim o durumumun devamı gelmez diye bir öneriydi sadece. Ben çok mu meraklıyım zannediyorsunuz bu hale düşmeye, bu halde görünmeye. Ama insan en yakınlarına karşı bazen istemediği biçimlerde görünebilir. Bu hayatta her şey olabilir. O hale geldi diye onu terk edecek olan yakını da asla gerçekten yakın değildir. Ben de şok oluyorum sizlerin cehaletini bilgisizliğini gördükçe. Ruh hastalıklarından bir habersiniz deli diye şımarık diye damgayı yapıştırıyorsunuz.

Ben de utanıyorum zaten insan içine bile çıkamıyorum aylardır. O anlık bir istek belki daha iyi olur belki öyle davranırsa benim o durumumun devamı gelmez diye bir öneriydi sadece. Ben çok mu meraklıyım zannediyorsunuz bu hale düşmeye, bu halde görünmeye. Ama insan en yakınlarına karşı bazen istemediği biçimlerde görünebilir. Bu hayatta her şey olabilir. O hale geldi diye onu terk edecek olan yakını da asla gerçekten yakın değildir. Ben de şok oluyorum sizlerin cehaletini bilgisizliğini gördükçe. Ruh hastalıklarından bir habersiniz deli diye şımarık diye damgayı yapıştırıyorsunuz.
Sen otokontrolü olan biri olarak kontrolünü kaybetmiş birini acımasızca suçluyorsun. Kendine çok fazla güveniyorsun ama bu hayatta kimin ne duruma düşeceği hiç belli olmaz. Kibirden başka bişey değil seninki

Önüme gelene beddua etmiyorum onu da nereden çıkardınız anlamadım. Sadece acımasızca kınıyorsunuz umarım başınızdan geçmez diyorum. Bence sizin gibilerin algısında ciddi problemler var. Bu ne öfke anlamadım cidden siz de öfke kontrol tedavisi olmalısınız bence bir hastanın mesajını bu kadar ciddiye alıp öfkelenerek buralara destanlar yazmanız hiç normal gelmedi bana. Ya çok boş bir insansınız fazlasıyla boş vaktiniz var ya da hayatını insanları kınamaya linçlemeye adamış bir insansınız anladığım kadarıyla. Böyle de hayat geçmez size söyleyeyim demedi demeyin sonra. Sizinle daha fazla muhatap olmak istemiyorum gereksiz bir konuşmaydı.
Ya sen neyi anlamak istemiyorsun. Sürekli kınamayın yazıp duruyorsun. Kimse seni kınamıyor ki davranışının saçmalığı yüzünden linçlendin şimdi millete beddua edip duruyorsun. Eğer kafede garsonun söylediğine tetiklenmiş olsaydın ilk olayı orda çıkarman garsona çemkirmen gerekirdi, orda masayı alt üst edip kriz geçirseydin gerçekten psikolojik atak seni bu hale getirmiş olacaktı. Adam yemeğine devam etmiş, sen aylar sonra çıktığın dışarıyı hem kendinin hem eşinin burnundan getirmeyi tercih etmişsin, otur yemeğini ye ,güzel vakit geçir eşinle ama yok senin ilgiye ihtiyacın vardı sevgi dilenmek için kendini sahile atmışsın,her şeyi bilinçli yapmışsın rezil rüsva olmuşsun. Bilinçsizce sinir krizi geçiren biri bunları zaten hatırlamaz. Sen istiyorsun ki ben böyle davranıyım kocam hep sarılıp şefkat göstersin. Ne kadar yorucusun bu kadar kadın toplandı sana bunu anlatmaya çalışıyor.

Ya sen neyi anlamak istemiyorsun. Sürekli kınamayın yazıp duruyorsun. Kimse seni kınamıyor ki davranışının saçmalığı yüzünden linçlendin şimdi millete beddua edip duruyorsun. Eğer kafede garsonun söylediğine tetiklenmiş olsaydın ilk olayı orda çıkarman garsona çemkirmen gerekirdi, orda masayı alt üst edip kriz geçirseydin gerçekten psikolojik atak seni bu hale getirmiş olacaktı. Adam yemeğine devam etmiş, sen aylar sonra çıktığın dışarıyı hem kendinin hem eşinin burnundan getirmeyi tercih etmişsin, otur yemeğini ye ,güzel vakit geçir eşinle ama yok senin ilgiye ihtiyacın vardı sevgi dilenmek için kendini sahile atmışsın,her şeyi bilinçli yapmışsın rezil rüsva olmuşsun. Bilinçsizce sinir krizi geçiren biri bunları zaten hatırlamaz. Sen istiyorsun ki ben böyle davranıyım kocam hep sarılıp şefkat göstersin. Ne kadar yorucusun bu kadar kadın toplandı sana bunu anlatmaya çalışıyor.
Orada garsonla da tartıştım zaten, her detayı yazmak zorunda değilim siz de bi tarafınızdan uydurup uydurup yorum yapmayın. Garsonla tartıştım dediğim için şimdi ona da tepki yağacak eminim.

Çalıştığınızı belirtmişsiniz.

Eğer dediğiniz kadar otokontrolü kaybediyorsanız, nasıl çalışıyorsunuz? İş arkadaşlarınızla aranız nasıl olumsuz durumlarda tepkileriniz nasıl? Yoksa sadece eşinize mi böyle davranıyorsunuz?

Şundan soruyorum iş hayatı streslidir, yoğundur, inişler çıkışlar fazladır, ortam zaman zaman gerginleşir dolayısıyla bu ruh halinde çalışabilmeniz çok mümkün gözükmüyor. O yüzden sorumu tekrar ediyorum: sadece eşinize karşı mı böylesiniz?

Çalıştığınızı belirtmişsiniz.

Eğer dediğiniz kadar otokontrolü kaybediyorsanız, nasıl çalışıyorsunuz? İş arkadaşlarınızla aranız nasıl olumsuz durumlarda tepkileriniz nasıl? Yoksa sadece eşinize mi böyle davranıyorsunuz?

Şundan soruyorum iş hayatı streslidir, yoğundur, inişler çıkışlar fazladır, ortam zaman zaman gerginleşir dolayısıyla bu ruh halinde çalışabilmeniz çok mümkün gözükmüyor. O yüzden sorumu tekrar ediyorum: sadece eşinize karşı mı böylesiniz?
Hayır iş yerinde kimseyle konuşmadan odamdan çıkmadan çalışıyordum ama iki gündür işe de gitmiyorum. Konuşsam zaten onlarla da eşimden beter olurum bu durumda. Herkes benim dedikodumu yapıyor gibi, herkesten her an bir zarar görecekmişim gibi hissederek kimseye yaklaşmıyorum, kendime yaklaştırmıyorum. Bu foruma konu açmış olmam bile bir mucize çünkü normalde asla böyle bir şey yapmazdım.

Orada garsonla da tartıştım zaten, her detayı yazmak zorunda değilim siz de bi tarafınızdan uydurup uydurup yorum yapmayın. Garsonla tartıştım dediğim için şimdi ona da tepki yağacak eminim.
Her detayı okuduk zaten. Orayı yazmamışsın demek ki. Millete çemkirmeyi bırak. Bak sana burda gerçeklerin yüzüne söylenmesi ağır geldi hepimiz farkındayız.

Hayır iş yerinde kimseyle konuşmadan odamdan çıkmadan çalışıyordum ama iki gündür işe de gitmiyorum. Konuşsam zaten onlarla da eşimden beter olurum bu durumda. Herkes benim dedikodumu yapıyor gibi, herkesten her an bir zarar görecekmişim gibi hissederek kimseye yaklaşmıyorum, kendime yaklaştırmıyorum. Bu foruma konu açmış olmam bile bir mucize çünkü normalde asla böyle bir şey yapmazdım.
Sadece eşime değil, iş arkadaşlarıma, arkadaşlarıma, aileme karşı da böyleyim maalesef. Zaten arkadaşlarımla görüşmeyi tamamen kestim kötü olmamak için. İş yerinde de kimseyle konuşmuyorum. Mümkün olsa eşimle de iletişim kurmam ama bu şu an için mümkün değil. Kendimi kimsenin olmadığı bir yere atasım var uzun süredir.

Her detayı okuduk zaten. Orayı yazmamışsın demek ki. Millete çemkirmeyi bırak. Bak sana burda gerçeklerin yüzüne söylenmesi ağır geldi hepimiz farkındayız.
Ben hatalarımın da gerçeklerin de farkındayım zaten ama evet bu psikolojideki bir insana böyle açıkça okumak duymak ağır gelir bana da ağır geldi. Ben suçlanmak değil çözüm bulmak yol gösterici insanlarla muhatap olmak istiyorum sadece.

Ben hatalarımın da gerçeklerin de farkındayım zaten ama evet bu psikolojideki bir insana böyle açıkça okumak duymak ağır gelir bana da ağır geldi. Ben suçlanmak değil çözüm bulmak yol gösterici insanlarla muhatap olmak istiyorum sadece.
Bak davranışların saçma ve rezil. Bunları benim yanımda bir arkadaşım yapsa yanına bile gitmem orda bırakıp evime dönerim. Durduk yere seni suçlamıyor kimse, burdan sana çözümde sunamayız diyebildiğim tek şey tedavi ol. Bak ne kadar güzel bir hekim sana değerli vaktini ayırdı( Otrera Otrera ) bir çok yorum yaptı. Üzerine alın acaba mı diye bir düşün. Sen yardım istesen Otrera Otrera ile iletişime geçip sana bir rehber olmasını istersin. Senin psikolojinin ağır şekilde bozuk olduğuna inanmıyorum. Sabırla her yorumu okudum çünkü. Millete laf yetiştirip, çemkirebiliyorsan gayette aklın başında belli ki.
Bu platformda güzel yürekli öyle çok kadın var ki. Her birinin fikirleri gerçekten çok değerli. Herkes seni bir tokat atıp kendine getiremez ama biraz kendine pay çıkar yazılanlardan.

Bak davranışların saçma ve rezil. Bunları benim yanımda bir arkadaşım yapsa yanına bile gitmem orda bırakıp evime dönerim. Durduk yere seni suçlamıyor kimse, burdan sana çözümde sunamayız diyebildiğim tek şey tedavi ol. Bak ne kadar güzel bir hekim sana değerli vaktini ayırdı( Otrera Otrera ) bir çok yorum yaptı. Üzerine alın acaba mı diye bir düşün. Sen yardım istesen Otrera Otrera ile iletişime geçip sana bir rehber olmasını istersin. Senin psikolojinin ağır şekilde bozuk olduğuna inanmıyorum. Sabırla her yorumu okudum çünkü. Millete laf yetiştirip, çemkirebiliyorsan gayette aklın başında belli ki.
Bu platformda güzel yürekli öyle çok kadın var ki. Her birinin fikirleri gerçekten çok değerli. Herkes seni bir tokat atıp kendine getiremez ama biraz kendine pay çıkar yazılanlardan.
Değerli (!) kadınlara bak hepsi mahalle karısından beter, burada dedikodu yapıp ahkam kesiyor, ÇEMKİRİYOR SAĞA SOLA. Basitsiniz !!!

Asıl rezil sen ve senin gibilere deniyor

istediği şey sadece pohpohlanmak, yararlı yorumlara o yüzden tahammül edemiyor. Cunku kendince herseyin iyisini, dogrusunu o biliyor. Bu davranışlarini gören cevresindeki insanlar da ondan uzaklasıyor. Ona dayanabilen son birkac kisiyi kaybetmemek icinde hastayım rollerine giriyor

Konuşsam zaten onlarla da eşimden beter olurum bu durumda

Konuşmanızdan kasıt nedir? Yani sizden biri iş istediğinde hemen yükseliyor musunuz yoksa çözüm yoluna mı gidiyorsunuz? Mantık olarak yükselemezsiniz iş hayatında kimse kimseye çok fazla tolerans göstermez. Hayır yükselmiyorum derseniz de o zaman anlattıklarınızla çelişir bu durum.

Söylemek istediğim şu, tartışma anında kendinize zarar verecek kadar kötü bir ruh haline giriyorsanız kesinlikle çalışamıyor olmanız lazım.

Beni yanlış anlamayın lütfen ama düşüncem şu şekilde; iş hayatında böyle davranamıyorsunuz çünkü biliyorsunuz ki bu şekilde kimse sizi çekmez, size tolerans göstermez, sizi yok sayarlar en kötü de işten çıkarırlar. Eşinize davranıyorsunuz çünkü eşiniz sizinle evlenmiş, aynı evde yaşıyorsunuz size yakın, sizi kabul etmek sizi çekmek zorunda, nazınızla oynamak zorunda, ne yaparsanız yapın üstünüzden ilgiyi eksik etmemek zorunda, sizin inişli çıkışlı duygularınıza göre hareket etmek zorunda.... çünkü neden sizinle evli...

Bu davranışların en yakınlara gösterilmesinin nedeni, onların çok sevdiğinin ve her şart altında kabul edeceklerinin düşünülmesidir. Eğer kabul etmezler ilgili göstermezlerse de beni bu kadar seven insan nasıl ilgilenmez nasıl yanımda durmazlarla gelen hayal kırıklığının sonucu olan, ilgi çekme çabasıyla bağırış, çağırış etrafa ve en sonunda kendine zarar verebileceğini gösterme durumu. Yaşadığınız bu bence.

X