eşimle bazı sorunlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ay benim içimi daralttınız en sevmediğim insan tipisiniz resmen adama acıdım
bende yemek konusunda haklı buluyorum da daha öncede yorumlarda yazdım tek canımı sıkan nokta sürekli karşısında enerjik biri istemesi,yani insanlık hali ara sıra mutsuz görünemez miyim. o gelince iyi oluyorum iyi zaman geçiriyorz çoğu zaman böyleyiz. ama o mutsuz hissettiğim zamanlar çokmuş gibi gösteriyor bir gün öyle olunca küsüyor.

Belki de çoktur? Mutsuzluk sadece gülümsememek değil ki... adam sürekli sürekli yorgun olan, sağa sola düşen, yemek yapmaya bile hali olmayan, hatta bir tahtayı bile yıkayamayan birine artık tahammül edememiştir.

annemlere gitme sebebim sebze yemeği yemek. çünkü eve sebze almıyoruz yenmiyor diye ben kendime özenmiyorum açıkçası, eşim gelecek diye yemek yapıyorum yapsam bile
Eve sebze almama sebebi cimriliğiniz olmasın? Siz değil miydiniz kaşarı sucuğu lüks bulan. Sebzeye, doğalgaza para veremezsiniz siz, eliniz titrer. Sizin çocuk yaptığınızı düşünemiyorum. Bu halinizle bile bu kadar uyuşuksanız çocukla evi b.k götürür.

Bu da olmaz tabii ki bazen insanın modu düşük olabilir. En ufak bir mod düşüklüğünü sorun yapıyorsa haklı değil. İnsanız yani.

herkesin günlük hayatta koşturmaları var ve kimse 4-4lük sağlıklı değil. fakat evlerimizin sürekliliği için belli şeyleri yapıyoruz.
demek ki eşiniz için yemek başka şeylerden öncelikli. temizliğe daha az zaman ayırıp yemeğe odaklanabilirsiniz.
yaptıkça eliniz alışır. hatta çoğu şeyi 1 günde hazırlayıp dolaba atıp sırasıyla pişiredebilirsiniz.
artık internette her yerden her türlü yemeğe ulaşılıyor.

Bu durumun ara sıra olduğubu hiç sanmıyorum, kendinizi sürkli hasta olan biri olarak tanımlanmışsınız, yorgunum, oram ağrıyor, buram ağrıyor diye söylendiyseniz eşiniz bıkmıştır artık.

Yemekleri planlayıp yapabilirsiniz
Sadece tavuk sote olur mu zaten sote ne katarsan kat böylr tatsız tutsuz gelir bana
Tantuni güzel ama

Misal kadın budu köfte arnavut ciğeri et haşlama bunlar önceden yapılıp ısıtılabılır
Sebze yemiyor demeyin benım eşimde evlendiğimizde tek yediği taze fasulye idi
Şimdi brokoli bile yiyor
Yılmadım yaptım koydum az az tadına baka baka alıştı
Çocuk olunca da baba yemeyecem dedi mi oda öyle alışıyor dıye sesini çıkarmadı
Şimdi kendi alıp gelir sebze

Enerji içinde supradyn fılan alabılırsınız belki dinç tutar

sırf bu konu yüzünden hesabı kapatıcam ya hala aynı konuyla yargılanıyorum. cimrilik falan yok şuan hayatımda hatta ay sonu gelmeden para bitti

sürekli hasta ya da yorgun olurdum, bunları biliyordu sürekli yorgun düştüğümü de biliyord

Bu bir gerekçe mi şartlanmışlık mı?

Bazı insanın bağışıklığı düşük olur yorgunluk etkiler ama evde ders çalışmak vs etkilememeli. Bence sizin ki bir şartlanmış bir durum. Yok öyle değil diyorsanız da vitaminlerinize bi baktırın.

Ki adamcağız bence de haklı. Siz evde yorgunum derken o işten gelince hazırlaması bir noktada yorucu.
En azından her gün bunu görev olarak yapması daraltmıştır.

Sevdiği şeyler et tavuk diyorsunuz. Açıkçası eti alıp kavurma yapsanız buzdolabında durur, buzluğa da koyabilirsiniz. Geleceği belli olunca bir tavada çevirip yanına pilav yapmak zor olmamalı.

Kadın budu köfte, arnavut ciğeri ile falan uğraşacak biri var mı sizce karşımızda, çok iyi niyetli gördüm sizi

bu konudan sonra gaza geldim zaten şimdi alışverişe gidip herşeyi alıcam dolabı doldurucam benim hatam bir de alışverişi ondan beklemek oldu o da günlük az az alıp geliyor evde birşey olmuyor

Şu hayatta bi böyle olamadım, tek yaşarken, ailemle yaşarken, öğrenci evinde, evliylen, çocuğum varken vs. hep ne sorumluluk varsa fazlası ile üstlendim. Bu kadar anlayış çoğu zaman görmedim. Sizin yaptığınız kusura bakmayın sorumluluktan kaçmak. Yemeği yapmayı geçtim en azından yaparken yardım edebilirsiniz. Eşiniz kadın olsa bu paylaşımı o yapsa, akşama kadar çalışıyorum gelip birde yemek yapıyorum bulaşığı topluyorum o hep yorgun ve hasta diye valla hepimiz linçlerdik. Bir kere sizinki tembellik insan yattıkça yatası gelir üstünüzden o ölü toprağını atmazsanız hayatınız boyunca hep böyle kalırsınız. Ben şahsen uyuşuk insanlara asla tahammül edemem, çalışmaya başlayınca da zorluk yaşarsınız

bu konudan sonra gaza geldim zaten şimdi alışverişe gidip herşeyi alıcam dolabı doldurucam benim hatam bir de alışverişi ondan beklemek oldu o da günlük az az alıp geliyor evde birşey olmuyor
Oooo hamle büyük geldi Artık seneyi bununla kapatırsın hatta 2022 nin ortasına kadar götürür

Adam çalışsın, alışverişi yapsın, gelsin yemeği yapsın, sizde geçip yan odada yatın. Bir nasıl rahatlık Yarebbim

Ben eşinizi haklı buldum anladığım kadarıyla ev hanımısınız akşam eşiniz gelene kadar birçok şeyi yapabilirsiniz sabah uyanınca yemeğinizi yapın koyun kenara mesela sonra rahat rahat dersinizi çalışın, yada yatıp dinlenin günde 11 saat çalışan 31 haftalık hamile biriyim akşam eve gidincede yemeğimi, temizliğimi, çamaşırımı, ütümü yaparım mesela ve benim gibi bir çok kadın var burada sizin bu kadar yorgun halsiz olma nedeninizi anlamadım, bende olsam evde sürekli enerjisi düşük birini görünce sinirlenirdim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…