haksız görüleceğim biliyorum bende zaten haksız olduğumu düşünüyorum ama yazmak istedim.
eşimin hafta içi çoğu zaman mesaisi olur akşam yemeğe gelmez, gelip gelmeyeceği de son anda belli olur. bende kendim öğlen annemler yakın orda yiyorum akşamda sallıyorum evde olanlardan atıştırıyorum. Gelmediği için haftada 3 kez falan yemek yaparım ve eşim sebze kesinlikle yemiyor sadece et tavuk türü tek tip beslenme. tavuk göğsü alıp gelir onu da kendisi yapar damak tadına göre tantuni, sote vs. yoldayken market alışverişini söylerim alıp ona göre gelince yapar. 1 yıllık evliyiz hiç birşey de demezdi bu duruma.
Bu aralar mesaisi olmuyor. bende yemek yapıyorum ama her gün değil. dün ise telde gayet iyi konuştuk yemek yapmadığımı söyledim ne alıyım diye sordu gayet iyiydi. geldiğinde atarlı bir şekilde geldi çok acıktım yapsaydın diye. bende ben yapıyım dedim hiç seslenmeden kendi yaptı. sonra yaparken bana tahtayı bir yıka dedi bende biraz oyalandım böyle aldı hızlı hızlı yıkamaya başladı. benim de bu arada midem ağrıyordu yatak odasına geçtim hemde baktım öyle yapıyor. yemeğini yesin siniri geçer diye. bu seferde geldi ben eve eşimi görmeye geliyorum o yüzüme bakmıyor diyip oturma odasına geçti. midemin kötü olduğunu söyledim hala aynı. halbuki her gün gerçekten güler yüzle karşılayıp sarılıyorum hergün mutlu enerjik görünmeye çalışıyorum öyle olmasam bile. ama bir gün böyleyim diye onun da suratı asılıyor.
sonra dedi ki herkesin evde yemeği hazır ben gelip kendim yapıyorum dedi. bende rahatsız olduğunu bilmiyordum severek yapıyodun dedim. (sanki burda biri bişey dedi de ondan mı etkilendi diye şüphelendim)
bu arada ben kpss'ye çalışıyorum. günlük en az 6 saat akşama kadar çalışıyorum. eşim de hep ne yapsam destek verdiğini gösterir ama akşamları ders çalışmamı istemez ve böyle yorgun düşsem hemen işte enerjik ol böyle olma falan demeye başlar. işte bu beni üzüyor. bu arada evlenmeden önce asla ev işi yemek yapmazdım, sürekli hasta ya da yorgun olurdum, bunları biliyordu sürekli yorgun düştüğümü de biliyordu ikimiz yaparız diyordu. ben belli bir tempoya dayanamıyorum bazen sadece dinlenmek istiyorum hergün neşeli ve mutlu mu görünmek zorundayım, eşim geliyor diye böyle olduğum halde arada tek bir gün böyle olsam suratı asılıyor benle konuşmuyor. kendisiyle kıyaslıyor ben akşama kadar çalışıyorum eve hevesle geliyorum sende heves yok diyor. dedim ki kaç gün böyle oldu söyler misin en fazla haftada bir olmuştur. herkesin depresif olduğu haller olmaz mı