Eşimle Aramızdaki Ev ve Para Konusu Uzun Konu

Gerçekten soruyorum, sizin aklınız fikriniz yok mu, inançlıyım diyen insanlar bir kere açıp inandıkları dinin kitabını okumayı düşünmüyor mu. Niye ortaçağdamıyız ki kitabımızı okumaktan aciziz, anlamayalım diye tercümesi mi yapılmıyor ne yani;düşünme, akıl yürütme, mantık bunlardan habersiz yaşıyorsunuz. İlla ki birilerinin size kendi inancınızı açıklaması mı lazım. Bunun kendi inancınız olduğunda emin misiniz.Lütfen bu yazdıklarım dini kategoride sayılmasın. Ülkede büyük sorun okuduğunu anlama, hayatta karşısına çıkan meselelere hak çerçevesinde çözümler üretme. Yani birisi size yaptığınız yanlış demese vicdanınız ya da mantığınız doğruyu göstermekten acizse insan niye yaşar, neden yaşamalı. Çalışan kadınların eşlerinden ayrı birikimleri olmasına inanıyorum günümüzde.kart vermeye, maaşının tamamını eşe vermeye de karşıyım. Ama evlilik birinin üstüne çökmek değildir, sizin durumunuz bildiğiniz çökme. Hangi inanış buna izin verir. Ailede muhtaç, mağdur varsa kesinlikle yardım edilmeli, ama bu sömürme. Aileniz sizi, siz eşinizi sömürüyorsunuz, olduğu bu. Bu kadar inançlıysanız bu inancın sömürü ve boşanma konusundaki hükümlerine de bakın, ya da pardon müftüye danışın.

Gerçekten sizi anlayamıyorum. Eşiniz sizin kazandığınız paraya tabiki karışmamalı. Ama sorun sizin parayı nasıl harcadığınız değil ki! Ablalarınız sizi kullanıyor ve siz de buna rağmen yuvanızı yıkıyorsunuz. Pişman olacağınız bir şey yapmayın bence.

Faiz konusunda bende sizin gibi düşünüyorum yanaşmak istemem. Allah ağız tadı versin inşallah ben konuya göre yorum yaptım açıkçası. Ailesi sömürüyor ama eşine de gelince o para benim asla diyor konu sahibi.
Annem babam paramı yiyebiliyorsa eşim de yiyebilir benim açımdan. Tabi tasarrufu konu sahibinde olmali ama malesef kendisi onceden boyle anlasmis. Birikiminle ev aliriz demis eşi , elindeki birikmisin ev alacak tutarda olmadığını biliyordur sanirim. Keşke daha açık konuşsaymis.
Dediğim gibi bende nişanlıyım, gecenlerde kayinvalidem kayinbabam bize gelmislerdi ve kredi cekip ev almamız gerektiğini soylediler . Bende bastan bunu asla yapmak istemediğimi belirttim. Faize bulasmayacagimi ki sağ olsun nişanlımda destek çıkıyor .
Ama baştan konusulmadiysa adamın bu hassasiyeti yoksa kendi adına istemesi de tuhaf gelmiyor bana.

Kizlar selamlar yazilanlari okudum. Dun esimi aradim bugun aksam icin konusmak istedigimi soyledim eve cagirdim kendisi epeydir otelde kaliyordu, tv de onun cok sevdigi dizi var. ( Payitaht Abdülhamit)
Her hafta cuma gunleri patates kizartmasi kofte yapariz yanina pepsi alir iki gun tatil diye parti yapar adeta. Eve de benden önce gelip patatesi falan dograr pisirmeye gecerdi. Bugun oglenden sonra izin alacagim. O sevdigi yemekleri ben yapacagim ki bastan niyetimi anlasin. Ailemi artik araya katmama karari aldim. İstedikleri kadar kusebilirler. Etraftan esimle ilgili bazi seyler duydum ve cok rahatsiz oldum. Bende ona sahip cikip evliligimizi devam ettirme cabasi icine girmek niyetim. İnsallah kendi de kabul eder desteklerini sunan beni bu yoldan donduren herkese tesekkur ederim.

Şükür hidayete ermissin. Seni yıllarca sömüren ailen sırf para için kusecekse kussun daha iyi. Sırtından yükleri kalkar. Kocan cennetlik vallahi.

Doğru bir karar almışsın. İnşallah her şey yoluna girer.

Hah işte böyle yola gelin, inanın size değer veren böyle bir adamı daha zor bulunursunuz. Bakın millet bdv'de eşlerinden dert yanıyor, değer vermeyen, aşağılayan kocalar var. Bu adam sizi ve geleceğinizi önemsiyor, terkederseniz aileniz sevinir para kaynakları kesilmiyor diye. Düzgün bir aile olsalar bak kardeşimizin yuvası bizim yüzümüzden yıkılıyor destek olalım, barıştırılım diye düşünürler.
Kan bağı herşey değil burada da görmüş olduk. Size değer verene değer vermeyi hayatınızın mottosu yapın.

Net olarak ev alacağız artık para göndermeyeceğim deyin. Erkek kardeşiniz ikinci evini almış, diğeri kira ödemiyor arabası var. Size yazık değil mi? Annemizi küçükken kaybettik dediniz ya bende 15-16 yaşında kardeşleriniz var sandım. 35 yaşına gelmiş bir zahmet başının çaresine baksın. Ben böyle bir durumda kız kardeşime göndersem, ki gönderdiğim durumlar oldu. Kabul edemem sen de doğum yapacaksın ihtiyaçların var dedi. İhtiyacı olduğu halde. Sizinkiler hiç dedi mi? Abla ihtiyacım yok bu ay gönderme gerek yok diye. Veya bunların karşılığında size jest yaptılar mı? Bir hediye alıp kapınıza geldiler mi? Değer gördüğünüz böyle anlaşılır.

Haksızsın. Aynısını eşin yapsa sende tepki gösterirsin. 35 yasındaki insanda bi zahmet iş bulup çalışsın.
Siz artık eşinizle bir ailesiniz. Kendi gelecek ve doğacak cocuklarınızı düşüneceksiniz. Ha hastalkk sağlık yada sıkıstıklarında yine yardım et.

Ayrintilar konunun fake oldugunu dusunduruyor ama neyse bozmayin evliliginizi
Ben de okurken aynen oyle düşündüm,fakat boyle deyince tepki aliyoruz.
Oyle seyler var ki sinir uclarina dokunur tarzda yazilmis,35 yasindaki kardese bakmak,abinin ikinci evi varken ese hayir demek,esin otelde kalmasi vs.
Herkesin refleks olarak tepki gosterecegi seyler cımbızla toplanmis gibi.

Aa Tulipa evlendin mi,yoksa nisanlimisin,sevindim inan senin adina,insallah hayatin guzelce duzene girer bu defa
Evlendim 3 ay oldu.Tsk ederim.Simdilik iyi gidiyor umarim hep iyi olur. Uyku sorunum var benim onun icin ilac aliyorum.Onun duzene girmesini bekliyorum cocuk icin.

Katılımmis katkı vs hiç bulaşma paran harap olur altın yap dursun birikince ev alirsin

Esin haklı küçük olsalar anlarım. Anne babanız olsa anlatım ama 35 yaşındaki birine de para gondermeyin bir zahmet

Esiniz hakli cok hakli.Banka kredisiyle ev almak haram degil bakış acınız da yanlis.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…