Ben esime bisey demiyorum zaten. Kendi sagolsun elinden geldigince bana yardimda buluyor. Ev isi olsun maddi manevi olsun. Zaten evlendigimizden bu yana her harcamayi hatta bazi kisisel harcamalarimi makyaj malzemem olsun su bu olsun kendi verdi. Benim maasim hep kaldi. tulipa senin yorumlarin ve son gelen yorumlar benim biraz ufkumu acti diyebilirim. Etrafimdan birine bu konuyu actim. Gecen gun onun bilgisine guvendigim bir hocaya gittik.
Durumu aynen eksiksiz olarak anlattik( ki buraya yazmadigim bazi eksiklerde var uzun olmasin diye)
Hocanin verdigi cevap kadinin kazandigi paraya esinin karisaayacagi, kadinin parasini diledigi gibi kullanabilecegini ve erkegin bu konuda hic bir yetkisinin bulunmadigini belirtti. Ancak bunlara karsilik, esin de kadinin calismasi konusunda hak sahibi oldugu ve ancak es isterse kadinin calisabilecegini bana detayli bir sekilde anlatti.
Son olarak, erkegin evinin masraflarina yetisemedigi yerde kadinin buna yardimci olmasi gerektigine de dikkat cekti. Birde Peygamber efendimiz kocanin yetersiz kaldigi yerde kadinda calismali ve destek olmali demis bunla ilgili ayetler de soyledi. Kadinin kazandigi parayi ilk harcayacagi yer evi ve cocugudur.
Son bir kac gundur yasadiklar ve bu forumdan da ayrilmaya karar verdikten sonra gelen tepkiler beni tekrar dusunmeye sevk etti. Esimle bir kez daha konusmaya karar verdim ki bu sefer yapici olan taraf ben olmak istiyorum. Kizlar o nedenle size cok zahmetler vermis bir kardesiniz olarak sizden son kez nasil bir konusma yapmaliyim bu konuda son kez yardim talep ediyorum.