eşimle aramdaki problem..

çok teşekkürler çok sağolun , ahh çok sevindim düzelmenize gerçekten ,bana da böyle hikayeler lazım aslında ,direnme gücü veren ,herşeyin yoluna girdiği ,ne bileyim çözüm için neler yapmam gerektiğini bana hatırlatan hikayeler .. ben eşimi çok seviyorum ,eşimi öptüğümde hala eskisi gibi heyecan duyan biriyim ben ,eşim de öyle ,hala her daim çiçek yollar ,hediyeler alır ,en ufak vaktinde birlikte geçirmeye çalışır ,tutku azalmadı bizde aslında ,sadece öfke kontrolü ,yorgunluk vs var ,ben de zaten tutku bitmiş olsa sevgi bitmiş olsa bu kadar pozitif bakamazdım olaya ..

Sizin durumunuzda terapistin faydalı olacağından eminim. İki sene içinde üç çocuk ve yardımsız bir hayat. Bu hale gelmeniz kadar normal bir şey yok. Benimde iki küçük çocuğum var ama şanslıyım ki annem bakıyor. İhtiyacımız olduğunda karı koca baş başa bir şeyler yapabiliyoruz. Yada ben kendime eşim kendine özel vakit ayırabiliyor. Terapist sizi yönlendirecektir zaten.
Her şeyin ucu paraya bakıyor biliyorum. Bütçenizi siz daha iyi bilirsiniz tabi ki. Ufak tefek önerilerim var belki de uyguladığınız şeylerdir. Ama değilse aklınızda bulunsun. Gücünüzün yettiği kadar uygularsanız biraz iyi gelebilir.
Öncelikle evinize temizlikçi almıyorsanız bununla başlayın muhakkak bir yardımcı alın biraz üzerinizden yük kalksın.
Mükemmel ev mükemmel eş mükemmel kadın ve mükemmel anne olmaya kalkmayın. Eşinizin de böyle olmasını beklemeyin. Ev dağınıksa bırakın dağınık kalsın her sabah yatak toplayacam diye kasmayın.
Eğer bir kurutma makineniz yoksa almaya çalışın ve ütü yapmak yerine kurutup güzelce katlayarak idare edin.
Zaman buldukça buzluğa atılabilecek pratik yemeklerden yapıp atın. Yemek yapma zamanından tasarruf edin.
Çocuklarınızı muhakkak erken yatmaya alıştırın hepsi en geç 20:30 da uykuya dalmış olsun ki en azından karı koca birbirinize zamanınız kalsın. (gerekirse bir uyku koçundan destek alın)
Haftalık plan yapın bir çizerge hazırlayın mesela. Her günün yemeği alışverişi vs yazsın.
Her ikinizde haftada bir gün eve bir saat geç gelin. ( 1 saat üç çocuk idare edilir artık )
Çocuklarınıza uyguladığınız kuralların bazıları hayatınızı çok zorlaştırıyorsa biraz esnetmeyi deneyin. (tamam tablet vermek tv izletmek vs çocuklara zararlı olabilir. Ama bazen nefes almayan anne baba çocuğa daha zararlı unutmayın. Hepimiz steril çocuklar yetiştirmek istiyoruz ama maalesef hayat öyle değil. Her gece banyo yapsınlar tv izlemesinler tablete dokunmasınlar istiyoruz ama ben iki çocuğu her gece yıkayamıyorum maalesef bu ara haftada iki yıkayabiliyorsam ne ala)
Ayda bir kere bile olsa çocuklarınızı bırakıp birbirinizle bişeyler yapabileceğiniz bir ortam yaratın. (illa anane babaanne bakması gerekmiyor yakın arkadaş kuzen ve hatta bakıcı siteleri var oyun ablaları bunları araştırın iki saatliğine)
Etrafınızdan yardım istemekten çekinmeyin.
İkizlerin okul arkadaşlarının aileleriyle tanışmaya çalışın çocuklu diğer ailelerle zaman geçirebilirsiniz. Büyük kızım 5,5 yaşında 3 yaşından beri sınıf arkadaşı olan üç arkadaşı var anne ve babalarıyla görüştüğümüz. İnanın en çok yardımı veli arkadaşlarımdan aldım. İşim çıksa bişey olsa okuldan alma bakma hafta sonu görüşme konusunda çok destek oluyoruz birbirimize.
Bide bu dönemin geçici olduğunu unutmayın. Umarım terapi ikinize de iyi gelir ve bu sıkışık dönemleri bir an önce atlatırsınız.

nazar boncuğu konduralım
ben, aşk varsa, tutku varsa, o heyecan devam ediyorsa, her türlü zorluğun atlatılabileceğini düşünenlerdenim (tabi aldatma, dövme vb. konular müstesna, o zaman onun adı aşk olmaz artık)
umarın en kısa sürede hayırlısıyla atlatırsınız

Canım çoğu ailenin çocuktan sonra yaşadığı problemler. Bence evlilik terapistine gitmek size çok iyi gelecek, toparlayacaksınız.
Bence, kendinize zaman ayırmak kolay değil ama bunu yapmalısınız. Mesela şehir içinde tatile gidin. Maddi zorluğunuz yoksa anne veya kayınvalide gelsin. Yanına da bir bakıcı tutarsınız. Veya kv ve anne beraber baksın. Nolacakki. İki gün idare etsinler. Evden ve problemlerden uzak kalmak, kaygısız özel hayat yaşamak iyi gelecek diye düşünüyorum.
Psikologların bu konular ile ilgili makaleleri var. Fırsat buldukça onları da okuyabilirsin.
Mutluluklar dilerim

emek verip yazdığınız için çok teşekkür ederim gerçekten ...
evet mükemmeliyetçilik de var biraz işin içinde haklısınız , kurutma makinem var ama ütüsüz olmuyor ,kreşe gidiyorlar , çocuklarım akşam 930 gibi uyuyorlar ,geç değil ama onlar uyuyunca da başka işlerim oluyor işte ev işleri vs .
biz arada işten izin alıp buluşup vakit geçiriyoruz ancak öyle oluyor ,birine güvenip üçünü birden bırakamam ..
öyle doluyuz ki birine gidip gelemiyoruz bile vakit yok ,inanın daha kızım da bezi bırakmadan önce günde 20 kere bez alıyordum 3ünden ,buna bile vakit lazım ,çok altına yapar bizimkiler ,bağırsaklar iyi çalışıyo ..yedir içir yıka uyut bunalr zaten tüm günü alıyor ,kaldıki haftasonu azıcık dinlenmek istiyorsun ,birine gidip gelmek çok zor ,komşulara güveniyordum ,yeni taşındık çok iyi komşularım var hatta gün yapıyorlar ona bile katıldım ama bu kavgayı hespi duymuş daha nasıl yüzlerine bakıcam bilemiyorum .. deniycem söylediklerinizi çok sağolun

Aa oyle mi cok ozur dilerim Allah bagislasin ama yas farki az olunca ondan tekrar ozur dilerim

en sonuncuda hafif şiddet oldu işte maalesef ..umarım düzelir çok teşekkürler

annem yatalak babama bakıyor ,kvdem 75 yaşında kendine hayrı yok bakamaz çocuklara .. çok okudum inanır mısınız ne bulduysam okudum ,hala da okuyorum ,aile terapistini de okuduklarımdan yola çıkarak düşündüm ve gitmeye karar verdim zaten .çok teşekkür ederim

Dert etmeyin komşularınızı onlarda insan anlayışla karşılayacaklardır. Olur öyle şeyler kimseye açıklamak zorunda hissetmeyin kendinizi. Haklısınız o bez değiştirme dönemi feci vakit alıyor. Söylediklerimin hepsini bir arada yapamazsınız ama zamanla siz daha iyi çözümler bulursunuz ben inanıyorum. Biraz daha büyüsünler hayatınıza daha çok görüşebileceğiniz insanlar girecektir. Üç çocuğu aynı anda birine bırakmayın tabi ki en azından ikiye bölün. Mesela küçük evde bir yakınınızla kalsın siz ikizleri bir oyun alanına götürün veya yaşlarına uygun bir haftasonu atölyesine mesela. Onlar atölyede faaliyet yaparken sizde baş başa bir kahve içebilirsiniz. Birde bırakın mükemmeliyetçiliği ne olur hayat çok kısa. Bir ara saykoya bağlamıştım aman organik yiyecekler hergün taze yoğurt yapılacak her akşam aynı saatte banyo yemekleri hep taze olacak tv yok oyun oynayacağız vs derken baktım kafayı yemek üzereyim gevşettim kendimi. Zor oldu ama yaptım. Şimdi 5kg sütten yoğurt mayalıyorum her akşam uğraşmıyorum artık. Her akşam 19:30 da banyo diye kasmıyorum. Yemek sonrası faaliyet yaptıysak illa toplamak için uğraşmıyorum. Tamam yine yediklerine içtiklerine dikkat ediyorum. Kurutma makinesi içinde bazı temizlik-kozmetik marketlerinde mendiller satılıyor kurutma makinesi için daha az buruşuk çıkıyor birde alüminyum folyaları teniz topu büyüklüğünde buruşturup top yapın 3-4 tane makineye atın buda buruşmayı engelliyor. Çıkar çıkmaz sıcakken katlayınca da ütülü gibi oluyo.

Bence ortada boşanmayı gerektirecek hatta hatta dile getirecek bir durum yok. En son düşüneceğiniz şey bu bence. Terapiste gidin belki bir depresyon olabilir eşinizde. 2 kişiyken 3 sene de 5 kişi olmak kolay değil. Çocuklarinız biraz daha büyürse bence daha rahat olacaksinız. Onlar beraber oynamaya alışacak siz eşinizle kahvenizi ićip sohbet edeceksiniz. Küçük 3 yaşına gelince aynen dediğim gibi olacak. Ablamda senin durumundaydı. Şimdi küçük 3.5 büyük 6 yaşında beraber oyun oynarlar, birbirlerini toplumda kollarlar. Sizinkiler de öyle olacak inşallah.

Evli ve çocuklu bayanların genellikle açtığı bir konu tarzı. Ama ben size birsey diyim mi aradaki fark sizin eşiniz size yardımcı oluyormuş kendiniz yazmışsınız çoğu kadının kocası, karısı çocuklardan ev işlerinden çalışmaktan bunaldığı için cinnet gecirmek üzereyken vurup kafayı yatıp uyuyor arkadaşlarıyla gezmeye tozmaya içmeye gidiyor. Bence en iyisini yapmışssınız yanlış anlamayın ama eşiniz her bayanın istediği eş tarzında öfke hariç tabiki. Ama onuda normal karşılamak lazım bazen herkesin tükendiği anlar olabiliyor. İnşallah hersey düzelir gönlünüzce olur . Emin olun çouğu olan her çift illaki böyle zamanlar geciriyor

aa kurutma için tavsiyenizi ilk defa duyuyorum deniycem bunu teşekkürler , yakınımız yok hiç burda sadece ikimiziz .ben hep topluyorum valla ,sabah çıkarken evi derli toplu bırakırım genelde ,biz haftada iki kez anca yıkıyoruz çocukları ,3 ünü yıkamam zaten baya zaman alıyo .. e bi de çok birşeyler yiyo bizimkiler mutfak sürekli toplanıyo süpürülüyor ,o yüzden işte yardımcı lazım bize şart ..

işin içine şiddet girince boşanmayı düşünüyor insan ,çünkü sürekli şiddet mi uygulayacak korkusu da oluyor , çocuklar biraz oynuyorlar birbirleriyle ama tabi hır gür oluyo biraz .. ikizlerim daha şimdiden çok bağlılar birbirlerine maşallah birine yemek koysam öbürü anne kardeşime de koy o da acıkmıştır der mesela ,biraz daha büyüyünce iyice kolaylaşacak haklısınız ,işte bu dönemi atlatmak mesele sanırım
eşim sağolsun yardımcı olur ama işte bunalıyo o da . ben de ama çok fedakar biriyim inanın ,hem çalışıp hem evde ev hanımıyımdır , her işin üstesinden gelirim ,evde herşeyi ben yapıyorum nerdeyse ,arabayla işe gidip geliyorum sabah mesela ,araba bende olduğundan çocukları ben alıyorum ,alışveriş herşey bende ,eşimin işyeri çok uzak bunları yapamaz ,o evde yardımcı oluyor ben işimi yaparken çocuklarla ilgileniyor ..ben de herşeyi dört dörtlük yapmaya çalışan biriyim ,eşim de benim gibisini bulamaz yani kadınların da hakkı ödenmez şimdi :) ama eşim çok iyi bir eş ve baba hakkını yiyemem ,keşke sinir anında böyle olmasa ama gitgide bu öfke durumu artarak ilerliyor ,benim korkum bundan ,bir gün ağız burun dağılmış bulmak istemiyorum kendimi ,umarım terapi buna engel olur ..

3 çocukla sinirlerin gerilmesi çok normal. Eşiniz size zarar vermemek için mi boşanmayı düşünüyor
kaçıp kendini kurtarmak için mi bilemedim.
Terapist işe yarar diye düşünüyorum. Ama eşiniz bir kere gidip vazgeçerse o ayrı.
İkinizin de iyi niyetle çözeceğiz bu sorunu demeniz önemli.
Komşuların geleceği kadar sinir krizi yaşaması kötü olmuş, devam edecekseniz terapi şartından vazgeçmeyin
Üç çocukla yalnız anne olmak zor. Keşke her insan tanıdığımız gibi kalsa değişmese

İkizlerle yada daha çok çocukla,bundan çok daha kötü durumda olup kurtulan evlilikler gördüm. Bir adam evde çocuğuyla ilgileniyorsa,onu eğitiyorsa,eşine yardımcıysa o adamdan korkmam ben. Şiddet olayı çok üzücü gerçekten umarım tekrarlanmaz. Terapist iyi gelebilir,ikinizi de rahatlatacak noktalar bulmalısınız. İkizler için 1 sene sabredin. Ufaklıkta büyüyecek.4 yaş gerçekten çok güzel ve iki taneler birbirlerini idare edecekler ufaklık peşlerinde olacak. Vermek istediklerinizi yine verirsiniz ama nefeste alın. Şuan en zorlu dönemlerdesiniz.

Zaten sizin anlayışınıza da hanımlığınıza da söylenecek laf yok. Yazdıklarınızdan belli oluyor. Eşiniz anlattığınız gibi bir beyse sizin sayenizde... En azından yıllardır bıkmamış yılmamış siz anlayışlı bi hanım olmasanız oda anlayışlı olmazdı diye düşünüyorum. Hersey karşılıklı.. Ama bu şiddet öfke sizden kaynaklı değil bana kalırsa kesinlikle. Adam artık bunalmış bi şekilde patlama noktasına ulaşmış siz yine mümkün olduğunca anlayışınızı devam ettirirseniz ( tabiki herseye susarak değil) bugünleri de atlatırsınız Allah'ın izniyle

keşke kimse değişmese çok doğru ,ben de değiştim belki de ,ben de kendimdeki hatalar için de terapi istyorum aslında ,şiddetten dolayı eşim suçlu tabiki ama bende de farkedemediğim birşeyler var mı ben de onu da merak ediyorum ,sonuçta amacım bu ilişkiyi kurtarmaksa özeleştiri de yapmam gerek diye düşünüyorum
hep söylediğim şey var ,çocuklarım böyle bir babaya sahip oldukları için çok şanslılar gerçekten ,bundan daha iyi bir baba olamaz ,herşeyleriyle ilgilenir ,kendisi babasından hiç sevgi görmemiş o yüzden çok düşüyor üzerlerine ,hep sağlıklı besleyelim ,güzel eğitelim bunların derdinde , mesela her gün rutinimiz yemek yeriz ( hep sağlıklı gıdalar ) ,abur cuburumuz kuruyemiştir ,çocuklarım çikolata çerez bilmez ,kola bilmez ,tv izlemez ,oyun oynarız ,yemekten sonra meyve saati ,peşine süt ,peşine puzzle yapılır ,dişler fırçalanıp masal eşliğinde yatılır , uyurken klasik müzik dinletiyorum onlara ,eve gelince üst çıkarılıp asılır ,kıyafetler giyilir , montessori eğitim sistemi var ona göre eğitiyoruz çocukları ,çok küçük yaştan beri kendi işlerini yapıyorlar ,yemek yeme ,üst giyip çıkarma ,diş fırçalama vs . düzenli bir yaşantımız var anlıyacağınız ve bu sistemin içinde eşimle de her konuda aynı fikre sahibiz aslında ,yani bu kadar aynı bakış açısına sahip bir çift olamaz sanırım ama işte sinir girince bambaşka biri olup çıkıyor ,öyle üzülüyorum ki üzüntüm sadece kendime değil eşime de ,onun bu hale gelmesine ,bunları yaşamasına .bir arkadaşıma anlatmıştım bana şöyle demişti hiç unutmuyorum .
arkadaşım çok haklısın ama eşin çok büyük depresyonda bence ,bak çok dikkatli ol eşin bunalıma girip kendine bile zarar verebilir aman ona sahip çık . demişti ,bunu hiç unutmuyorum ,bu açıdan da bakmaya çalışıyorum ,hep onu suçlamaktan çok meselenin özüne inmeye çalışıyorum amacım bu aslında

ben tek çocukla bazen cinnet raddesine geliyorum , ki oğlum çok şımarık bir çocuk değil, sadece şu 2 yaş sendromu dedikleri naneyi yaşıyoruz.
eşiniz hatasının farkında, şiddet eminim ki çok kötüdür ama denenecek şeyler bitmemiş bu evlilikte daha. umarım çözersiniz.

psikolog iyi fikir,
ama sanki ev gerginliğini azaltacak bir şeylere de ihtiyaç var.
eve yardımcı almak burada işinize yarayacak. bir de en azından bir dönem izin kullansanız siz veya eşiniz, dinlenmek de iyi gelecektir. tatilde en azından çocuklardan 2 gün ayrı zaman geçirmeye çalışsanız, mümkünatı var mı?

bir de şunu sorgular muhtemelen psikolog, siz de sorgulayabilirsiniz.

şiddet eğilimi genelde küçük yaşta şiddet gören kişilerde oluyor. eşinizin ailesi ile ilişkisi de şimdiye etki ediyor olabilir.

Şiddet gören insanlarda kendini suçlama bilinçaltında bunu hakettiğini düşünme sonuçları olabiliyormuş.
Anlattığın kadarıyla her şey rayında gidiyor düzeni çok güzel kurmuşsunuz.
İyi ama eşinizin bu patlamaları yaşamasının bir sebebi olmalı.
Terapist en güzel çare bence. Sorunu çözmek için problem ne onu bilmek gerek
Terapist size bunu söyler inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…