• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimle aramdaki problem..

Eşinizi seviyorsunuz bence mucadele edilmeli
Belli ki ,oda sizde çocuklar yüzünden yıpranmışsınız,

Evet şiddet kötü birşey fakat pişmanlığını gözlemlemişsiniz,
Umarım tekrarı olmaz,bunun için ne gerekiyorsa yapın,
Yuva kolay kurulmuyor ,tabiki de boşanmayın
Çekirdek aileniz ile musmutlu yaşntınız olmanızı dilerim,

Sevgilikonu sahibi madem affetmeye karar verdiniz sadece terapist ile değil bence size de iş düşüyor
Öncelikle bana göre bu durumu kendi içinizde normalleştirmeyin ve cocuklarınızın yaşaattığı yorgunluğu şiddete bahane olarak görmeyin
Karşınızdaki insana bu hareketinin normal olduğu algısıyla yaklaşırsanız o da öyle hareket eder
Buradaki yorumlar fazla iyimser, pollyannacı nerdeyse siddeti hoş görecek derecede
Siz her şekilde daha dikkatli olun ve terapiyi sıkı takip etmesini sağlamalısınız
İnşallah bir daha böyle bir şeye çocuklarınız sahit olmaz
hayır asla normal görmüyorum yaptıklarını emin olun buna ,zaten nasıl normal görebilirim ,yukarda da yazdığım gibi hala atamadım üstümden ve kolay atamaycağım ,ben bana sarılmak istediğinde bile lütfen sarılma sarılınca bana yaptıkların aklıma geliyor ,bi süre bana dokunma diyorum ,umarım herşey düzelir

Çok kolay asan kesen arkadaşlarımız olmuş ama sanırım burdaki farkındalığı görmemişler...
Eş bir kere hatasını anlamış bir seferlik olayda bile..
Özürünü dilemiş, tüm kararları eşine bırakmış, elinden gelenin fazlasını yapmaya çabalıyor, gönlünü almaya çabalıyor..
Ve en önemlisi 3 pırlanta..

Canım bence eşin gerçekten yürekli merhametli bir insan...
Ben daha bir çocukta anladım bir evlat yetiştirmenin zorluğunu..
Maşallah diyorum size..
Göz yum demiyorum zaten ki yummuyorsun..
Gerekeni yapıyorsun..

İnşallah terapist size çok çok iyi gelecek..
Bu güzel yuva tekrar eski haline dönecek...
Lütfen pes etme..
çok teşekkürler ..
bir sürü kitap alıcam belirledim ,okuyan biriydimdir ama son zamanlarda bıraktım ,aile ve çocuk eğitimiyle ilgili bu kitaplar ,kafamızı başka şeylere vermek hem de faydalı şeylere vermek biraz iyi gelecektir diye düşünüyorum ,en azından ben de yaşadıklarımı unutmak adına zihnimi boşaltmak için bu yolu düşündüm ..
bi süre gerçekten ne sevgi ne ilgi istemiyorum aslında ,sadece sessizlik ve huzur istediğim ,hiç konuşmayalım susalım istiyorum ,kitap okumak buna fırsat diye düşünüyorum ,çocukları uyutunca alıcam kitabımı elime , temizlik için de haber saldım bi kaç yere ,elbet birini bulucam ,sadece çocuklarla ilgilenip öyle terapi de yapıcam kendime ,ev işleriyle artık ilgilenmek kafa yormak yok ..

Eşinizi seviyorsunuz bence mucadele edilmeli
Belli ki ,oda sizde çocuklar yüzünden yıpranmışsınız,

Evet şiddet kötü birşey fakat pişmanlığını gözlemlemişsiniz,
Umarım tekrarı olmaz,bunun için ne gerekiyorsa yapın,
Yuva kolay kurulmuyor ,tabiki de boşanmayın
Çekirdek aileniz ile musmutlu yaşntınız olmanızı dilerim,
çok teşekkürler çok sağolun

3 tane cocugu neden yaptınız?
cevremden duyuyorum ay esım ıstese 4 . yaparım dıyor kadınlar
cunku dogurmak ego tatmını ya .

pardon kocanıza sorarmısınız 2'nızın gogusledıgı bu yukten kendını cıkararak sızı 3 tane cocuklar yanlız bırakıp nerelerde fınk atmayı dusunuyor :KK43:

yarın terapi günü ,umudum var .
dün akşam yine konuşuyoruz eşimle :
dedim sürekli o anlar aklıma geliyor , çok üzgünüm gerçekten çok düşündüm hala düşünüyorum dedi.
dedim ne düşünüyorsun , senin beni ne kadar sevdiğini benimse nasıl bunu yaptığımı ,ilk kez kafama dank etti ,keşke bundan önceki kavgalarımızda ,sen evi terkettiğin zamanlarda hep senden önce davranıp çekip bi kaç gün otelde kalsaymışım ,ikimiz de kafa dinleseymişiz ,yatışınca dönseymişim evimize de bu sorunları yaşamasaymışız dedi.
dedim ki keşke öyle yapsaydın da beni bunlarla yaşamaya mecbur etmeseydin ,unutmak çok zor olucak unutacak mıyım bilmiyorum bile dedim ,dedi dünyayı yıkmam gerekse de sana unutturacağım ,dedim sana hiç güvenmiyorum ,sevgi sözcüklerin sevgi gösterilerin bana hiç inandırıcı gelmiyor bugün böyle yarın yine aynı olucaksın belki ,görüceksin zamanla buna inandırıcam senin tekrar bana güvenmeni sağlıycam dedi ..
terapiste gitmeye de hevesli ,çok pişman olmuş ve bir an önce çözüm bulmak istiyor
dün kızım : babacım sakın anneme bi daha vurma yoksa çok ağlar tamammı dedi ,ikimiz de mahvolduk ,eşim ağlamaklı oldu ,kızıma nasıl bunu yaşattım ben diye ,şimdi ufaklar ALLAHtan unutmaları kolay olur inşallah ama birinin yanında söylerse ne olur hiç bilemiyorum :KK43:(((
eşinizin bu soyledıklerınden huylanıyorum
bu kadar ınce dusuncelı bı erkek olsaydı zaten karısı dedıgı kadını dövmezdi.

ayrıca esın altan alıp senı bosanmaya ıkna etmeye calısaack
dedıydı dersın

3 tane cocugu neden yaptınız?
cevremden duyuyorum ay esım ıstese 4 . yaparım dıyor kadınlar
cunku dogurmak ego tatmını ya .

pardon kocanıza sorarmısınız 2'nızın gogusledıgı bu yukten kendını cıkararak sızı 3 tane cocuklar yanlız bırakıp nerelerde fınk atmayı dusunuyor :KK43:
sanırım yazdıklarımı düzgün okumadınız ,biz 3.çocuk olana kadar gayet mutlu bir aileydik ,herşey 3. çocuktan sonra oldu .
doğurmak derken ikizlerim tüp bebekle oldu ,3. de planlı değildi sürpriz hamilelik olduç
hiç ego tatmini için doğuracak bir insan değilim ,kaldıki biz çok isteyerek çocuk sahibi olduk ve bunun sonucunda da çok ilgileniyoruz çocuklarla ..
eşim fink atmak istese bunu pekala yapabilir ,buna bir engeli yok ki ..

eşinizin bu soyledıklerınden huylanıyorum
bu kadar ınce dusuncelı bı erkek olsaydı zaten karısı dedıgı kadını dövmezdi.

ayrıca esın altan alıp senı bosanmaya ıkna etmeye calısaack
dedıydı dersın
çok karamsar yazmışsınız ,boşanmak isteyen boşanır , kaldıki eşim istese bunu dakika durmaz zaten öyle bir adam , o kadar ince düşünceli bir adam eşim ,ben zaten o kadar ince bir adamın bunu yapması yüzünden terapiye gidiyorumya ,bu bir problem demekki ya da bir hastalık ve tedavi edilmesi gerekiyor ..

çok karamsar yazmışsınız ,boşanmak isteyen boşanır , kaldıki eşim istese bunu dakika durmaz zaten öyle bir adam , o kadar ince düşünceli bir adam eşim ,ben zaten o kadar ince bir adamın bunu yapması yüzünden terapiye gidiyorumya ,bu bir problem demekki ya da bir hastalık ve tedavi edilmesi gerekiyor ..

Bence kesinlikle denemelisiniz,bakın eşinizden okadar eminsiniz,
Çaba ve sabır inşallah gerisi ferahlık ve huzur....

hakkınızda hayırlısı olsun

Bence kesinlikle denemelisiniz,bakın eşinizden okadar eminsiniz,
Çaba ve sabır inşallah gerisi ferahlık ve huzur....
gerçekten eşimden eminim ,amacım onu savunmak değil ,böyle bir problemde gerçekçi yaklaşmak ,hiç kimsemiz yok burda ,istese işten izin alır istediği haltı işler ruhum duymaz ,akşam eve gelmez vs ,isteyen herşeyi yapar ,ama eşim bizsiz ailesi olmadan dışarı adım atmayan biri ,herşeyi bizimle yapmak ister , eşimden emin olmasam zaten bunlara katlanmaz ve çözüm yolu aramaz direk boşanırdım .. teşekkürler sağolun

gerçekten eşimden eminim ,amacım onu savunmak değil ,böyle bir problemde gerçekçi yaklaşmak ,hiç kimsemiz yok burda ,istese işten izin alır istediği haltı işler ruhum duymaz ,akşam eve gelmez vs ,isteyen herşeyi yapar ,ama eşim bizsiz ailesi olmadan dışarı adım atmayan biri ,herşeyi bizimle yapmak ister , eşimden emin olmasam zaten bunlara katlanmaz ve çözüm yolu aramaz direk boşanırdım .. teşekkürler sağolun

Bir şey rica edebilir miyim
Terapi ye gittikten sonra da gelişmeleri yazar misiniz belli aralıklarla
Belki buradaki diğer kadınlara da yardımcı olur durumunuz

İşte bakın bende onu diyorum yuvanız için mucadale edin ,hatadır olmuş birkere illa bu devamı gelecek olacak diye birşey yok.Ki bu adam kendini size ve çocuklarına adamış .Yapmış bir hata anlamış hatasını.Bana göre her yönden artısı çok ve yabana atılacak bir durum değil.Kolaylıklar dilerim :))

İşte bakın bende onu diyorum yuvanız için mucadale edin ,hatadır olmuş birkere illa bu devamı gelecek olacak diye birşey yok.Ki bu adam kendini size ve çocuklarına adamış .Yapmış bir hata anlamış hatasını.Bana göre her yönden artısı çok ve yabana atılacak bir durum değil.Kolaylıklar dilerim :))
teşekkür ederim çok sağolun elimden geleni yapıyorum yapıcam da zaten ..

hayır asla normal görmüyorum yaptıklarını emin olun buna ,zaten nasıl normal görebilirim ,yukarda da yazdığım gibi hala atamadım üstümden ve kolay atamaycağım ,ben bana sarılmak istediğinde bile lütfen sarılma sarılınca bana yaptıkların aklıma geliyor ,bi süre bana dokunma diyorum ,umarım herşey düzelir

çok teşekkürler ..
bir sürü kitap alıcam belirledim ,okuyan biriydimdir ama son zamanlarda bıraktım ,aile ve çocuk eğitimiyle ilgili bu kitaplar ,kafamızı başka şeylere vermek hem de faydalı şeylere vermek biraz iyi gelecektir diye düşünüyorum ,en azından ben de yaşadıklarımı unutmak adına zihnimi boşaltmak için bu yolu düşündüm ..
bi süre gerçekten ne sevgi ne ilgi istemiyorum aslında ,sadece sessizlik ve huzur istediğim ,hiç konuşmayalım susalım istiyorum ,kitap okumak buna fırsat diye düşünüyorum ,çocukları uyutunca alıcam kitabımı elime , temizlik için de haber saldım bi kaç yere ,elbet birini bulucam ,sadece çocuklarla ilgilenip öyle terapi de yapıcam kendime ,ev işleriyle artık ilgilenmek kafa yormak yok ..

Çok iyi düşünüyorsun canım...
Ben de öyleyimdir kitap delisi..
Bebişim olduktan sonra baya bir ihmal ettim..
Evlenmeden önce de çok okurdum hatta eşime de hediye etmiştim bir kaç kitap onun da okumasını sağladım...
Beğendiğim kitaplardan biri de "Aşkın Ev Hali" idi..
O kadar narince anlatılmış ki her şey..

Sessizlik, huzur sana en iyi gelecek şeydir..
Kitap da ruhunu besler..

Eminim ben sen de bu kararlılık, sevgi; eşinde de bu azim ve çaba oldukça düzelmeyecek hiçbir şey yok yuvanızda..

Sizin durumunuzda terapistin faydalı olacağından eminim. İki sene içinde üç çocuk ve yardımsız bir hayat. Bu hale gelmeniz kadar normal bir şey yok. Benimde iki küçük çocuğum var ama şanslıyım ki annem bakıyor. İhtiyacımız olduğunda karı koca baş başa bir şeyler yapabiliyoruz. Yada ben kendime eşim kendine özel vakit ayırabiliyor. Terapist sizi yönlendirecektir zaten.
Her şeyin ucu paraya bakıyor biliyorum. Bütçenizi siz daha iyi bilirsiniz tabi ki. Ufak tefek önerilerim var belki de uyguladığınız şeylerdir. Ama değilse aklınızda bulunsun. Gücünüzün yettiği kadar uygularsanız biraz iyi gelebilir.
Öncelikle evinize temizlikçi almıyorsanız bununla başlayın muhakkak bir yardımcı alın biraz üzerinizden yük kalksın.
Mükemmel ev mükemmel eş mükemmel kadın ve mükemmel anne olmaya kalkmayın. Eşinizin de böyle olmasını beklemeyin. Ev dağınıksa bırakın dağınık kalsın her sabah yatak toplayacam diye kasmayın.
Eğer bir kurutma makineniz yoksa almaya çalışın ve ütü yapmak yerine kurutup güzelce katlayarak idare edin.
Zaman buldukça buzluğa atılabilecek pratik yemeklerden yapıp atın. Yemek yapma zamanından tasarruf edin.
Çocuklarınızı muhakkak erken yatmaya alıştırın hepsi en geç 20:30 da uykuya dalmış olsun ki en azından karı koca birbirinize zamanınız kalsın. (gerekirse bir uyku koçundan destek alın)
Haftalık plan yapın bir çizerge hazırlayın mesela. Her günün yemeği alışverişi vs yazsın.
Her ikinizde haftada bir gün eve bir saat geç gelin. ( 1 saat üç çocuk idare edilir artık )
Çocuklarınıza uyguladığınız kuralların bazıları hayatınızı çok zorlaştırıyorsa biraz esnetmeyi deneyin. (tamam tablet vermek tv izletmek vs çocuklara zararlı olabilir. Ama bazen nefes almayan anne baba çocuğa daha zararlı unutmayın. Hepimiz steril çocuklar yetiştirmek istiyoruz ama maalesef hayat öyle değil. Her gece banyo yapsınlar tv izlemesinler tablete dokunmasınlar istiyoruz ama ben iki çocuğu her gece yıkayamıyorum maalesef bu ara haftada iki yıkayabiliyorsam ne ala)
Ayda bir kere bile olsa çocuklarınızı bırakıp birbirinizle bişeyler yapabileceğiniz bir ortam yaratın. (illa anane babaanne bakması gerekmiyor yakın arkadaş kuzen ve hatta bakıcı siteleri var oyun ablaları bunları araştırın iki saatliğine)
Etrafınızdan yardım istemekten çekinmeyin.
İkizlerin okul arkadaşlarının aileleriyle tanışmaya çalışın çocuklu diğer ailelerle zaman geçirebilirsiniz. Büyük kızım 5,5 yaşında 3 yaşından beri sınıf arkadaşı olan üç arkadaşı var anne ve babalarıyla görüştüğümüz. İnanın en çok yardımı veli arkadaşlarımdan aldım. İşim çıksa bişey olsa okuldan alma bakma hafta sonu görüşme konusunda çok destek oluyoruz birbirimize.
Bide bu dönemin geçici olduğunu unutmayın. Umarım terapi ikinize de iyi gelir ve bu sıkışık dönemleri bir an önce atlatırsınız.

Alakasız ama kurutma makinası na çamaşırları direktmi katlayarakmi atıyoruz bende almak istiyorum da

Back