eşimle aramdaki problem..

bunu yapıcaktık ,bir hafta izin alıp günü birlik biryerlere gidicektik ama fırsat olmadı ,araya kavga gürültü girince tadı kaçtı yapamadık ,açıkçası ben de şuan buna hazır değilim ,biraz zaman lazım sanırım son olaydan sonra ..
bir de şunu sorgular muhtemelen psikolog, siz de sorgulayabilirsiniz.

şiddet eğilimi genelde küçük yaşta şiddet gören kişilerde oluyor. eşinizin ailesi ile ilişkisi de şimdiye etki ediyor olabilir.
evet bu çok önemli ,zaten ben bundan dolayı da eşimi anlamaya çalışıyorum ,eşim çok şiddet görmüş zamanında ,babası eve bakmayan ,zengin olup başkasına yedirip ailesine hiçbir şey vermeyen biriymiş ,eşim varlık içinde yokluk çekmiş ,kvdem inek bakıyormuş düşünün kocası ilçenin yarısına sahip ama hep dışarıya yediriyo ,eve bakmadığından kv mecbur inek bakmış ki gelir olsun çocukların ihtiyacı görülsün ,eşimin sinir anı aynı babası ,görümcem de söylüyor bunu

ben onun şiddetinin sebebinin ben olduğumu düşünmekten ziyade ,genel anlamda bir hatam var mı onu merak ediyorum ,ben biliyorum ki hangi sebepten olursa olsun hiçbir insan şiddeti hakkedemez ,çarp kapıyı çek git ama şiddet asla bunun farkındayım ,lakin bu durumlar sonunda bende de bir takım sorunlar olabilir ben de terapiste gitmekle bunları farkedebilirim bu açıdan da faydası olucak diye düşünüyorum ..

Evet montessori eğitmeniyim ben aynı zamanda. Bizde evde aynı sistemi uyguluyoruz. Ve babanın buna dahil olması gerçekten önemli.biz birlikte materyal falan yapıyoruz mesela eşimle. Eşinize destek olun 3 çocuk gerçekten zorlu.biran önce terapiste yönelin ve eşinizde bırakmasın ailenizin geleceği için elinden geleni yapabilecek bir baba gibi duruyor.

Şiddete tabiki bende karşıyım herkes gibi yaşadığınız süreç zor kolaymı 3 çocuk hemde küçük eşinizede hak verdim (şiddet uyguladığı için değil tabi) oda bunalmış belli kesinlikle hemen yıkıp geçmeyin eşiniz çok pişman belli çocuklarıylada çok ilgili
umuyorum kurtulur bu yuva terapist işe yarar umarım ailenizi okadar güzel anlatmışsınızki yazık etmeyin yavrulara

Adem Güneş'in yazılarını beğenir misiniz bilemem. ancak bana çok faydası olduğu için sizde bir link gönderiyorum.
Bu fikri işlediği birden fazla yazısı var, bu en yüzeysel olanı sanki. Kendinizden bir şeyler bulursanız okumaya devam edersiniz.
http://www.ademgunes.com/siddet-virusu-bulasicidir/

bence hemen boşanmayı düşünmeyin psikolog inşallah size çare olur yuvanız huzurlu olur

eşinizin öfke kontrolü yok.
onu alttan almak zorundasınız.
bunun dışında bi sıkıntısı yoksa boşanmayın.
siz yıpranırsınız 3 çocukla boşanınca.
terapiye gidin mutlaka, eminim iyi geleçektir

aa çok sevindim montessori eğitmeni ile karşılaştığıma ..ben 3.ye hamileyken 6 ay ikizlerime kendim baktım ,her gün aktivitelerle dolu olurdu günlerimiz ,şimdi kreşte bol bol aktiviteleri var ,akşamları da onları sevgiye doyurmaya çalışıyorum ,50 li puzzle lara geçtik şuan ve daha 3 yaşlarına bir ay var , her gün mutlaka bir puzzle yaptırıyorum zihinsel açıdan gelişmeleri için ..haftasonları da park bahçede rahatça oynatıyorumki onu da yaşasınlar diye ,bunca zorluk içinde bi de buna da çabalıyoruz yani , öyleki ufağım bakıcıda şuan ve haliyle daha özgür büyüyor ,onu da montessori ile büyütmek için 6 ay sonra ücretsiz izin alıp ona da başlıycam eğitmeye , ben bunları hep araştırarak öğrendim uyguladım ,eğitimci değilim ama anne baba olarak çocuklarıyla ilgilenen anne babalarız anlıyacağınız yükümüz ağır , eşime bu konuda güveniyorum aslında ,çünkü o hep çocukları düşünür ailesini düşünür ama işte şiddet yok mu , o an nasıl gözü dönüyor bilemiyorum ,o da terapistin işi artık ,umarım işe yarar

Icim rahat bi sekilde "bu evlilik kurtulur" sozunu cok kullanmadim bu zamana kadar kkda.
Keske kullana bilsem yuvalar yikilmasa.
Ama senin konun hakkinda diyebilirim bu sozu. Kocan pisman, cok pisman, ve senide seviyor.
Bence bu evlilik kurtulur.
Hic zaman kaybetmedende zaten terapiste bas vurmussunuz. Allah izniyle toparlanicaksiniz;ben oyle dusunuyorum.

Kocan yaptigi hatanin cok farkinda ve hatta kendi cozumlerle geliyor evden gidicem bi dahakine diye. Kocani bu tempoda tutarsan hic bi sorun gormuyorum. Arada bu azmini dile getir ve onu öv bi konuda, cabalamasi kayda deger ve ornek bi davranis gercektende. Oyle pismanki ailesinin canini yakmamak icin bosanmayi bilr teklif ediyor. Onu sevdigini dile getir cok cok su zamanlar. Hersey duzelicek, sadece cok siki saril o degerli esine. Keske her erkek boyle bilincli olsa.

Benimkide kızımı eğitme tutkusuyla başladı zaten :) aranızda sevgi,aile bağlılığı ve 3 çocuk gibi bir ortak payda var. 3 çocuğa rağmen saldım çayıra modunda olmamak güzel. Yalnız dikkat etmeniz gereken onlar için verici olurken kendinizi tüketmemeniz. Yaptığınız şeyler zevk vermese zaten uğraşmazsınız fakat kendinize,birbirinize de zaman ayırın. Anne ve baba olurken ,iki eş,birbirine aşık iki insan ve de birer birey olduğunuzu unutmayın. Kendi ihtiyaçlarınızı da uygun şekillerde gerçekleştirmeye zaman ayırın. Umarım en kısa sürede,terapist ile sonuç alırsınız.

adam bıkmış artık..biz kadınlar biraz çocukların yükünü sezdirmemeliyiz adamlar çok sabırlı olmuyor işte bi yerde patlıyor..böyle giderse eşim aldattı diye konu açacaksın dikkat et...biraz çocukların yükünü al ve eşine eş ol anne değil hep..

çok sağolun ,umuduma yoldaş oldunuz hepiniz teşekkür ederim
hemen okudum ,okumaya da devam edicem teşekkürler
çok teşekkür ederim gerçekten şuan yazdıklarınıza gözlerim doldu , zaten şöyle bir şey oldu . olanlar oldu özür diledi sarıldı ellerim kırılsaydı dedi vs .sonra
geldi yanıma dediki ,ne yapmamı istersin ,gideyimmi evden boşanalım mı ,ben bu aileyi kurtaramadım lanet olsun bana ,bunu yapmamalıydım buna hakkım yoktu ama gözüm döndü birden ,dedimki ben artık kocasından şiddet gören bir kadın olarak yaşamanın ağırlığıyla nasıl yaşıycam bu kadar yükümüz varken bi de bunu yükledin bana .
çok haklısın bu yükle yaşaman çok zor ,eğer istersen bi süre eve gelmeyeyim , sen ne istiyorsan onu yapıcam ,al bütün varım yoğum senin olsun , gitme diyorsan da söz kendimi affettiricem ne istersen yapıcam yorgunmusun daha çok yardım edicem dedi ,ben de o an şoktaydım ,hiçbirşey diyemedim ,konuşmak istemiyorum şuanda dedim ,şuanda sevdiğim adamın şiddetine maruz kalmış olmanın duygusal vehameti içindeyim ,sonra bir karar vericem dedim ..sarıldı bana ,ağladı ,gitmemi istemiyorsun değil mi dedi ,istemiyordum gerçekten ,git diyemedim ,dilim bağlandı ,çok seviyordum çünkü , canım benim buna rağmen bile git diyemiyorsun , ben nasıl sana bunu yaptım dedi ,sarıldı ağladı ..
o an aklıma tek bişey geldi ,terapiye gidelim dedim ,gözlerinin içi güldü ,tamam dedi hemen gidelim .
yani aslında benim onun gitmesini istemememi istiyordu ,katlanmam için değil beni sevdiği kaybetmek istemediği için , herşeyin düzeleceğine inanmamı istememi istedi aslında .

anlamadım yazdıklarınızı .btün yük bende zaten yazdıklarımı okumadınız sanırım .. ben eşime eşim , her anlamda eşim ,bunca yüke rağmen her zaman bakımlı biri oldum ,eşime hala ilk günki gibi sarılıp öperim kastettiğiniz buysa ,çocukların yükü derken kaç çocuğunuz var acaba merak ettim ,neyse ters yorumlara şuan cevap vermiycem ,bu ruh halimde hiç buna uygun değilim..

aslında çok boş değiliz o konularda ama eksiklerimiz var ikimizin de ,mesela eşimin uykusu çabuk bölünüyo sonra uyuyamıyor , o yüzden bir süredir salonda yatıyo sabaha doğru yanıma geliyor ,bizim odada ufak var uyanıyo ağlıyor eşim de uyanıyo ,ben geçen dedim ona bak karı koca gibi değiliz ne olursa olsun ayrı yatmayalım ,bu olaydan sonra bana bunu da dile getirdi haklısın sanırım ayrı yatmak da bizi geriyor olabilir dedi

Evet kesinlikle doğru demiş eşiniz ben bu çocuk yüzünden bile ayrı yatanlara karşıyım tamam hastalık olur vs ama başka türlü yatağa ayrı ve küs girilmez biz kavgalıyken bile eşim sarılır ne olursa olsun eşiniz salonda yatmasın tabiki

3 tane küçük çocuk hiç kolay değil. İki tarafı da yıpratması gayet normal. Ne zamanki çocuklar büyür o zaman sizde normale dönersiniz. Maddi durumunuz elveriyorsa mümkün olduğunca bakıcı, yardımcı almaya çalışıp biraz beraber vakit geçirin.

Olur mu öyle şey. Çocukları tek başımıza yapmadık ki bütün yüklerini alalım. Kadın çalışsın,kadın evin işini yapsın,kadın çocukların bütün yükünü alsın,kadın kocasına iyi bir eş olsun. Robotsa tabi kadın hepsi hallolur.

Ben çok üzülüyorum kadınlarımızdaki bu tavra. Cümleler illa ki "Şiddete karşıyım" diye başlayıp hep bir ama ile devam ediyor: "Çok üstüne gitmişsiniz", "Adam bunalmış", "Sen de bağırmasaydın canım", "2 senede üç çocuk yapmasaydın canım", "Bir kereden bir şey olmaz canım".

Kabadayı filminde Devran karakteri Karaca'ya çok aşıktı; ama duvardan duvara da vuruyordu Karaca'yı.

Bakın benim babam çok kötü bir insandır. Çok yalan söyler, annemi defaatle aldattı, bir sürü kötü alışkanlığı var. Yalnız tek bir kere bile bir şiddet eylemini görmedim anneme karşı.

Şiddetin hafifi-ağırı olmaz. O hafif şiddet asla orada kalmaz. Eşinizi bu kadar büyütmeyin gözünüzde; içindeki magandayı görmüşsünüz ne yazık ki.

Terapist için arza çıkarmayan adamları üzmeyin bayanlar :)

Arka arkaya 3 çocuk hem sen hem eşin çok yıpranmış sınız. Tabiki şiddet kötü ama sizin durumunuz biraz farklı. Bence de boşanmalık değil. 2. Olursa bunu ozaman düşünürsünüz. Bir yol bulmanız gerek sizin çocukları birine bırakıp 2 haftada bir de olsa baş başa bişeyler yapmanız gerek

Canım öncelikle biraz sabır tam çocuklarin anne babayı yordugu stresli bi dönemden geçiyorsunuz haliyle eşinizle kaliteli bi vakit geçiremiyor,bunun üzerinede yorgunluk binince sinirler geriliyor burda sizi rahatlatan şeyler bulun eşiniz sinirli iken haklı olsanız bile cevap vermeyin yatismasinı bekleyin aynı durum eşiniz içinde geçerli ve asla aynı odada durmayın zaman en büyük ilaç oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…