Eşimin abisi ve yengesi

Eşim ve ben biraz fazla safız galiba. Çocuk meselerinde aman onlar hassas, üstlerine gitmeyelim, göze batmayalım ama sizlerden gelen tepkileri gördükçe anlıyorum bazı şeyleri. Bana bunları söyleyen insanlarla ben hala iletişim kurmaya, anlatmaya çalışıyorum bazı şeyleri. Birde benim ailem saolsun ben bunları anlattıkça olur böyle şeyler idare et şeklinde yaklaşıyor. Bende anlamıyorum , bu yaptıkları normal zannediyorum.

Kesinlikle normal değil ne demek... Siz kendi çocuğunuzun yasını tutamıyorsunuz ama elalemin çocuğunun yasını tutacaksınız. Bunları anlamaya çalışırsanız tek sonuç, onlar düzelmez tam tersine kendinizi suçlamaya kalkacaksınız birde buradan yak! Kendi aileniz idare et demiş ama bu yaşadıklarınızı onlar anlayamaz ki çünkü siz yaşadınız bilmiyorlar tabiki idare et diyecekler. Bunun nesini idare edeceksin tek dertleri huzurunuzu bozmak. İçi fesat olanın işleri de yolunda gitmez durumları düzelecek diye beklemesinler hiç. Siz bileğinizin hakkıyla mühendis olmuşsunuz, parayla alınacak birşey değil ki bu. İnsan sevinir saygı duyar oğlumun gelinimin meslekleri güzel diye. İyi niyet beklemeyin bu tiplerden :47:

Kesinlikle normal değil ne demek... Siz kendi çocuğunuzun yasını tutamıyorsunuz ama elalemin çocuğunun yasını tutacaksınız. Bunları anlamaya çalışırsanız tek sonuç, onlar düzelmez tam tersine kendinizi suçlamaya kalkacaksınız birde buradan yak! Kendi aileniz idare et demiş ama bu yaşadıklarınızı onlar anlayamaz ki çünkü siz yaşadınız bilmiyorlar tabiki idare et diyecekler. Bunun nesini idare edeceksin tek dertleri huzurunuzu bozmak. İçi fesat olanın işleri de yolunda gitmez durumları düzelecek diye beklemesinler hiç. Siz bileğinizin hakkıyla mühendis olmuşsunuz, parayla alınacak birşey değil ki bu. İnsan sevinir saygı duyar oğlumun gelinimin meslekleri güzel diye. İyi niyet beklemeyin bu tiplerden :47:

Yazdıklarınız için çok tşk. ederim. Ben neyin doğru neyin yanlış olduğunu göremiyormuşum artık. İnanın yazılanları okuyunca ufkum açıldı. Ben bunları nasıl hoşgördüm diye kendime çok kızdım. 2 yıl önce eltimin düşen bebeğine bi heykel yapılmadığı kaldı, benim yavrularım ise umurlarında bile olmadı. Bana yapılanları geçtim ama olmasalarda yavrularıma yazık, onlar bu kadar değersiz değiller...

canım topiğine baktıkça sinir oluyorum o insanların yaptıklarına falan bir arkadaş 3 ay demiş ama sen hamilelik boyunca uzak dur o insanlardan ve diğer eltilerin demekki görmüşler haklılarki geelmiyorlar sende biran önce sıyrıl bu aileden resmi ayaküstü ayyy inş. iyi haberlerinizide alırız :29:

Ya bunlar sızı kıskanıyorlar .Meyva veren ağaç taşlanır.Kesınlıkle gorusmeyecek olupp bıtenı haberdar etmeyeceksınz cunku gozlerı kalıyor.Eşinle ıkınızde bırbırınızı tutuyorsunuz akıllıca devam edın bu yolda sızın yuvanız önmlı herkes kendısını yürütsün.Bolca dua et nazara falanda gelırsın bunlar yuzunden cok dua et annenede soyle oda dua etsın kotu gozden korusun Allah herkesi.

ağlamanız lazım
paramız yok
çocuğumuz düşüyor borcumuz var vs
toplumumuzda çoğu anne ağlayan oğlunu, ağlamayan oğlunun taşımasını istiyor
babannem gibi
kayınvalidem gibi
kesinlikle maddi durumunuz kötü gibi davranın

2 sene once maddi durumumuz çok kötüydü, annem çocuk bakıcılığı işine girdi, bana amcamın telefonda dediği hala aklımdan çıkmaz
şaka da olsa,
iyi annen iş bulmuş bizi de görür :47:

ne kadar utanmazca bir laf. sakın sakın taviz vermeyin. ağlayan bebeğe emzik verilir, ağlayan eşeğe değil.

nasıl olsa eşin de hoşlanmıyor bu durumdan görüşmeryin artık.yıpratmayın kendinizi ne kıskanç insanlarmış böyle ya

ne kadar sabırlıymışsın ya bu konuyu okuyana kadar kendimi sabırlı bilirdim yanılmışım allah kolaylık versin kaynana elti ve kayın üçlüsünden bir ara benimde başımda vardı .bilirim ama benim ailem saolsun her zaman arkamda durdular senin kaybın seninde dediğin gibi ailenin ayrı olması .bende diğer arkadaşlar gibi uzak dur diyorum tatlım bulmuşlar 2 stres topu oynayıp duruyorlar .sizede yazık :51:

Arkadaşlar kısmetse 3 ay sonra doktorun verdiği bekleme sürem bitiyor. İnş. bu sefer sağ salim bebeğimi kucağıma alırım. Eltim içinde diliyorum, inş. oda alır kucağına da bu eziyet biter. Kayınvalidem torun hasretiyle yanıp tutuşuyor, çok saplantılı bi insandır zaten artık şuurunu kaybetmiş durumda, ağzından çıkanı kulağı duymaz hale geldi. Onunda bu hasreti bir şekilde biter. Yazdıklarımda, onların bana söylediklerinde tek bir fazla yoktur inanın. Ama şunu da belirtmek istedim kayınvalidem kayınpederim biz evlenirken eşim 6. çocuk olmasına rağmen diğerlerine ne yaptılarsa bize de yaptılar. Düğün sonrası bize borç yığmadılar. Hakları yenmez , her zaman derim Allah razı olsun. Ama evlendikten sonra çok üstümüze geldiler. Yani öyle şeyler oldu, öyle şeyler duydum ki bu insanlar bana karşı iyi mi , kötü mü çözemedim. Beraber gezik, oturduk, yemek yedik, vakit geçirdik hepsiyle. Haksızlık etmek istemiyorum, ama bi akşam beraberken çok güzel vakit geçirirken laf geçirmeden de durmadılar. Kayınvalidemin istediği gibi bir gelin asla olmadım, o oğluna eşten ziyade kendine yaren olacak bir gelin istiyor, onuda eltim memnuniyetle yapıyor zaten. Bu saatten sonra da ben ağzımla kuş tutsam gözüne girmem, on çocuk doğursamda eltimin doğurduğu ile kıyaslanmaz, bize olan yaklaşımı değişmez. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Sizlerle konuşunca çok rahatladım içimi dökmüş oldum, çok kararsızdım, onlarla görüşmek istemediğim için vicdan azabı çekiyorum.İçim Rahatladı , sayenizde bayramı sorunsuz rahat geçireceğimi düşünüyorum.saolun.....

ahh canım Allah sana sabır versin... inşallah sağlıklı bi bebeğin olur, bunlardan uzak eşin ve cocuklarınla mutlu sağlıklı bi evliliğin olur
okurken içim sıkıldı benzer durumlardayız... Allah k.validen ve kayınlarına akıl versin... benimkilerede akıl versin..
bende benzer şeyler yaşıyorum şu günlerde...

Back