-
- Konu Sahibi ruzgargulu55
Eşiniz idareci ise böyle düşünmesi normal. Çalıştığı kurum lise ise o zaman daha da normal. :)Su mopet mıdır ismi küçük motorlar var ya onlardan almayı teklif ettim okulu yakına çıkarsa gider gelirsin az da yakıyor Muş dedim asla gitmezmis otobüsle gidermiş daha iyiymiş. Yani ben kız halimle yakın olsa okul kullanırım gayet de tatlı bence. İdareci kullanmamış bı ağırlığı olmaliymis çocukların gozunde
Yani kız imamhatip bilmiyorum benim anlayabilecegim bı durum değilEşiniz idareci ise böyle düşünmesi normal. Çalıştığı kurum lise ise o zaman daha da normal. :)
Eşiniz çok bencil bir adam. Bizim aracımız varken eşim kırk yılda bir alıyordu arabayı ki araç onun bekarlık aracıydı. Öncelik ihtiyacı olanın olmalı tabi ki ve ihtiyacı olan sizsiniz.Ben de anlamıyorum inanın sırf o yüzden yazdım ben mi bencil düşünüyorum diye. Bencil olduğunu söyledim kendisine de o da aksini dusunuyor
Ben de böyle şahit oldum bı iki arkadaşa araç ortakken kadına öncelik tanınıyor yani onun şartları daha kötü olsa zaten o kullansın benim servis var derim en kotu ama 3 km gerçekten yakın bı mesafe ilk hafta için taksi fikri bile mantıklı geldiEşiniz çok bencil bir adam. Bizim aracımız varken eşim kırk yılda bir alıyordu arabayı ki araç onun bekarlık aracıydı. Öncelik ihtiyacı olanın olmalı tabi ki ve ihtiyacı olan sizsiniz.
İşte ben benim senin olayına girmek istemedigim için eşim de arabayı bayağı sahiplendi. Bir de nişanlılık döneminde filan ben kullanamıyordum diye gerektikçe onda kalıyordu araba sanırım benimsedi ben de sorun etmeyince. Ortak mal gibi olsun onda.sorun yok evliyiz hayatımız ortak da bencilliigi sinirlendirdi beniBizdeki arabada benim bekarken aldığım araba. Eşim ben müsade ettiğim müddetçe kullanır.
Sizin eşiniz epey uyanık. Kendi konforundan vazgeçmiyor.
Bence mazotun çokluğuna bakma araban ile git gel bütün sene. Bir daha gelmeyeceksin dünyaya. Bak eşin 3km'lik yol için bile dünyanın lafını yapıyor. O canının kıymetini biliyorda sen niye bilmeyesin. Mazot azmış çokmuş umursama. Çalışıyorsun. Bekarken almışsın arabanı sefasını sür. Emin ol şu yaşıma kadar öğrendiğim tek şey var. Kendinden ödün verdikçe kimse kıymetini bilmiyor; bilmedikleri gibi üstünde daha çok tepiniyor.Tabii ki de benim ama mazot çok diye sene boyu kullanmiycam zaten sadece çıkışta çok beklediğim için kurs açana kadar kullanmak istedim. Kurs açılınca kullanmiycam eşim kullanicak
Ya kızım saçmalama, araba senin, maaş senin ister binersin ister satarsın ister mazotla yıkarsın.... ayrıca 20 km. Yolun yakacagi mazottan n'olacak, Ben büyükşehirdeyim, evim kızımın okulu ve işyerim arasında 3ilce değiştirerek hergun 90 km yol yapıyorum. Öyle servis , aktarmasız tek seferde saati tutan toplu taşıma imkanı filan da yok çünkü. Büyükşehir trafiğinde hergün 2 buçuk saat direksiyon sallıyorum...Yine de avantajlarına göre gözümde büyüyecek mazot masrafım olmuyor. Kocan tam bir sırtlan. Ne maaşını ne arabanı verme...Erkekse karısını köy yollarında sefil ederken yapsın gururunu...sinir oldum yaGeçen yıl aynen öyle yaptım yanıma arkadaş bulsam yine o şekilde devam ederim ama yakıt gerçekten fazla yakıyor ek ders nerdeyse ona gidiyor diyebilirim He yine bekar olsam kullanır mıydım kullanırrdım acikcasi
Maaşı verme gibi bı durum yok da bütçe ortak işte bu tarz şeylere beraber karar veriyoruz. Yeni evliyiz sayılır yedi aylık. Eşyalı evde kaliyoruz düğünden de kayda değer bi taki olmayınca birikim yapmak zorundayız. Benim de tek vesait şansım olmasa mecburen yine tüm sene kullanırım arabayı ama servis olunca işte okuldaki herkeste neden araba kullanıyorsun diyor. Burda bayağı tepki aldı servis kullanacağım demem ve normal karşılandı servise rağmen araba kullanmam. Okuldan başka bir hoca da vardı o da benim gibi beklemesine rağmen arabasını kullanmıyor servisle gidip geliyordu. Ne bileyim onları gördüğümden hem eşim hem arkadaşlar ben de bayağı inanmışim arabayı kullanmanin lüks olduğuna. Yakıt iki bine yakın yakıyor ama serviste binden aşağı olmayacak zaten. Bakalım gidişata bakacağım zaten eşimin tedirginliği tüm sene kullanmam gibi geliyor servise başlarsa geri çıkamam biliyorYa kızım saçmalama, araba senin, maaş senin ister binersin ister satarsın ister mazotla yıkarsın.... ayrıca 20 km. Yolun yakacagi mazottan n'olacak, Ben büyükşehirdeyim, evim kızımın okulu ve işyerim arasında 3ilce değiştirerek hergun 90 km yol yapıyorum. Öyle servis , aktarmasız tek seferde saati tutan toplu taşıma imkanı filan da yok çünkü. Büyükşehir trafiğinde hergün 2 buçuk saat direksiyon sallıyorum...Yine de avantajlarına göre gözümde büyüyecek mazot masrafım olmuyor. Kocan tam bir sırtlan. Ne maaşını ne arabanı verme...Erkekse karısını köy yollarında sefil ederken yapsın gururunu...sinir oldum ya
Son cümlenizi eşim disindaki çevrem için geç de olsa anladım ona göre davranıyorum da eşimle de karsilikli içten pazarlıklı olmak çok zoruma gidiyor. Hayat arkadaşım o benim ikimiz için hangi durum nasıl faydaliysa öyle olsun istiyorum. Yeni evliyiz birikim yapmak zorundayız eşyamiz bile yok. Bizi düşünüyorum egzersiz açarak servis bekleyerek. Ama tek taraflı gerçekten olmuyor karşıdan da bekliyorsun olmayınca da çok yıpratıyor.Bence mazotun çokluğuna bakma araban ile git gel bütün sene. Bir daha gelmeyeceksin dünyaya. Bak eşin 3km'lik yol için bile dünyanın lafını yapıyor. O canının kıymetini biliyorda sen niye bilmeyesin. Mazot azmış çokmuş umursama. Çalışıyorsun. Bekarken almışsın arabanı sefasını sür. Emin ol şu yaşıma kadar öğrendiğim tek şey var. Kendinden ödün verdikçe kimse kıymetini bilmiyor; bilmedikleri gibi üstünde daha çok tepiniyor.
.
Mopet fikrine itiraz etti zannetmiyorum bisikletle gitsin. Bayağı bir yokuşta rahat olur mu bilmiyorum ama zaten benim ona seçenek sunmama da gerek yok kendinin araştırması lazım dün Pzt kullanicam demeden gayet arabayla gitmeye hazırlanmış otobüs bakmamış bile okula gittigindeEşiniz 3 km ye niye arabayla gidiyor? Bisikletle gidebilir bence. Arabayı rahat etmek için almışsınız kullanın
Bizde bütçe ortak gibi yani kimse kimseye maaşını vermiyor ama o da istediğini almıyor su an birikim yapmamiz gerektiği için ne alsak birbirimize söylüyoruz o benden de çok soyluyor. Satmam kolay kolay herhalde inşallah bunaltmaz bir daha bu şekildesizin gibi evlenmeden önce aldım arabayı ve işe arabayla gidip geliyorum ben eşim benim yakıt ücretime falan karışamıyor çünkü bende kazanıyorum para o istediği yere harcayabiliyorsa bende yakıt alabilirim
ayrıca o gün arabayla bir işi varsa beni işi bırakır işlerini halleder iş çıkışı da gelir alır
öyle laf sözl dinletme lafı olsa koyarım ilana satarım kendi konforumdan olurum ama lafta ettirmem
bizde de kimse kimseye maaşını vermiyor birimiz kira birimiz elektrik su işte market falan şeklinde geçiniyoruz bizim birikim yapmak gibi bir çabamız olmadığı için harcamalar sorun olmuyorBizde bütçe ortak gibi yani kimse kimseye maaşını vermiyor ama o da istediğini almıyor su an birikim yapmamiz gerektiği için ne alsak birbirimize söylüyoruz o benden de çok soyluyor. Satmam kolay kolay herhalde inşallah bunaltmaz bir daha bu şekilde
Elektrikli bisikletler var. Eşinizin kendi refahını sizinkinin önünde tutması çok kötü o kadar alışmış ki araba fikrine sizden fedakarlık bekliyor ama kendisi zahmet edip otobüs bile bakmıyor. Ben işe başlayınca eşimin arabasını aldım, tek arabaydık onun işi daha uzak ama toplu taşımaya yakın benimki 20 km ben onun arabayla gidiyorum o toplu taşımaylaMopet fikrine itiraz etti zannetmiyorum bisikletle gitsin. Bayağı bir yokuşta rahat olur mu bilmiyorum ama zaten benim ona seçenek sunmama da gerek yok kendinin araştırması lazım dün Pzt kullanicam demeden gayet arabayla gitmeye hazırlanmış otobüs bakmamış bile okula gittiginde
Ayyyy bunlar çok arabesk düşüncelerSu mopet mıdır ismi küçük motorlar var ya onlardan almayı teklif ettim okulu yakına çıkarsa gider gelirsin az da yakıyor Muş dedim asla gitmezmis otobüsle gidermiş daha iyiymiş. Yani ben kız halimle yakın olsa okul kullanırım gayet de tatlı bence. İdareci kullanmamış bı ağırlığı olmaliymis çocukların gozunde
Normali budur zaten ben de o kafadayim en makul seçenek neyse ulaşım için o değerlendirilir kim ne diyecek o normalde martı filan kullanır ulaşım için ama okula gelip gitmezmis işte öğrencilerin gözünde saygınlığını yitirirmis öyle düşünüyor.Ayyyy bunlar çok arabesk düşünceler
Yurtdışında yaşıyorum komşularımızdan birinin kendi işi var, evin önünde epey lüks iki araba var biri üstü açık spor bi model, sabahlar bisikletiyle işe giderken selamlaşıyoruz
Seni düşünmeyeni sen hiç düşünme. Baksana otobus bile bakmamış. Sözünün pek hükmü yok gibi üzerinde.Normali budur zaten ben de o kafadayim en makul seçenek neyse ulaşım için o değerlendirilir kim ne diyecek o normalde martı filan kullanır ulaşım için ama okula gelip gitmezmis işte öğrencilerin gözünde saygınlığını yitirirmis öyle düşünüyor.