- 26 Ağustos 2022
- 365
- 236
-
- Konu Sahibi ruzgargulu55
Mrb herkese benim bekarken aldığım bir aracım var kendi birikimim ve ailemin desteği ile bu aracı tamamen iş yerime rahat gidip gelebilmek için satın aldım ama kullanmayı öğrenene kadar evlendim. Evlilik sonrası arabayı kullandım altı ay kadar. Sonra yaz tatili girdi araya şu an tatildeyim. Eşim kullandı yaz sonu boyunca. Bu yıl araba kullanmayacağım servis e geçeceğim diye anlaştık eşimle fakat servis benim iş çıkış saatime uymuyor bir buçuk saat bekliyorum. O arada da egzersiz vs alırım diye konuştuk boş beklememek için. Ben bı kaç hafta once egzersiz başlayana kadar aracı kullanırım demiştim eşime tamam demişti geçiştirdi gibi anlamıştım o zaman da. Pzt okullar açılıyor bu arada öğretmenim iş yerim de okul. Köyde 20 km mesafe. Pzt araçla gidip geleceğimi söyledim eşime bu egzersiz açılana kadar zamanı belli değil çünkü. Eşim de iş değişikliği yaptı yeni okulun otobüs vs ulaşımı bilmiyor ben nasıl gidicem dedi ben de sabah seni bırakırım sorun olmaz dedim çıkışta nasıl gelicem dedi ben alırım dedim. Yani bu bı kaç haftalık bı süreç çünkü mazot çok farkındayız ama servis ücreti de çok fazla zaten okulun. Sonra da otobüs bulursun herhalde dedim ilk hafta sonrası için. Zaten egzersiz başlayınca aracı yine o kullanacak onun işyeri 3 km mesafede çünkü. Yani yurunmez ama yurusen yürünür derecede yakın. Çok zoruma gitti benim de ben binmiycem servise dedim o zaman otogara bırakırsın köy otobüsü ile giderim dedim. Sana söz geciremiyosam ben d ebinmem o arabaya dedi. Böyle cirkinlesen bı mevzuya döndü. Şimdi okulda bı hoca var araba kullanan sizce ona rica edip onunla mi gidip geleyim bı kaç hafta servise binmemeye inat ettim çünkü. Yoksa arabayı kullanayım mi çok üzgünüm kırgınım eşimin bu konuda kendisini düşünmesi den dolayi
Arac kendi aracin oncelik kendini dusuneceksin tabikiMrb herkese benim bekarken aldığım bir aracım var kendi birikimim ve ailemin desteği ile bu aracı tamamen iş yerime rahat gidip gelebilmek için satın aldım ama kullanmayı öğrenene kadar evlendim. Evlilik sonrası arabayı kullandım altı ay kadar. Sonra yaz tatili girdi araya şu an tatildeyim. Eşim kullandı yaz sonu boyunca. Bu yıl araba kullanmayacağım servis e geçeceğim diye anlaştık eşimle fakat servis benim iş çıkış saatime uymuyor bir buçuk saat bekliyorum. O arada da egzersiz vs alırım diye konuştuk boş beklememek için. Ben bı kaç hafta once egzersiz başlayana kadar aracı kullanırım demiştim eşime tamam demişti geçiştirdi gibi anlamıştım o zaman da. Pzt okullar açılıyor bu arada öğretmenim iş yerim de okul. Köyde 20 km mesafe. Pzt araçla gidip geleceğimi söyledim eşime bu egzersiz açılana kadar zamanı belli değil çünkü. Eşim de iş değişikliği yaptı yeni okulun otobüs vs ulaşımı bilmiyor ben nasıl gidicem dedi ben de sabah seni bırakırım sorun olmaz dedim çıkışta nasıl gelicem dedi ben alırım dedim. Yani bu bı kaç haftalık bı süreç çünkü mazot çok farkındayız ama servis ücreti de çok fazla zaten okulun. Sonra da otobüs bulursun herhalde dedim ilk hafta sonrası için. Zaten egzersiz başlayınca aracı yine o kullanacak onun işyeri 3 km mesafede çünkü. Yani yurunmez ama yurusen yürünür derecede yakın. Çok zoruma gitti benim de ben binmiycem servise dedim o zaman otogara bırakırsın köy otobüsü ile giderim dedim. Sana söz geciremiyosam ben d ebinmem o arabaya dedi. Böyle cirkinlesen bı mevzuya döndü. Şimdi okulda bı hoca var araba kullanan sizce ona rica edip onunla mi gidip geleyim bı kaç hafta servise binmemeye inat ettim çünkü. Yoksa arabayı kullanayım mi çok üzgünüm kırgınım eşimin bu konuda kendisini düşünmesi den dolayi
Tabii ki de benim ama mazot çok diye sene boyu kullanmiycam zaten sadece çıkışta çok beklediğim için kurs açana kadar kullanmak istedim. Kurs açılınca kullanmiycam eşim kullanicakKimin iş yeri uzaksa o kullansın arabayı
Yani kendimi de düşünmüyorum buna rağmen bütçemiz ortak sonuçta o kadar mazot yakıyor diye bir kaç haftalık düşündüm sadeceArac kendi aracin oncelik kendini dusuneceksin tabiki
Mazot yakiyor olabilir ama sende calisiyorsun sonucta kendi paranla alirsin mazotunuYani kendimi de düşünmüyorum buna rağmen bütçemiz ortak sonuçta o kadar mazot yakıyor diye bir kaç haftalık düşündüm sadece
Ah öyle düşünülse keşke yanıma bir arkadaş bulamadım ki yakıt bolusulsun. Eşime çok geliyor masrafı o da uzakta çalışıyordu ulaşım için okul degistirdiMazot yakiyor olabilir ama sende calisiyorsun sonucta kendi paranla alirsin mazotunu
Ben de anlamıyorum inanın sırf o yüzden yazdım ben mi bencil düşünüyorum diye. Bencil olduğunu söyledim kendisine de o da aksini dusunuyorYa ben anlamıyorum
Eşim hep bana veriyor bu durumlarda
Mantıklı olan bu değil mi?
3 km nere 20 km nere
Yolda laf atan mı olurmuş beyefendiye?
Manipüle edilmeyin. Biraz keyif düşkünlüğü onunki.Ben de anlamıyorum inanın sırf o yüzden yazdım ben mi bencil düşünüyorum diye. Bencil olduğunu söyledim kendisine de o da aksini dusunuyor
Senin benim mevzusu olmasın diye bütün çabam erkekler gururlu bilirsiniz hissettirmek için elimden geleni yapıyorum işte yine de bencil oldumŞu an bekarım ve canla başla araba almaya çalışıyorum. Henüz alamadım malum ekonomiAma ben bekarken para biriktirerek ve zorluk çekerek araba alacağım eşim de kendi arabası gibi davranacak ve ben sürünücem öyle mi
Geçen yıl aynen öyle yaptım yanıma arkadaş bulsam yine o şekilde devam ederim ama yakıt gerçekten fazla yakıyor ek ders nerdeyse ona gidiyor diyebilirim He yine bekar olsam kullanır mıydım kullanırrdım acikcasiSoz gecirmek cirkin bir tabir. Egzersiz kursunuz acilana kadar esinizi birkac hafta goturup getirebilirdiniz, esiniz idare edebilirdi. Bence pazartesi gunu hazirlanin, esinizi isyerine birakmayi teklif edin. Kabul ederse birakin, okula arabayla gidin ve aksam esinizi alin. Yok ben arabaya binmem derse direkt okula gidin. Maksimum 1 ay fazla mazot parasi odersiniz.
Hatta bana kalirsa okuldan sonra egzersiz beni yoracagi ve ulasim kolay olmadigi icin arabayla gider gelirdim. Sonucta iki kisi calisiyorsunuz, yakit parasi bir sekilde odenir.
Maalesef bana da öyle gelmeye başladı.Manipüle edilmeyin. Biraz keyif düşkünlüğü onunki.
Yapacak bir sey yok, kendi parani kazaniyorsun ve rahat etmek senin hakkinAh öyle düşünülse keşke yanıma bir arkadaş bulamadım ki yakıt bolusulsun. Eşime çok geliyor masrafı o da uzakta çalışıyordu ulaşım için okul degistirdi
Taviz vermeyin. Siz elinizden geleni yapmissiniz. Orta yolu bulmaya calismissiniz. 3 km oteye mutlaka bir sekilde ulasabilir yani abartmasin.Geçen yıl aynen öyle yaptım yanıma arkadaş bulsam yine o şekilde devam ederim ama yakıt gerçekten fazla yakıyor ek ders nerdeyse ona gidiyor diyebilirim He yine bekar olsam kullanır mıydım kullanırrdım acikcasi
Yani illaki ulaşım vardır diye düşünüyorum orda çalışan öğretmenler var sonuçta bir otobüs bir şey vardır. Ki bu ulaşımı öğrenince ye kadar ben bırakırım dedimTaviz vermeyin. Siz elinizden geleni yapmissiniz. Orta yolu bulmaya calismissiniz. 3 km oteye mutlaka bir sekilde ulasabilir yani abartmasin.