- 29 Mayıs 2021
- 2.717
- 5.278
- 39
-
- Konu Sahibi ruzgargulu55
Sizinle evlenmeden önce ne yapıyordu? Öğrencilerinin gözünde saygınlığı yok muydu?Normali budur zaten ben de o kafadayim en makul seçenek neyse ulaşım için o değerlendirilir kim ne diyecek o normalde martı filan kullanır ulaşım için ama okula gelip gitmezmis işte öğrencilerin gözünde saygınlığını yitirirmis öyle düşünüyor.
Bedelli askerlik için satmış aracını eşi.Sizinle evlenmeden önce ne yapıyordu? Öğrencilerinin gözünde saygınlığı yok muydu?
O kadar statü düşünüyorsa az kısıp kendine araba alabilirdi. Kimse hiçbirşeye kolay sahip olmuyor. Eminim siz de olmamışsınızdır arabanızı alırken gezmenizden eğlenmenizden tatilinizden kısmışsınızdır. Eşiniz fazla sahiplenmiş sizin arabayı
Ne kadar bencil olabilirim bilmiyorum ama ben de önce kendimi dusunucem kesinlikle ki zaten bu zamana kadar da hep kendimi dusunmusum ona göre bu konuda. Geçen sene okula ben bırakıyordum güzergah üstünde diye çıkışta ben erkenden eve geliyordum haftanın bir iki günü otobüs kullanıyorsa diğer günler de defalarca kalkıp almaya gittiğim oldu 15 dk sürüyor yine aşırı yakın da değildi okulu. Arabayı ekseri ben kullanıyorum diye mazotu da ben atardım bir kere lafı geçmedi seni de alınca çok gidiyor diyeSeni düşünmeyeni sen hiç düşünme. Baksana otobus bile bakmamış. Sözünün pek hükmü yok gibi üzerinde.
Öyle tabii benden de çok annemin emeği var çocukluğumdan beri ben dersaneye gitmemişim onun yerine çeyrek atıp koymuş herkes gidiyor diye ben çalıştıktan sonra biraz biriktirdim ama çoğu annemin sayesinde o araba parasının içinde anaannemin bana çocukluğumda yaptığı çeyrek dahi varSizinle evlenmeden önce ne yapıyordu? Öğrencilerinin gözünde saygınlığı yok muydu?
O kadar statü düşünüyorsa az kısıp kendine araba alabilirdi. Kimse hiçbirşeye kolay sahip olmuyor. Eminim siz de olmamışsınızdır arabanızı alırken gezmenizden eğlenmenizden tatilinizden kısmışsınızdır. Eşiniz fazla sahiplenmiş sizin arabayı
Buyuksehirdeyiz okulun kapısına kadar vardır yoktur bilemem ama beş dk da yürünür diye düşünüyorum ben arabayı almadan önce servis beklememek için otobüs kullanıyordum pandemiden dolayı onlar da seyrekti iki vesait yapıyordum üstüne yürüyordum. Tartışırken keşke benim okul 3 km olsa da ben otobüsle gitsem dedim sen otobüsten nefret ediyorsun dedi. Arabam varken neden seveyim olmasa mecbur kullanicam tabiiOtobüs bulmakta ne var ya. İnternet var tık öğrenir durağa gider sorar hemen öğrenir. Atla deve değil hele büyükşehirdeyseniz uygulaması vardır. haritadan bile gözükür
Eşim zaten en son kesin bı dille sen kullanacaksin arabayı dedi öyle kapandı mevzu. Ben okuldaki hocaya yazayım mi dedim ondan habersiz yazdım ona söylemedim. Hayır yazmayacaksin sana öyle mantıklı geliyorsa sen kullanacaksin dedi. Gördüm ki onlarca kişiyle hemfikirim herkese mantıklı geliyor. Bir daha da bu tarz konular açılınca daha önce de hatırlattım yine arabayı sırf bu amaç için aldığımı hatirlaticam ve erkeklerin bu konuda karılarını düşünmek zorunda olduklarını kesin bı dille soyliycem. Ne dusunecegi kendine kalmisBu tür konularda bende sinir oluyorum
Tamam sizi haklı bulduk,yapmanız gerekenleri bir çok arkadaş söyledi,olmamasi gerektiginde hepimiz hemfikiriz...
Eee sonuç ne şimdi? Siz eşinize kesin bir dille ve kararlılıkla arabanın sizde kalacagını söylediniz mi ?
Söyleyebilecek misiniz ?
Aynen en güzeli. Benim de isim olsa, eşim direk aracı bana verir, ya da 2. bir araç alırız.Eşim zaten en son kesin bı dille sen kullanacaksin arabayı dedi öyle kapandı mevzu. Ben okuldaki hocaya yazayım mi dedim ondan habersiz yazdım ona söylemedim. Hayır yazmayacaksin sana öyle mantıklı geliyorsa sen kullanacaksin dedi. Gördüm ki onlarca kişiyle hemfikirim herkese mantıklı geliyor. Bir daha da bu tarz konular açılınca daha önce de hatırlattım yine arabayı sırf bu amaç için aldığımı hatirlaticam ve erkeklerin bu konuda karılarını düşünmek zorunda olduklarını kesin bı dille soyliycem. Ne dusunecegi kendine kalmis
Eşime kalsa 2. Araç niyeti var zaten de ev eşyamiz yok şu an eşyalı dairede kaldığımız için olan takı anca ona yetecek Allah'tan çok takılmadı diyorum yani yoksa gözü kapalı almak isterdi 3 km için ihtiyaç gibi bu pahaliliktaAynen en güzeli. Benim de isim olsa, eşim direk aracı bana verir, ya da 2. bir araç alırız.
Eşime kalsa 2. Araç niyeti var zaten de ev eşyamiz yok şu an eşyalı dairede kaldığımız için olan takı anca ona yetecek Allah'tan çok takılmadı diyorum yani yoksa gözü kapalı almak isterdi 3 km için ihtiyaç gibi bu pahalilikta
Evimiz eşyalı olunca başka eve çıkmak gerekiyor eski kiraciyiz diye nispeten kiramiz iyi yine çok pahalı yaşadığımız şehir başka bı ev bulamayız muhtemelen. Bu şehirde geçici kalıyoruz yani bir iki seneye tayin istiycez diye almadık ama her şey iki katına ciktiAman aman önce eşyaları aldır. Hatta elini ne kadar çabuk tutarsan iyi. Sürekli her şeye zam geliyor
Bence alın depoda dursun. Giderken goturursunuz.Evimiz eşyalı olunca başka eve çıkmak gerekiyor eski kiraciyiz diye nispeten kiramiz iyi yine çok pahalı yaşadığımız şehir başka bı ev bulamayız muhtemelen. Bu şehirde geçici kalıyoruz yani bir iki seneye tayin istiycez diye almadık ama her şey iki katına cikti
Onu ben de düşündüm ama eşimin pek yanasacagini sanmıyorum, okulu evimize yakın yere cikmasaydi esyasiz bir eve çıkacaktık benim köye yakın olan eşyaları da almış olalım diye o zaman bile eşya dolap vs özellikle kurulum olan şeyler yipranmasin diye 2. Elden alalım diyordu.Ben de benzer şekilde düşündüğüm için bekar evimde kalmaya devam edip eşya almadık ama tayinin de garantisi yok bir iki seneye olacağı akışına bıraktım artikBence alın depoda dursun. Giderken goturursunuz.
Ay yeni evli insansınız neden 2.el? Tamam kiracisiniz da yani, insan yeni eve yeni eşya almak istiyor. Tabi sizin fikriniz farklı olabilir. Hayırlısı olsun hakkınızda...Onu ben de düşündüm ama eşimin pek yanasacagini sanmıyorum, okulu evimize yakın yere cikmasaydi esyasiz bir eve çıkacaktık benim köye yakın olan eşyaları da almış olalım diye o zaman bile eşya dolap vs özellikle kurulum olan şeyler yipranmasin diye 2. Elden alalım diyordu.Ben de benzer şekilde düşündüğüm için bekar evimde kalmaya devam edip eşya almadık ama tayinin de garantisi yok bir iki seneye olacağı akışına bıraktım artik
Ben de bugün bir daha açılınca mevzu aynen böyle söyledim. Mesele arabanın bana ait olması değil kesinlikle3 km yürüyerek bile zorlanmadan gidilebilecek bir mesafe. Hadi yürümek istemiyor,sıcak hava yada sevmiyor yürümeyi,kuş uçmaz kervan gecmez bir yer değilse şayet tek vasita gidebilir o yolu.
Sizin yolunuz daha uzun,tabi ki saatlerce servis beklemeyeceksiniz siz kullanacaksınız arabayı ki zaten geçici bir süreçmiş,benzin konusuna bu süreçte katlanacaksınız,aklın yolu bir.
Arabanın kimin olduğundan bağımsız yaptım yorumumu bu arada. Araba ortak yada eşinizin bile olsa bir süre böyle olmalı bu.
Tayin istediğimiz yerde her şeyi 0 alırız diye düşünüyor. Ben de hemfikirdim ama herhalde her şeye olur verdikçe beklentin olmadıkça değerin kalmıyor diyorlar ya biraz katılmaya basladimAy yeni evli insansınız neden 2.el? Tamam kiracisiniz da yani, insan yeni eve yeni eşya almak istiyor. Tabi sizin fikriniz farklı olabilir. Hayırlısı olsun hakkınızda...
E km mwsaveye zahmet edip yola cikip baksin oradan hangi araclar geciyor diye, bu ne rahatlik yaaa.Mrb herkese benim bekarken aldığım bir aracım var kendi birikimim ve ailemin desteği ile bu aracı tamamen iş yerime rahat gidip gelebilmek için satın aldım ama kullanmayı öğrenene kadar evlendim. Evlilik sonrası arabayı kullandım altı ay kadar. Sonra yaz tatili girdi araya şu an tatildeyim. Eşim kullandı yaz sonu boyunca. Bu yıl araba kullanmayacağım servis e geçeceğim diye anlaştık eşimle fakat servis benim iş çıkış saatime uymuyor bir buçuk saat bekliyorum. O arada da egzersiz vs alırım diye konuştuk boş beklememek için. Ben bı kaç hafta once egzersiz başlayana kadar aracı kullanırım demiştim eşime tamam demişti geçiştirdi gibi anlamıştım o zaman da. Pzt okullar açılıyor bu arada öğretmenim iş yerim de okul. Köyde 20 km mesafe. Pzt araçla gidip geleceğimi söyledim eşime bu egzersiz açılana kadar zamanı belli değil çünkü. Eşim de iş değişikliği yaptı yeni okulun otobüs vs ulaşımı bilmiyor ben nasıl gidicem dedi ben de sabah seni bırakırım sorun olmaz dedim çıkışta nasıl gelicem dedi ben alırım dedim. Yani bu bı kaç haftalık bı süreç çünkü mazot çok farkındayız ama servis ücreti de çok fazla zaten okulun. Sonra da otobüs bulursun herhalde dedim ilk hafta sonrası için. Zaten egzersiz başlayınca aracı yine o kullanacak onun işyeri 3 km mesafede çünkü. Yani yurunmez ama yurusen yürünür derecede yakın. Çok zoruma gitti benim de ben binmiycem servise dedim o zaman otogara bırakırsın köy otobüsü ile giderim dedim. Otobüs çıkışta beklenmiyor çünkü servis kadar geç değil saatleri. Sana söz geciremiyosam ben de binmem o arabaya dedi. Böyle cirkinlesen bı mevzuya döndü. Şimdi okulda bı hoca var araba kullanan sizce ona rica edip onunla mi gidip geleyim bı kaç hafta servise binmemeye inat ettim çünkü. Yoksa arabayı kullanayım mi çok üzgünüm kırgınım eşimin bu konuda kendisini düşünmesi den dolayi..
Güncelleme: Eşime daha demin okuldaki erkek hocaya mesaj attığımi ve üç erkek oldukları için onlarla gidemeyecegimi söyledim. Sen otobüs baksana sen anlıyorsun dedi ben anlamıyorum uygulamadan vs dedi. Ben de illaki vardır bakarız okuldaki personele sorsaydin keşke dedim. Pzt kararname gelirse eski okuluna 30 km uzakta gitmesi gerekecekmis. Ben de Pzt için o hocayla gideyim o zaman sadece dedim. Gerek yok üç erkekle napican ben erkeğim başımın çaresine bakarım dedi. O köye de otobüsle ulaşım var evet onu çok zorlar ama ben de üç erkekle gitmek istemiyorum yine en kötü ihtimal bu sadece bı günlük gitmek. Ama konuşmasından anladım ki hala pişmanlık yok fikrinde sabit ben kullanmiycam hayatım desem doğruyu buldun diyecek nerdeyse. Mecburen kullanicam belki de tüm sene kullanicam bu sinirimle
Onun yerine ben baktım bugün. Dün bakti mevkiyi tam bilmediğinden sanırım uygulamadan bulamadı aktarma yapılacak herhalde dedi. Bugün ben baktım eve on dk duraktan direkt otobüs varE km mwsaveye zahmet edip yola cikip baksin oradan hangi araclar geciyor diye, bu ne rahatlik yaaa.