-
- Konu Sahibi ruzgargulu55
Ah 20 30 dk olsa keşke servis bile dolanarak 1 saat otobüs de öyle. Ben de böyle düşünüyorum kullanmam da sorun yok zaten de böyle konular tatsızlık veriyor malesefToplu taşıma vardır, otobüs minibüs.
Okuldaki tek öğretmen eşiniz değildir, hepsi okulun civarında da oturmuyordur, otobüsle bile gitse, siz toplu taşımayla gidip geldiğinizde ortalama 20-30 dakikada ulaşım sağlarken eşiniz toplu taşımayla en fazla 5 dakika yolculuk yapacak.
Uzak mesafe gidecek olanın önceliği olur, 20 km ötedeki okula eşiniz, 3 km ötedekine de siz gitseydiniz o zaman arabayı eşiniz kullansın derdim.
Doğrudur, ben dur-kalk, servise indi-bindi yapanları hesaplamadan yazdım süreyi.Ah 20 30 dk olsa keşke servis bile dolanarak 1 saat otobüs de öyle. Ben de böyle düşünüyorum kullanmam da sorun yok zaten de böyle konular tatsızlık veriyor malesef
Genç arkadaşım bana anlatsana eşin o kötü mahallede yürümeye bile çekiniyorken haftaya o mahallenin çocuklarına ,velilerine nasıl hizmet edecek? Öğretmenlik yapacağı doku belli.. sana neyi nasıl açıkladığına bakma sen..eşin isteseydi bu hafta gündüzden bir yürür..yoldan geçen minibüsün otobüsün üstündeki yazılara bakar ..bir güzergah tahmini yapardı.Senin eşin "arabası olmayan erkek öğretmen" olmak istemiyor.Belki de onun kafasında "arabayı kim kullanıyorsa evde onun sözü geçiyor " türünde bir kodlama vardır. Yarın bir gün senin binmene razı olmadığı arabana okuldaki bayan iş arkadaşlarını bindirip servisçilik yaptığını görürsün daha çok üzülürsün.Yürünecek bı yer olsa direkt yürürsun derdim zaten benim bırakmam güzergahını uzatacak çünkü. Mahalle olarak kötü mahalle diye yürümek istemiyor bu da kendi tercihi ama otobüs illaki vardır veya ben bırakırım geçici olarak. Kesinlikle mantıklı gelmiyor
Su mopet mıdır ismi küçük motorlar var ya onlardan almayı teklif ettim okulu yakına çıkarsa gider gelirsin az da yakıyor Muş dedim asla gitmezmis otobüsle gidermiş daha iyiymiş. Yani ben kız halimle yakın olsa okul kullanırım gayet de tatlı bence. İdareci kullanmamış bı ağırlığı olmaliymis çocukların gozundeGenç arkadaşım bana anlatsana eşin o kötü mahalle de yürümeye bile çekiniyorken haftaya o mahallenin çocuklarına ,velilerine nasıl hizmet edecek? Öğretmenlik yapacağı doku belli.. sana neyi nasıl açıkladığına bakma sen..eşin isteseydi bu hafta gündüzden bir yürür..yoldan geçen minibüsün otobüsün üstündeki yazılara bakar ..bir güzergah tahmini yapardı.Senin eşin "arabası olmayan erkek öğretmen" olmak istemiyor.Belki de onun kafasında "arabayı kim kullanıyorsa evde onun sözü geçiyor " türünde bir kodlama vardır. Yarın bir gün senin binmene razı olmadığı arabana okuldaki bayan iş arkadaşlarını bindirip servisçilik yaptığını görürsün daha çok üzülürsün.
Mesleğini yapma konusunda eleştiremem cok kotubir okulda da calistisimdiki de öyle işini severek yapar okul içinde ama ego mu diyeyim takıntıları at malesef yersiz beni de üzen bencilliği surukleyenGenç arkadaşım bana anlatsana eşin o kötü mahallede yürümeye bile çekiniyorken haftaya o mahallenin çocuklarına ,velilerine nasıl hizmet edecek? Öğretmenlik yapacağı doku belli.. sana neyi nasıl açıkladığına bakma sen..eşin isteseydi bu hafta gündüzden bir yürür..yoldan geçen minibüsün otobüsün üstündeki yazılara bakar ..bir güzergah tahmini yapardı.Senin eşin "arabası olmayan erkek öğretmen" olmak istemiyor.Belki de onun kafasında "arabayı kim kullanıyorsa evde onun sözü geçiyor " türünde bir kodlama vardır. Yarın bir gün senin binmene razı olmadığı arabana okuldaki bayan iş arkadaşlarını bindirip servisçilik yaptığını görürsün daha çok üzülürsün.
Eşinin toplu taşımayı kullanmak istememesi de "kendisine yakıştıramamasından" bilmem farkettin mi? Otobüse ,minibüse binmek bir tek size yakışıyor sanırım.Sorsaydınız keşke evlenene kadar işe nasıl gidiyordun hayatım? diye!? Demek ki kapının önünden alıp kapıya bırakan hayranları vardı.Su mopet mıdır ismi küçük motorlar var ya onlardan almayı teklif ettim okulu yakına çıkarsa gider gelirsin az da yakıyor Muş dedim asla gitmezmis otobüsle gidermiş daha iyiymiş. Yani ben kız halimle yakın olsa okul kullanırım gayet de tatlı bence. İdareci kullanmamış bı ağırlığı olmaliymis çocukların gozunde
Hep bundan kaybediyoruz işte senin paran benim param olmasın, aman bencillik olmasın a sonra bir bakmışsın bencilliğin dik alasina maruz kalıyorsun. Çok basit bir örnek vereyim normalde yemekleri bolerken eşime hep daha çok, daha etli ne bileyim dahasını koyardım hiç farkına varmaz sanıyordum ta ki bir gün tabakları karıştırana kadarMrb herkese benim bekarken aldığım bir aracım var kendi birikimim ve ailemin desteği ile bu aracı tamamen iş yerime rahat gidip gelebilmek için satın aldım ama kullanmayı öğrenene kadar evlendim. Evlilik sonrası arabayı kullandım altı ay kadar. Sonra yaz tatili girdi araya şu an tatildeyim. Eşim kullandı yaz sonu boyunca. Bu yıl araba kullanmayacağım servis e geçeceğim diye anlaştık eşimle fakat servis benim iş çıkış saatime uymuyor bir buçuk saat bekliyorum. O arada da egzersiz vs alırım diye konuştuk boş beklememek için. Ben bı kaç hafta once egzersiz başlayana kadar aracı kullanırım demiştim eşime tamam demişti geçiştirdi gibi anlamıştım o zaman da. Pzt okullar açılıyor bu arada öğretmenim iş yerim de okul. Köyde 20 km mesafe. Pzt araçla gidip geleceğimi söyledim eşime bu egzersiz açılana kadar zamanı belli değil çünkü. Eşim de iş değişikliği yaptı yeni okulun otobüs vs ulaşımı bilmiyor ben nasıl gidicem dedi ben de sabah seni bırakırım sorun olmaz dedim çıkışta nasıl gelicem dedi ben alırım dedim. Yani bu bı kaç haftalık bı süreç çünkü mazot çok farkındayız ama servis ücreti de çok fazla zaten okulun. Sonra da otobüs bulursun herhalde dedim ilk hafta sonrası için. Zaten egzersiz başlayınca aracı yine o kullanacak onun işyeri 3 km mesafede çünkü. Yani yurunmez ama yurusen yürünür derecede yakın. Çok zoruma gitti benim de ben binmiycem servise dedim o zaman otogara bırakırsın köy otobüsü ile giderim dedim. Otobüs çıkışta beklenmiyor çünkü servis kadar geç değil saatleri. Sana söz geciremiyosam ben de binmem o arabaya dedi. Böyle cirkinlesen bı mevzuya döndü. Şimdi okulda bı hoca var araba kullanan sizce ona rica edip onunla mi gidip geleyim bı kaç hafta servise binmemeye inat ettim çünkü. Yoksa arabayı kullanayım mi çok üzgünüm kırgınım eşimin bu konuda kendisini düşünmesi den dolayi..
Bekarken de arabası vardı bedelli için sattı araba seviyor sanırım kocam o kullanmak istiyorEşinin toplu taşımayı kullanmak istememesi de "kendisine yakıştıramamasından" bilmem farkettin mi? Otobüse ,minibüse binmek bir tek size yakışıyor sanırım.Sorsaydınız keşke evlenene kadar işe nasıl gidiyordun hayatım? diye!? Demek ki kapının önünden alıp kapıya bırakan hayranları vardı.
Maalesef insan ilişkileri hep böyle sanırım verdikçe zararlı çıkıyosun karşılığını almadigin gibi görevin biliniyo kıymeti kalmiyoHep bundan kaybediyoruz işte senin paran benim param olmasın, aman bencillik olmasın a sonra bir bakmışsın bencilliğin dik alasina maruz kalıyorsun. Çok basit bir örnek vereyim normalde yemekleri bolerken eşime hep daha çok, daha etli ne bileyim dahasını koyardım hiç farkına varmaz sanıyordum ta ki bir gün tabakları karıştırana kadarmeğerse farkindaymis ama artısı kendime olduğu için sesini cikartmiyormus. Demem o ki böyle alistirdigin için senin gayet haklı isteğin onun gözüne batıyor.
İşte ağır konuşmak kolay da geri dönüşü olmuyor bı de araba benim olunca empati kuruyorum ona ait olsa ve benim benim hakkım vs lafı yapsa çok irrite edici ama şu an da onun yaptığının bir farkı yok malesefYa kadinlar artik eşlerinize dostlariniza annesiymis gibi davranmayi birakin. Ne emekle araba almissiniz tamam adamda eşiniz ama siz varken ona mi duşer aracla git gel yapmak. Tabiki siz okula giderken kullanacaksiniz. Birde egzersiz ayarlarim 1.5 saat beklememek icin demissiniz. hep kendinize ugras cikariyorsunuz yazik ya. Ama adamlara bakin. Direk cevap ben nasil gidicem, otobusleri bilmiyorum vs vs. Ogreniversin nasil gidip gelecegini paşamiz ögrenci mi bu gidip gelemicek. Sizin yerinizde olsam sen çok aliştin rahata, erkek dedigin kendinden once eşi daha rahat etsin diye öne atilir der o arabayi nah verirdim dahada
Yani diyorsunuz ki askere gitmemek için vaz geçebildiği araba sevdasından eşinin konforu,rahatı için vaz geçemiyorBekarken de arabası vardı bedelli için sattı araba seviyor sanırım kocam o kullanmak istiyor
Maalesef esinin rahatını gözü görmüyor kendi rahatsizligi söz konusu oluncaYani diyorsunuz ki askere gitmemek için vaz geçebildiği araba sevdasından eşinin konforu,rahatı için vaz geçemiyor
Kurs açılana kadar idare et deyin bence. Gerekirse yürüyebilir seviyorsa tabi. Ya da diğer şık o arkadaşınıza yakıt parasını ortak ödeyip gelebilir miyim diyebilirsiniz. Ya da bir gün sizin araba diğer gün arkadaşınızın araba ile dönüşümlü gidebilirsiniz. Ben de kendim ve ailemin yardımıyla aldığım arabayı kullanıyorum. Arada eşim götürür işe biz evdeyken mesafe uzak ilçeden ile gidiyor. Ama okul zamanı ben götürüyorum bebeğim var çünkü zamandan tasarruf yapıyorum. Karşılıklı inada bindirmeden halletmeye çalışın bence. Erkekler biraz gurur yapiyo kendi arabası olmayınca alinganlik durumu oluyor tabi.Mrb herkese benim bekarken aldığım bir aracım var kendi birikimim ve ailemin desteği ile bu aracı tamamen iş yerime rahat gidip gelebilmek için satın aldım ama kullanmayı öğrenene kadar evlendim. Evlilik sonrası arabayı kullandım altı ay kadar. Sonra yaz tatili girdi araya şu an tatildeyim. Eşim kullandı yaz sonu boyunca. Bu yıl araba kullanmayacağım servis e geçeceğim diye anlaştık eşimle fakat servis benim iş çıkış saatime uymuyor bir buçuk saat bekliyorum. O arada da egzersiz vs alırım diye konuştuk boş beklememek için. Ben bı kaç hafta once egzersiz başlayana kadar aracı kullanırım demiştim eşime tamam demişti geçiştirdi gibi anlamıştım o zaman da. Pzt okullar açılıyor bu arada öğretmenim iş yerim de okul. Köyde 20 km mesafe. Pzt araçla gidip geleceğimi söyledim eşime bu egzersiz açılana kadar zamanı belli değil çünkü. Eşim de iş değişikliği yaptı yeni okulun otobüs vs ulaşımı bilmiyor ben nasıl gidicem dedi ben de sabah seni bırakırım sorun olmaz dedim çıkışta nasıl gelicem dedi ben alırım dedim. Yani bu bı kaç haftalık bı süreç çünkü mazot çok farkındayız ama servis ücreti de çok fazla zaten okulun. Sonra da otobüs bulursun herhalde dedim ilk hafta sonrası için. Zaten egzersiz başlayınca aracı yine o kullanacak onun işyeri 3 km mesafede çünkü. Yani yurunmez ama yurusen yürünür derecede yakın. Çok zoruma gitti benim de ben binmiycem servise dedim o zaman otogara bırakırsın köy otobüsü ile giderim dedim. Otobüs çıkışta beklenmiyor çünkü servis kadar geç değil saatleri. Sana söz geciremiyosam ben de binmem o arabaya dedi. Böyle cirkinlesen bı mevzuya döndü. Şimdi okulda bı hoca var araba kullanan sizce ona rica edip onunla mi gidip geleyim bı kaç hafta servise binmemeye inat ettim çünkü. Yoksa arabayı kullanayım mi çok üzgünüm kırgınım eşimin bu konuda kendisini düşünmesi den dolayi..
İdare eder zaten itiraz etmez ama bayağı tadımız kaçtı yani ben böyle olmasını istemezdim kimin kullanmasi mantıklı ise o kullanmalı bence de araba benim olmasa da öyle dusunurdumKurs açılana kadar idare et deyin bence. Gerekirse yürüyebilir seviyorsa tabi. Ya da diğer şık o arkadaşınıza yakıt parasını ortak ödeyip gelebilir miyim diyebilirsiniz. Ya da bir gün sizin araba diğer gün arkadaşınızın araba ile dönüşümlü gidebilirsiniz. Ben de kendim ve ailemin yardımıyla aldığım arabayı kullanıyorum. Arada eşim götürür işe biz evdeyken mesafe uzak ilçeden ile gidiyor. Ama okul zamanı ben götürüyorum bebeğim var çünkü zamandan tasarruf yapıyorum. Karşılıklı inada bindirmeden halletmeye çalışın bence. Erkekler biraz gurur yapiyo kendi arabası olmayınca alinganlik durumu oluyor tabi.