Eşimle araba mevzusu

Arabayı siz bekarken almışsınız, evlendiginizde eşya da almamışsınız. Bu takdirde bayağı birikim yapmışsınızdır. Kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama yeni eşya alma konusunu bu kadar geciktirmeyin derim. Eşimin ailesi de bize evlenirken tayincisiniz kendi evinizi alın ya da memlekete tayin olunca eşya alım şimdilik idare edin demislerdi ben kabul etmemiştim. Ben evlendikten 8 yıl sonra ev alabildim 8 yıl nasıl idare edebilirdim diye düşünüyorum şimdi.

Arabayı siz bekarken almışsınız, evlendiginizde eşya da almamışsınız. Bu takdirde bayağı birikim yapmışsınızdır. Kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama yeni eşya alma konusunu bu kadar geciktirmeyin derim. Eşimin ailesi de bize evlenirken tayincisiniz kendi evinizi alın ya da memlekete tayin olunca eşya alım şimdilik idare edin demislerdi ben kabul etmemiştim. Ben evlendikten 8 yıl sonra ev alabildim 8 yıl nasıl idare edebilirdim diye düşünüyorum şimdi.
7 aylık evliyiz malesef pek birikim yapamadık düğünde takılan takıları kullanicaz beyaz eşya da takside gireriz diye düşünüyorum. Erkek ailesi 4 çocuğu var sırayla hepsi kendi yapıyor biz yapamayız dediler ev kredisi ödüyorlar. Öyle olunca ben de ailemin almasini uygun bulmuyorum eşimle alacağız artık. Ev almak bizim için imkansız gibi su an tayin de umarım iki seneyi geçmez bakalım

bu kadar rahayına düşkün alsaymış kendine araba..

onun okul yakın da oraya bedava mı gidiyor afabanız mazot yakmıyor mu madem tutumlu olcaz o da otobüsle gitsin araba acil durumda kullanılsın okula nasıl gidecek hangi otobüs onu bile sormamış araştırmamş size yaptıracak onu da

araba sizin ya ben böyle saçmalık duymadım söz geçirme filan zaten mantalite leşşş

Aslında burda arabayi kimin aldığı da mesele değil.
Evlendikten sonra ortakta almış olabilirdiniz.
Burada mesele eşinizin bencilliği.
İş yeri 3 km mesafede yani dolmuş otobüs vs illaki bir şey vardır gidip gelir bı şekilde.
Otobüsle gidip gelse bile kaç dakika sürecekki sonuçta.
Hatta ben hiç arabayı cikarmazdim gider gelirdim bı şekilde mazottan tasarruf ederdim.

Siz niye bı buçuk saat bekleyesiniz az bı zaman mi ?
Egzersiz olayı da haftanın 5 günü yorucu olabilir ayrıca böyle günlerde belki eve erken gelip dinlenmek isteyeceksiniz.
Yani bence fazla uzatmayın esinizde ben hallederim demiş bırakın gidip gelsin siz önce kendinizi düşünün uzakta çalışan sizsiniz.

Kendinizden taviz vermeyin, gerekiyorsa benim arabam deyin. Bakın yıllardır o kadar çok fedakarlık yaptım ki, hem ailem hem ben, evin maddi manevi bütün yükü bendeydi, beyfendi kırılmasın diye de hep el üstünde tuttuk ama sonunda benden kötüsü yok. Sonuçta kıymet bilinmiyor. Siz kendinizi düşünün.

Senin benim mevzusu olmasın diye bütün çabam erkekler gururlu bilirsiniz hissettirmek için elimden geleni yapıyorum işte yine de bencil oldum
Hiç uğraşmayın ve malınıza sahip çıkın aksi taktirse erkekler asla kıymetini bilmiyor ki eşiniz de aynısı.
Daha yolun başında kendi malı gibi düşünmeye başlamış birde duygu sömürüsü yapoyor. Ne müsasebet bir zahmet kaldırsın kıymetli tototsunu da binsin otobüse. Malınızı hastalık vs. Durumlar dışında kendi önceliğibizde kullanın yoksa hiç bir zaman eşinizle paylaşıp fedakarlık yaptınız diye kıymetli olmayacaksınız aksine göreviniz olacak.

Araba benim olmasa gerçekten biner giderim direkt ama bu şekilde benim arabam istediğimi yaparim diye düşünmesini istemiyorum erkekler maddi konularda gururlu oluyor canları sıkılıyor en son da ben bakarım çaresine sen bineceksin dedi
Ya bırakın gruru falan siz bu şekilde davrandığınızda o arabayı kendi almış getirmiş gibi davranacaktır ki başlamış bile. Çok gurur yapıyorsa çalışıp alsın bi tane. Siz bin bir emekle almışsınız adam olan zaten lafını bile etmek arabayı sen kullanacaksın der. Zaman geçtikçe ne demek istediğimi anlarsınız ama umarım geç olmaz.

Sizi düşünen bir erkeğin yollarda, servislerde, başka araçlarda zorluk çekmeyin diye o aracı tüm yıl size bırakması lazım. 3 km uzaktaki okuluna evlenmeden önce nasıl gidiyorsa öyle gitmeye devam etsin. 30 km lik yolu günlük gidip gelmek kolay mı? Eşiniz bencillik yapıyor gibi geldi bana hem de her şeyiyle sizin olan bir araç için

Mrb herkese benim bekarken aldığım bir aracım var kendi birikimim ve ailemin desteği ile bu aracı tamamen iş yerime rahat gidip gelebilmek için satın aldım ama kullanmayı öğrenene kadar evlendim. Evlilik sonrası arabayı kullandım altı ay kadar. Sonra yaz tatili girdi araya şu an tatildeyim. Eşim kullandı yaz sonu boyunca. Bu yıl araba kullanmayacağım servis e geçeceğim diye anlaştık eşimle fakat servis benim iş çıkış saatime uymuyor bir buçuk saat bekliyorum. O arada da egzersiz vs alırım diye konuştuk boş beklememek için. Ben bı kaç hafta once egzersiz başlayana kadar aracı kullanırım demiştim eşime tamam demişti geçiştirdi gibi anlamıştım o zaman da. Pzt okullar açılıyor bu arada öğretmenim iş yerim de okul. Köyde 20 km mesafe. Pzt araçla gidip geleceğimi söyledim eşime bu egzersiz açılana kadar zamanı belli değil çünkü. Eşim de iş değişikliği yaptı yeni okulun otobüs vs ulaşımı bilmiyor ben nasıl gidicem dedi ben de sabah seni bırakırım sorun olmaz dedim çıkışta nasıl gelicem dedi ben alırım dedim. Yani bu bı kaç haftalık bı süreç çünkü mazot çok farkındayız ama servis ücreti de çok fazla zaten okulun. Sonra da otobüs bulursun herhalde dedim ilk hafta sonrası için. Zaten egzersiz başlayınca aracı yine o kullanacak onun işyeri 3 km mesafede çünkü. Yani yurunmez ama yurusen yürünür derecede yakın. Çok zoruma gitti benim de ben binmiycem servise dedim o zaman otogara bırakırsın köy otobüsü ile giderim dedim. Otobüs çıkışta beklenmiyor çünkü servis kadar geç değil saatleri. Sana söz geciremiyosam ben de binmem o arabaya dedi. Böyle cirkinlesen bı mevzuya döndü. Şimdi okulda bı hoca var araba kullanan sizce ona rica edip onunla mi gidip geleyim bı kaç hafta servise binmemeye inat ettim çünkü. Yoksa arabayı kullanayım mi çok üzgünüm kırgınım eşimin bu konuda kendisini düşünmesi den dolayi..

Güncelleme: Eşime daha demin okuldaki erkek hocaya mesaj attığımi ve üç erkek oldukları için onlarla gidemeyecegimi söyledim. Sen otobüs baksana sen anlıyorsun dedi ben anlamıyorum uygulamadan vs dedi. Ben de illaki vardır bakarız okuldaki personele sorsaydin keşke dedim. Pzt kararname gelirse eski okuluna 30 km uzakta gitmesi gerekecekmis. Ben de Pzt için o hocayla gideyim o zaman sadece dedim. Gerek yok üç erkekle napican ben erkeğim başımın çaresine bakarım dedi. O köye de otobüsle ulaşım var evet onu çok zorlar ama ben de üç erkekle gitmek istemiyorum yine en kötü ihtimal bu sadece bı günlük gitmek. Ama konuşmasından anladım ki hala pişmanlık yok fikrinde sabit ben kullanmiycam hayatım desem doğruyu buldun diyecek nerdeyse. Mecburen kullanicam belki de tüm sene kullanicam bu sinirimle
Valla siz kullanin o da basinin caresine baksın. Bu ne dusuncesizlik. Vermeyin bence

Valla siz kullanin o da basinin caresine baksın. Bu ne dusuncesizlik. Vermeyin bence
Vermedim zaten 🤭 Mazotu dert ediyorduk ona da ortak olacak arkadas bulduk, basta fikrimi begenmemisti otobus kullanirim daha iyi demisti ama motor almaya karar verdi. Karar vermese de arabayi her turlu alacaktim. Erkekler diye de genellememek lazim insanoglu nankor kiymet bilmiyor iyilik yaptikca gorevin belleniyor

Vermedim zaten 🤭 Mazotu dert ediyorduk ona da ortak olacak arkadas bulduk, basta fikrimi begenmemisti otobus kullanirim daha iyi demisti ama motor almaya karar verdi. Karar vermese de arabayi her turlu alacaktim. Erkekler diye de genellememek lazim insanoglu nankor kiymet bilmiyor iyilik yaptikca gorevin belleniyor
Çok sevindim adınıza. Bazı şeyleri öğrenirken üzülüyoruz maalesef.

benim arabamsa kararları ben veririm.

ayrıca söz geçirmek tabiri sebebiyle büyük arıza çıkarırdım.net

Ben ettim sen etme kardeş. Birlikte aldığımız aracı tek kendinin belledi. Ben bir evlilik boyunca çocukla süründüm o da karı kızla alemler yapmış. Ben boşandım ama sen başında ipleri eline alabilirsin ki bekarlıktan kalma araç. Bu adam gel aracı satıp yükseltelim derse de kabul etme sakın

X