Eşimin yeğenini kıskanıyorum

Her zaman uyarırım ablana ve yeğenlerine göz kulak ol diye. Bence cennettin anahtarıdır muhtac olana yardim etmek.

Ve bence anne baba ve kardeşlerine vefa etmeyen adam karısına hiç etmez.

muhtaç olana yapılır. muhtaç olmadığı halde savurmaktan bahsediyorum ben.

satın almıyoruz. daha da mühimi hayatının merkezine giriyoruz. önce onlara karşı sorumluyuz. açık net konuşulmalı bunlar.
ha sonradan bi olay olur. yapacak bişi yoktur o ayrı.
madem doğru bi şey bu ablaya bakmak evlenece kadına da söyleyecek.
ben evlenırken esım bana
bak yegenıme ıstedıgım oyuncagı ıstedıgım zaman alırım ıstedıgı zaman pasta alırım haberın olsun dese
aa ne degısık bır ınsansın banane yahu bana nıye soyluyorsun derım

kucuk hesaplar yapmam

hergun hergun 200 tl lık oyuncak alırsa ... benım cocugum varsa benım cocugumun eksıgı varken hergun 200 tl lık oyuncagı yegenıne alırsa
ozaman hayırdır derım

bırseye mudahale etmenın de usulu var yanı

ben evlenırken esım bana
bak yegenıme ıstedıgım oyuncagı ıstedıgım zaman alırım ıstedıgı zaman pasta alırım haberın olsun dese
aa ne degısık bır ınsansın banane yahu bana nıye soyluyorsun derım

kucuk hesaplar yapmam

hergun hergun 200 tl lık oyuncak alırsa ... benım cocugum varsa benım cocugumun eksıgı varken hergun 200 tl lık oyuncagı yegenıne alırsa
ozaman hayırdır derım

bırseye mudahale etmenın de usulu var yanı
kazanca göre de değişiyor bu konular aslında. kendi doğalgazını ödeyemeyen adam sence 200 tli lik oyıncak alır mı?

muhtaç olana yapılır. muhtaç olmadığı halde savurmaktan bahsediyorum ben.
bence sız cok kısısellestırıyorsunuz
gecen gun esımın yegenıne pahalı bır hedıye aldım ben aldım
helıkopter aldım kameralı maberalı gordum hosuma gıttı heveslendım 10 yasında cocuk oda

hıc ıhtıyacı yok cocugun hesabına dogdugundan berı yatırılan para benı dover . ama yegenım cok severım ıcımden geldı

ne yanı almasamıydım ? esım bana mudahale etse kırılırdım acıkcası . ınsan yegenıne bırsey alacagı zaman esının mudahalesıne neden ugrasın kı

• Beğen
Reactions: csi
kazanca göre de değişiyor bu konular aslında. kendi doğalgazını ödeyemeyen adam sence 200 tli lik oyıncak alır mı?
e tamam sorun yok ozaman
har vurup harman savuran yok yanı ozaman sorun da yok ...

Siz empati yapmayı bilmiyorsunuz bence.
Burada çocuğun canı çektiği için pasta istemesi bile batmış konu sahibine.
Ayrıca konu sahibinin abarttığı kadar para harcadığını da düşünmüyorum. Yeğen bu yahu,babamda yeğenlerine paralar oyuncaklar kıyafetler alırdı,bir gün bile kıskanıp mızıldandığını görmedim annemin.
Aynı şekilde annemde öyledir,kendi yeğenlerine yedirip içirir bir kere olsun kıskandığımı hatırlamam. Maddiyatçı bir ailede büyümediğim ve şımarık olmadığım için sanırım. 200 liralık oyuncağı alamayacak durumda olan adam zaten birşey almaz,esirger,durumu varsa ailesine sorun yaratıp mağdur etmiyorsa alabilir oyuncak. Her paranın kuruşu kuruşuna hesabını vermek zorunda mı? Kadın hesap verince sorun oluyor da erkeğe gelince neden "ailesine çocuklarına sormadan harcayamaz!" diyerek hesabını vermek zorunda oluyor? Sonuçta çocuk bu,bir çocuğu mutlu etmek ne kadar güzel birşey.
Benim annem de yeğenlerine hasta. Çok seviyor çok gözetiyor . Alıyor,yediriyor,giydiriyor, para veriyor, daima her zaman onları savunuyor. Toz kondurmuyor. Onlar her zaman hakli. Hani kendi cocuklarindan zerre miktari ayırmıyor. Annecimle gurur duyuyorum. Kuzenlerim de halalarına kiymet veriyor. Allah daha çok sevdirsib insallah.

e tamam sorun yok ozaman
har vurup harman savuran yok yanı ozaman sorun da yok ...
benim eşimin yeğenine alınan oyuncaklarla dükkan açılır fakat halen yeni oyıncak istiyor. çocuk 4 yaşında oyuncakçı yoksa günde iki kere bakkala gidelim diyor. çocukta alış veriş bağımlılığı başlamış bence. sadece satın alarak mutlu oluyor.
belki o yüzden bu konuda hassasım.

benim eşimin yeğenine alınan oyuncaklarla dükkan açılır fakat halen yeni oyıncak istiyor. çocuk 4 yaşında oyuncakçı yoksa günde iki kere bakkala gidelim diyor. çocukta alış veriş bağımlılığı başlamış bence. sadece satın alarak mutlu oluyor.
belki o yüzden bu konuda hassasım.
ha ona cocugun ıyılıgı ıcın bende karsıyım benım 3 yasında cocugum var az öz alırım genelde ahşap alırım egıtıcı oyuncak alırım bırtanecık cocugum var baska da dogurmayacagım gül gıbı buyuturum ama asla oyuncaga bogmam cunku fazla oyuncak demek cocugun hayal gucunu kapatmak sınırlandırmak yeteneklerını kısıtlamak demek
o cocuga kotuluk oluyor

Benim henuz yegenim yok ama elime dogup buyuyen 7 yasinda bir kuzenim var
Birbirimize cok duskunuz, hatta ailecek ona dusukunuz
Ama asla degeri bu kadar yuksek seyler istemez bizden
Gelirken aldigimiz bir cikolata ile mutlu olur boynumuza atlar
Ve ya beraber disari ciktiysak ve 5 10 liralik da olsa bir sey isteyecekse annemi arayip izin alalim der
Gecen benim evden bi sus oyuncak begendi, benim olabilir mi dedi verdim bende
Baktim almamis, neden almadin diye sorunca annem kizar simdi ben geldikce oynarim burada (artik senede 2 kez falan gelebiliyorlar) dedi
Cok daha kucukken(4 yaş falan) gelirken sunu alir misiniz diye hediye ismarlardi
Bazen unuturduk, kusura bakma derdik teselli etmek icin
Olsun ablacim onemli degil diye sarilirdi bize <3
Yerim ben onu ya ^^ ah burda olsa da mincirsam

Simdi simartilsa bu kiz da simartilirdi ama annesi onu bu konuda cok iyi yetistirdi
Sizinki gibi bir yigen cidden sinir bozmayacak gibi degil
Kizi hayata cok kotu hazirliyorlar
Sizdeki de kiskancliktan ziyade bu muameleyi hazmedememe bence
Ki cok da haksiz sayilmazsiniz

Benim henuz yegenim yok ama elime dogup buyuyen 7 yasinda bir kuzenim var
Birbirimize cok duskunuz, hatta ailecek ona dusukunuz
Ama asla degeri bu kadar yuksek seyler istemez bizden
Gelirken aldigimiz bir cikolata ile mutlu olur boynumuza atlar
Ve ya beraber disari ciktiysak ve 5 10 liralik da olsa bir sey isteyecekse annemi arayip izin alalim der
Gecen benim evden bi sus oyuncak begendi, benim olabilir mi dedi verdim bende
Baktim almamis, neden almadin diye sorunca annem kizar simdi ben geldikce oynarim burada (artik senede 2 kez falan gelebiliyorlar) dedi
Cok daha kucukken(4 yaş falan) gelirken sunu alir misiniz diye hediye ismarlardi
Bazen unuturduk, kusura bakma derdik teselli etmek icin
Olsun ablacim onemli degil diye sarilirdi bize <3
Yerim ben onu ya ^^ ah burda olsa da mincirsam

Simdi simartilsa bu kiz da simartilirdi ama annesi onu bu konuda cok iyi yetistirdi
Sizinki gibi bir yigen cidden sinir bozmayacak gibi degil
Kizi hayata cok kotu hazirliyorlar
Sizdeki de kiskancliktan ziyade bu muameleyi hazmedememe bence
Ki cok da haksiz sayilmazsiniz
aynen

Yeğenleri olan biri olarak söyleyim biraz şımartılmış belli
Benim çocuklarım arabanın önüne oturamaz hele de yengeleri varken dayılarının oyuncak hediye için bişey demiyorum yine okadar almasını istemem
Muhtemelen eşiniz evlendim ama hiç bişey değişmedi demek için ses çıkarmıyor sizde çok ses çıkarmayın her gelişinde o alaka biraz daha düşer normale döner

Bence eşinizin harcamaları rahatsız etmiş sizi. Yoksa o yaşta bir çocuğun arabada öne oturması, istediği pastanın alınmasını garipsemek gerçekten kötü bir şey.
Eğer bu harcamalar sizi zor durumda bırakıyorsa, eşinizle konuşmaya çalışın.
Diğer türlü ise, siz de kendi yeğeninize bi şeyler alın, belki içinizdeki haksızlık hissi biraz diner. Sizin almanıza eşiniz laf ederse durum sıkıntılı olur. Onun dışında kafaya takılacak bi şey yok bence.

Ben sizi anladim.Sizinde yegen varmis sizde ona alin 100-200 tl lik hediye esiniz bisey derse o zaman sizde soylersiniz icinizdekileri.Bisey demez ise sizde demeyin unutun gitsin.

Çoluk çocuğu kıskanmaktan onlarşa aşık atmaktan vazgeçin artık yahu.
Oğlum da hem eşimin hem de benim tarafın ilk torunuydu. Amcası ayaklarının altına paspas olurdu. O zamanlar oğlum spiderman'in kıyafetini ve 7 yaşındaki çocuk boyutunda eklemleri oynayan ve hareket eden oyuncağını istemiş ve çok pahalı olduğu için almamıştım. Amcasını aramış oyuncak o akşama geldi, kıyafeti ise Ankara'da bulmuş sipariş etmişti. Fiyatlarını hiç unutmam, oyuncak için (sene 2003) 120.- TL, kıyafet için ise 92,00.- TL ödemişti. Üstelik eşi yani eltim, hala yeğenlerine ilgi göstermiyorsun, onlara hiç bir şey almıyorsun diye sitem ederdi eşine.

Ben size hak verdim. Ben de olsam kıskanırım hatta kavga ederim eşimle . Şimdi düşündüm de benim eşimin 3 yeğeni var Allahtan hiç böyle davranışları yok. Hatta ailede şımartan abartılı davranan yok çok şükür. Sanırım çocuğa biraz fazla ilgi gösterilmiş. Aslında çocuk içinde kötü bir durum İleride diğer insanlar onu çok üzecek

Her istediğini alarak, yaparak çocukları sevdiklerini(!) gösteriyorlar. Çocukla ilgilenmekten, oynamaktan daha kolay bi mutlu etme yolu. Bende sinir olurum her şeye tamam denmesine. Kıskanmamışsınız da bu kadar tavizi kabullenememişsiniz. Haklısınız bence.

X