Eşimin tavrı normal mi? Parasal konular

Olunmuyor zaten. Millet tek maaşla yapıyor biz bir arpa boyu yol alamadık
Bizde de durum öyleydi. Lojmanda oturuyorduk benim hakkım olan lojmanda, çocuğuma annem bakıyordu. 3 tane araba aldık sıfır clio, sıfır süper b, bir de bmw 5.20. Bir de çiftliğimiz vardı. O birikim yapıyordu ben eve bakıyordum. Sonra bunların hepsini batırıp icra getirdi eve. Meğer onla bunla yemiş şerefsiz. Çok pişmanım bütün maaşımı harcadığım için. Ondan kurtuldum arabam oldu çok şükür birikim bile yaptım hem de 11 ayda.
Neyse sizin tek sorun gereksiz harcaması o nedenle artık maaşını biriktir ama harcadım de. Başka çaren yok gibi şimdilik. Ya da borca girin ama onun üzerine olsun borç

Yüklü borca gireceğini sanmıyorum 7 8 bin kaldı diyip gerilen insan nasıl ödeyecek ev kredisini

Ben hesapların ayrı olduğu bir evde büyüdüm,hiç bu tarz düşünen bir annem veya babam olmadı,hiç bir şeyden de mahrum kalmadım bilemiyorum. O yüzden bu tarz evliliklere şaşırarak bakıyorum,neden illa biri diğerinin maaşına birikimine el koymalı ki,bunu yapmadan da her şeye sahip olunabilirdi. Benim de annem babam öğretmendi,biri ev kirası ve faturaları öderdi,diğeri mutfak masrafı ve çocuk giderleriyle ilgilenirdi,kimse kalan parasını birleştirmezdi,evimiz de oldu arabamız da. Siz istiyorsunuz ki eşiniz kalan parasını komple bir yatırıma bağlasın veya size versin. Niye yapsın ki bunu,siz de yapmıyorsunuz,siz kendi yapmadığınız bir şeyi neden eşinizden bekliyorsunuz ki? Zaten adamın üç kuruşu kalıyordur geriye,söylediği bir hamburgere kadar laf etmek doğru değil bence. Paranızı birleştirseniz de asla huzurunuz olmaz bu düşüncelerinizle.

Konu bu değil ki. Adam parasını çocuğuna da harcamak istemiyor. Kreş pahalı demiş elaleme baktırıyor üç kuruşa. Harcamaya sekiz binim kaldı diye ağlıyor. Ama kadının biriktirdiği parayla kendisine araba aldırmak istiyor. Kadın o parayı peşinat yapıp ev alalım diyince yatırım yapmam çocuk o eve güvenmesin ileride diyor.
Bu kocanın keresi haklı?
Sadece kendine harcamak istiyorsa boşansın defolsun yeni ev tutsun nafaka versin

Ama anneniz babaniz demek ki yinede eve ve arabaya beraber yatirim yapmislar. Ödemeleri nasil yaptiginizin farki yok hedefler ayni olduktan sonra. Ama burda ortak hedef yok. Kadin birikim yapmak isterken adam sadece harcama derdinde..bunun icin cocugundan da kisiyor.

Çocuğu kreşe göndermeyip kendine ikinci bilgisayarı alan adamı ben kapının önüne koyarım. Yemişim ayrı bütçesini.

Ben kocayı haklı bulmadım zaten,ama baba kreşe yollamadıysa ben yollarım madem çalışan kadınım. Niye akrabaya baktırayım? Niye kocanın her dediğine razı olayım ki? Arabayı da alırım,içine de binerim,çocuğumu da kreşe veririm şahsen,kocamın iznini istemem de beklemem de. Boşanmak istemiyor ki burada konu sahibi,boşanırsa elbet boşansın ama öncelik kendi yapabileceklerini yapması.

Kiramız 2200 maaşı 14bin geriye 10 bine yakın parası kalıyor hadi kredi kartını çıkarınca 7 8 bin bütün parasını atmasını beklemiyorum 7 8 binden en azından 1500 2bin atabilir ama

Tek memur maaşıyla hem kreş hem araba nasıl olacak? Adam kirayı faturayı ödüyor ama mutfak masrafı kadında belli ki. Çocuğa kıyafet gibi ihtiyaçları da kadın görüyormuş. Zaten kadının maaşı çocuğun ihtiyacı ve mutfağa gider. Artan para kreşe yetmez ki. Kreşe verebilmesi için adamın tüm masrafları karşılaması gerekiyor.

Çocuğu kreşe göndermeyip kendine ikinci bilgisayarı alan adamı ben kapının önüne koyarım. Yemişim ayrı bütçesini.

Yani adam harcamalarini adam akilli yapsa ve para kalmasa amenna, ama ikinci cep telefon, ikinci tablet, ikinci akilli saat senin neyine. Bunlar birde Türkiyede cok pahali olan ürünler. Sanki kücük cocuk kendine oyuncak aliyor. Ama kadinin birikimi ile araba aldirmakta israrci. Bence en sinir bozucu kismi zaten cocuktan kismasi. Tüm o aldigi bos esyalardan önde olmali o cocuk.

Şimdiki ekonomi belki benim annemle babamın yaptıklarını yapmaya izin vermez bilemiyorum ama annemin ayrıbir evi vardı babamın ayrı. Aynı eve de arabaya da ödeme yapılmadı hiç çünkü babamın ikinci evliliğiydi,malların bir şekilde ayrı olması gerekliliği vardı bizde. Ben konu sahibinin yerinde olsam kendi paramla kendi arabamı alırım,sırf kocam hamburger söylüyor diye kendimi o arabadan mahrum bırakmazdım. Kocası gereksizin biri de olabilir,ben şahsen kendi hayatımı yaşarım bu evlilikte.

Ama arabayı kullanacak olan da adam. Kadına da vereceğini hiç sanmıyorum. Bu sorumsuzlukla o aracı da perte çıkarır.
Konu sahibi dişli biri olsa o araca ayak bastırmasa evet alsın. Ama eminim araç alınsa kocadan kadına düşmez. Ben olsam araç almam. O parayı da ayrı ulaşamayacağı bir yere koyarım koklatmam.
Çocuğa kalmasın diye ev aldırmıyor adam

Bu adam kalan parasını konu sahibiyle birleştirmez ki, kadın boşuna bekliyor. Karşılayabileceği kadarına girişmesi gerekiyor. Çünkü zaman geçiyor yani bir yandan,hayat da sürekli kocaya sinir olmakla geçmez.

Araba kredilerini bilmiyorum,uzun süredir girişmedim o işe ama öncelik kreş bence. Veririm çocuğu kreşe,kocam da naparsa yapsın

Eşim elle tutulur birşey almıyor. Kendi parasını biriktirip araba alsa ben de ev alırım ama o çarçur ediyor. Ben şu an birikimle araba alabilirim o zaman da beş kuruşsux kalırım kreşe verirsem 4bin istiyor benim öaaşım 10 12 arası değişiyor mutfak ve kıyafet masrafını da karşılayınca bana ne kalacak yine sıfır

Evlilik birliğinde alacağı her şey boşanmada yarısı adama gidecek demek. Boşanmadan mal mülk almamalı bence. Annenize güveniyorsanız ona verin o parayı

Yani yanılmıyorsam kocasının arabayı kullanacağından emin de değil konu sahibi. Beceremeyeceğini düşünüyor. O yüzden kadıncağız kendi kullanmalı. Kocam beceriksizse beceriksizdir yani ya oturup geçineceksin ya da boşayacaksın. Bir üçüncü alternatif yok ki. Şimdi bu adam durduk yere al karıcığım bu da benim bu aydan kalan param demeyecek.

Çok haklısınız.Siz para istemeye devam edin biriktirin.Hiç hakki yok size böyle hissettirmeye.

Arabayı perte de çıkarır evet. Çünkü bakıma götüreyim benzin dpldurayım sanayiye gideyim ona bile üşenir eminim. Robot süpürgeyi çalıştıracak evi topla yerde eşya kalmasın diye bana söylüyor iki sandalye kaldırmaya üşeniyor arabasıyla nasıl uğraşacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…