Eşimin tavrı normal mi? Parasal konular

Esinizin harcamalari gercekten büyümedigini gösteriyor. Hani isinize yarayacak seyler olsa neyise..

televizyon çubuğu ne ayol.
ölürmüymüş almazsa..
çocuk için 100 lira verip gönlünü etmeyen adamın çubuğunu kırardım ben olsam.

Borca sokmak için yatırım yapmanın gerekliliği konusunda hemfikir olmalıyız ama böyle bir isteği yok yatırım yaparsam da ben borca gireceğim o değil

paranızı annenizin üstüne falan yatırıp biriktirin bence. bu adamın niyeti hiç iyi gelmedi bana sizden gizli biriktiriyor olabilir. sizde sakın araba maraba almayın.

Kreşteki sosyalleşmeyle, ev ortamı asla aynı olmuyor bu ilk önce belirteyim, çocuğun yaşıtları olması, onlarla bir bağ, ortam oluşturması çocuk için çok önemli, bence seneyede bırakmamalıydınız, eşiniz size beraber yaparız birlikte hal ederiz, güzel eğitim alsın demeliydi, tek başına eşinize verdiğiniz mücadelede siz yapılması gerekenleri yapıyorsunuz ama bu eşinizin istediği şey işte tam olarak olay bu siz ona karşı çıkmadan, tam istediği gb çocuk evde kaldımı kaldı, siz evde kalmasına uygun görmediniz ama sonuç ne? Eşinizin istediği oldu. Siz elinizdeki imkanlar neticesinde çocuğa güzel ev alanı kurdunuz, eşiniz ne sizin isteğinizi nede çocuğun gelişimi bakımın dan uygun olabilecek kurumu seçmedi. Eşiniz iyi bir eş, iyi bir baba değil. Bencil aynen bencil.Sadece kendisini düşünen, ben ben diyen berii.
Evi zaten siz değil eşinizle beraber çocuk için yatırım için kalkışmalıydınız, eşiniz demeliydi bu çocuğun geleceğini önlemini alalım.
Bilezik almışsınız, siz düşünmüşsünüz, hep siz farkındasımısınız bu evlilikte eşiniz nerede?
Hiç kendinizi kandırmayın, üstünüzde bir yük var, ya o yükü ayar verin, yada atın gitsin.
Şunuda söyleyeyim siz eşinizin istekleri doğrultusunda bir hayat yaşıyorsunuz. Hiç o alanın dışına çıkmamışsınız. Eşiniz kreş hayır, hayır oldu, yatırım gerek yok, gerek yok oldu. İnanın bana evdeki bilezik, para eşiniz hepsini biliyor ve sizden nasılsa alınır bir şekilde diye düşünüp o yüzden karışmıyor,siz eşinize hiç daha ben, biz diyememişsiniz.Hayır gidecek, yapılacak, harçanacak deyip başlayın bakın bakalım eşinizin daha görmediğiniz gerçek yüzleri nasıl çıkacak.Bankamatiğin önünde yaptığı sadece biri ucu ona dokunan herşey rahatsız olan bir eşiniz var. Eşiniz aile olmayı bilmiyor.

Onu geçtim arabayı çarpıp hurda ederse don gömlek kalırım başka param yok. Araba kullanmayı pek bilmiyor alalım öğrenirim diyor sen araba öğreneceksin diye ben 200 bini riske atamam dedim valla

Vallaha o elini tasin altina koymadikca o arabaya binmemesi lazim bir kere. Diger konulari gectim de adam kendi keyfine bakma derdinde cocugunu sinemaya göndermiyorken. Birakin yürüsün. Israr etmeye de hic hakki yok.

Haklısın. Sen kenara attığın paraların toplamını da demişsindir kesin.
Neyse artık o kira ve faturaları ödüyor ya sen de mutfağı öde gerisini de harcadım de olsun bitsin. Ha böyle de birşey sahibi olunmaz ama den güvende hissedersin

Bunun farkındayım bencil evet bu da doğru. Ama söylediğimde kirayı ben ödüyorum faturayı ben ödüyorum diyor. Ama bir baba olmayı tam beceremediğini de biliyorum. Çocuğun evde daha rahat ettiğini insanların başka çaresi olmadığı için mecburen kreşe verdiklerini ve bizim çocuğun onlardan daha iyi yetiştiğini söylüyor. Sanırım manipule ediliyorum

Olunmuyor zaten. Millet tek maaşla yapıyor biz bir arpa boyu yol alamadık

Televizyon cubugu ne oluyor? Oturup aylik harcamalarinizi hesaplayin, herkes maasi oraninda eklesin ortak hesaba. Birikim icin de bir miktar belirleyin. Kalani herkes istedigi gibi harcasin, olmaz mi?

Kenara eşten gizli birikim yapmayı desteklemiyorum ama böyle adamlarla evli kadınlar için zorunlu bu.

Çocuğunuza kıyafet aldınız 200 tl mi 250 deyip 50 tlsini kenara atın. Yemeklik birşeyler mi aldınız 350 tl olsun siz 450 diyeceksiniz. 100 tlsi kenara. Eşinize söylemek yok eğer fiziki alıyorsanız ve ailenize güveniyorsanız verin onlarda kalsın. Böyle böyle biriktirip eğer ayrılık olursa kendinize hayat kuracak paranız olsun kenarda

O zaman kendi birikiminizi ayrı yapın, adam ortağa para atmıyor ki neden onunla beraber yapıyorsunuz...ehliyet alın kendinize araba alın

Televizyon cubugu ne oluyor? Oturup aylik harcamalarinizi hesaplayin, herkes maasi oraninda eklesin ortak hesaba. Birikim icin de bir miktar belirleyin. Kalani herkes istedigi gibi harcasin, olmaz mi?
Ben eşime diyorım kaç senedir en azından bin 2 bin st bana diye ama gönlünce harcamak istediği için her ay kavga sebebi oluyor 7 8 bin kaldı bana diyip kızıyor sanki 500 lira harçlığı kalmış da ölecek açlıktan

Kendini bekar sanıyor. Çocuk demek masraf demek bunu göze alamıyorsa yapmayacaktı. Ne demek 7 8 bin kaldı. O parayla çocuk en güzel okulda okurdu.
Siz de şikayet ediyorsunuz ama bu adama bir ayar çekmiyorsunuz. Bundan sonra ben maaşımı koymuyorum diyin geçindirsin evi yine görelim. Terbiyesiz adam. Çok kızdım eşinize

Sanırım değil siz manipüle edilmişsiniz.Eşiniz bunu çok güzel uyguluyor, buna izin vermeyin. Bence kendi ve çocuğunuzun değerini farkına varın ve sakın elinizdeki birikimlerinizi eşinizin dediği gb arabaya yatırmayın, atın kenara sizin üzerinizde kalsın. İleride çocuğunuzun üzerine ufakta olsa birşey alır yaparsınız, birikimler amacına uygun olarak kullanılmış olur. Eşimiz gezip, yiyeceğine, çocuğunuzu garanti altına almış olursunuz. Biz eşimle tek çocuğunuz, kızım 2 yaşında kreşe verdim, iki ailede bakabilirdi, hayır dedik, kreş ortamıyla ev ortamı aynı olurmu hiç? İyi bir okulda, iyi bir eğitimle, kurslarla beraber şuan sekiz yaşında iki ana dil biliyor, kodlama, yüzme, balede çok iyi düzeyde, bu çaresizlik mi yoksa çocuğa evlada yaptığım yatırım mı? Ben evlada yaptığım yatırımla çok rahat bir araba alırdım, ama asla bu düzeyde evladımız olmazdı. Bazı şeyler tercihlere, başkasının iki dudak arasına bırakılmaz! Hele söz konusu evlatsa, bu yüzden evdede çocuk büyür, sokaktada ama önemli olan bu çocuğun anne babası olarak ben ne yaptım, ne bıraktım. Çünkü onun ailesi biziz,bir farkımız olmalı, ben çocuk konusunda olaylara hep böyle yaklaşırım, ben bu çocuğun hayatına nasıl güzel bir iz bırakabilirim diye...

Bir de ikinci çocuğu istiyor. Sanki bu çocuğa çok baktı da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…