Eşimin tavrı normal mi? Parasal konular

Sizin için boşanmak daha mantıklı. En azından kendi bütçenizle yatırım yaparsınız. Nafakayı da öder. Şu an siz evi döndürüyorsunuz fazladan bir de kocaya bakıyorsunuz.
Çocuğu geçtim ikiniz emekli olunca kuş kadar emeli maaşıyla nasıl kira ödeyeceksiniz? Şu an kiralar zaten emeklilerin ödeyebileceğinden fazla. Emekliliğe ne yapmayı planlıyor? Çocuğu geçtim emeklilikte aç kalırsınız bu adamla

Evet o da ayrı bir konu. Sanırım ailesinin eski bir evi var ona güveniyor. 30 yıllık bir ev var. Orada yaşayacak öyle planları var. İki memuruz ama şöyle keyfince kendi evimde temiz temiz oturamıyorum.

O zamam ortak harcamalari beraber yapin. Buna cocuk ve gida harcamalar da dahil..ondan haricini herkes istedigi gibi yapsin. Ama siz birikim yaparken esinizin hicbirsey biriktirmemesi yine de dogru degil.
Birikim deyince sanki boğazını sıkıyorum öyle rahatsız oluyor bütün parasını kafasına göre harcamak istiyor. Evli ve çocuklu olduğunun farkında değil hala.

Siz de bir kaç ay eşiniz gibi harcama yapın, gidip telefon alın ya da marka ayakkabı çanta. Anlasın yaptığı bencilliği. Aranızda kararlaştırın herkes ayda 2000 tl en az birikim hesabına koyacak vs diye. Maddi konular zor işler ama evlisiniz ve aslında paranız ortak olmalı. Senin benim param mevzuları pek hoş değil

Evet o da ayrı bir konu. Sanırım ailesinin eski bir evi var ona güveniyor. 30 yıllık bir ev var. Orada yaşayacak öyle planları var. İki memuruz ama şöyle keyfince kendi evimde temiz temiz oturamıyorum.
Çocuğu aile evine güvenmesin diyormuş kendi neden ailesinin evine güveniyor o zaman?
İleride o evi de size yedirmez o. Boşar kendi geçer. Adamın amacı size yedirmemek

Çocuğu aile evine güvenmesin diyormuş kendi neden ailesinin evine güveniyor o zaman?
İleride o evi de size yedirmez o. Boşar kendi geçer. Adamın amacı size yedirmemek
Valla dışarıdan baksanız melek apartmanda çocukları toplar bisküvi dağıtır hiç muhabbeti olmadığı arkadaşlarının çocuklarına bile doğum hediyesi alır. Hatta komşuya geçen sene borç vermişti 500 lira alamadı onu ve komşunun kızı hale kursuna gidiyordu. Yardım yapmasına bişey demiyorum da yardım ettiği insanların çocukları benim çocuğumdan daha konforlu yaşıyor sıkıntı orada. Hepsinin arabadı var altında mesela. Bizden sakındığı para millete yarıyor

Evde kurabiye börek yapılıyor topluyor iş yerine götürüyor öğle arasında arkadaşlarına veriyor. Arkadaşını besliyor Honda Civic arabsı var evi var adamın.

Evde kurabiye börek yapılıyor topluyor iş yerine götürüyor öğle arasında arkadaşlarına veriyor. Arkadaşını besliyor Honda Civic arabsı var evi var adamın.
Tuhaf olan iki memurun evinin yada arabasının olmaması zaten. Hadi onlar yok eğitimine harcıyor desek o da yok.
Bu durumda adam parayı size yedirmemek için uğraşıyor demek. Başka bir planı var muhtemelen. Normal değil çünkü.
Kiranız ne kadar? Kaç yıldır o evdesiniz. Üç sene oturuyorsanız mesela orda kiralar ikiye üçe katlanmıştır hadi çıkın deseler hem taşınma masrafı hem iki kat dazla kira ödeyeceksiniz. Bu her on senede bir olsa ciddi bir maliyet. Bilmiyorum bir çözüm bulmazsanız emeklilikte siz yanarsınız

Birikim deyince sanki boğazını sıkıyorum öyle rahatsız oluyor bütün parasını kafasına göre harcamak istiyor. Evli ve çocuklu olduğunun farkında değil hala.

Realiteye hosgelmis derim. Evlenip cocuk sahibi olmayi biliyorsa, sorumlulugu da tasimali. Bugün bir video izledim de. Bir hoca Islam da kadinin ayri ev hakki oldugunu, ailele beraber yasamaya zorlanamadigini anlatiyordu da. Altindaki yorumlarda erkekler "esinin annesi babasi ile yasamak istemeyen evlenmesin. Belki adamin parasi iki eve yetmez" diyordu..kadinlar da "Ayri bir aileye gücü yoksa, evlenip bir kadinin basini yakmasin" diyordu. Aslinda sizinki de benzer bir durum. Esiniz cekirdek ailesini düsünmek yerine kendi isteklerini düsünüp duruyor. Yarin bir gün zora düsünce o akilli saat veya tablet kurtarmayacak, cünkü yatirim sayilmaz. Madem kendisi yapmak istemiyor size bir miktar versin siz biriktirin. Aglamak istiyorsa aglasin acilir

Ben 2 yıldır çalışıyorum. Ben olmasam şu anda kenarda paramız bile olmazdı belki. Benim şabamla şu an 2. El araba alacak kadar paramız var aslında ama güvenmediğim için yanaşmıyorum araba işine çünkü araba kullanmayı çok bilmiyor. Tüm birikimi riske atamam. İstelik yüzde doksanını ben biriktirdim. O yedi içti şimdi hazırı ona niye vereyim çocuğum var düşünmek zorundayım

Şartlara baktığınızda ayrılmanız sizin lehinize

Eşiniz eş değil ev arkadaşı...

Boş işlerle uğraşıyor. Tablet 1500 e var gidip en pahalısını alıyor. İki bilgisayarı ne yapacağız sanki hatta benimkiyle 3 bilgisyar var evde 2 telefon var alakasız alakasız harcamalar yapıyor bu ay gitti pat diye öylesine girdiği bir yerden 1200e televizyon çubuğu aldı. Televizyonu akıllı yapıyromuş. Ben zaten Netflixe YouTubea bağlanıyordum TV'den hiçbir fark yaratmadı

Ne onemi var yaptigi terbiyesizlik. Ben olsam eve bi kurus harcamam bu durumda

Bundan sonra bankada kasa kiralayın her ay maaşınızın büyük kısmını oraya altın alıp atın. Kredi kartı kart kullanmadan para çekip kuyumcudan gr altın alıp koyun ispat edemez. Sorduğunda borcum vardı dersiniz. Açıkça konuşun evlilik bu değil. Erkek ev arkadaşı sığıntı gibi yaşayıp tüm faturayı karısına yükleyemez. Kızlar size nasıl konuşma yapabilirsiniz kibarca nasıl anlatır yazarlar. Siz buna odaklanın.

Eşinizi borca sokun. Biriktiremez o çünkü belli. Araba ya da ev borcuna falan sokun ya da bi arsa falan alın yatırım icin onun kredi borcuna sokun. Başka türlü olmaz çok savruk belli

Eşinizi borca sokun. Biriktiremez o çünkü belli. Araba ya da ev borcuna falan sokun ya da bi arsa falan alın yatırım icin onun kredi borcuna sokun. Başka türlü olmaz çok savruk belli
Borca sokmak için yatırım yapmanın gerekliliği konusunda hemfikir olmalıyız ama böyle bir isteği yok yatırım yaparsam da ben borca gireceğim o değil

Bu evlilik değil bu sadece eşinizin konfor alanı sizde o alanın devam etmesi için sadece araçsınız,aynen eşinizdeki düşünce yapısı bu, çocuk için harçama yapmadığı an benim için biterdi. Ne demek çocuk rahata alışır, alışsın onun annesi benim diyemediniz mi? Ne demek kreşe pahalı diye yollamadı parçalarım onu çok ciddiyim evladım kırmızı çizğimdir,ben evladım için çalışıyorum, çabalıyorum onun geleceği, eğitim hakkı ki en büyük yatırımım eğitimidir, sosyalleşmesi garanti altında olacak ki ben rahat rahat kendime harçayayım, kendime yatırım yapayım. Kimse kusura bakmasın bana birşey olma ihtimaline karşı çocuğuma kimseye muhtaç etmicek,bankada para, ev bırakmam lazım, temel ihtiyaçlarını garanti altına almam lazım ki biz aile olalım, çocuğumu kimsenin insafına bırakamam. Çünkü anne, baba olmayı biz seçtik, çocuk değil. Eşiniz yanlış ama siz bu yanlışı düzeltmek içinde hiçbir çabanız yok. En önemlisi anne olarak çocuğunuza bu hayatı layık görmeniz, eşiniz herşeyin en iyisini kendisine layık görüyorsa kusura bakmıcak benim canım benim çocuğum eşimden daha değerli, o zaman harçarım bu evliliği

Çocuğuma harcama yapıyorum ben müzeye de gittik tiyatroya da bisikleti akülü arabası boyaları kitapları var sadece kreşe vermedim ama seneye vereceğim onu da kendim ilgilenmeye çalışıyorum dediğim gibi tabii ki sosyalleşme konusunda eksik kalıyoruz ama sayıları renkleri ingilizce birkaç kelime öğrendik dil gelişimi de iyi noktada bol bol kitap okuduğumuz için. Evi de tek başına alacak durumum yok ama bilezik aldım bu sene 25 bin civarına oğlum için aldım mesela onu ev de alınsa bozmayacağım onun geleceği için saklıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…