Eşimin tavrı normal mi? Parasal konular

Babanızın yüzüne vuruyor musunuz? Ben olsam dayanamayıp vururdum sanırım

Para konusu hep sorun oluyor da.
Sizinki çok vahim durum.
Paranızı kenara koyun.
Bu adam aşırı savruk ve sorumsuz.
Erkeğin ne cimrisi ne savrugu cekilir.

Bu durumu yaşarken çocuğunuz yoktuysa keşke bunu işaret olarak görüp yolunuza baksaymissiniz.

Eşten bu derece çekinmek ve temkinli olmak zorunda kalmak normal mi sizce? İkinci çocuk yapmayın sakın ve mümkünse kendinize ayrı bir yol çizin kendinizi hazir hissedince. Bu şekilde bir çift değilsiniz çünkü, haberiniz olsun.

Eşiniz bildiğin yamyam Valla benzer konular maalesef ki çok. Hepsine de aynı cevabı verdim. Boşanmak zor olacaksa ya da tek sorun bu deniliyorsa madem kendisi padişah hayatı yaşayıp sizi görmezden geliyor sizde aynısını ona yapacaksınız. Yemeği kendinize yapın, ütüleri, çamaşırları her şeyini kendi yapsın nasılsa kendisine para bol tutsun bi hizmetçi yapsın. Şahsen böyle karakterde biri için kılımı kıpırdatmam.

Eşiniz anormal. Siz normal sayılmazsınız.

Eşinizin anne ve babası da mı bu şekilde geçiniyor? Evlilik algısı bu sanırım. Kendim kazanırım, kendim yerim, kimseyede hesap vermem. Kendi gelecek planımı kendim yaparım. Sırf kendimi düşünürüm. Ben bencilim diye bağırıyor.

Neden evlenmiş ki kendi parasını kendi yemek için mi? Siz eşiniz ile mutlu huzurlu musunuz? Eşiniz sizi ve çocuğunuzu mutlu etmek adına bir şeyler yapıyor mu? Maddi olarak kendini sakınan bir eş evliliği adına ne yapıyor? Bence bunları bir düşünün.

Ben bu eşler arasında yapılan senin paran benim param muhabbetini anlamıyorum, anlayamıyorum, anlayamayacağım da sanırım.

Dışarıda yemek falan yeriz tatlı alır gelir ayda bir iki kere çocuk için de oyuncak falan alıyor ama işte genelde elle tutulur işe yarar birşey yok

Şu an konuşuyor musunuz ? Kira ve faturayı tek yaşasa da ödeyecek. Karşınıza alıp bunları iyice konuşmanız lazım, artık bir ailesinin olduğunun farkında olmalı. Bir eş kendi çocuğunda bile cimrilik yapıyor ama kendine gelince kısmıyorsa doğru seçim olamaz.

Benim merak ettiğim evliliğinizde aldığınız 40 liralık kazağın lafını eden size doğru dürüst ayakkabı bile almayıp, tüm birikimini kafasına göre kendine harcayan bencil bir adamı baba yapıp, evladınıza böyle bencil ve kendini düşünen bir adama mahkum etmenizdeki motivasyonunuz neydi? Bu dünyada kadınlar kocasızda yaşanabileceğini bir anlayıp, böyle bencil adamlaeı baba yaparak evlatlarına kötülük etmekten ne zaman vazgeçecekler çok merak ediyorum. Sizin hikayenizde yanan evladınız olmuş.

Bu adam hayatınızdan çıksa ayda bir kira bedeli ve faturalar harici ne eksilir onu bi düşünün derim. Biriktirdiğiniz parayı bankada tutuyorsaniz yavaş yavaş parça parça çekip altın vs yapın, varsa güvendiginiz biri anneniz vs verin ona dursun, boşanmanın yolunu yapın yavaştan. Bu adamdan bi yol olmaz bekar olsa da ev kirası fatura vs ödeyecekti zaten, bedavadan çamaşırını yıkayıp yemeğini yapacak bi eş ve ilerde haksız yere "ben büyüttüm" diye ovunecegi bir çocuk sahibi olmuş adam resmen.

Çok haklısınız iyi sabirlisiniz yalnız evi geçindirmek kocanın görevi bunu belirtin ben olsam sabredemem böyle adama çocuğunuza kendinize harcayın mesela şu faturasını ödeyin elektrik i o ödesin elektriksiz kalırsa mecbur öder sorumluluk alsın biraz eşiniz

Eşiniz düşünmeden harcayan tiplerden benim eşim de öyledir, ben birşey alacaksam gerçekten ihtiyaç değilse on kez düşünürüm genelde alışverişleri internetten yaparım ve bazen sepete atarım ben almaya karar verene kadar ürün stoğu biter , sadece sağlık-gıda-tatil ve eğitim harcamalarından kısmam ama kıyafet elektronik eşya ev eşyası ihtiyacı giderecek kadarı varsa fazlasını almam . Eşim ise eşiniz gibi kıyafete elektronik eşyaya düşkün kaliteli pahalı şeyler alır, çocuğumuza da bana da birşey aldığında hep pahalısından alır ama ondada ne zaman sorsam para yoktur çünkü yatırım yapacak biri değil.
Bizde ailemin desteği ile ev aldık, aracımız yok.
Eşim evin aidat fatura apartman giderleri, kızımın okul taksitlerini öder, pazarı düzer yada günlük market ihtiyacını alır.
Ben de evin kredisi, vergisi, sigortası, toplu market alışverişi arada pazar alışverişini yaparım.
Kişisel harcamalar herkesin kendisine ait kızımın giyim kuşam masrafı ortak. Kim ne isterse alır, kursa gidiyor onu ben veriyorum.
Tatil harcamalarımız da ortak konaklama genelde bende ulaşım ve ek giderler eşimde oluyor.
İkimizdede köşede 1 kuruş yok gelen harcanıyor. Ben kışın az biraz biriktiririm onu da gezmeye harcıyoruz
Sizde eşinize daha çok sorumluluk verin, kendi gelirinizden yatırım yapacak iseniz bağımsız yapın ve kendinizden de kısmayın para biriktireceğim diye ben bir ara kısardım artık bende bıraktım gerçekten ihtiyacım varsa alıyorum. Ödeme gücümü aşmadıktan sonra sıkıntı değil modundayım.

Memnunum demedim yalnızca yanlış anlaşılmasın diye ekleme yaptım

hayat senin hayatın istersen devam et senin gibi savurgan eşi olanların bir evi bile olmuyor emekli olunca bile kirada oturuyorlar. Çocukları da perişan oluyor. Devam ediyorsan et. ama ne olursun korun. Cocuklara yazık.

Madem ekonomileriniz ayrı, ben sizin yerinizde olsam gider notere mal ayrılığı sözleşmesi yaptırırım. Sonra da araba, ev ne istiyorsam, neye gücüm yetiyorsa alırım. Bu sözleşme onun da işine gelir bence. Ama sözleşme olmadan kesinlikle mal almam. Muhakkak üstüne yatar eşiniz. Çocuğuna, eşine, evine para harcamaktan kaçınan bir eş olabilir mi? Siz de gücünüz neye yetiyorsa o kadar birikim yapın. Çocuğunuzdan kısmayın lütfen. Ekonomik özgürlüğü olan bir kadınsınız, sinemaya götürmek istiyorsanız götürün. Eşinizden izin almaya ihtiyacınız yok.

Beni sakın yanlış anlamayın nolur ama ben çalışmıyorum eşim tek maaş olduğu halde sırf ayda iki kez alkole para veriyor diye eşim laf etmiyim diye 3 çocuk olduğu halde dolaptan falan alisvers yaptırmaz bana. Dolabı kucumsemiyorum lütfen yanlış anlamayın... Yada herhangi ihtiyaç dahilinde bile olmayan birşeyi alacağım zaman fiyatını bile sormaz al ben kendimi ona göre ayarlayim der. Eşimde çünkü harcamayı seven biri dediğin gibi kulaklık alır akıllı saat falan. Benimde mesleğim fırsatım olsa evde asla oturmam o ayrı çocukların küçük ama sen kendin birde çalışıyorsun üstelik. Yani kendi çocuğu ya bu bir sinema için laf ediyor nerde yiyor bu parayı her ay kulaklık akıllı saat alacak hali yok okadar maaştan 1000tlmi yollamış o ay. Sizde birikim yapıyorsanız lütfen bu parayı eşinize ortak etmeyin. Hatta haberi bile olmasın harcıyorm diyin. Senin paran benim parammi olur aynı evin içinde ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…