Eşimin tavrı normal mi? Parasal konular

Esinizle acik acik konusun. Cocuga birsey almadigini yuzune vurun. Eve siz de katki yapmayin bir sure.
Boyle durumlarda en iyisi ortsk hesap acip, oraya her ay ayni miktar para yatirmak ve tum alisverisi ordan yapmak.
Eşim markete gittiğinde cips çikolata jelibon kola falan alıyor ben ise kıyma yumurta tuvalet kağıdı alıyorum o yüzden böyle bir durumda da yine çözüm bulamayacağız

Akıllı saat 2 tablet almasın da çocuğunu bı kreşe hadi olmadı en azından sinemaya göndersin. Evet bencil. Sizinki de ev arkadaşlığını dönmüş parayı ortak kullansanız böyle olmayabilirdi

Esiniz bir kere dünyaya geliyor, ama herseyi iki kere almak zorunda galiba. Akilli saat onun ne isine yarasin kendi akilli olmadiktan sonra. Bizim bir enistemiz de böyle. Parayi car cur eder, esi ses cikarmaz "aman o mutlu olsun" diye. Sonra kadinin ailesi yardim etmek zorunda kaliyor. Ben para konulari böyle bir adama birakmam. Sizdede suc var. Adam orda harcap dururken cocugunun sorunlulugunu üstünüze almissiniz. Cocuk krese bile gidemiyor. Böyle büyümemis adamlari baba yapmak hata ama madem baba oldu sorumluluk almali.
Ek not: Böyle biriyle kesinlikle araba almam. Ev konusuna da sadece onu disarda birakarak girerim.

Kiz erkek farketmez. Ben cocugumu birine boyle enayi gibi baksin diye yetistirmiyorum. Esi calismaz ama ev yukunu sirtlamistir amenna. Ya da calisirlar birlikte birikim yapar ya da yer icer gezerler yine tamam. Ama benim cocugum kendine bi kazak bile alamasin. O kadar paranin icinde kendi evladina dolaptan giyirsin. Ama esi kendine ayda 8 10 bin harcasin. Bosa bu adami sen. Cunku senin sirtinda bi kambur.
O bahsettiğim dönemde ben çalışmıyordum. Şu an en azından çocuğuma harcıyorum. Ama kendime gönlümce yine harcayamıyorum çünkü eşim hiç kenara koyamadığı için mecburen çocuğumun geleceği için kısıyorum kendimden şu an kreşe gitmiyor seneye gidecek masraflar artacak daha kaliteli şeyler alacağım evde değil okulda giyecek masraf artacak ve daha çok zorlanacağız şimdi çözemezsek çocuk büyüyünce ne olacak bilmiyorum bir akrabam iki kişi çalışıyor asgari ücretten biraz fazla alıyor toplam 15 giriyorudur eve en fazla kızı üniversite okuyor ve 6 bin aylık masrafı var bunları düşündükçe şimdi yaptım yaptım birşey ilerde birşey yapamam diyorum

bir şey sahibi olabilmek için ikinizin maaşını ortaya koyup, giderleri karşıladıktan sonra kalan parayla birikim yapabilirsiniz, tek maaşla hem evin masraflarını karşılayıp hem de birikim yapmasını beklemeyin, memur maaşı günümüz şartlarında ancak geçinmeye yetiyor

Bir kıyameti koparin o olmadan iflah olmuyorlar. Para kontrolü yoksa adamın ki yok anlaşılan maaş kartini alın hepsini siz idare edin. Hem çocuğu niye akrabaya veriyorsunuz kreşe gitsin akranları ile olsun çocuk. Orada etkinlik yapıyorlar ayrıca.
Eşim pahalı olduğu için istemedi içimize sinen kreş 4bin istiyor sanırım 2800e falan da birkaç yer var ama onlar güven vermedi. Çocuk için ben evde uğraşıyorum boyama kitap okuma meraklı minik dergisi alıyoruz falan ama tabi kreş gibi olmaz zaten bu aralar TV ve televizyona alıştığını görüyorum sinirim bozuluyor

Normal değil amaaa
Ne kadar süredir tanısiyorsunuz evlenmeden önce nasıldı size hediye alirmiydi düğün süreci nasil geçti hepsi işaret vermeli
Su anda ancak şeytani alttan alttan kurgulayacaginiz tatlı dil ile biraz ilerleyebilirsiniz yada boşanmaya karar verebilirsiniz
Kavga ile tartışma ile sizi anlayacağını dusunmuyorum

İşte sizin böyle diyecek haliniz yok ama onun gayet var. Sorun sizin onu düşündüğünüz kadar onun sizi düşünmemesi.

Ben olsam cidden hizaya getirene kadar kendime ve çocuğuma göre alışveriş yapıp yine kendime ve çocuğuma kadar yemek, bulaşık, ev işi yaparım. 200 tl için herkesin içinde bağıran adam da gitsin yemeğini deterjanını kendi alsın kendi pişirip yıkasın…
Ben gururuma yediremedim almayı yoksa onu düşündüğüm için değil sonuçta 200 lirayla kimse zengin olmaz ya da fakir. Yemek yapmasam bir ay boyunca her gün dışardan Söyler hazır çorba yapmaktan başka bişey bilmiyor

Böyle adamlar evlenip,çocuk yapmasın.Baba denmez de,neyse.Çok üzüldüm adınıza😔.
Çok zor ve maddi anlamda sıkıntılı bir hayat yaşadım ama sanırım bunlar beni güçlü bir kadın yaptı.
Kızlar babalarına benzeyen erkekleri secermis ya evlenmek için ben resmen babama en benzemeyen erkek modelini aradım yıllarca 😁

Normal değil amaaa
Ne kadar süredir tanısiyorsunuz evlenmeden önce nasıldı size hediye alirmiydi düğün süreci nasil geçti hepsi işaret vermeli
Su anda ancak şeytani alttan alttan kurgulayacaginiz tatlı dil ile biraz ilerleyebilirsiniz yada boşanmaya karar verebilirsiniz
Kavga ile tartışma ile sizi anlayacağını dusunmuyorum
Dışarıda yemek ısmarlardı. Nişan hediyesi telefon almıştı. Düğünde de ben minimal isteklerde bulundum zaten o yüzden karşılamakta zorlanmadı. Tek taş bakmaya gittiğimizde pırlanta pahaşı olduğu için altın olanını almıştık bunlar sorun değil benim için ama çocuğunu düşünüp birşey almak yerine kafasına göre harcıyor parasını bayram harçlığı alan çocuk bile daha mantıklı harcama yapıyordur eminim kirayı ödüyor ve faturaları ı yüzden kalanına karışma hakkım yokmuş ama 78 bin kalıyor hatta daha fazla insanlar bu parayla çocuk okytup ev geçimdiryo o ne yapıyor belli değil

Dolaptan bir şeyler almak tercih olsa çok normal bulurum. Bende dolabı özellikle çocuklar için çok mantıklı buluyorum. Ancak 2 memur parasızlıktan tek çocuklarına dolaptan alıyorsa gerçekten üzücü. Bu kadar parayı kendisine harcadığına emin misiniz? Gizli birikim yapıyor yada şans oyunları kumar oymuyor olabilir mi?

Esiniz bir kere dünyaya geliyor, ama herseyi iki kere almak zorunda galiba. Akilli saat onun ne isine yarasin kendi akilli olmadiktan sonra. Bizim bir enistemiz de böyle. Parayi car cur eder, esi ses cikarmaz "aman o mutlu olsun" diye. Sonra kadinin ailesi yardim etmek zorunda kaliyor. Ben para konulari böyle bir adama birakmam. Sizdede suc var. Adam orda harcap dururken cocugunun sorunlulugunu üstünüze almissiniz. Cocuk krese bile gidemiyor. Böyle büyümemis adamlari baba yapmak hata ama madem baba oldu sorumluluk almali.
Ek not: Böyle biriyle kesinlikle araba almam. Ev konusuna da sadece onu disarda birakarak girerim.
Seneye kesinlikle kreşe vereceğim 4 yaşında olacak zaten. Ben kendi maaşıma karıştırmıyorum ama o da kira ve faturaları ödedikten sonra kafasına göre harcıyor ben de onunkine karışamıyorum

Çocuğundan her şeyi esirgeyip kendine jelibon alan bir andavalı daha fazla çekmemelisiniz bence. Bu adamla bir adım yol gidemezsiniz çünkü. Ev almak saçma çünkü çocuğa kalmasın, hazıra alışmasın. Böyle bir mantık var mı ya. 🧠
Bunu muhtemelen ev almak için Birikim yapmaöız gerekiyor diyip ondsn da para isteyeceğim için söylüyordur yoksa ben birikim yapayım krediyi ben ödeyeyimok da mantıklı gelir yani o hala istediği gibi harcayabildikten donra sorun yok

Seneye kesinlikle kreşe vereceğim 4 yaşında olacak zaten. Ben kendi maaşıma karıştırmıyorum ama o da kira ve faturaları ödedikten sonra kafasına göre harcıyor ben de onunkine karışamıyorum

O zamam ortak harcamalari beraber yapin. Buna cocuk ve gida harcamalar da dahil..ondan haricini herkes istedigi gibi yapsin. Ama siz birikim yaparken esinizin hicbirsey biriktirmemesi yine de dogru degil.

Ortaokuldaydım evin tüm yükü annemdeydi babam da parasını biriktirir ve kendine harcardı. Benim ergenliğin zirvesinde giyim kuşam dertlerim varken o Levi’s’den başka marka giymezdi, tüm yatırımı kendisiydi. Annem kaç kere üzüntüden hasta oldu ben kaç kere isyan ettim anlatamam. Babam değişmedi, zaten maaşı annemden azdı meslek olarak ve tüm birikimini kendi adına tuttu halen de devam ediyor hesaplar onun adına, ev onun üstüne. Ben babamdan harçlık almadan büyüdüm ve ahdım var onun yedirmediği o paraları o öldükten sonra çatır çatır yiyeceğim.

Size de tavsiyem bu adamdan bir cacık olmaz hayatınızda tutup tutmamayı iyice düşünün.

X