Eşimin saçma düşünceleri

Sizi kırmak istemem ama ilk evlendiğimde ilk deniz tatilimize gezimize eşim görümcemle kocasını sıkıştırdı diye demediğimi bırakmadım. Bazı şeyler karı koca güzel elbette aileniz plan yapmak ister görmek ister maddi olarak sorun yoksa bidahakine ailenizde gidin gezin. Eşim kendi ailesni yemeğe çıkarınca bile benim ailem yokmu diye sitem ediyorum yükselmeyin.

Birkaç kişi demiş anne babanı ayrı tatile gönder canım biraz saçmalamışsınız bu yüzden evi terk etmek saçma düşünce.

Yok artık!. Şaka sandım okurken. Hiç bir yer görmediler, mazbut insanlar sessiz insanlar, şöyleler böyleler, onların da hakkı yok mu vs ler. Konuya öyle yanlış bir yerden bakıyorsunuz ki. İnsan kendi aile huzurunu böyle kaçırır mı, eşe de bunu yapmaya utanmaz mı diye hayretlerdeyim. "annem de gelsin" diye ağlayan beş yaşında çocuk gibi! görünüyorsunuz lütfen kusura bakmayın.

Elbette gezmek Ailenizin de hakkı. Evlenmeden önce alıp onları bir kaç kere tatile götürseydiniz keşke. En doğalı ve gereklisi budur zira.

Ha o zaman yapamadım evlendim bunu şimdi yapmak istiyorum derseniz elbette o da olur. Böyle bir şeyi eşe teklif dahi etmeden eşle konuşup ailenizi kendiniz minik bir tatile götürürsünüz. Yani aileniz ve siz.Tabi eşin de istediğinde ailesini mini bir tatile götürme fikrini anlayışla karşılamak üzere. Malum evlilikte haklar eşittir. Siz eşin ailesini beğenmiyorsunuz diye o kişiler eşin hayatında yok olmuyorlar. Evlat üzerindeki haklarını da kaybetmiyorlar.

Eş ailesi şöyle kötü böyle yanlış insanlar olabilirler. Ama eşinizi bugüne getirmiş insanlar. Kötü davranıyor, huzurumu kaçırıyor, kıskanıyor vs yapıyorlarsa mesafeyi, görüşmemeyi tercih edebilirim bu ayrı bir konudur. Amaa ;Dünyanın en sevimsiz ailesi olsalar eşim mutlu olsun diye ailesiyle cümbür cemaat tatile gitmeyi tercih ve teklif etmiyorsam, eşimle gideceğim tatile de kendi ailemi götürme teklifini, ısrarını, dayatma absürtlüğünü yapmam.

Hele ki bu konuda trip yapmak, tartışma çıkarmak, evi terk etmek filan!.Kara mizah gibi!

Sizin bu yaptığınızı eşine yapan beyleri linçliyoruz burada. Boşan bu adamdan filan diyor bazı arkadaşlar. O denli yani

Vaktinizi ayırıp bu kadar uzun yazmışsınız teşekkür ederim. Haklısınız aramız bozuldu bizim de doğal olarak. Ne yapacağımı da bilmiyorum şuan için. Kk ‘ya konu açıyorum çünkü çoğu zaman yanlışı yada doğruyu orda görüyorum. Mesela çevremde bi iki kişi ne anne babaymış bundan koca moca olmaz sana dediler ama geçmiş konuları da biliyorlardı

Edemedim bi türlü. Çocukta var o çok etkiliyor anneyseniz anlarsınız bence beni
Anne olmakla ilgisi yok bence. Ben bu kadar basit bir kavga için eşimi terk etmeye kalkmam. Çünkü laf ağızdan bir kere çıkar. Ve boşanma, ayrılma dile getirildiyse genellikle o evlilik bitiyor.

Bu adamla sağlıklı bir evliliğiniz olsun istiyorsanız geleceği düşünerek adımlarınızı atın. Örneğin adama bir lafı söylerken ileride bu laf karşınıza nasıl çıkar diye düşünüp tartın.

Ayrıca kimse tatile kayın aileyle gitmek istemez. Tatil benim için “ye, iç, seviş” demek. Yılın en rahat ve romantik zamanları. Dönünce işe yüksek enerjiyle başlamak için büyük bir sebep.

İyi para kazanıyorsanız ailenize bir haftalık güzel bir tatil satın alın, gönderin. Paranıza da eşiniz karışıyorsa onu ben çözemem artık

Sizin isteğiniz de eşinizin tepkisi de normal değil.
Onun ailesi buna karışamaz
Sizde empati kurun , kayın aileniz gelseydi ister miydiniz? (surat yaptı onlar kötü bizimkiler iyi muhabbetini geçin lütfen)
Onun yerine madem maddiyatı karşılayabiliyorlar siz organizasyonu sağlayın, onlar gitsinler. Kapadokyada turlar var zaten, turlarıda organize ederseniz otelin önünden otobise binip otelin önünde inebilirler yaşları kaç olursa olsun.

Yani dört sene oldu balayında yüzüne şöyle dedim inşallah seninle ayrılırız. Sebebini de söylüyorum ailesinin düğünde çıkarttığı iğrenç tartışma. Annemin bayılması ve anneme yalandan bayıldı demeleri. He kavgayı eşim mi çıkarttı yok, hatta korkmuş lütfen .... duymasın gelinliği çıkartıp bırakıp gider demiş. Ama iki gün içersinde öyle doldurdular ki ailesi haklı biz haksız olduk. Üç sene kinini tuttum üç sene sonra teyzesi olacak pislik hak talep etti. Dolduruşa geldim. Affet diye. Affeder miyim asla. Şimdi bunjn bir bedeli olmalı diye düşünüyorum açıkçası her gün içimde. Tabi buna eklenen başka sorunlar da var o ayrı. Tabi tek bu nedenden ayrılık olmaz bunun farkındayım artık. Ama genel bi doluluk. Düzeldik desem de galiba içimde bitmiyor o duygu

Her konuda üst soyunuz var.
Siz bir kadın ve adamdan ibaret iki bireysiniz. Evlilik iki birey arasında olur. Onun anası, danası derken bu iş uzar gider.
Aynı evde mi yaşıyorsunuz? Beden bu kadar hayatınızın merkezindeler ?

Bir de eğer çalışmıyorsanız çalışmanızı gönülden tavsiye ederim. Hayat koşturmacasına girip kendi ayaklarınızın üstünde durunca insan başkalarının ağzına bakmıyor. Kim ne demiş umurunuzda olmaz.

Düğünden beri aşamadığınız sorunlar oldukça sağlıklı bir evlilik sürdürebileceğinizi düşünmüyorum. Bence bir uzmandan yardım alıp evliliğinizi tamir edin.
Daha en baştan ayrılmayı konuştuğunuz adama kendinizi bırakıp nasıl sevişiyorsunuz anlamıyorum gerçekten.

Eşlerin uyumlu olduğu sevgi dolu bir evlilik dünyada cenneti yaşamak gibi. Yardım alma imkanınız varsa kendinizi bundan mahrum bırakmayın

Benim yorumum ve cevabım bu konuda anlattıklarınızadır. Diğer konularınıza ve genel anlamda hayatınıza değil. Çevrenizde şu konuda sizi haklı bulup eşinizden koca olmayacağını söyleyenler genel anlamda hayatınız ve eşiniz hakkında yorum yapıyor olabilirler. Durumunuzu ve ilişkinizi yakından tanıyor olabilirler. Ama bir de çevrede ne anlatırsanız anlatın "tabii ki sen haklısın, bu adamdan koca moca olmaz, ıyy ne biçim kocan var, ben olsam hemen boşarım" diyen bir güruh vardır ki kendi hayatlarında kocaya kul köle bir hayatları vardır, bunu asla yansıtmazlar dışarıya. Böylesi kişileri fark edip hiç bir zaman dikkate almamanızı da öneririm

Hatanızı anlayabildiğinize göre medenice ve olgunlukla bu durumu düzeltme yoluna gitmenizi öneriyorum.

Benimde düğünümde eşimin ailesi somurtarak geldi suratıma bakmadılar ve sebebi söylesem gülersiniz. Anne ve babası taktı sadece takıyı . Evden böyle beş dk da çıkartıldım çünkü düğüne bilerek geç kaldılar. Eee napalım şimdi evliliği devam ettirip çocuk yaptıysanız orayı kapatacaksınız tavrınızı koyun ve kruyun ama sürekli başa dönmenin ne manası var ki? O zmaan madem sindiremediniz neden ayrılmadınız ki? Affetmemişsiniz mesafe de koymuşsunuz zaten nasıl bedel ödenecek kan ızdırap göz yaşı mı ? Kendinize zehir etmişsiniz dört yılı evliliği sizce mantıklı mı bu yaptıklarınız? Cidden sizin için söylüyorum bunları bu arada çünkü eşinizin ailesinin umrunda olmaz sizin dört yıldır içinizde büyüttüğünüz şeyler

Çok abartmissiniz, benim eşim sizin su yaptığınızı bana yapsa gerçekten tepkim cok ağır olur . Neden kim ki ve kp ile can atarak tatile gitmek ister ?
Kaldi ki balayindan sonra 2. Tatilimiz diyorsunuz 5 10 yıllık evli olursunuz hadi ailecek gidersiniz ama şuan bide dramatize etmenize gerek yok.

Baska yer görmemiş insanlar yok oksuz büyüttükler vs kimse el bebek gül bebek büyümüyor zaten herkes Turkiye şartlarında bazi zorluklar yasiyor madem ailenize yasamadiklarini yasatma gayeniz vardi evlenmeyip hayatinizi adasaydiniz.

Esiniz gerçekten çok sabırlıymış

Öncelikle senin tatile anne babanında gelmesini istemen pek olmamış.. olay para değil.. siz artık ailesiniz. Aynı şeyi eşi bana eşim teklif etse baya kızardım ben. Zaten kabul etmezdim tabi ki.. kadınlar etmezken erkekler neden etsin. eşinin hatasi da su. Anne babasinin senin anne babanı sevmediğini bilip ses etmiyor. Seveceksiniz diye baski yapmıyor. Anne babası da biz bu kızı ve anne babasını sevmezsek nasıl olsa bir şey kaybetmeyiz Diye dusunuyor oğlumuz ses etmiyor diye rahatlar. Ya bastırıp annen babana beni sevdireceksin çocuğumuz hatırına diye. Anne babasının yaptığı bu şeyi normal karşılayıp bir de beni öldürürler demesi yanlış. Bunu ona açıklaman lazım

Aslında en başta sevgiyle nefret arasında olduğum için sevişmek kötü gelmiyordu zamanla bana dokunduğunda olaylar aklıma gelmeye başladıkça soğudum. Bi dönem annem bana soğuk davrandı bilerek yaptığını biliyorum. Sebebi de eşime bağlanayım diye işte. Çünkü hiç bi türlü kopamıyordum ailemden o dönem işte biraz iyi gibi oldum ama sonra annem bana soğuk bile davransa bu bana etki etmedi. Çünkü içimde tekrar alevlenmeye başladı. Yani yine de aşamadım. Bi uzmanla da görüşmedim. Çok istedim ama bi uzmanın karşısına çıkacağım o derli topluluğu bile kendimde bulamadım. Hayatımdan dört sene çaldım. Sevdiğini görüyordum. Ama sadece beni seviyor olması ona olan kinimi tekrar tekrar arttırdı (eşimden söz ediyorum) burdaki görüşleri önemsiyorum çünkü yaşıtlarımda cevap veriyor yaşımdan 10 yaş 20 yaş büyüklerde. 26 yaşındayım. Erken evlendiğim için de elbette pişmanım. Hayatımın en kötü 4 5 senesini yaşadığımı söyleyebilirim. Burdan ne kadar anlatsam da çare olunmuyor tabi. Ayrılmak istediğimde bana bencilsin vicdansızsın kelimeleryle geliyor. Korku da yaşıyorum. Türkiye de yaşıyoruz sonuçta

Tek olay üzerinden onu haklı bulmanız normal detayları bilseniz genel manada eminim neden ayrılmadın ki derdiniz

Eşimde bi şeylerin farkınd. Dört senedir bana stresten başka geçmişi unutmamaktan başka ne verdin diyor. Ama çocuk içinde ayrılmak istemiyor. Halbuki onunda yaşı genç benimde

Tek olay üzerinden onu haklı bulmanız normal detayları bilseniz genel manada eminim neden ayrılmadın ki derdiniz
Olabilir tabikii burada anlattığın kadarıyla yorum yapıyoruz.
Diger sorunların eger esinle ilgili değil ailesi ile ilgiliyse esine hic dolma ondan çıkarma seni üzdülerse onlari affetmenin bir yolunu bulmalısın Allaha havale et o hakkin varsa zaten alir .

Bu konuda terapi de alabilirsin tavsiye ederim çünkü kin tutmak öfke duymak sana ve ailene zarar vermekten başka bir şeye yaramaz.

Eşimde bi şeylerin farkınd. Dört senedir bana stresten başka geçmişi unutmamaktan başka ne verdin diyor. Ama çocuk içinde ayrılmak istemiyor. Halbuki onunda yaşı genç benimde
Sizce bu adam haksız mı? Niye ittirdiniz korunmadınız çocuk yaptınız madem affetmeyeceksiniz.Bence bir psikoloğa gidin mantıklı düşünemiyorsunuz hayatı hem kendinize hem eşinize cehennem ediyorsunuz. Bu arada eminim eşiniz melek değil belli ki sizi zamanında çok kırmış ama bu yaptıklarınız çözüm getirmiyor.

O konu gerçekten beni aşırı üzen bir konu o sebeple şuan tek çocuğum var kesinlikle ikinciyi istemşyırum. Evet ilkte doğru düşünemedim. Bi çocuğu dünyaya getirerek büyük hata yaptım. Olanları umursamıyorum diye düşündüm ama meğer içimde bi Volkan tutuyormuşum. Eşim haklı. Ama dediğiniz gibi de melek değil. Aynı evin içinde şuanda gösterdiğimiz durum çocuk için beraberlik ayrı uyuyoruz

Bence eşiniz haklı. Tmm olan olmuş hatalar yapılmış ama madem boşanmıyorsunuz o zaman geçmişin üzerine sünger çekip çocuğunuz eşinizle mutlu olmaya çalışın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…