Burada bir arkadaşım günde 3 defa sakinleştirici alıyormuşDaha öncede dedim ona hakaret etmek, had bildirmem fayda etmez diye. Beraber zaman gecirmek istiyorsun diye adam hakaret ediyor ve sen halen kendini sucluyorsun. Hadi diyelim yaptigin suc (ki degil), yine asla hic kimse tarafindan hakareti hak etmiyorsun.
Bu olayda mesela sen "madem varolusum bile seni bu kadar sikiyor, ben annemlere gidiyorum ve bu is burda bitiyor" deyip annenlere gidebilirdin."
Ama yapmiyorsun. Kapali kapi arkasindan dünyanin hakaretini yemek, mutsuz olmak, bosanmis kadin olmaktan daha iyi senin nezdinde. "Artik kendime deger vermek ile baslayacagim" diyorsun ya. Hepsi palavra canim. O evden cikmadigin müddetce kendine deger veremezsin. Hem bu evliligi sürdürmek, hem kendine deger vermek ikisi beraber olmuyor, zit birbirine. "Bol bol abur cubur yiyerek zayiflayacagim" demek gibi. Olmuyor.
Burda 30 sayfa herkes yazdi. Yani yazilacak daha fazla birsey yok. Iyi bir psikolog bulman gerekli. Gittigin psikolog iyi degil. Suc sendeymis gibi senin tepkilerini azaltmani diliyormus. Öyle yazmissin. Bu sekilde hic birsey olmaz. Her hafta cok iyi bir psikologa gidip öz güvenini tekrar kazanman lazim.
Ama bu bile yetersiz kalir. Sürekli öz güvenini zedeleyen insan ile beraber yasadigin müddetce, ister 1000 saat terapi al, öz güvenin yerine gelmez gibi geliyor bana.
Kendine deger vermek ile degil, dürüst olmak ile basla. Bu gidis ile cidden o adami birakmazsin gibime geliyor. O halde tüplerini baglat. Cok ciddiyim. Yoksa dedigim gibi bir cocuk ile cehenemin dibini yasarsin o adam ile.
Şu söylenenlerin onda birini duysa adamı anında kapı önüne koyacak dünya kadar kadın varee hani kendine değer verip ezdirmeyecektin?
aynı tas aynı hamam.
küçük dediğin bu mu?
kırmızı ile işaretlediğim lafı bana söyleyecek insanı paramparça eder kapının önüne koyarım.
İzninizle statüsü batsın demek istiyorum burada :) ağzı bozuk , kaba saba bir insan ama statüsü var !!Şu söylenenlerin onda birini duysa adamı anında kapı önüne koyacak dünya kadar kadın var
Ne sabırmış konu sahibindeki (!)
Konu sahibi hala imi çokkk statülü bir insan
Evlenmeden önce böyle değildi
Ben mi böyle yaptım düşüncelerinde
Statü sahibi olmuş ne olmuş insan olamamışİzninizle statüsü batsın demek istiyorum burada :) ağzı bozuk , kaba saba bir insan ama statüsü var !!
Bu Tarz davranışlara maruz kalmak zamanla insanda özgüven eksikliğine yol açıyor .hakarete uğrarken yada kavga ederken karsindaki seni öyle bir sindiriyor öyle bir inandırıyor ki hakliligindan da zekândan kendin şüphe eder hale geliyorsun git gide içe dönüyorsun ve kavga çıkmasın diye ip üstünde yürür gibi hata yapmaktan korkuyorsun ben bunları yaşadım yaşadıklarım senin yaşadıklarına çok benziyordu ama senin ki benimkini bile aşmış durumda.ben hakarete uğradığım zaman karşılık verince olay acayip büyüyordu. Ve artık ben olaylardan sonra günlerce konuşmamaya ayrı yatmaya başlamıştım öyle olunca eski eşim biraz kendini torpuledi ama tam anlamıyla davranışları bitirmedi bi kere korkudan alttan aldıkça daha çok üstüne gelir.ailenle ilgili düşünceleri de değişmez büyük bi ihtimalle ailenle olan ilişkilerinizi kıskanıyor .benimki de bana eziksin değer görmüyorsun hizmetçi gibisin derdi neyse anlatmakla bitmez düzeleceğini sanmıyorum bence çocuk işini ertele bu narsist adami daha fazla tepene çıkarma
Arkadaşlar konu sahibine bu hakaretileri nasıl sineye çekip adamı defetmediğini soruyorsunuz ya,ben bu tip ilişkileri çok gördüğüm için şaşırmıyorum.
Sağlıksız ilişkide,psikolojik olarak sağlıksız olan taraf bir müddet sonra normalde sağlıklı olan tarafın da psikolojisini,algı ve düşüncelerini bozar.
Aşağılanma ve hakarete sistematik olarak maruz kalmak bir müddet sonra kişinin duyarlılığını zedeler.
İlişki sürdükçe,aşağılanan taraf kendini sorgulamaya hatta suçlamaya başlar.
Ben sinirlendirdim,hakettim aslında,
eşim özünde iyi biri sinirlenince istemeden böyle davranıyor vb.
Kısacası bu bir kısır döngü.
Konu sahibi bu muameleye ilk uğradığında tepki verip rest çekmeliydi.
Bu saatten sonra adamı hatalı olduğuna ikna etmek mümkün değil.
Konu sahibinin ayrılırsa pişman olma korkusu üzerinde ayrıca çalışmak lazım.
Kısacası biz başka bir farkındalık boyutundayız,
konu sahibi başka,eşi ise apayrı bir alemde, bunun farkında olmamız lazım.
çok teşekkür ederim..
eşim malesef tedaviye yanaşmıyor.
işinde üst düzey başarılı bir insandır kendisi. hemde sürekli olarak farklı insanlar müşterilerle işi var nasıl oluyo bu kadar rahatsız olan bi insan bu denli başarılı olabilir anlayamıyorum.
ailemle detaylı paylaşmasamda sorunlar olduğunu görüyolar ve bana destek oluyolar her iki türlüde.. detay bilen arkadaşlarım ise bunun evlilik ve sevgi olmadığını söylüyorlar..
tabiki kimse evin içine şahit değil. yaşadığım sadece küfür hakaret değil iyi günlerimizde var. ayrılmamıda o günler zorlaştırıyo zaten.. ümitlendiriyo beni..
Rica ederim,bence aksine ona uyum sagliyacam diye kendini harap etmekten vazgecmekle basla,aslinda kendini degistirmekle gelistirmekle basla ise en onemlisi kendin ol ve sor kendine,ben ne istiyorum?bu yasadiklarimi haketmiyorum ve nasil kurtulabilirim bu durumdan?nasil firsata cevirebilirim?
Bunlara cevap burlursan ilk adimi atman daha kolay olacak..Kendini bul!
Statü sahibi olmuş ne olmuş insan olamamış
Statütüsüne deyip küfürler edesim var
Bir inşaat işçisi olsaydı bana değer verseydi diye düşünürüm ben olsam
Konu sahibininde düşünce biçimi tuhaf
Cahilliğin, dengesizliğin, terbiyesizliğin eğitimle hiçbir ilgisi yok öncelikle bunu söyliyim
Sizi bu evlilikte tutan şey ne onu merak ettim
Daha öncede dedim ona hakaret etmek, had bildirmem fayda etmez diye. Beraber zaman gecirmek istiyorsun diye adam hakaret ediyor ve sen halen kendini sucluyorsun. Hadi diyelim yaptigin suc (ki degil), yine asla hic kimse tarafindan hakareti hak etmiyorsun.
Bu olayda mesela sen "madem varolusum bile seni bu kadar sikiyor, ben annemlere gidiyorum ve bu is burda bitiyor" deyip annenlere gidebilirdin."
Ama yapmiyorsun. Kapali kapi arkasindan dünyanin hakaretini yemek, mutsuz olmak, bosanmis kadin olmaktan daha iyi senin nezdinde. "Artik kendime deger vermek ile baslayacagim" diyorsun ya. Hepsi palavra canim. O evden cikmadigin müddetce kendine deger veremezsin. Hem bu evliligi sürdürmek, hem kendine deger vermek ikisi beraber olmuyor, zit birbirine. "Bol bol abur cubur yiyerek zayiflayacagim" demek gibi. Olmuyor.
Burda 30 sayfa herkes yazdi. Yani yazilacak daha fazla birsey yok. Iyi bir psikolog bulman gerekli. Gittigin psikolog iyi degil. Suc sendeymis gibi senin tepkilerini azaltmani diliyormus. Öyle yazmissin. Bu sekilde hic birsey olmaz. Her hafta cok iyi bir psikologa gidip öz güvenini tekrar kazanman lazim.
Ama bu bile yetersiz kalir. Sürekli öz güvenini zedeleyen insan ile beraber yasadigin müddetce, ister 1000 saat terapi al, öz güvenin yerine gelmez gibi geliyor bana.
Kendine deger vermek ile degil, dürüst olmak ile basla. Bu gidis ile cidden o adami birakmazsin gibime geliyor. O halde tüplerini baglat. Cok ciddiyim. Yoksa dedigim gibi bir cocuk ile cehenemin dibini yasarsin o adam ile.
Esi statü sahibi ise, konu sahibide statü sahibi olmus oluyor. Bosanmak o statüyü kaybetmek demek. Düsmanlari sevindirmek demek. Millet konu sahibin dedikodusunu yapar, zengin kocayi bosadi diye.
Iste sirf o hale düsmek istemediginden evliliginde israr ediyor konu sahibi. En son kocasi iyi oldugu zaman nisanlilik dönemi, 6 yil önce. 6 yil bir arpa boyu yol almadi kocasi. Yani baska aciklama gelmiyor aklima.
Esi statü sahibi ise, konu sahibide statü sahibi olmus oluyor. Bosanmak o statüyü kaybetmek demek. Düsmanlari sevindirmek demek. Millet konu sahibin dedikodusunu yapar, zengin kocayi bosadi diye.
Iste sirf o hale düsmek istemediginden evliliginde israr ediyor konu sahibi. En son kocasi iyi oldugu zaman nisanlilik dönemi, 6 yil önce. 6 yil bir arpa boyu yol almadi kocasi. Yani baska aciklama gelmiyor aklima.
Böyle konusan bir adama eş demem ben.Lütfen silkelenin.Kendinize gelin.Sevgi nerde bu evlilikte,iyi gün nerede ben göremedim.Bunları duydugum gün nasıl normal bir gün olabilir.Sanirsın zeka özürlü biriyle konusuyorSanirsın kendisi Einstein.
Birinin iş yerinde bir sürü insanla çalışıyor olması işinde başarılı olması onun iyi bir insan anlaşılabilecek biri olduğunu göstermezGercekten bu yuzden degil..
Statu sahibi vs derken iyi oldugu ozelliklerini saymak ve hani kendimi suclama nedenim olarak gostermek istedim. Manipule ediliorum asagilaniyorum ve bunu yapan kocam kac yildirda yapio insan bi sure sonra oyle olduguna inaniyo kocasi tarafindan olunca bu, bide o koca cok basarili ise bi suru insanla calisiyosa bunlarida dusunup kendini suclamaya baslio bundan soyledim size .
Benimde meslegim var 1 seneye yakindir calismiorum evet ama universite mezunuyum ve bu 1 seneye kadar hep calistim, yeniden is bulur calisirim.
Kesinlikle...kaybetme korkusu yok ondan artı kaybetse de çıkarı yok...ama işyerindekileri kaybederse kaubedeceği çok sey var...eminim işyerindekilere cok cok naziktir....Birinin iş yerinde bir sürü insanla çalışıyor olması işinde başarılı olması onun iyi bir insan anlaşılabilecek biri olduğunu göstermez
Aksine eşin gibi insanlar gerçek yüzlerini maskelemek konusunda çok hünerlidir
İşinde insanlara iyi davranıyor belki çünkü işini kaybetmekten korkuyor
Ama size ağzına bir fermuar vurmuyor çünkü sizi kaybetmekten korkmuyor
Birebir aynı yaşadıklarımız eşim iş hayatına yada konu komşuya yansitmazdi hatta uzaktan tanıyanlar ne güler yüzlü ne iyi derlerdi ben de hiç bişey demezdim. Kardeşine babasına ve en çok bana gösterirdi bu yönünü annesine çok yapmazdı çünkü annesi ona kızsa da bisey diyemez sürekli yalakalik modunda olurdu. Kaç yıllık evlisin bilmiyorum ama yıllar geçtikçe ağır geliyor tahammülün azalıyor sürekli idare etmekten bıkıyorsun hata yapmaktan korkuyorsun annemin ağzından çıkan bir laf yüzünden kadına mesajla etmedigi hakaret kalmamisti bi kere. Sana istemediğin biseyi yaptığı zaman uzun süre konuşma hatta yatağını ayır sonra da konuş incindigini anlat hatta evlilik terapistine gitmeyi teklif et kabul etmeyecktir ama dene.bi de annene karşı tutumu da hiç hoş değil nerden tutsan elinde kalıyor ne diyeceğimi bilemedim
iyi gun dedigim kavgasiz kufursuz bir gun, eve gelip yemek yedigimiz film izledigimiz sarilip opustugumuz huzurlu olarak yattigimiz bir gun. her gun kavga hakaret olmuyo. ama oldugu zaman cok cok ekstrem oluyo.
hatta evdeysede avazi ciktigi kadar bagirdigi icin eminim komsularimizda herseyi duyuyodur...
ben esimin hep hasta rahatsiz oldugunu sinir hastasi oldugunu ve kizinca bana bu yuzden boyle davrandigini dusunerek icimde affederek evli kaldim. boyle dusunmem bi hatamiydi sizce?
o zamanlarda yumusama ihtimali olmazmi. erkekler o donemde daha merhametli ve yumusak olmuyolarmi?
esimin dahada vahim durumda olacagini dusunuyosunuz sanirim..
zaten surekli bana kilo ver oyle hamile kal dedigi icin 1 senedir bekletiyoruz. 6-7 kilo fazlam var, bu sekilde hamile kalirsam ayi gibi olurmusum bir ayiyla evli olmak istemiyorum dedi. kendide kilolu ustelik. ama o erkek oldugu icin hamilelik vs olmicakmis beni dusunuyomus...