- 9 Eylül 2013
- 11.936
- 27.375
Hayır klasik olacak ama bir insanın huyunu değiştirebilirsin ama karakterini değiştiremezsinBu dediklerimi yapsam dahi ise yaramazmi diyosunuz..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hayır klasik olacak ama bir insanın huyunu değiştirebilirsin ama karakterini değiştiremezsinBu dediklerimi yapsam dahi ise yaramazmi diyosunuz..
Kesinlikle adam kadını öyle bir mahvetmiş ki kendisinin adamdan vazgeçebileceğim düşünmüyor bileAslında işte tam olarak terkedilme-kaybetme korkunuz olduğu için hala ona göre kendinize şekil vermeye çalışıyorsunuz. Bu kaybetme korkunuz sizi sürekli uzlaşma ve çözüm arama yoluna sürüklüyor. Peki ya çözümü yoksa, her iki seçenek de çözüm değilse? Farkındaysanız ‘vazgeçme’ gibi bir seçenek hiç aklınızdan geçmiyor çünkü terkedilme korkunuz fazla, acı çekmekten korkuyorsunuz. Eşiniz sizi terketse mesela ne olur, oturun içtenlikle bunun cevabını yazın. Çözüm o cevapta gizli. Ayrıca özgüven üzerine kitaplar okumanızı tavsiye ederim, psikologların yazdığı çok güzel kitaplar var.
Anlıyorum.. Dediğim gibi bu endişeden dolayı vermeniz gereken tepkileri veremiyorsunuz. Eşiniz fazla baskın biri ve sürekli sizi yönlendiriyor isteği doğrultusunda. Bu şekilde devam ederseniz git gide size ait bir kişilik, size ait bir karar kalmayacak gibi. Hatta arttırıyorum gün gelecek belki annenizle bile gizli gizli görüşmek zorunda kalacaksınız, hatta belki korkularınıza yenilip görüşmeyeceksiniz. Sizi sürükleyebileceği noktaları görmeye çalışın lütfen. Kendinize güvenip bu korkularınızla yüzleşmeniz gerekiyor. Güçlü olmak için ona ihtiyacınız yok, kendi içinizdeki gücü keşfetmek zorundasınız. Eşiniz sizin zayıf noktalarınızı kullanıyor. İnanın bu şekilde bir ömür geçmez çünkü size saygı duymuyor. Düzenli bi şekilde terapilerinize devam edin, değişim biranda gerçekleşmiyor. Aynı zamanda kendiniz de bol bol okuyun..
Eger seni gercekten seviyorsa,sensizligi cekecek yoklugunla cezalandiracaksin..diger turlude ya ak sakalli dede girecek ruyasina,ya da kafasina agir darbe alacak..anliyacagin mucize bekleme, hayatta degismez boyleleri. Sen kendine deger vermessen inan kimse sana deger vermez..uzuntunu derinden paylasiyorum arkadasimmerhaba..
eşim sinirlendiğinde ağzından çıkana dikkat etmeden ilerisini gerisini düşünmeden bana hakaret ve küfür ediyor. sonrasındada herhangi bir özür dilemiyor,istisnalar hariç oda 4 senede 3 kere dilemiştir.
bugün devlet dairesinde işimiz vardı, adresi söyledim yanlış bişey anlamış küfür edicem ha diye çıkıştı. dönüşte arabaya binincede orda yükselmesinin gereksiz olduğunu söylerken konu uzadı diye yine sinirlendi arabada avaz avaz bağırdı. kuduz köpek gibi konuşuyosun bi çor bi sus dedi. beyninde betonmu var s.kik dedi.
eğitimsiz falan diye düşünürsünüz belki. lisans üzerine yurtdışında master yapmış bi şirketin genel müdürü konumunda şuan. yani işinde başarılı eğitimi olan bi insan. ailesine karşıda sinirlendimi kırıcı, küfür etmesede ağır konuşabiliyor. Tabiki hiç kimseye bana ettiği küfür hakaretleri etmiyodur. Dersenizki çok sindirmişsin, haklısınız çok taviz verdim ve artık ne yapmam gerektiğini bilmiyorum çok yıprandım.
evliliğin ilk 3 yılı yurtdışında yaşadık çalışıyodum bende, Türkiyeye döndük işe girmedim çocuk yapıcaz diye. 30 yaşındayım çocuk çok istiyorum ama böyle bir ilişkide kendimi zor ayakta tutabiliyoken nasıl yapabilirimki.
o yüzden o konu bile değil şu durumda..
çok kısa bi örnek daha vereyim. Eşim annemin çok kibirli vs olduğunu düşünüp yaşlandığında ona bakmam yardım etmem demişti. üzülmüştüm çok üzerinde durmamıştım boş konuşuyo sinirden heralde diye. Annem rahatsızlandı ben yemek yapmaya gittim, anneme dedimki biz varız anne merak etme, bunuda eşime anlatırken biz miz yokuz diye çıkıştı kılımı kıpırdatmicağımı söylemiştim dedi bana kal geldi oda noldu dunkof gibi bakıyosun unuttunmu yine konuştuklarımızı mal mal kaldın dedi. bende söylediklerine diyecek bişey bulamadım dedim. bana hakaret etmek hoşuna mı gidiyo ve annem hastayken dahi nası bu kadar kinli olabiliyosun kadın sana ne yapmış dedim. aptal olmazsan aptal muamelesi yapmam zaten sürekli kapasiteni artırmaya çalışarak geçiyo ömrüm dedi vs... ben tepki koyup çekilincede daha sonra bana ailemin bana destek olmadıklarını ama benim çok saf olup iyi niyetimden bunları yaptığım için onun sinirlendiğini vs söyleyip hakaretler için özür diledi. Ailem standart iyi bir ailedir. Beklediğim ilgiyi her zaman göremediysemde ekstrem bir durum yok. bunuda yorum yaparken belki örnek olur diye yazdım.. Ailemlede ilgili arada böyle garip şeyler söylüyo...
bu durumlar değişirmi sizce.. artık gözümü açmak ve huzurla yaşamak istiyorum.
işin en kötü yanı kendini her zaman akıllı, benden üstün, ve haklı görmesi....
saygıyı nasıl kazanabilirim veya siz olsanız ne yaparsınız... teşekkürler
Birşey daha eklemek istiyorum buraya... eşiniz veya sevgiliniz tarafından değer gördüğünüzü,sevildiğinizi anladığınız şeyler nedir acaba? bunları sorma sebebimde ben ne yaşıyorum yüzleşmek istiyorum... çok teşekkür ederim.
Terapilere devam edecegim bunun icin, kendim icin bunlari yapmam gerektigini biliyorum sadece nasil asabilecegimi bilmiyorum..
hep esime gore uyum sagliyorum ve taviz verdiklerimin sebebide ayrilma/ yalniz kalma korkusu.. umarim asabilirim bunu. Ne tur kitaplar onerirsiniz? Varsa isimde rica edebilirmiyim?
Adam had bilmdedigi icin küfür ediyor diye bisey yok, psikopat oldugu icin küfür ediyor. Daha öncede dedim, karsilik vermen hic önemli degil. Seven, ve normal psikolojide olan biri asla hakaretin h'sini bile bilmez, kullanmaz.
Yazdiklarin aslinda koca bir bahane. Bunu sende biliyorsun. Tipki "bu pazertesi diyete baslayacagim" gibi ve hic bir zaman diyete baslamayan insanlar gibi.
Ancak söyle birsey var, zaman hiz ile akip gidiyor. Simdi bile evlendikten sonra 5 yil gecmis. Sonra bir bakmisin, 10 yil gecmis. Bir defa bile korunma yöntem tutmadiysa bide hamilelik ekle buna.
Bosanmak öyle kendini hazirlamak ile olmuyor. Sinav degil ki sanki ders calisacaksin. Sanirim onca hakarete ragmen hala dibe vurmadin. Icinde birseyler kopmadi. Tek umdugum sey, gün gelir dibe vurdugunda cocuk yoktur. Öyle bir adamin baba olmasi korkunc birsey cünkü.
Adam sosyopat, psikopat, narsist...ne sıfat takarsan tak seni sevmiyor asla sevmeyecek
Asla düzelmeyecek
Kes at aranızdaki çürümüş ilişkinin ipini
Kurtar kendini lütfen
Daha 31 yaşındasın
Bak bambaşka bir hayat, çok güzel ilişkiler seni bekliyor
En kısa zamanda kurtulman dileği ile ....
Adam had bilmdedigi icin küfür ediyor diye bisey yok, psikopat oldugu icin küfür ediyor. Daha öncede dedim, karsilik vermen hic önemli degil. Seven, ve normal psikolojide olan biri asla hakaretin h'sini bile bilmez, kullanmaz.
Yazdiklarin aslinda koca bir bahane. Bunu sende biliyorsun. Tipki "bu pazertesi diyete baslayacagim" gibi ve hic bir zaman diyete baslamayan insanlar gibi.
Ancak söyle birsey var, zaman hiz ile akip gidiyor. Simdi bile evlendikten sonra 5 yil gecmis. Sonra bir bakmisin, 10 yil gecmis. Bir defa bile korunma yöntem tutmadiysa bide hamilelik ekle buna.
Bosanmak öyle kendini hazirlamak ile olmuyor. Sinav degil ki sanki ders calisacaksin. Sanirim onca hakarete ragmen hala dibe vurmadin. Icinde birseyler kopmadi. Tek umdugum sey, gün gelir dibe vurdugunda cocuk yoktur. Öyle bir adamin baba olmasi korkunc birsey cünkü.
Yalniz kalsaniz nolur ki,kendi potansiyelinizin farkina varirsiniz.Eşinizin dedigi gibi dunkof ya da beton beyinli olmadiginizin farkina varirsiniz iyice.Bu ofke de itici gücün siz olmadiginizi ,herseyin sorumlusu olmadiginizi anlar ,hafiflersiniz.Daha kötüsü olmaz yani.Sonra kendinize bu sözleri soylettiginiz zamanlar için cok pisman olacaksiniz.Benden soylemesi.
Eger seni gercekten seviyorsa,sensizligi cekecek yoklugunla cezalandiracaksin..diger turlude ya ak sakalli dede girecek ruyasina,ya da kafasina agir darbe alacak..anliyacagin mucize bekleme, hayatta degismez boyleleri. Sen kendine deger vermessen inan kimse sana deger vermez..uzuntunu derinden paylasiyorum arkadasim
Rica ederim,bence aksine ona uyum sagliyacam diye kendini harap etmekten vazgecmekle basla,aslinda kendini degistirmekle gelistirmekle basla ise en onemlisi kendin ol ve sor kendine,ben ne istiyorum?bu yasadiklarimi haketmiyorum ve nasil kurtulabilirim bu durumdan?nasil firsata cevirebilirim?Haklisin. Bencede degismez..
kendime deger vermekle baslicam ise , oyle oyle bi yerde hepinizin gordugunu bende gorup benimle ilgisi olmadigini anlayip cozum aramaktan kendimi degistirmeye calismaktan vazgecicem heralde .. cok tesekkur ederim
Deminki mesajima ek olarak Birde ona aptalmisin sen? bu kadar basit mevzudan bu hale nasi gelebiliosun hakaret ediosun bana dedim diye senin varolusun bu dunyaya hakaret zaten , bu dunyaya hakaret olmak icin dogmussun sen dedi.
Ya bunca hakaret bunca assagilanma cok fazla degil mi sizcede ?Bi turlu vazgecemedim cok defa gorduysemde olanlari, o dongu degistigi anda iyi biseyler oldugu anda siliyorum hakaretleride kotu seyleride basa donuyorum cabuk affediyorum yani. Aslinda benden af dilemesine gerek bile kalmio en ufak iyi bi davranisinda ben zaten affetmis oluyorum. Haketmiyoda farkindayim..
Bugun disari cikicaktik gezmeye hava soguk diye istemedi, kapali mekana gidelim dedim arabada var , konu uzadikca cirkinlesti ne kadar aptalsin bu havada bile cikmak istiyosun cocuk gibi dedi. Kendini benimle kiyasliyosun (kendi yapio bunu ben degil) ama kapasitemiz cok farkli birimiz 1. Siklet digerimiz 5. Siklet yani ne kadar aptal oldugunu hatirlamak istersen diye bi ornek verdi 2 sene once yaptigim biseyi yurtdisindayken hava firtinaliyken disari cikmak istemistim kavga etmistik bu yuzden, kendini cok akilli hissettigin zamanda bunu dusun direk ce deki o kadarda akilli degilmisim de ve sus dedi.
Hayir hava 6 derece -20 degil yani. Insanin gonlu olsun yeterki, olmadigi zaman boyle kendi kulp buluyo herseye ve ben dinlemezsemde beni asagilamaya calisiyo. Bu kadar basit bi sebepten bana hakaret etti ve tansiyonu cikti....
Bunlar cok yasaniyo ve artik cok alistigim icin icinden cikamiyorumda, her gun buyuk kavga etmioruz belki ama bu tip kucuk seyler (bize gore) neredeyse her gun yasaniyo...
Bende çok yazdim dilim döndükçe konu sahibine ama ısrarla ayrılmak o evden gitmekle ilgili hiçbir fikir oluşmuyor, devam etmek üzere tüm düşünceleri, o evdeyken gün geçtikçe psikolojisi daha da bozulacak farkında değil sanırım.Daha öncede dedim ona hakaret etmek, had bildirmem fayda etmez diye. Beraber zaman gecirmek istiyorsun diye adam hakaret ediyor ve sen halen kendini sucluyorsun. Hadi diyelim yaptigin suc (ki degil), yine asla hic kimse tarafindan hakareti hak etmiyorsun.
Bu olayda mesela sen "madem varolusum bile seni bu kadar sikiyor, ben annemlere gidiyorum ve bu is burda bitiyor" deyip annenlere gidebilirdin."
Ama yapmiyorsun. Kapali kapi arkasindan dünyanin hakaretini yemek, mutsuz olmak, bosanmis kadin olmaktan daha iyi senin nezdinde. "Artik kendime deger vermek ile baslayacagim" diyorsun ya. Hepsi palavra canim. O evden cikmadigin müddetce kendine deger veremezsin. Hem bu evliligi sürdürmek, hem kendine deger vermek ikisi beraber olmuyor, zit birbirine. "Bol bol abur cubur yiyerek zayiflayacagim" demek gibi. Olmuyor.
Burda 30 sayfa herkes yazdi. Yani yazilacak daha fazla birsey yok. Iyi bir psikolog bulman gerekli. Gittigin psikolog iyi degil. Suc sendeymis gibi senin tepkilerini azaltmani diliyormus. Öyle yazmissin. Bu sekilde hic birsey olmaz. Her hafta cok iyi bir psikologa gidip öz güvenini tekrar kazanman lazim.
Ama bu bile yetersiz kalir. Sürekli öz güvenini zedeleyen insan ile beraber yasadigin müddetce, ister 1000 saat terapi al, öz güvenin yerine gelmez gibi geliyor bana.
Kendine deger vermek ile degil, dürüst olmak ile basla. Bu gidis ile cidden o adami birakmazsin gibime geliyor. O halde tüplerini baglat. Cok ciddiyim. Yoksa dedigim gibi bir cocuk ile cehenemin dibini yasarsin o adam ile.
Bi turlu vazgecemedim cok defa gorduysemde olanlari, o dongu degistigi anda iyi biseyler oldugu anda siliyorum hakaretleride kotu seyleride basa donuyorum cabuk affediyorum yani. Aslinda benden af dilemesine gerek bile kalmio en ufak iyi bi davranisinda ben zaten affetmis oluyorum. Haketmiyoda farkindayim..
Bugun disari cikicaktik gezmeye hava soguk diye istemedi, kapali mekana gidelim dedim arabada var , konu uzadikca cirkinlesti ne kadar aptalsin bu havada bile cikmak istiyosun cocuk gibi dedi. Kendini benimle kiyasliyosun (kendi yapio bunu ben degil) ama kapasitemiz cok farkli birimiz 1. Siklet digerimiz 5. Siklet yani ne kadar aptal oldugunu hatirlamak istersen diye bi ornek verdi 2 sene once yaptigim biseyi yurtdisindayken hava firtinaliyken disari cikmak istemistim kavga etmistik bu yuzden, kendini cok akilli hissettigin zamanda bunu dusun direk ce deki o kadarda akilli degilmisim de ve sus dedi.
Hayir hava 6 derece -20 degil yani. Insanin gonlu olsun yeterki, olmadigi zaman boyle kendi kulp buluyo herseye ve ben dinlemezsemde beni asagilamaya calisiyo. Bu kadar basit bi sebepten bana hakaret etti ve tansiyonu cikti....
Bunlar cok yasaniyo ve artik cok alistigim icin icinden cikamiyorumda, her gun buyuk kavga etmioruz belki ama bu tip kucuk seyler (bize gore) neredeyse her gun yasaniyo...