Eşimin öfkesi ve benim sindirilmişliğim. yardım edin

Çok uzulduk bu kadar çok sözlü şiddete maruz kalmış olmanız korkunç.
Adam sizin sakinliginizi ve hanimliginizi başka türlü anlamış. Ama siz kendinize saygı duymazsanız başkaları size saygı duymaz.
Öfke kontrol sorunu var eşinizin. Eğer durumu düzeltmek istiyorsanız çift terapisi alabilirsiniz. Tabii kendinde sorun olmadığını sizin yetersiz olduğunuzu düşünüyorsa da kendinize yarim 30 oldu cocuk yapacaktım diye düşünerek hayaller kurmayin

2017 de açtığın konudan bir alıntı yapıcam. Bunu okuyunca senin iflah olmaz bir bağımlı olduğunu anladım. Bence burda şikayet ederek stres atıyorsun sadece...Sen ayrılmayı bırak rest bile çekemezsin çünkü onun tek alternatif olduğu konusunda sarsılmaz bi inancın var. Kusura bakma karşındaki nasıl narsist ise sende de bağımlı kişilik bozukluğu olabilir...Burdaki tavsiyeler işe yaramaz sende , sen sadece içini dökmek rahatlamak güç toplamak için burdasın..taa 2017 de sana embesil diyen heriften 2019 da cocuk yapacaksın...adım kadar eminim buna
Alıntı;
Malmisin, embesil, kapasitesiz, gurursuz, yuzsuz asagilik serefsiz vb cokca duydugum seyler! Bazen kufurede variyo, 2 kezde koluma vurdu yuzumu tutup acitti. Napabilirim sizce? Bu evlilik beni dusunduruyo gercekten mutlumuyum, aliskanlikmi bosanmaktan mi korkuyorum..

Bu da 2018 den alıntı...çayı demlerken büyük hata yapmışsın...adam haklı (!) Eşin sadece narsist değil aynı zamanda psikopatmış

Bugun guzelce kahvaltimizi yaptik , cay demleyecekken bu cay niye acik dedi agzini kapatmamissin diye burdan olay yaratti ve allahin aptali igrenc parmaklarinla ittirmissin cayi bantlayacagina falan dedi, biliyorum cok sacma bir konu. bana ettigi cirkin sozlere ben karsilik veremiyorum , o yuzden ittirdim susmasi icin, bana bir daha dokunursan doverim seni dedi. bende duzgun konusmasini soyledim. konusmaya devam etti seni gordugum gune lanet olsun evlenmez olaydim diye, ve cahil mal gerizekali gibi hakaretler etti ve ben tekrar kolunu ittirdim susmasi icin, bu sefer benim yuzumu tuttu ve ustume geldi koluma vurdu. ve kalkip cehennem ol git bu evden esyalarini topla cik git bosanicaz dedi.

2017 de açtığın konudan bir alıntı yapıcam. Bunu okuyunca senin iflah olmaz bir bağımlı olduğunu anladım. Bence burda şikayet ederek stres atıyorsun sadece...Sen ayrılmayı bırak rest bile çekemezsin çünkü onun tek alternatif olduğu konusunda sarsılmaz bi inancın var. Kusura bakma karşındaki nasıl narsist ise sende de bağımlı kişilik bozukluğu olabilir...Burdaki tavsiyeler işe yaramaz sende , sen sadece içini dökmek rahatlamak güç toplamak için burdasın..taa 2017 de sana embesil diyen heriften 2019 da cocuk yapacaksın...adım kadar eminim buna
Alıntı;
Malmisin, embesil, kapasitesiz, gurursuz, yuzsuz asagilik serefsiz vb cokca duydugum seyler! Bazen kufurede variyo, 2 kezde koluma vurdu yuzumu tutup acitti. Napabilirim sizce? Bu evlilik beni dusunduruyo gercekten mutlumuyum, aliskanlikmi bosanmaktan mi korkuyorum..

aynı şeyi düşünüyordum, ablada da bir türlü bağımlı kişilik bozukluğu olduğunu.sağlıklı bir insanın asla kabul etmeyeceği hakaretler karşısında susup kabullenmesi bu yüzden.
bu konuya yorum yapmak istemiyorum aslında çünkü hiçbir çözümü yok ve kadının yaşadıklarıyla empati yapıp o anları gözümün önüne getirdiğimde sinirlerim bozuluyor.

Sizinle ayni fikirdeyim, gercekci olarak baslayacagim ise, yani hayalimdeki evlilik ve esi duzeltme degil duygusal degil gercekci bakacagim. O zaman daha kolay olur hazmetmesi ve aksiyin almasi. Suanda cok duygusal zayif ve kendimi suclayici davranip daha uyum saglamaya cozmeye calisiorum, boyle olunca egosu buyudukce buyuyo tabiki. Psikolog bende sorun olduguna degilde benimde payim olup olmadigina calisiyo bosan ayril gibi biseyler demiyo, sanirim ben ne istiyosam onu en iyi sekilde yonlendirmeye calisio kendince.
Ayrilmak istiyorum ama ayrilamiyorum yardim edin desem farkli olurdu sanirim. Ben hep hakaret kufur duymak istemiorum esimi seviyorum ama deger gormek istiyorum vs diyorum. Bana daha net dan dan soyleyecek ve net yardim edicek biri lazim aslinda.. yarin seansimiz var gecen hafta bana yasadiklarini not al demisti aldim paylasicam bu hafta olan kavgalarimizi bakalim ne yorum yapacak. Eger cok yapici olumluysa acikcasi bende degistirmeyi dusunuyorm. Esimden gizli aliyorum terapi cokta pahali her seansi ama buna ihtiyacim oldugu icin sıklastırıcam haftada 1 gorusmek istiyorum..
Tesekkur ederim gorusleriniz icin, kendime deger vererek bu evliligi surdurmek bencede yok. Cunku esim bana iki gun icinde yine hakaret ettiginde deger veren insanin ayrilmasi gerekecek. Esim bi anda degisecek degil.. ayrilmaya hala hazir degilim sanirim
Hiç bir psikolog sana direk ayrıl demez. Bosan demez. Senin ne istediğini anlamama yardımcı olur. Yani senin yerine karar vermez. Seninle konuşarak hatalarını anlayıp, kendini toparlamana yardımcı olur. seni yönlendirir ama o kararı vermek tamamen sana bağlı.
Benim fikrim bu koca kişisini artık bırak. Ne kadar cok seversen sev ama en çok kendini sev. Kendini severek,değer vererek basla yeni hayatına. Sen agzinla kuş tutsan bu adam sana değer vermez. sevecek olsaydı baştan böyle davranmazdi.
Bırak sevgiyi adamın sana saygısı yok.
Sen bu adamı öldü farzet ve kendi hayatına bak.

İste bu yuzden butun kadinlar calismali !
Nerde, nasil calistiginizin hic onemi yok yeter ki calisin. Kadin demek evde yemek yapan, cocuk doguran, kocamdir dover de sever de demek degil. Yikin artik bu tabulari. Colugun yok cocugun yok neden bir ise girmiyorsun ? Burda uc tane cocugu olan kadinlar bile calisiyor.
Kendi ayaklarinin uzerinde durup ona muhtac olmadigini, seninde bir hayatinin sorumluluklarinin oldugunu ona belli etmelisin.
Ve ne olursa olsun asla ne kendine nede ailene kotu soz soyletme. Sen stres topumusun ? Kendine nasil boyle seyler denmesine izin veriyorsun ? Disarida biri sana hakaret etse gider sikayet edersin cunku korkun yok, caresizligin yok ama su an bosanirsam duzenim bozulur, ortada kalirim diye korkuyorsun korkma ! Olmayan duzeninin bozulmasi su an yiprandigin kadar seni yipratmaz

Haklisin. Bencede degismez..
kendime deger vermekle baslicam ise , oyle oyle bi yerde hepinizin gordugunu bende gorup benimle ilgisi olmadigini anlayip cozum aramaktan kendimi degistirmeye calismaktan vazgecicem heralde .. cok tesekkur ederim

Bir kere yüzüne senden de hakaretlerindende bıktım. Ya adam ol ya da boşanalım desene tepkisi ne olacak?

Bu da 2018 den alıntı...çayı demlerken büyük hata yapmışsın...adam haklı (!) Eşin sadece narsist değil aynı zamanda psikopatmış

Bugun guzelce kahvaltimizi yaptik , cay demleyecekken bu cay niye acik dedi agzini kapatmamissin diye burdan olay yaratti ve allahin aptali igrenc parmaklarinla ittirmissin cayi bantlayacagina falan dedi, biliyorum cok sacma bir konu. bana ettigi cirkin sozlere ben karsilik veremiyorum , o yuzden ittirdim susmasi icin, bana bir daha dokunursan doverim seni dedi. bende duzgun konusmasini soyledim. konusmaya devam etti seni gordugum gune lanet olsun evlenmez olaydim diye, ve cahil mal gerizekali gibi hakaretler etti ve ben tekrar kolunu ittirdim susmasi icin, bu sefer benim yuzumu tuttu ve ustume geldi koluma vurdu. ve kalkip cehennem ol git bu evden esyalarini topla cik git bosanicaz dedi.

Ve en önemli alinti bu konuda sakli

Ben hep hakaret kufur duymak istemiorum esimi seviyorum ama deger gormek istiyorum vs diyorum. B

Yani bunca yil ve olaydan sonra halen eşini seviyor. 30 sayfa yazilip çizildikten sonra bunu diyebiliyor konu sahibi.

Ya bizim ile kafa buluyor konu sahibi, yada oda cidden hasta. Dediğin gibi bağimli.

Umarim fake ve bizim ile kafa buluyordur. Yoksa bu evliliğe bir çocuğun eklenmesi korkunç bir düşünce.

Yani bunca yil ve olaydan sonra halen eşini seviyor. 30 sayfa yazilip çizildikten sonra bunu diyebiliyor konu sahibi.

Ya bizim ile kafa buluyor konu sahibi, yada oda cidden hasta. Dediğin gibi bağimli.

Umarim fake ve bizim ile kafa buluyordur. Yoksa bu evliliğe bir çocuğun eklenmesi korkunç bir düşünce.

Şimdi çocuk istiyor ya konu sahibi. Başka bir konusunda da eşi demiş ki konu açılınca: sen daha 3 yaşında gibisin çocuga nasıl bakacaksın...

Yok ya ikisi de anormal ve ikisi de böyle alışmış bence...Yalama olmuş

Konu sahibi, sizin neredeyse tüm konularınızı biliyorum. Sen bu adamı ölsen boşamazsın. Yurtdışında yaşadığınız zamanlarda veya senin de çalıştığın dönemlerdede eşin hep böyleydi. Sende çok normal değilsin ayrıca, adam iş gezisine gitse burnundan getiriyordun her defasında. Bu kadar sorun çıkarmana sebep olarak da ailelerden uzakta olmanızı bahane ediyordun. Şimdi Türkiye ye geri döndünüz hayatınızda ne değişti hiçbirşey.

Karı koca siz iflah olmazsınız. Yanlış bir evliliği inatla yürütmeye çalışıyorsunuz. Evliliğiniz kangren olmuş hala farkında değilsiniz.

Ne yalan söyleyeyim sizin gibi evliliği olan ve çocuk isteyen kadınlara üzülüyorum. Hayatınızın 6 senesi gitmiş hala daha bir 6 sene harcamaya niyetlisiniz. Şu adama olan bağımlılığınızdan kurtulup kendinize yeni bir yol çizmiş olsaydınız belki de şu anda size değer veren bir eş ve çocuklara sahiptiniz.

sırf çayın ağzı açık diye böyle hakaretler yağdıran herif için hala iyi günlerimiz var, o yüzden içimde ümit var diyo.bu iyi günlerimiz var lafına çok takıldım ben, 2 mesajından birinde iyi günlerimiz var diyo.ya. hayatında hiç iyi gün görmemiş kendini kandırıyo yada biz çok fena kandırılıyoruz. sanki toplumun nabzını ölçmek için özenle seçilmiş cümleler

Bence siz en yakın zamanda ise girin ve çocuk düşüncesini bu aralar erteleyin. Eşinizle konuşun size bu şekilde davranmaması gerektiğini anlatın hakaret ederek bir evlilik nasıl yürür bilemedim. Sürekli bu sekilde alismissa düzelmesi de biraz zor olabilir. Işiniz zor umarım düzelir ama siz yine de her ihtimale karşı çocuk düşünmeyin oldu da bırakırsanız babasız buyuyen bir bebeğiniz olmasın

konusmak bir ise yaramiyo malesef yuz bin kere konustum soyledim. kavga esnasinda, sakinken, morali cok iyiyken, mesajla telefonda yuzyuze.... her seferinde tek bir yanit duydum: sen hakaret etmemi istiyosun, sen hakediyosun, beni cok zorluyosun, sen degis bende degisicem, degismezsem gel konus o zaman. beni bunaltma, ustume gelme bilerek, gun icinde arayip yazma vs vs.
ama size yazdigim en son olaylarda benlik bi durum yokki. ayrica cok aramak falan bunlar hakaret kufure sebep degil. bunlari cok soyledim ama yanitlari hep ayni iste, sorumlulugunu almiyoki. hep benim yuzumden gibi konusuyo.
saygisiz kisacasi , saygi kazanilir diyo. kendindede hata varmis ama benim yuzumden hakaret ediyomus.
cocuk dusunmuorum su durumda.

Bu ilişkinin iyi yöne gitmesinin imkanı yok. Çocuk sahibi olmadan yollarınızı ayırın. Düzelir diye beklerseniz yazık edersiniz. Bu kadar hakareti, böyle bir tavrı ve üslubu nasıl kabullendiniz, aklım almadı.

Alıntı;

olabilir.. mutlaka bendede bir sorun varki bi aksiyon alamiyorum. psikologla gorusmelere devam ediyorum onunlada daha net bi sekilde paylasip yol almaya calisicam..

Hiç bir psikolog sana direk ayrıl demez. Bosan demez. Senin ne istediğini anlamama yardımcı olur. Yani senin yerine karar vermez. Seninle konuşarak hatalarını anlayıp, kendini toparlamana yardımcı olur. seni yönlendirir ama o kararı vermek tamamen sana bağlı.
Benim fikrim bu koca kişisini artık bırak. Ne kadar cok seversen sev ama en çok kendini sev. Kendini severek,değer vererek basla yeni hayatına. Sen agzinla kuş tutsan bu adam sana değer vermez. sevecek olsaydı baştan böyle davranmazdi.
Bırak sevgiyi adamın sana saygısı yok.
Sen bu adamı öldü farzet ve kendi hayatına bak.

benim kendimi cozmeye ihtiyacim var sanirim. boyle uyusuk bir sekilde yasayarak nereye kadar gidebilirki. bi gun pisman oldugumda cok gec olabilir.
toparlanmaya calisicam bu defa.

İste bu yuzden butun kadinlar calismali !
Nerde, nasil calistiginizin hic onemi yok yeter ki calisin. Kadin demek evde yemek yapan, cocuk doguran, kocamdir dover de sever de demek degil. Yikin artik bu tabulari. Colugun yok cocugun yok neden bir ise girmiyorsun ? Burda uc tane cocugu olan kadinlar bile calisiyor.
Kendi ayaklarinin uzerinde durup ona muhtac olmadigini, seninde bir hayatinin sorumluluklarinin oldugunu ona belli etmelisin.
Ve ne olursa olsun asla ne kendine nede ailene kotu soz soyletme. Sen stres topumusun ? Kendine nasil boyle seyler denmesine izin veriyorsun ? Disarida biri sana hakaret etse gider sikayet edersin cunku korkun yok, caresizligin yok ama su an bosanirsam duzenim bozulur, ortada kalirim diye korkuyorsun korkma ! Olmayan duzeninin bozulmasi su an yiprandigin kadar seni yipratmaz

4 yildir evliyiz 3 yili calistim zaten, 1 sene olacak isi birakali, oda ev tasidik Turkiyeye, cocuk yapariz diye dusunerek yeni ise girmedim burada. ise cok rahat donebilirim yani sorun olmaz benim icin. yurtdisindada hep calisip evin giderlerine katkida bulundum.
haklisiniz , korkuyorum yanasmiyorum o opsiyona. baskasi dese ezdirmem kendimi ama bu duzeni surdurebilmek icin ezdiriyorum, kendimi koruyamiyorum sanki.

sırf çayın ağzı açık diye böyle hakaretler yağdıran herif için hala iyi günlerimiz var, o yüzden içimde ümit var diyo.bu iyi günlerimiz var lafına çok takıldım ben, 2 mesajından birinde iyi günlerimiz var diyo.ya. hayatında hiç iyi gün görmemiş kendini kandırıyo yada biz çok fena kandırılıyoruz. sanki toplumun nabzını ölçmek için özenle seçilmiş cümleler

Uzuldum boyle dusunmenize. Fake degilim , anlattiklarim gercek, gercekten bunlari yasayip ayrilmiyorum.

tabiki eski sevgim falan yok esime karsi, ama esim duzelse sevgimde geri gelir. sevilmeye sayilmaya deger gormeye ihtiyacim var. iyi gunlerimizden kastimda kufur hakaret olmayan bana iyi davrandigi gunler.. nasi bu kadar cabuk unutabiliyosun olanlari dersenizde uyusmus gibi yasadigima kanaat getirdim.
psikolog ile gorusmem var bugun, dun baya dusundum yasadigim seyi.

ayrilmak istemiyorum, sanki evde yangin cikmis ve ben dumandan baygin dusmus yatiyorum oyle gecmesini bekler gibi, icimden bi seste kalkmam gerektigini cikmam gerektigini soyluyo ama yorgunum yatmak daha kolay geliyo kalkmaktan.
boyle hissediyorum uyusuk ve halsiz, gunu gecirmek gibi yani. bu bi sorun bencede, cozmek istiyorum kendim icin. bu yuzden buraya yaziyorum, psikologla gorusuyorum. yardim istiyorum...

Konu sahibi, sizin neredeyse tüm konularınızı biliyorum. Sen bu adamı ölsen boşamazsın. Yurtdışında yaşadığınız zamanlarda veya senin de çalıştığın dönemlerdede eşin hep böyleydi. Sende çok normal değilsin ayrıca, adam iş gezisine gitse burnundan getiriyordun her defasında. Bu kadar sorun çıkarmana sebep olarak da ailelerden uzakta olmanızı bahane ediyordun. Şimdi Türkiye ye geri döndünüz hayatınızda ne değişti hiçbirşey.

Karı koca siz iflah olmazsınız. Yanlış bir evliliği inatla yürütmeye çalışıyorsunuz. Evliliğiniz kangren olmuş hala farkında değilsiniz.

Ne yalan söyleyeyim sizin gibi evliliği olan ve çocuk isteyen kadınlara üzülüyorum. Hayatınızın 6 senesi gitmiş hala daha bir 6 sene harcamaya niyetlisiniz. Şu adama olan bağımlılığınızdan kurtulup kendinize yeni bir yol çizmiş olsaydınız belki de şu anda size değer veren bir eş ve çocuklara sahiptiniz.

Esim cogu zaman boyleydi, gitgide kavga hakaret asagilama sıklıgını arttirdi , eskiden buyuk kavgada soyledigi laflari artik cok ufak seylerdede soyler oldu. ben cidden bunaltmiyorum artik onu, oyle bi arama yazma sorunumuz yok artik. seyahatteykende oyle, normal bir kadin ne yapiyosa ne kadar ariyosa oyleyim. bu bir sorun olmaktan cikti, bunu psikolog ile astim. ama hakaret, kufur, tartismalarimiz bitmedi. tartisma dedigimede bakmayin, tek tarafli esimin bagirinmalari diyelim.

simdide diyoki sen o kadar doldurdunki beni, bardak dolu tahammulum yok artik, bi sure lazim bardak bosalicak sonra kendime gelicem bende. ama o hep hakaret kufur ediyoduki zaten, surekli beni suclama modunda bunun icin ama kendi sorunu bu, kabul etmiyo..

dediginize katiliyorum, kotu giden bi evliligi bu sekilde surdurmeye calisiyoruz. esimin katlandigi bisey yok aslinda. benden kotu bi soz duymuyo, herseyide sindiriyorum, ev isleri yemek vs herseyi normal sekilde yapiyorum. benden yana bi sorun oldugunu dusunmuyorum artik. kendide ayin yarisi seyahatte, istedigi gibi davranabiliyo, isinde gucunde devam ediyo bi kisitlanmasida yok, banada kizinca istedigini soyleyip sonra bisey yokmus gibi devam edebiliyo. daha ne olsun?

gercekci olmaya ve kendim icin ayaga kalkmaya ihtiyacim var. esimi kaybetmeyide cok gozumde buyutuyorum, dramatize ediyorum yani. onu birakip gitmek bosanmak, her ne kadar cok hatali olsada esim oldugu icin cok duygusal yaklasiyorum ayrilmaya karsi. kendimi one koymayi basarabilirsem belki bosanabilirim.

Bu ilişkinin iyi yöne gitmesinin imkanı yok. Çocuk sahibi olmadan yollarınızı ayırın. Düzelir diye beklerseniz yazık edersiniz. Bu kadar hakareti, böyle bir tavrı ve üslubu nasıl kabullendiniz, aklım almadı.

uyusmus gibiyim artik. eski mutlu oldugumuz gunleri dusunuyorum, yada evlenmeden onceki gunlerimizi, nasil tanistik neler yasadik, nasi bu hale geldik. duzelecegini dusunmuyorum.
ya ben kabul etmeye devam ederek evli kalicam, yada kendime gelip ayrilicam.. baska yolu yok gibi..

X