Eşimin öfkesi ve benim sindirilmişliğim. yardım edin

okurken çok üzüldüm gerçekten
ne olursa olsun ve d ekim olursa olsun hayata bir kez geldiğinizi unutmayın lütfen..
mutluluğu size çok görenleri hayatınızdan üzülseniz de çıkartın lütfen..

tesekkur ederim..
kendi icimde defalarca affettim esimi, yapmasi gerekeni yapmayan yapamayan benim aslinda.. :/

kiyafetlerimden, icki- sigaraya, gorusmemi istemedigi arkadaslarimdan, denize girmeme kadar bir suru kural vardi. hep beni seviyo iyi bi evliligimiz olacak diye guvendim inandim , bu yuzdende kabul ettim herseyi..

bunların sevgi göstergesi olduğunu mu düşündünüz cidden?
kısıtlamanın zevkinize arkadaşlarınıza kadar gitmesinin sevgi neresinde?

bunların sevgi göstergesi olduğunu mu düşündünüz cidden?
kısıtlamanın zevkinize arkadaşlarınıza kadar gitmesinin sevgi neresinde?

hayir sevgi gostergesi olarak bunlari gormedim, diger yaptigi seyleri ve bana hissettirdiklerinin sevgi oldugunu ve bu fedakarliklari sevgimiz icin yapabilecegimi dusunup yaptim. kendimden verdim

bu anlattiklarimdan esimin narsist oldugunu dusunuyormusunuz sizde? konulmus bir tani yok sonucunda bu sadece benim dusuncem... bi sorun oldugu kesin, normal bi iliskide surekli bi taraf suclanmaz , sinirinden ve ofkesinden esi sorumlu tutulmaz. yada sinirlenince agzina geleni soylemez asagilamaz... hakaret edicegi biriylede birlikte olmaz zaten.. bunlar sizin yasadiklariniza benziyormu?
evet gercekten oyle. coktandir yasadigim ve bi sekilde kotude olsa alistigim bi duzen var. ve inanclarim, umidim, aile kurma hevesim, cocuk sahibi olma vs... iyi yanlari falan filan. bunlarin altinda ezilmis durumdayim .
yasadiklarim sizin yasadiklariniza benziyor sadece hakaretler o kadar ağır değil. Basit bir fikir uyusmazligi; karsilikli diyalog yerine, yogun bir öfke patlaması, aşağılama hakaret vs şeklinde monologa dönüşüyordu. Tabi sonraki süreç aynı, tıpkı sizinki gibi bir süre iyi, sonra aynı döngü tekrar başa sarıyor. Narsist teshisini bizler koyamayiz bu uzmanları yapabileceği ve belkide esinizle uzun suren terapiler sonunda karar verebilecegi zor bir tespit. Ancak bizler sadece narsizmi okuyarak yaşadıklarımızi anlamlandirmaya çalışıyoruz. "Ya narsist değilse?" sorusu bir umut duzelebilirmi düşüncesi. Son Samuray filmini hatırlayın "DÜŞÜNCE DÜŞMAN, HİÇ DÜSÜNCE" Esinizin psikologa gittigini ve psikologunda esinizin narsist oldugu teshisini koyduğunu farzedin. Ne farkeder. Narsist olsun olmasın kimsenin eşiniz dahi olsa size bu şekilde davranmaya, hakaret edip aşağılamay ahakkı yok ki.. hak görüyorsa da hayatınizda olmamali. Fikrimi sorarsanız, dusuncelere kapilip hayal dunyasindan cikin kurtarın kendinizi. Zamanla benliğinizi kaybedebilirsiniz bu evlilikte. Ve bu şartlardaki evlilikten dünyaya gelecek çocugun annesi olarak hayal edin kendinizi. Esiniz cocuk olduktan sonra degismeyecek aksine sizi tam anlamiyla baglamis olacak. çocuğa yazık olmaz mı? Çocuğunuza böyle bir babayi mi layık görüyorsunuz? Bu hayalleriniz size deger veren bir adamla yine gerçekleşebilir neden olmasın. Eger ayrilirsaniz belki bu evlilik, sizi ikinci evlilikte daha mutlu olmanızı sağlayacak tecrübeler edinmeniz için bir sinav olmus olacak. Hayat; ne zaman ne yasayacagimizi bilemeyiz. İç sesinizi sezgilerinizi dinleyin en dogru yolu gösterecektir.

hayir sevgi gostergesi olarak bunlari gormedim, diger yaptigi seyleri ve bana hissettirdiklerinin sevgi oldugunu ve bu fedakarliklari sevgimiz icin yapabilecegimi dusunup yaptim. kendimden verdim

anladım.
peki o nasıl fedakarlıklar yaptı sevginiz için?
çenesini bile tutma gereği hissetmiyor hatta ertesi gün hiçbirşey olmamış gibi devam ediyor kum torbası muamelesi yapıyor size resmen. sevmeyi bırakın saygısı bile yok özür bile dilemeden nasıl olsa ses çıkarmıyorsunuz diye her istediğini söyleyebileceğini düşünüyor.
benim bildiğim fedakarlık karşılıklı yapılır.

yasadiklarim sizin yasadiklariniza benziyor sadece hakaretler o kadar ağır değil. Basit bir fikir uyusmazligi; karsilikli diyalog yerine, yogun bir öfke patlaması, aşağılama hakaret vs şeklinde monologa dönüşüyordu. Tabi sonraki süreç aynı, tıpkı sizinki gibi bir süre iyi, sonra aynı döngü tekrar başa sarıyor. Narsist teshisini bizler koyamayiz bu uzmanları yapabileceği ve belkide esinizle uzun suren terapiler sonunda karar verebilecegi zor bir tespit. Ancak bizler sadece narsizmi okuyarak yaşadıklarımızi anlamlandirmaya çalışıyoruz. "Ya narsist değilse?" sorusu bir umut duzelebilirmi düşüncesi. Son Samuray filmini hatırlayın "DÜŞÜNCE DÜŞMAN, HİÇ DÜSÜNCE" Esinizin psikologa gittigini ve psikologunda esinizin narsist oldugu teshisini koyduğunu farzedin. Ne farkeder. Narsist olsun olmasın kimsenin eşiniz dahi olsa size bu şekilde davranmaya, hakaret edip aşağılamay ahakkı yok ki.. hak görüyorsa da hayatınizda olmamali. Fikrimi sorarsanız, dusuncelere kapilip hayal dunyasindan cikin kurtarın kendinizi. Zamanla benliğinizi kaybedebilirsiniz bu evlilikte. Ve bu şartlardaki evlilikten dünyaya gelecek çocugun annesi olarak hayal edin kendinizi. Esiniz cocuk olduktan sonra degismeyecek aksine sizi tam anlamiyla baglamis olacak. çocuğa yazık olmaz mı? Çocuğunuza böyle bir babayi mi layık görüyorsunuz? Bu hayalleriniz size deger veren bir adamla yine gerçekleşebilir neden olmasın. Eger ayrilirsaniz belki bu evlilik, sizi ikinci evlilikte daha mutlu olmanızı sağlayacak tecrübeler edinmeniz için bir sinav olmus olacak. Hayat; ne zaman ne yasayacagimizi bilemeyiz. İç sesinizi sezgilerinizi dinleyin en dogru yolu gösterecektir.

Oyle, narsist veya degil boyle davranmasi basli basina sorun zaten. Narsist ise degismeyecegini bilirim dicektim ama zaten 5 yildir taniyorum, bisey degismiyo.. bu surede 2 seneden fazladir terapi goren benim, benimde hatalarim vardi onlari duzeltmek adina ben terapi gordum cabaladim, kendi kismima dusenlerin cogunuda duzelttim bence ama esim malesef bunlarida gormuyo. Ornegin eskiden hergun yaptigim onun rahatsiz oldugu biseyi (fazla aramak yazmak gibi) artik 10 gunde bir yapsam bile of cok bunaltiyosun dedi farki gormedi. Benimle bi ilgisi olmadigini anladim kisacasi, bu suredede hep ben cabaladim.
En basindan yanlis oldugunu hissettigim bi evlilik yaptim gozumu kapadim hatalara, seviyoruz dedim. Simdi nereden kalkip baslayacagimi bilmiorum ve umarim yapabilirim. Cocuk bu sartlarda olmaz ona bu evde huzur ve mutluluk veremeyiz. Bu iliskide ne ben nede esim ona iyi bi ebeveyn ve rol model olamayiz.
Annem babamin ihmali yuzunden bu tip sorunlar yasadigimi dusunurken, ben kendi cocugumun nasi psikolojik sorunlu olabilecegini hayal edemiyorum bu evde buyurse.. cunku benim annem babam cok normal siradan bir aileydi, herkesin yapabilecegi ufak ihmalleri oldu..
annem calisiyo bakiciya birakiyo bizi diye hep kizgindim. Simdi benim cocugum olsa babasinin kufurlerini bagirmalarini duyucak, annesine soylediklerini duyucak, annesini hep mutsuz ve endiseli gorucek, kim bilir nasi bi psikolojisi olucak. O yuzden cocuk yapamam, artik buna eminim.

Bi turlu vazgecemedim cok defa gorduysemde olanlari, o dongu degistigi anda iyi biseyler oldugu anda siliyorum hakaretleride kotu seyleride basa donuyorum cabuk affediyorum yani. Aslinda benden af dilemesine gerek bile kalmio en ufak iyi bi davranisinda ben zaten affetmis oluyorum. Haketmiyoda farkindayim..

Bugun disari cikicaktik gezmeye hava soguk diye istemedi, kapali mekana gidelim dedim arabada var , konu uzadikca cirkinlesti ne kadar aptalsin bu havada bile cikmak istiyosun cocuk gibi dedi. Kendini benimle kiyasliyosun (kendi yapio bunu ben degil) ama kapasitemiz cok farkli birimiz 1. Siklet digerimiz 5. Siklet yani ne kadar aptal oldugunu hatirlamak istersen diye bi ornek verdi 2 sene once yaptigim biseyi yurtdisindayken hava firtinaliyken disari cikmak istemistim kavga etmistik bu yuzden, kendini cok akilli hissettigin zamanda bunu dusun direk ce deki o kadarda akilli degilmisim de ve sus dedi.
Hayir hava 6 derece -20 degil yani. Insanin gonlu olsun yeterki, olmadigi zaman boyle kendi kulp buluyo herseye ve ben dinlemezsemde beni asagilamaya calisiyo. Bu kadar basit bi sebepten bana hakaret etti ve tansiyonu cikti....

Bunlar cok yasaniyo ve artik cok alistigim icin icinden cikamiyorumda, her gun buyuk kavga etmioruz belki ama bu tip kucuk seyler (bize gore) neredeyse her gun yasaniyo...
bu küçük bir tartışma değil ki. pek çok kadin bu lafların üzerine kapıyı çeker çıkıp gider.

anladım.
peki o nasıl fedakarlıklar yaptı sevginiz için?
çenesini bile tutma gereği hissetmiyor hatta ertesi gün hiçbirşey olmamış gibi devam ediyor kum torbası muamelesi yapıyor size resmen. sevmeyi bırakın saygısı bile yok özür bile dilemeden nasıl olsa ses çıkarmıyorsunuz diye her istediğini söyleyebileceğini düşünüyor.
benim bildiğim fedakarlık karşılıklı yapılır.

Hic bir fedakarlik yapmadi bence, yani ben bisey istemedimde zaten normal olanida bu bence istememek. Oldugumuz gibi kalmaliydik ikimizde.. kendi sozlerinin bile arkasinda, ne yapsam sen hakettin ben aynayim diyo. Sen kufur hakaret istersen veririm. Degersiz goruyo beni oyle hissettiriyo. Sonra o anlar gecio ve cok iyi davraniyo..

şu konuyu açtığın günden beri ona karşı tavrın nasıl

Daha sinirliyim doluyum, cunku surekli biseyler okuyorum arastiriyorum kendimi dinliyorum, burayi okuyorum diye esime karsi daha agresifim.
Normal rutinimiz devam edio aksamlari ama tepkilerim daha agresif. Icim dolu cunku, bence buda iyi bisey benim acimdan, hislerim geri gelio en azindan.. ofkeyi hissetmemde iyi bisey bence.
Yeni bir tartisma olmadi bu surede..

Dogru, bizim iliskimize gore normal kucuk bi kavga sayiliyo, avaz avaz bagirmadigi kufur etmedigi icin.
kalbinin kırılıp, gözlerinin dolduğu, içinden keşkelerin geçtiği her tartışma veya kavga büyüktür bence.

tekrar güçlenmen ve özgürleşmeni diliyorum tüm kalbimle.

dünyanın en kötü gardiyani ile hapishanede gibisin bence.

Oyle, narsist veya degil boyle davranmasi basli basina sorun zaten. Narsist ise degismeyecegini bilirim dicektim ama zaten 5 yildir taniyorum, bisey degismiyo.. bu surede 2 seneden fazladir terapi goren benim, benimde hatalarim vardi onlari duzeltmek adina ben terapi gordum cabaladim, kendi kismima dusenlerin cogunuda duzelttim bence ama esim malesef bunlarida gormuyo. Ornegin eskiden hergun yaptigim onun rahatsiz oldugu biseyi (fazla aramak yazmak gibi) artik 10 gunde bir yapsam bile of cok bunaltiyosun dedi farki gormedi. Benimle bi ilgisi olmadigini anladim kisacasi, bu suredede hep ben cabaladim.
En basindan yanlis oldugunu hissettigim bi evlilik yaptim gozumu kapadim hatalara, seviyoruz dedim. Simdi nereden kalkip baslayacagimi bilmiorum ve umarim yapabilirim. Cocuk bu sartlarda olmaz ona bu evde huzur ve mutluluk veremeyiz. Bu iliskide ne ben nede esim ona iyi bi ebeveyn ve rol model olamayiz.
Annem babamin ihmali yuzunden bu tip sorunlar yasadigimi dusunurken, ben kendi cocugumun nasi psikolojik sorunlu olabilecegini hayal edemiyorum bu evde buyurse.. cunku benim annem babam cok normal siradan bir aileydi, herkesin yapabilecegi ufak ihmalleri oldu..
annem calisiyo bakiciya birakiyo bizi diye hep kizgindim. Simdi benim cocugum olsa babasinin kufurlerini bagirmalarini duyucak, annesine soylediklerini duyucak, annesini hep mutsuz ve endiseli gorucek, kim bilir nasi bi psikolojisi olucak. O yuzden cocuk yapamam, artik buna eminim.
"Gerçek Hastalar Psikiyatriste Gitmezler; Gerçek Hastaların, Hasta Ettikleri Kişiler Giderler."sözünün kanıtı işte. Anladım narsist teşhisi konulsa duzelmeyeceginden emin olmak sizi netlestirecekti bir bakıma. Esinizin psikologa gidecegini sanmıyorum ama deneyin.. kimsenin radikal bir degisimle duzelmeyecegini dusundugumden narsist olup olmaması ne farkeder diye yorumladim. Size şunu tavsiye ediyorum; tamam yada devam konusunda hiç acele etmeyin. Siz ne zaman hazırsınız, o doğru zaman olacak sizin için. Çocuk olmadığı sürece zamanin o kadar önemi yok. Önemli olan her iki durumdan hangisini tercih ederseniz içinize sinmesi. Allah kolaylik versin

Esine para yedirmek ne demek onu anlamadim ? Evde yedigin ictigin, ev borcu fln ese para yedirmek mi :işsiz: Ayrica konu para degil sesini cikaramamak ! Buyuk konusmayim ama esim bana salak dedigi anda alir agzinin payini. Hele hele beni asagilayacak ? Aninda biter o evlilik ! Belki bazi seyleri parayla duzeltebilirsin, evini yenilersin, altina araba alirsin, gezer tozarsin ama bozulan psikolojin, giden gencligin ne olacak ? Hadi duzelt bakalim kirilan gururunu parayla ? Calisan kole ne demek ? Ne bicim cumleler bunlar ?! Calisan bayanlar kole mi ? Calisan kendine calisiyor, emekliligine calisiyor. Sigortanin bile kendine adina olmasi nasil buyuk bir keyif kimseye muhtac degilsin. Hayat musterek arkadasim kocaya para yedirmek diye bir kavram yok. Ayrica kimse zorla evde yemek yap, camasir yika demiyor sana mutlu bir evliligin varsa zaten bunlari seve seve yapiyorsun. Cunku en basta gelen senin aile mutlulugun, senin mutlulugun ve psikolojin ! Esinden psikolojik siddet gorup, o moral bozukluguyla aksama kadar yok gelin kaynana, yok esim beni aldatiyor vs tarzinda sacma sapan programlar izleyip daha da buhran yasamak kolelik degil mi ? Bence asil kolelik bu ! Bir yerde calisiyor olsa kafasi dagilir, iki insan yuzu gorur, her ay maasini aldiginda kendine guveni artar.

Bu isin calisani calismayani yok evet, kocasi adam gibi adam olani var olmayani var. Adam gibiyse calismasa da el ustunde tutulur, ama adam degilse ve calisiyorsa ayrilir olur biter, calismiyorsa da uzuntuden evde dusunur durur. Bunu nerden mi biliyorum ? Cevremde ise girmedigi zaman siddet gorup katlanan ama sonra ise girdiginde aninda ayrilan bayanlardan. Bilmem anlatabildim mi
Konuyu çok yanlış anlamışsın.. ben formda yazılan bugüne kadar yazılanlardan yola çıktım.. biraz dağınık olmuş cümlelerim.. yani çalışanda kendini ezdirebiliyor. Bu işin çalışanı çalışmayani yok demek istedim.. calisirkende ezilmedim..çalışmadığım dönemdede...onu kastettim..

Konuyu çok yanlış anlamışsın.. ben formda yazılan bugüne kadar yazılanlardan yola çıktım.. biraz dağınık olmuş cümlelerim.. yani çalışanda kendini ezdirebiliyor. Bu işin çalışanı çalışmayani yok demek istedim.. calisirkende ezilmedim..çalışmadığım dönemdede...onu kastettim..

Benim yazimi etiketleyip yorum yaptigin ve dovecek gibi sert bir dille yazdigin icin bende boyle bir aciklama yaptim. Neyi, ne dusunerek yazdigini anlayamadim :sus: Neyse uzun lafin kisasi dedigine katiliyorum ama su sekilde ; kocan adam gibi biriyse calismasan da el ustunde tutulursun ama kocan adam degilse calissan da bir ise yaramaz onu degistiremezsin.

Benim yazimi etiketleyip yorum yaptigin ve dovecek gibi sert bir dille yazdigin icin bende boyle bir aciklama yaptim. Neyi, ne dusunerek yazdigini anlayamadim :sus: Neyse uzun lafin kisasi dedigine katiliyorum ama su sekilde ; kocan adam gibi biriyse calismasan da el ustunde tutulursun ama kocan adam degilse calissan da bir ise yaramaz onu degistiremezsin.
Katılıyorum.. eşim çalışmadan öncede aynıydı.. sonrada aynı.. hani çalışan kadın değerli yada değersiz ayrımı hakkatten kocan adamsa farketmiyor

X