• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin kumar bağımlılığı ve çektiklerim, sonunda boşanıyorum

Kumar bağımlısı bir tanıdığım vardı. Evliliği yıkılmak üzere oldugur için psikologa giderdi, kumar bağımlılığını yenecek sözde. Gittiği kliniğin hemen karşısında da kumar oynanan otomatlar var (rulet).
Seanstan çıkıp bu defa da psikoloğun şansına belki gelir diyerek oynardı
Velhasıl kelam boşandı hâlâ aynı.
Aynen huylu huyundan vazgeçmiyor sen uğraştığın, yıprandığınla o bunaldığıyla kalıyor.

Ben çocuklarımı özelden almayacağım zaten uygun bir özeldi. Alırsam %10 kesinti kahvaltı yok, öğle yemeği +servis parası olacak üstüne evde tek başına yarım saat bekleyip servise inmeleri gerekiyor. Yeni okullara kayıt parası alınacak birinşn kayıt parası bayağı pahalı. Fark 14.000falan olacak yıllık bir sürü eziyet çekeceğiz. Ben Özele yakın eve taşınacağım. Servislerini ben yapacağım ya arabayı satıp kartımın borcunu kapatıp çok ucuz bir araba alacağım ya da yeniden yapılandırma yapacağım. Anlaşmalı boşanma olacak. Eşime dedim benim kartın borcunu ben halledeceğim nafakayı da ocaktan itibaren vermeye başlarsın. Zamana kadar çocuklarımla kendi yağımızda kavrulurum. O da diğer borçlarını halletsin hiç olmazsa toparlansın. İnşallah toparlar. Elimden gelen bu artık yapabileceğim bir şey yok.

Nafakayı maaşından kestiririm direkt ona göre at, kumar parasını da ona göre ayarlasın bi zahmet.

Canim cok zor oldu. Yani ömrumden ömur gitti. Ama ya bu deveyi güdecem ya bu diyardan gidecem dedim. Gece gunduz agliyordum. Şikayeti Hic sevmedigim ve hoslanmadigim halde kayinbabamgile sikayet ettim defalarca kez. Olmadi agladim olmadi yiprandim cok yiprandim..
Birakiyor 1 ay sonra tekrar basliyordu..

Sonra onu kaybetmekten korkmadigimi anladim ve annemgile gittim 3 kez gittim 3undede sozler vererek geri getirrdi. En son gidişimde cok kararliydim bitti dedim avukata gittim anlasmali bosanma icin kendisini aradim gel imza at diye. O an anladi heralde dank etti eve geldi bende internetten idda bagimliligi ile ilgili bi yazi okudum okuttum simdi kuranin uzerine el bas yoksa ben artik dayanamiyorm bosanmq davasi acacm dedim. Kuranin uzerine el basti ama ben tekrar baslamaamasi icin o makelenin ss ini aldim hergun okutuyordum kendisine. Ve hergun evde sirf maclara bakmasin diye 40 takla atiyordum. Bir gun tavla bir gun okey atiyorduk pisti oynuyorduk ve asla telefonlari elimize almiyorduk.. Gunde 3 tabak cekirdek yiyordu sirf eline almamasi icin tlfu.. sonra telefondan beraber oynayacagimiz oyunlar bulduk okey gibi online oyunlar.. onlara sardik.. filmler izledik. 3 ayimi aldi bunlar. Kendiliginden unuttu allhima sukurler olsun ki..

anladim canim senin adina cok sevindim. Hep böyle mutlu olursunuz Insallah.

Bu gün psikiyatriste gittim. Doktor erkekti nasıl bir adam bulmuşsunuz ne kadar çok şey yaşamışsınız dedi. İyi bir insan olabilir ama iyi bir eş değil. Kesinlikle tedavi görmesi gerekiyor dedi. Aile terapisti e gidin, ayrı yaşayın isterseniz, gözlemleyin.tedavi olursa belki toparlar dedi. Boşanmak istediğime eminim dedim. Anlıyorum kredisini tamamen tüketmiş size ilaç vermeme gerek yok ona eşinizin tedavi görmesi şart dedi. Mesaj yazdım kendin ve çocukların için tedavi ol, ben ayrılacağım dedim. Seni seviyorum, içim acıyor, kötüyüm diyor .Boşanacağım kararım kesin inşallah kendisi ve çocuklarım için tedavi görüp toparlar

Sizin gibi güçlü kadınların ellerinden öpüyorum. Evliliğiniz ve maziniz uzun olsa da bitirmeye karar vermek yürek ve cesaret ister. Bir kadın gerçekten artık pes ediyorsa orada umut tükenmiştir. Sabrınıza, emeğinize ve dik duruşunuza sağlık. Umarım çocuklarınızla çok güzel ve huzurlu bir hayat sürersiniz..
gerçekten güçlü bir kadın olsaydı ilk aldatma teşebbüsünde ayrılırdı bence o kadarda güçlü bir kadın değilmiş ama zararın neresinden dönerse kardır, en azından çocuklar büyümüş, ben olsam arabamı satar kendime köşede kötü gün parası olarak tutardım çocuklarımla yeni ama ufak bir eve geçer, eşimden de çocuklar için dolgun bir nafaka ister ve direk boşanırdım ..borç vs elimi bile sürmezdim umarım konu sahibide böyle yapar ama bence boşanmayacak...

A
gerçekten güçlü bir kadın olsaydı ilk aldatma teşebbüsünde ayrılırdı bence o kadarda güçlü bir kadın değilmiş ama zararın neresinden dönerse kardır, en azından çocuklar büyümüş, ben olsam arabamı satar kendime köşede kötü gün parası olarak tutardım çocuklarımla yeni ama ufak bir eve geçer, eşimden de çocuklar için dolgun bir nafaka ister ve direk boşanırdım ..borç vs elimi bile sürmezdim umarım konu sahibide böyle yapar ama bence boşanmayacak...
Aslında ilk aldatılmada ayrılacaktım ama insanlar ne der, hamileymişsin bir yanlış yapmış dediler, çocuğunu babasız büyütme her insan bir şansı hakeder... vb. Cümleler eo zaman küçüktüm 10yı yıl önceydi... Nafakayı konuştuk zaten. Ben kararlıyım ailemde kararıma saygılı zaten. Çocuklarım ile de konuştum ayrı ev konusunu kabullendiler. Avukat olan samimi bir arkadaşım var o da ben döndüğümde protokolü hazırlayacak ıslak imza gerekiyor. 2+1evlere de baktım kafama yatan yerler var. Döndüğümde hemen davayı açacağım. Eşim hata yapıp ağlayıp, sızlanıp, özür dileyip ayağıma kapanıp bir şekilde beni ikna ediyordu kendini seviyordum dayanamıyordum.Çocuk için dişimi sıkıyordum ama şimdi eşimi sıradan bir insan, sıradan bir arkadaş olarak görüyorum. O yüzden devam edemem. Çok sabırlıydım,fesakar,merhametli.Ama inanın insan öyle bir noktaya geliyorki işte o noktadan sonra kalmak imkansız hale geliyor.

Aslinda bazi kizlarin dr karsi zaafi var. hemen dr gordumu hemen iliski kurmak ister
Biz sırılsıklam aşıktık, görünüşü düzgündir. Ama dediğiniz çok güzel kızlar var eşi doktor göbekli gözlüklü. Ya da 22yaşında 55 yaşında doktorla evli 3.eşi...

Yazdiklarinizi okudum ve bir kadin olarak tabiki icim yandi..cekmissiniz gercekten hemde cok..hic pismanlik yasamiyor ve hala caba gostermiyorsa hemen ayrilin..ama bir pismanlik bir caba goruyorsaniz ..bir sans verin cocuklariniz ve gecirdiginiz yillar hatrina derim nacizane...tabi en iyi siz bilirsiniz duzelir mi duzelmez mi ama asla ani karar vermeyin..

Yazdiklarinizi okudum ve bir kadin olarak tabiki icim yandi..cekmissiniz gercekten hemde cok..hic pismanlik yasamiyor ve hala caba gostermiyorsa hemen ayrilin..ama bir pismanlik bir caba goruyorsaniz ..bir sans verin cocuklariniz ve gecirdiginiz yillar hatrina derim nacizane...tabi en iyi siz bilirsiniz duzelir mi duzelmez mi ama asla ani karar vermeyin..
Çok çabalıyor şu anda, kartımın borcunu ödeyecek yarın maaşını almış belki aileside göndermiştir para. Çünkü İlesiyle irtibat içindeyim madden manen destek olun diyorum. Çocuklarına çok düşkün... Ama güvenmiyorum. Kumar bitse, içki, içki bitse çapkınlık... Sanki birşeyler pötrleyecek sürekli hayatımda. Kota dolmuş

Çok çabalıyor şu anda, kartımın borcunu ödeyecek yarın maaşını almış belki aileside göndermiştir para. Çünkü İlesiyle irtibat içindeyim madden manen destek olun diyorum. Çocuklarına çok düşkün... Ama güvenmiyorum. Kumar bitse, içki, içki bitse çapkınlık... Sanki birşeyler pötrleyecek sürekli hayatımda. Kota dolmuş
Umarim hakkinizda hayirlisi hangisiyse o olsun..guzel huzurlu yarinlar gelsin size..

Kızlar annemlerdeyken eşime içimden ne geçiyorsa döktüm. Geldim başka eve çıkmamış (çıkacaktı) birkaç güne çıkacak gibi. Dört beş gün evde kaldı çok soğuk, mesafeliydim hatta düşman gibi bakıyorsun dedi. Dedim 14 yıllık evliliğimde o kadar alttan aldım ki bir şeyleri, o kadar çok emek verdim ki bunca çabamın boşa olması canımı sıkıyor... Antideprasan getirmiş. Sen hiç iyi değilsin dedi benim yüzünden Bende iyi değilim içelim dedi olur dedim. Sonra çocuklarla çok ilgili evde, dışarıda... Çocuklar lütfen babamız bizle yaşasın onu çok seviyoruz diyorlar. Eşimde biraz zayıflamış, üzgün, renk solmuş. Ne kadar borcu var toplam oynuyor mu bilemiyorum ama içim öyle acıyor ki. Kendisine çok acıyorum. Çocuklarımla aşklarına bakınca çok üzülüyorum. Ben boşanma protökölüde hazırlattım eşime de attım çok bozuldu. Bayramdan sonrasına mahkeme başvurusu kaldı dedim.

Bosandilar ama adam adlı bir olaya karışıp (borcu temizlemek icin yanlis şeyler yapti ) işinden de oldu. Banka kredileri arkadaşa kaldi.Bizim kız iki çocuk,120.000 TL borç ve kirada bir yaşamla hayata tutunuyor.İki senedir maaşının çoğu borca gidiyor :KK43: ...iki senesi daha var borcun bitmesine.
Kadın kendi adına mi cekmis krediyi

Kızlar annemlerdeyken eşime içimden ne geçiyorsa döktüm. Geldim başka eve çıkmamış (çıkacaktı) birkaç güne çıkacak gibi. Dört beş gün evde kaldı çok soğuk, mesafeliydim hatta düşman gibi bakıyorsun dedi. Dedim 14 yıllık evliliğimde o kadar alttan aldım ki bir şeyleri, o kadar çok emek verdim ki bunca çabamın boşa olması canımı sıkıyor... Antideprasan getirmiş. Sen hiç iyi değilsin dedi benim yüzünden Bende iyi değilim içelim dedi olur dedim. Sonra çocuklarla çok ilgili evde, dışarıda... Çocuklar lütfen babamız bizle yaşasın onu çok seviyoruz diyorlar. Eşimde biraz zayıflamış, üzgün, renk solmuş. Ne kadar borcu var toplam oynuyor mu bilemiyorum ama içim öyle acıyor ki. Kendisine çok acıyorum. Çocuklarımla aşklarına bakınca çok üzülüyorum. Ben boşanma protökölüde hazırlattım eşime de attım çok bozuldu. Bayramdan sonrasına mahkeme başvurusu kaldı dedim.
Eşinize neden üzülüyordunuz??Bunları size o adam yapıyor..Akıllaırını kaybetmıyolar....Tedavi bile olmaya yeltenmiyor..Siz en kötüyü gormemişisinz..Benim eşimde bagımlı..Mahkeme devam edıyor..Allah yardım etsin..

Kızlar kesinkes boşanıyorum.Evrakları yarın veriyorum.Sizi üzen insanlarla bence fazla zaman kaybetmeyin. Sürmüyorsa süründürmenin bir anlamı yok.Artık insan öyle bir noktaya geliyor ki o kişinin gölgesi bile ağır geliyor ...

Kızlar kesinkes boşanıyorum.Evrakları yarın veriyorum.Sizi üzen insanlarla bence fazla zaman kaybetmeyin. Sürmüyorsa süründürmenin bir anlamı yok.Artık insan öyle bir noktaya geliyor ki o kişinin gölgesi bile ağır geliyor ...
canım meraba sayfayı açınca bu yazı geldi kumardan dolayı mı

en son ağustos ayinda yazmisiniz aylar geçmiş üstünden o zaman geri mi barışmıştınız şimdi ne oldu peki huylu huyundan vazgeçmiyor malesef olan size oluyor artik lütfen çocuktu ailemdi demeyin boşanın ve yolunuza bakin çocuklarınıza yine babalik yapabilir onlardan boşanmayacak ama siz bu şekilde nereye kadar devam edebilirsiniz

Bu sefer kesin diyorsunuz. Vallahi zor işte çekiyorsun adam etmeye uğraşıyorsun sonra bir bakmışsın yıllar geçmiş ve bir ara boyu yol gidemediginiz gibi aynadaki yansimanizi taniyamiyorsunuz.

Back