• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin kumar bağımlılığı ve çektiklerim, sonunda boşanıyorum

Artık kumar oynamıyor. Sürekli çalışıyor,nöbet tutuyor,borçlarını ödüyor.Gecen hafta beş gün evde içki içti.Icki tekrar hayatımızda olsun istemiyorum içkin ile mutluluklar dilerim dedim bıraktı içmeyi.Ama yaşadıklarımı silemiyorum aldatılma,yıllarca alkol kullanımı,nadiren şiddet...Ama o kadar çok çektim ki içimdeki sevgi tükenmiş gibi.Geçen yıllarıma açıyorum .Ama çocuklarım o kadar güzel,o kadar mahdumlar ki babasız büyütmeye hakkım var mı acaba diyorum?Gerçekten doktorların çok büyük bir bölümü iyi insan,iyi hekim ama kötü eş.Ayrılmakla iyi yapmışsınız.
Bunlari hissetmeniz çok normal yillarınız tükenmiş bırakıp gitmek hakkınız yalnızca ayaklarınız geri gittiği için son.mücadele diyorum. Ancak sizin de eşinizin de muhakkak terapi alması gerekiyor. Bağımlılıklar kendiliğinden ortaya çıkmaz. Bir şeylerle mücadele edilemediginde başvurulan savunma mekanizmalaridir aslında. Eşiniz cok belli ki bazi seylerle bas edemiyor. Bu da terapi destegiyle asilabilecek bir durum. Kumari birakir ickiye baslar ickiyi birakir aldatmaya baslar. Yaradaki asıl cerehat boslatilip pansuman edilmedikce baska yerden patlak verir muhakkak. O nedenle sonuca degil nedene odaklanip çözüm surecibe girmelisiniz. Sonucta esiniz bu hayattan memnunolsa yakasindan dusmenizi ister sürekli ağlayıp geri gelmez. Onun da yılları gitmis. Destek.alin lütfen

Artık kumar oynamıyor. Sürekli çalışıyor,nöbet tutuyor,borçlarını ödüyor.Gecen hafta beş gün evde içki içti.Icki tekrar hayatımızda olsun istemiyorum içkin ile mutluluklar dilerim dedim bıraktı içmeyi.Ama yaşadıklarımı silemiyorum aldatılma,yıllarca alkol kullanımı,nadiren şiddet...Ama o kadar çok çektim ki içimdeki sevgi tükenmiş gibi.Geçen yıllarıma açıyorum .Ama çocuklarım o kadar güzel,o kadar mahdumlar ki babasız büyütmeye hakkım var mı acaba diyorum?Gerçekten doktorların çok büyük bir bölümü iyi insan,iyi hekim ama kötü eş.Ayrılmakla iyi yapmışsınız.
Çocuklar bahane sizin için.
Çocuklar ortada yokken yaşadıklarınıza rağmen terketmemişsiniz.
Şimdi de ayrılacağınızı sanmıyorum.
Evet eşiniz alkol ve kumara bağımlı, siz de ona bağımlısınız. Sizin de psikolojiniz normal değil. Tedavi olmalısınız.

Kesinlikle eşeğe altın semer vursanda eşek eşektir. Eşimin samimi uzman doktor dostunun eşiyle de telefonlaşıyoruz kadının artık psikolojisi bozulmuş Onların da iki çocuğu var. Akşam rakısını açıyor,at yarışı kanalını kadın birazcık eleştirince küfür D şiddet. Ama işinde süper. Başka yerlerden gelip ameliyat oluyorlar adama. Hastanede görseniz ne şeker adam dersiniz. Amainsanların evin altında ne yaşadığını kimse bilmiyor. Bana ohhhh eşin uzman doktor sen öğretmen keyfin yerinde diyorlardı eski okulumda. Şimdiki arkadaşlarım kumarı biliyorlar ama... Davulun sesi uzaktan hoş gelir.
Ev hali cok farklı... İş ortamı daha da farklı... Allah yardımcınız olsun ne diyeyim

Çocuklar bahane sizin için.
Çocuklar ortada yokken yaşadıklarınıza rağmen terketmemişsiniz.
Şimdi de ayrılacağınızı sanmıyorum.
Evet eşiniz alkol ve kumara bağımlı, siz de ona bağımlısınız. Sizin de psikolojiniz normal değil. Tedavi olmalısınız.
Çocuklarım bahane değil ,babalarına çok çok düşkünler. Boşanan bir arkadaşımın eşi çocuklarına çok düşkün olmasına rağmen sevgilisi olunca çocukları boşladı.Aynı şeyi çocuklarımın yaşamasını istemiyorum.Böylesi bir durum için sonrasında beni suçlamalarını istemiyorum.Ayrica ilk zamanlar terketmeyesimin sebeplerinden biri ona sevgimin yogunluguydu.Zamanla hatalar yapa beni soğuttu kendisinden zaten.Ayrıca boşanmış yaşı büyük birkaç abla eşlerinin alkol,şiddet..bitmediği için ayrıldıklarını, eger duzeldiyse çocuklarım için devam etmek gerektiği, bütün erkekler aynı, her şeyden önce çocukların söylemleri.Kızım ergen belli bir süre sonra lys ye girecek bu .Her şeyden önce onu düşünmem gerek miyor mu?Akademik anlamda başarılarının düşmesini istemiyorum.Boşanan aile çocukları hele de benimkiler gibi anne babayı birarada isteyen ,aile kavramı kendileri için çok çok önemli olan çocuklar açısından ciddi sıkıntılar yaşanabilir.

Bunlari hissetmeniz çok normal yillarınız tükenmiş bırakıp gitmek hakkınız yalnızca ayaklarınız geri gittiği için son.mücadele diyorum. Ancak sizin de eşinizin de muhakkak terapi alması gerekiyor. Bağımlılıklar kendiliğinden ortaya çıkmaz. Bir şeylerle mücadele edilemediginde başvurulan savunma mekanizmalaridir aslında. Eşiniz cok belli ki bazi seylerle bas edemiyor. Bu da terapi destegiyle asilabilecek bir durum. Kumari birakir ickiye baslar ickiyi birakir aldatmaya baslar. Yaradaki asıl cerehat boslatilip pansuman edilmedikce baska yerden patlak verir muhakkak. O nedenle sonuca degil nedene odaklanip çözüm surecibe girmelisiniz. Sonucta esiniz bu hayattan memnunolsa yakasindan dusmenizi ister sürekli ağlayıp geri gelmez. Onun da yılları gitmis. Destek.alin lütfen
Beraber doktora gittik .Birinci gün beni dinledi psikiyatrist,ertesi gun esimi dinleyecekti gerek yok dedi.Ben isteyince kumar da oynamıyorum içki de içmiyorum yıllardır sana zerre bir yanlışınm da yok tedavilik bir durumum yok dedi .Geçende aile terapistini önerdim istemedi.Ben psikoterapiye başlayacağım ama bireysel olarak.Manen ,madden yaşadığım travmatik olaylar bilinçaltıma öylesiye yerlesmisler ki ister istemez iç dünyanda kendisine karşı kırgınlıklarım ve kızgınlıklarım çok fazla.

Tedavi de olurum diyor ne kadar samimi bilemiyorum ya da artık benim tamamen ayrılmak istediğimi bildiği için mi kabul etti bilemiyorum ama ben o kadar çok direndim ki artık evli kalmak istemiyorum eşimle.
Tedavide olmaz eski eşimi hastaneye kumar yuzunden yatırmıştık 2 gün yattı hastaneden kaçtı verdiği söylediği şeylerher söz yalan boşuna beklemişsim bende hic bir zaman düzelmedi hatta daha kötüye gitti ayni içkisi kumari kari kiz hayati küfürü hepsi aynı bende yaşadım ve 2 çocuğum vardı boşandım kurtuldum boşa zaman geçirmişsim ben şimdi aradan seneler geçtikçe buna üzülüyorum o mu hala barışma çabasında ve düzeldiğini idda ediyor yemin ediyor ama ben gözümle gördüm kac kere aynı eski hayatina devam ediyor ve daha fazlası. Size boşanın diyemem hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Tedavide olmaz eski eşimi hastaneye kumar yuzunden yatırmıştık 2 gün yattı hastaneden kaçtı verdiği söylediği şeylerher söz yalan boşuna beklemişsim bende hic bir zaman düzelmedi hatta daha kötüye gitti ayni içkisi kumari kari kiz hayati küfürü hepsi aynı bende yaşadım ve 2 çocuğum vardı boşandım kurtuldum boşa zaman geçirmişsim ben şimdi aradan seneler geçtikçe buna üzülüyorum o mu hala barışma çabasında ve düzeldiğini idda ediyor yemin ediyor ama ben gözümle gördüm kac kere aynı eski hayatina devam ediyor ve daha fazlası. Size boşanın diyemem hakkınızda hayırlısı olsun inşallah
Ne zaman boşandınız?Çocuklar kaç yaşında?Çok etkilendiler mi? Bi de siz yasadıgınız travmaları unutmaya basladınız mı? Kendimi o kadar mutsuz hissediyorum ki cocuklarım öylesine boynumu büküyor ki bi de esimin süt dökmüs kedi halleri

Beraber doktora gittik .Birinci gün beni dinledi psikiyatrist,ertesi gun esimi dinleyecekti gerek yok dedi.Ben isteyince kumar da oynamıyorum içki de içmiyorum yıllardır sana zerre bir yanlışınm da yok tedavilik bir durumum yok dedi .Geçende aile terapistini önerdim istemedi.Ben psikoterapiye başlayacağım ama bireysel olarak.Manen ,madden yaşadığım travmatik olaylar bilinçaltıma öylesiye yerlesmisler ki ister istemez iç dünyanda kendisine karşı kırgınlıklarım ve kızgınlıklarım çok fazla.
Ay lutfen yapmayın artık..Size herseyı yapmıs bır adamla yaşamaya devam edıp psıkolojık yardım almak kadar akıldısı bişey olamaz..Psıkolog ne yapabılır buna.Tabıkı kumar ınsanda buyuk travma yaratıyor..Ama sız ısrarla ortamda kalmaya devam edıyorsunuz..Kumarı asla bırakmayacak..Bunu ıdrak edın lutfen..Ve sız bu konuda ısrar edersenız aklınızı kaybedeceksınızı..Depresyon ILERI DERECEDE KAYGI BOZUKLUĞU VSS..Ve o cocukların babaları olmadıgı gıbı annelerınıde kaybedecekler...Bunumu ıstıyorsunuz.Anlayın rıca edıyorum.Bu kadar net olcagım aynı dertte ıdım...Çocukları evde 5 gun boyunca ıcen bır adama mahkum edıp adına baba dıyorsunuz..Benımkı de bagımlıydı bosanıyorum zor belkı ama bıraz kendınıze gelın..Ogretmensınız benımde var oyle bır arkadasım..Doktorların bagımlı bıle olsa vazgecılmezlıgı nedir anlamak zor..Maasınız var ve nafakada alırsınız hayatınıza bakın ya..Sut dokmus halı deyıp duruyosunuz..Sut dokmus kedı olan varını yogunu kumara vermez ;alkol almaz ,çocugunun rızkını sokaga atmaz..Vazgecemdıgnız aslında ne cok merak edıyorum...

Son düzenleme:
ziyaunluturk'in profil resmi
c
ziyaunluturk....Çocuklarına zalımlık yapan ve suıstımal eden ebeveyne karşı çcuklarını korumak zorunda olan diğer ebaveyndir.Zalimlik yapan kadar,zalimliğe karsı korumayan ebeveyn de hatalıdır..Suç her zaman zalim olan ebeveyne yüklenir ama halbuki diğer ebeveyn de sessiz kalarak, korkarak, sinerek, boyun eğerek bu zalimliğe zemin hazırlar.
Çocuklarının böyle bir ebeveynle büyümesine neden olur her şeye rağmen ilişkisine devam ederek.
Çocuklar zalim olan ebeveyne duydukları öfke kadar kendisini korumayan/koruyamayan diğer ebeveyne de öfke duyarlar. Bazen farkındadırlar, bazen gizlenmiştir bu öfke.
Yetişkin ve ebeveyn olarak; çocuklarına karşı sorumluluklarından biri de bu. Eşine karşı da çocuğunu korumak.
Senin ‘AMA' larının çocuğun dünyasında yeri yok.
Aamir Khan’ın SÜPER STAR filmi bu konuyu çok güzel işlemiş. İzlemenizi öneririm.ınstagram ziyaunluturk

Herşeyi deyin de bahane olarak “çocuklarım” demeyin Allah aşkına

Cesur olun. Deyin ki:
“korkuyorum”
“tek başıma kalmak istemiyorum”
“kendi hayatımı kendi başıma idame ettirebileceğimden emin değilim”

Ama çocuklar demeyin. Kusacağım geliyor. Lütfen.
ayy ne hoş ıfade etmıssınız...Dilinize,YÜREGİNİZE SAĞLIK..

İyi de çocukların rızkını bile kumara yatırmış bu adam, nasıl çocuklarına düşkün anlamadım. Geç bile kalmışsınız, şimdiye kadar düzeninizi kurup birikiminizi yapmıştınız bile. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Elinizden hersey gitmis ev araba gidene kadar neden bosanmadiniz ya..cok yazik.Baba doktor ama cocuklarina yasattigi hayata bak..bosanin ve saglam bir nafaka alin.Bari kanun yoluyla parasini size vermis olur.

Çocuklarınız cesaretinizi ortaya koyup ayrılırsanız, sizin ne kadar haklı olduğunuzu bildikleri için size destek olacaklardır. Eğer, cesaret edip boşanamayıp bir de üstüne, sizin için çektim bu adamı derseniz,emin olun ki bu çocuklar sizden de uzaklaşır zamanla.Hatta çekmeseydin o zaman bile diyebilirler.
Lütfen artık kimse çocuklara bu kadar yük yüklemesin.Büyüklerin bile taşımakta zorlandıkları şeyleri, onların küçücük omuzları nasıl taşısın.

ayy ne hoş ıfade etmıssınız...Dilinize,YÜREGİNİZE SAĞLIK..
Bakin bu adam arasıra çocuklarını alışveriş merkezine götürüyor, istediklerini alıyor,oyun parklarına.,akşamları satranç vb.oyunlar oynuyor bazen.Beraber sarmaş dolaş cocuk sineması izliyorlar...Kapı çaldığında bir koşup babalarına sarılıyorlar ki ...Geçende kızıma dedim ki anneciğim bazı insanlar anlaşamazlar,ayrılırlar bana dedi ki kardeşimle beni üzme lütfen. Biz seni de babamı da çok seviyoruz ...Yanlarında bile tartışmıyorum nerdeyse ,cepten mesajlasıp yazışarak, tartışıyoruz.Size yemin ederim çocuklarım olmasaydı bir dakkika evli kalmazdım kendisiyle yoksa doktorluğu zerre umramda degil hatta ayrilsam bir doktor yanaşsa aşkimdan ölse, evlilik istese dahi asla istemem o kadar itici geliyor bu meslek grubu evlilikte . Psikoterapi diyorum da Emdr diye bir yöntem varmış.Ama beynimi mi temizleyecekler destek alırsam kırgınlığım,kızgınlığın,öfkem geçer mi zannetmiyorum bu konuda da içten içe umutsuzum aslını isterseniz.Bosanan aile çocukları öğrencilerimin çoğunda sıkıntılar oluyor...Bu durum beni kaygılandırıyor. Pedagog desteği gerçekten çok etkili olur mu bilemiyorum.Ögretmenleri maşallah her anlamda çocuklarından çok memnunlar gerilemelerini istemiyorum.Onlarda yoksunluk yaratmak istemiyorum.Bosanma olunca babalarının başka birine aşık olup onları boşlamalarını istemiyorum.Çocuklarımın böyle bir durum karşısında bana öfkelenmelerini istemiyorum.Sözde çocuğuna çok düşkün tanıdığım iki adam vardı.Arkadaslarimla boşandılar. Hayatlarına biri girdi .Ve gözleri artık çocukları görmüyor...

Bakin bu adam arasıra çocuklarını alışveriş merkezine götürüyor, istediklerini alıyor,oyun parklarına.,akşamları satranç vb.oyunlar oynuyor bazen.Beraber sarmaş dolaş cocuk sineması izliyorlar...Kapı çaldığında bir koşup babalarına sarılıyorlar ki ...Geçende kızıma dedim ki anneciğim bazı insanlar anlaşamazlar,ayrılırlar bana dedi ki kardeşimle beni üzme lütfen. Biz seni de babamı da çok seviyoruz ...Yanlarında bile tartışmıyorum nerdeyse ,cepten mesajlasıp yazışarak, tartışıyoruz.Size yemin ederim çocuklarım olmasaydı bir dakkika evli kalmazdım kendisiyle yoksa doktorluğu zerre umramda degil hatta ayrilsam bir doktor yanaşsa aşkimdan ölse, evlilik istese dahi asla istemem o kadar itici geliyor bu meslek grubu evlilikte . Psikoterapi diyorum da Emdr diye bir yöntem varmış.Ama beynimi mi temizleyecekler destek alırsam kırgınlığım,kızgınlığın,öfkem geçer mi zannetmiyorum bu konuda da içten içe umutsuzum aslını isterseniz.Bosanan aile çocukları öğrencilerimin çoğunda sıkıntılar oluyor...Bu durum beni kaygılandırıyor. Pedagog desteği gerçekten çok etkili olur mu bilemiyorum.Ögretmenleri maşallah her anlamda çocuklarından çok memnunlar gerilemelerini istemiyorum.Onlarda yoksunluk yaratmak istemiyorum.Bosanma olunca babalarının başka birine aşık olup onları boşlamalarını istemiyorum.Çocuklarımın böyle bir durum karşısında bana öfkelenmelerini istemiyorum.Sözde çocuğuna çok düşkün tanıdığım iki adam vardı.Arkadaslarimla boşandılar. Hayatlarına biri girdi .Ve gözleri artık çocukları görmüyor...
Sizi çok iyi anlıyorum. Bosan demek dışarıdan bir gözle çok kolay ama işin içine çocuklar girince durumlar bambaşka...

Valla inşallah hayırlısı olur hakkınız da..Yolunuz bu ise gercekten çocuklar için en iyisini diliyorum..Onların hiç suçu yok..Bizler yetişkiniz secım yapma sansımız var...

Beynınızi temzılemekten bahsedıyosunuz..Sız eşiniziin artık kumar oynamayacagınımı dusunuyorsunuz?Çunkü kendınıze donup kendı ofkenızı dındırmeye odaklanmaya calısıyorsunuz..Kumarı bıraktı ve sız gecmısı unutursanız hersey guzel olacak dıyemı dusunuyorsunuz..Yanlıs anlamadım sanırım...

Çocuklarına bana çok düşkündür. Çok iyi bir doktordur. Çok severler. Hastanede de oynuyormuş ama. Beraber oynadığı doktor arkadaşlarıyla ayrı yerlerde çalışıyorlar şimdi (2 kişi) . Dedim kadınlar kulübünü okuyorum kahve yapsana içelim dedi Oturduk konuştuk. Dedim sen beni tükettin ama senden ricam çocukların için tedavi ol. Birkaç ay sonra at yarışında aldıkları at koşacak ona bel bağlamış bu seferde.Kazanırsa onun getireceği parayı istemiyorum bir sürü kişinin gözü, gözyaşı, bedduası var o parada dedim. Tedavi görürüm tamam diyor. Ama inanmıyorum. İnşallah tedavi olur kendi ve çocuklarım için. Şimdi geldi yanıma bana son bir kez sarıl ben kötü bir adam değilim kendi hayatımı yaşıyorum diyor. Yine kendisi gibi uzman doktor olan arkadaşıyla her akşam telefonda kuponlar yapıyorlar. Yine borçlarımız var. Bu gün beni bankadan aradılar kartınızın 2aylık asgari borcu 8.150 Aylık borcu 20.000 diye.Arabayı yeni satmıştı. Bende 7000vardı verdi. Çocuklarımın bireysel i bozdu(evi satarkende bozmuştu 2yıl önce borçlardan kurtulduk. Evin kalan peşinatınıda zoraki hesabımdan aldı atlara verdi.) 70000 bin ama yine kapanmamış borçlar. Bende evimi temizler, pazara gider elimden geleni yaparım. Maaşımı son kuruşuna kadar mutfak aidat, çocuklarımın ve kendi ihtiyaçlarıma harcarım. Yani elimden geleni yaparım. Şimdi sıkışmış yine biliyorum gözü arabamı satmakta ama kusura bakmasın çok fedarlık yaptım . Borçları nasıl temizliyor temizlesin. Hem okulda işimi çok iyi yapmak için uğraşan biriyim sınıfların başarılıdır hem evim yuvam için elimden geleni yapan biriyim.Sıradan bir arabada ihtiyaç artık benim ve çocuklarım için.

Boşanırmısınız bilmem ama kumarın tek çaresi maddi yardımı kesmek. Kardeşim 3 yılda 500 600.000 iddiaya verdi, parası yoksa tefeci buldu yine oynadı. Eş dost akraba banka herkese borçlandı ve tüm kaynaklar tükendiğinde bıraktı. Bu süreçte gitmediğimiz psikiyatrist psikolog kalmadı ama hepsi hikaye. Çıkmaz yola girmeden kurtulunmuyor kumardan. Arkasını toplamayı bırakın bence ne hali varsa görsün bi bırakır

Beynınızi temzılemekten bahsedıyosunuz..Sız eşiniziin artık kumar oynamayacagınımı dusunuyorsunuz?Çunkü kendınıze donup kendı ofkenızı dındırmeye odaklanmaya calısıyorsunuz..Kumarı bıraktı ve sız gecmısı unutursanız hersey guzel olacak dıyemı dusunuyorsunuz..Yanlıs anlamadım sanırım...
Ben çok öfkeliyim içten içe ,mutsuzum,tahammülsüzüm kendisine karşı. Yıllarca her y30Boşanma davası açmıştım barıştık oynamayacağım dedi oynamıyor biliyorum.Geçende biriyle muhabbet etti oynamıyorum sakın oynama başlama dedi.Bosanirsam tekrar içki ve kumara sarar mı diye de endiseleniyorum.Çocuklarım babası iyi olmalı ki çocuklarım da iyi olsun.Yasadiklarımı hazmedemiyorum,unutamıyorum,güvenemiyorum kendisine.

Back