• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin kumar bağımlılığı ve çektiklerim, sonunda boşanıyorum

Kesinlikle eşeğe altın semer vursanda eşek eşektir. Eşimin samimi uzman doktor dostunun eşiyle de telefonlaşıyoruz kadının artık psikolojisi bozulmuş Onların da iki çocuğu var. Akşam rakısını açıyor,at yarışı kanalını kadın birazcık eleştirince küfür D şiddet. Ama işinde süper. Başka yerlerden gelip ameliyat oluyorlar adama. Hastanede görseniz ne şeker adam dersiniz. Amainsanların evin altında ne yaşadığını kimse bilmiyor. Bana ohhhh eşin uzman doktor sen öğretmen keyfin yerinde diyorlardı eski okulumda. Şimdiki arkadaşlarım kumarı biliyorlar ama... Davulun sesi uzaktan hoş gelir.
Şu anda devam etmek istemiyorum, çooookkk yorgunum. Ama eşimin kendisi ve çocuklarım için tedavi görmesini isterim. Kayınvalidem olmazsa gelsin yanına destek olsun. Doktora beraber gitsinler...

yipranmissiniz cunku...bir an once randevu alin bir uzmandan, benim bi arkadasim psikologa gidiyor evlilik terapistine.. Dedi Ki, esi ailesine bagimli resmen, psikolog demis ki esine, -annenizin sizden cok beklentisi var, bu saglikli degil, bir tur bagimlilik. bu durum da esinizi uzuyor ve evliliğiniz bitme noktasına gelmiş, ya bu duruma son verip ailenizle mesafeli olacaksınız ya evliliğiniz bitecek-
Arkadasim söylese kavga çıkaracak olan esi. psikolog dediğinde -ok daha dikkatli olacam- vs demis.. Su an daha iyiler mesela evliliğinde... bu bir ornek size.. Bu durumun sizi yiprattigini psikolog açıklar zaten..
Yukarıdaki cevabı size yazmıştım uykusuzum, kafam dolu yanlış olmuş

insan okuduguna inanamıyor bu kadar eğitim almış kitap okumuş kafa patlatmış ama boşa ,

yazık size bir an önce kurtulur mutlu olursunuz umarım ,
çocuklarınız kaç yaşında

Bu tarz şeylerin çok meslekle alakası yok gördüğüm kadarıyla,sadece doktorların kibirle daha fazla hata yapabildiğine şahit oldum. Ahlaklı olduğuna yemin edebileceğimiz bi arkadaşımızın hastanede flört etmediği kimse kalmamış mesela,bi başkası alkolik ya o yoğun stresle başa çıkamayıp kendilerince böyle rahatlatıcı heyecanlar buluyorlar ya da hayatlarının en güzel yıllarını çılgınlar gibi ders çalışarak geçirdikleri için bi özlemle yaşıyorlar cidden bilmiyorum. Ama herşey bi tarafa bu kadar mutsuz oldugunuz bi evlilikte neden devam edesiniz ki,hayat huzurlu olmak için çok kısa.

insan okuduguna inanamıyor bu kadar eğitim almış kitap okumuş kafa patlatmış ama boşa ,

çocuklarınız kaç yaşında
Kızım 11,oğlum 6 yaşında. Çok sosyal arkadaşları ve öğretmenleri tarafından sevilen çocuklar. İnşallah kaderleri güzel olur hep iyi insanlarla karşılaşırlar. Bi de okumuş etmiş beklenmez diye düşünüyorsunuz. Ama bir arkadaşımın eşi mühendis, diğerinin eşi dişçi . İkisininde birer çocukları var. Eşlerinde küfür,hakaret,şiddet,içki, sigara da vardı.Arkadaşlarımda öğretmen şimdi nasıl oldular bilmiyorum . Ama bildiğim bir şey varsa okumanın bazı insanları meslek sahibi yapıp, işini yapması dışında bir şey katmadığı.

Doktora sicak bakmiyorsa elinizden hicbirsey gelmiyorsa en dogru karari vermis olursunuz.

Benim esiminde idda bagimliligi vardi. Ben cözdüm ama cözene kadar cok yiprandim omrumden omur gitti cok agladim üzüldum cok sey koptu icimden. Cok zor surecler allah yardimciniz olsun...
bir yakınımda şu an aynı dertten muzdarip. siz nasıl çözdünüz acaba??

çocuklarınız kaç yaşında
Kızım 11,oğlum 6 yaşında. Çok sosyal arkadaşları ve öğretmenleri tarafından sevilen çocuklar. İnşallah kaderleri güzel olur hep iyi insanlarla karşılaşırlar. Bi de okumuş etmiş beklenmez diye düşünüyorsunuz. Ama bir arkadaşımın eşi mühendis, diğerinin eşi dişçi . İkisininde birer çocukları var. Ellerinde küfür,hakaret,şiddet,içki, sigara da vardı.Arkadaşlarımda öğretmen şimdi nasıl oldular bilmiyorum . Ama bildiğim bir şey varsa okumanın bazı insanları meslek sahibi yapıp, işini be
Bu tarz şeylerin çok meslekle alakası yok gördüğüm kadarıyla,sadece doktorların kibirle daha fazla hata yapabildiğine şahit oldum. Ahlaklı olduğuna yemin edebileceğimiz bi arkadaşımızın hastanede flört etmediği kimse kalmamış mesela,bi başkası alkolik ya o yoğun stresle başa çıkamayıp kendilerince böyle rahatlatıcı heyecanlar buluyorlar ya da hayatlarının en güzel yıllarını çılgınlar gibi ders çalışarak geçirdikleri için bi özlemle yaşıyorlar cidden bilmiyorum. Ama herşey bi tarafa bu kadar mutsuz oldugunuz bi evlilikte neden devam edesiniz ki,hayat huzurlu olmak için çok kısa.
Yaptığınız saptama doğru çok ders çalışmaktan, stresten kendilerince böyle şeyler yaparak sıyrıldıklarını sanıyorlar. Benim eşim zor koşullarda okumuş para ve kariyer bir araya gelince dediğiniz gibi aklınca hayatına renk katıyor,kısa yoldan çok zengin olma hayalleri kuruyor. Ama ne oldu kendini de bizi de mahvetti. Yazık ailelerimiz de çok üzgün. Şimdiye kadar çocuklarım dedim ayrılmadı. Birkaç kez boşanma eşiğine geldim avukatla konuştum karşımda hüngür hüngür ağlamalar, seni çok seviyorum. Sensiz ve çocuklarım olmadan yaşayamam demeler. Ben yapı olarak çok merhametli bir insanımdır. Bi de vefa borcum da vardır kendisine ailemizden iki önemli ameliyatlı durum vardı ayarladı iyi hastaneyi işinde iyi doktorları. Bi de çocuklarına, bana sürekli size ölürüm, biterim... demeler. Gönlümü alana kadar öyle çırpınır ki ama artık bittim. Ağlasada, dünyanın dilini döksede, çocuklarımın ona düşkünlüğü ü kullansa da kar etmez, çok yorgunum.

Yaşayan biri olarak annem 22 senesini berdi adam olsun diye inanın olmuyorlar babamda saygin bir yapıya sahipti dışarıdan ama içi bizi yakardı. Çok zengindik herşeyi kumara verdi annem sıfırlandı öyle boşandı. Annem çok şükür yine gücünü topladı ama babam halen borç batağında bende konuşmuyorum

Yaşayan biri olarak annem 22 senesini berdi adam olsun diye inanın olmuyorlar babamda saygin bir yapıya sahipti dışarıdan ama içi bizi yakardı. Çok zengindik herşeyi kumara verdi annem sıfırlandı öyle boşandı. Annem çok şükür yine gücünü topladı ama babam halen borç batağında bende konuşmuyorum
Boşanırsam düzelir mi düzelmez mi bilmiyorum. İnşallah düzelir.At yarışı,atı,borsanın o çok sevdiği ailesini nasıl dağıttığını görünce belki adam olur. Belki kendini bana kanıtlamaya çalışır. Elbette içimde kırgınlıklar kalacak ama kendisine olumsuz duygular barındırıp kendimi yormak istemiyorum. Çocuklarımın babası ve kötü bir insan değil, kötü bir eş ama belki de evliliğe uygun biri değil. Ama inşallah düzelir . Çocuklarımız için ikimizinde her anlamda sağlıklı bireyler olmamız gerekiyor ayrılsak bile.

bir yakınımda şu an aynı dertten muzdarip. siz nasıl çözdünüz acaba??

Evi terkettim olmadi küs kaldim olmadi... Avukata gittim biraz olir gibi oldu.. Günlerce Internette bununla ilgili makalaleler var onlari okutum okudum baskalarinin cocuklarinin rizkini yedigini falan soyledim. Hep bunlarla ilgili olaylar anlattim... 2 senemi aldi ama basardim.. birde bir akrabamiz idda yuzunden batinca tuuzu biberi oldu birakti ama cok zor zamanlar gecirdim. Psikologa goturebilir baska kafasini kurcalayacak seyler yapabilirsiniz. Biz genelde arkadaslarimizla takildik ve soz verdik telefon elimize almicaz diye. Maclari takip edemedigi icin oynamamaya basladi. Birde ben takip sistemi kurdum isyerine dedim oynadigin an gorurum dedim sana bisey demeden bosanirim dedim. Tabi yok oyle bir takip sistemi falan :)

Okuyunca çok çok üzüldüm. Düzgün, evine bağlı bir hanımefendiye benziyorsunuz. Elinizden gelen herşeyi yapmışsınız. En azından vicdanınız rahat. Yapacak birşey de kalmamış. Sizi de borç batağına iyice çekmeden boşanmaktan başka çare kalmamış malesef.

Okuyunca çok çok üzüldüm. Düzgün, evine bağlı bir hanımefendiye benziyorsunuz. Elinizden gelen herşeyi yapmışsınız. En azından vicdanınız rahat. Yapacak birşey de kalmamış. Sizi de borç batağına iyice çekmeden boşanmaktan başka çare kalmamış malesef.
Evet aileme, evime çok bağlı bir insanımdır. Eşimin ailesi, kendi ailesi, iş arkadaşlarım eşimin çok şanslı olduğunu söylerler. Kendiside sen her erkeğin isteyeceği bir kadınsın çok şanslıyım der ama ne yazık ki kendi zevkleri varmış benim karışmam istemiyormuş. Şu anda batmış durumda belki destek alır. Ama inanın içimden artık bu evliliği sürdürmek gelmiyor. Çok söz verdi toparlanacak diye hep hayal kırıklığı yaşadım. Cebinden sildi söz verdi yüklemeye eğim diye ganyan yerlerinde, oynadı. Yine cebine yükledi.Mazereti de rüyasında balık görmüş yüklemiş oynadığı ikinci gün biraz para kazanmış.

Ailemde bıktı artık eşimden. Aldatma geçmişte kalsada hiç unutulmuyor. Nadirende olsa şiddet uyguladığını birkaç ay önce söyledim şok oldular .İçki 3aydır nadiren içiyordu. Meğersem bu defada borç batağındaymış. İçki, kumarından onlar da bıktılar artık. Ailem geldiğinde içer benimkileri öper onları ve beni sevdiğini söyler, kızınız konusunda çok şanslıyım derdi. O yüzden de sağolsun bana yaşatmadığı şey kalmadı.

Şimdi konuştum kendisiyle artık bu evliliğin sürmesini istemediğimi söyledim ki biliyor zaten. Bir ay yokum geldiğimde bizim evle iş yeri arası bir ev tutacağını ama hemen boşanma davası açmamamı söyledi. Haydi birkaç ayda öyle yaşarız sonra boşanmak istiyorum zaten. Artık boşanmadan yaşayacağım süreçte ne yapacaksa beni geri döndürmek için. Altından medet umuyor birkaç ay sonra yarışacak ama umrumda değil.

Şimdi konuştum kendisiyle artık bu evliliğin sürmesini istemediğimi söyledim ki biliyor zaten. Bir ay yokum geldiğimde bizim evle iş yeri arası bir ev tutacağını ama hemen boşanma davası açmamamı söyledi. Haydi birkaç ayda öyle yaşarız sonra boşanmak istiyorum zaten. Artık boşanmadan yaşayacağım süreçte ne yapacaksa beni geri döndürmek için. Altından medet umuyor birkaç ay sonra yarışacak ama umrumda değil.

Dışardan gözüken hayatlar ve gerçekte yaşanan neler var.. Yaşadıklarınız çok çok zor..

Dışardan gözüken hayatlar ve gerçekte yaşanan neler var.. Yaşadıklarınız çok çok zor..
Evet çok zor şeyler yaşadım ne yazık ki. Beni bırakırsan seni yalnız bırakmazlar elbet sevgilin olur belki evlenirsin yine diyor bunu kaldıramayabilirim falan diyor. Dedim şu anda kendim ve çocuklarımla mutlu olmak istiyorum...

Kızlar ben 14yıllık evli bir kadınım. Öncesinde de 3yıllık bir beraberlik söz+nişan 17yıl.2tane çocuğum var. Eşim uzman doktor ben öğretmen. Evliliğin ücüncü yılında ilk çocuğuma hamileyken aldatıldım. Mesaj gördüm hiçbir şey olmadı sadece mesajdı dedi. Bariz aşk yaşadılar. Sonra kızla da konuştum, bilgisayarda sekreter. Çocuğum babasız büyümesin dedim. Sonra biraz küfür, şiddeti de oldu tartışmalarımızda yıllarca. İçki ve sigarasını laf edince çok geriliyorum bana hiç kimse bir şey diyemez diye. Facebooktan mesajlar yazmıştı kadınlara 2.çocuğum 10aylıkken. Şifresini buldum girdim. Annemlere gittim. Sonra boşanacaktım her gün arayıp ağlamalar, arkadaşları arıyor. İçkiliyken yazmış farkında değilmiş. Kızım çok yalvardı bir daha bir şey olursa ayrıl ama babamız bırakma. beni diye. Affetmesemde içimden , çocuğum için kabul ettim. Sonra sosyal medya hesaplar kapatıldı. Zaten beni kıskanır. Bir yere fotoğraf koymamı, hesap açmam istemez. Fiziksel olarak herkes küçük göründüğümü, iki çocuk annesi olduğuma inanmadıklarını, çok güzel olduğumu söylerler. Ayrıca çok insancıl, uyumlu, hayat dolusun derler. Eşimin bi de at yarışı hastalığı var. Önceden az oynuyordu sonra iki yakın arkadaşıyla durumu daha da abartı. Onlar bundan daha iyi kazanıyor. Bi de at yarışı aldılar ortak. İçkiyi biraz azaltmış son zamanlarda yine güzelce içiyor. At yarışına devam. Borçlar yüzünden evimiz, arabamız, huzurumuz gitti. Bir tek benim arabam kaldı dedim kusura bakma bunu satmayacağım. Tedavi ol kabul etmiyor. Çocuklarıma çok düşkün onlar da babalarına ama bu evliliği sürdürmek için dişimi çok sıktım. Çok şans verdim ama bu insanın düzelmeye niyeti yok. İşinde çok başarılı, çok iyi biri derler. Diyorum sen iyi bir insansın ama iyi bir eş değilsin keşke hiç evlenmeseydin diye. Ben normal bir insan değilim biliyorum diyor. Asosyal bir yapısı var. Spora yönlendirmeye çalıştım, kitap okumaya... vb. Şimdi de gelmiş yanımda muhabbet etmeye, şirinlik yapmaya... Boşanmaya karar verdim.
Bi cok yerinde kendimi cektigim sikintilari gordum. Senin sartlarin benimkinden daha iyi. Insan yuku cekmek zor bende tillarca2 sabrettim ama sonra baktim ki yanlızca ben sabrediyorum buraya kadar dedim bitirdim sekiz ay oldu benim tek evladim var. Simdi ona tutunup ayakta kalmaya calisiyorum babasi hala icralik dusun parasi olmadigi icin cocugunu bile gormuyor aylarca ne alakaysa. Ve bu adam en az bes bin alma potansiyeli olan memur butun parasini kumara yatiriyir2 biz vazgectik ondan ama o hala vazgecmedi bu kumardan. Isin ozu bu hastalik maalesef doktor da yapsa hastaluk polis de yapsa hastalik tedavi olmalari lazim bunun icinde once anlamalari lazim. Rabbim ins o kirlenmis nefislerini köreltir baska yolumuz yok.

Bi cok yerinde kendimi cektigim sikintilari gordum. Senin sartlarin benimkinden daha iyi. Insan yuku cekmek zor bende tillarca2 sabrettim ama sonra baktim ki yanlızca ben sabrediyorum buraya kadar dedim bitirdim sekiz ay oldu benim tek evladim var. Simdi ona tutunup ayakta kalmaya calisiyorum babasi hala icralik dusun parasi olmadigi icin cocugunu bile gormuyor aylarca ne alakaysa. Ve bu adam en az bes bin alma potansiyeli olan memur butun parasini kumara yatiriyir2 biz vazgectik ondan ama o hala vazgecmedi bu kumardan. Isin ozu bu hastalik maalesef doktor da yapsa hastaluk polis de yapsa hastalik tedavi olmalari lazim bunun icinde once anlamalari lazim. Rabbim ins o kirlenmis nefislerini köreltir baska yolumuz yok.

İyi insan olması sorunları çözmüyor.Size hayatınıza,çocuklarınıza zarar veriyorsa ki veriyor kendinizi daha fazla yıpratmayın.Kendinizin kıymetini bilin o çocukların sizin gibi güçlü annelerine ihtiyacı var.

Back