-
- Konu Sahibi merveguzel
Kadına okb tanisi konmuş doktor tarafından. Psikiyatrik bir hastaya böyle nasıl konuşabiliyorsunuz?Hanımefendi bu takıntı değil habire takıntı diyip durmuşsunuz bunun adı başkada ben söylemek istemiyorum kendinize gelin.. cümle aleme tebelleş olmuşsun hala takıntı diyorsun pes
Ne hastalığı yahu eşine sarılıp eşinin Kardeşi için ağlamak nedir ya. O kadar mı boş vaktin var git çalış kafanı dağıt uğraş bul düşünecek vaktin olmasın elin adamını.. hadi bu hastalık diyelim eğer öyleyse bunca sene beklenmez kendimi gerekirse hastaneye yatırtır tedavi ettirirdim buralarda konu açmak yerine. Saçma sapan bişey takıntıymış oldu artık gördüğü her karşı cinse hattaa aynı cinse bile garip garip duygular beslemiş ve bunun adınada takıntı demiş.. Allah eşine sabır versinKadına okb tanisi konmuş doktor tarafından. Psikiyatrik bir hastaya böyle nasıl konuşabiliyorsunuz?
bunu erkek yapsa sapık derdik düsünsenize esiniz sizin kız kardesinize bunları hissediyor ve diyor ki okb.......Lütfen siz buradaki insanların sizi suçlamalarına üzülmeyin
İnsanlar en azından her şeyi bilemeyeceklerini bilip susabilseler keşke!
Cahil cahil konuşuyorlar, destek almayı bırakmayın ve bu platformdan ayrilin en iyisi, buradaki insanların çoğu size iyi gelmeyecek
Sizin yaptığınız insani zan altında bırakmaktır. Ki bu kadın OKB hastası söylediğiniz seyler onu kötü etkileyebilir. Bu ihtimal varken nasil böyle konuşuyorsunuz? Bu yasadiklari OKB hastaları icin cok normal, bu takıntılar çok farklı alanlarda da olabilir. Psikiyatrik tedaviler maalesef çok pahalı. Devlet hastanelerinde de gidip kendimi yatirtip çıkayım iyileştim gibi bi durum olmuyor. Çok iyi bir tedavi alsa bile tekrar nüksetme ihtimali oluyor. Tedavi sürecinde hasta zorlanıyor gerek ilaç gerek terapi kolay seyler değilNe hastalığı yahu eşine sarılıp eşinin Kardeşi için ağlamak nedir ya. O kadar mı boş vaktin var git çalış kafanı dağıt uğraş bul düşünecek vaktin olmasın elin adamını.. hadi bu hastalık diyelim eğer öyleyse bunca sene beklenmez kendimi gerekirse hastaneye yatırtır tedavi ettirirdim buralarda konu açmak yerine. Saçma sapan bişey takıntıymış oldu artık gördüğü her karşı cinse hattaa aynı cinse bile garip garip duygular beslemiş ve bunun adınada takıntı demiş.. Allah eşine sabır versin
ve bu sahsın 2. üyeliği zaten baska bir üyelikle buna benzer itirafları dolu.. diğer nick hatırlayan arkadas var mı?1 senelik evli bir bayanım bekarlığa genç kizligim çok köpük geçti geceleri mekanlara gider kız arkadasimla erkeklere kalirdim erkek arkadaşımın olmasi benim için gayet normal gelirdi zina yaptığım olmadı fakat zinaya çok yaklaştığı zaman oldu bir kisike ters ilişkiye yalaşım allah affetdi bakireyim ama kan gelmedi esim bunu sorun etmedi etseydi bile içim rahattı çünkü biliyordum eşime bunların hepsini itiraf etdim etdim o ters dediğim dışında kaldığını etdigimi herseyi soledim birde eşimle ilk sevgili oldugumuz zamanlar 3 ay onu fazla kazimiyordum bir adam vardı benden hoşlanan bana bir zararı dokunma ama onla buluşurduk kız arkadaşımla resmen kullanirdik o adam bana sirnasmaya calısırdı ben izin vermezdim ama meyilli gibi davranirdim eşime bunuda itiraf etdim bir keresinde yasli bir adam vardı beni mağaza götürdü yemek falan yedik bu adama onu beğeniyordum gibi yaptım 40 yas büyük benden nerdeyse adam arabada yol boyunca elimden tuttu ve bir anda tisortumun içine elini soktu gogünü ekledi midem kalkti ama o an sola tepki veRemedm yada idare etdim hatırlamıyorum bu olayin olduğu zaman esim varmidi hatırlamıyorum ama 2 .ayimizda sevgiliyken olabilir kahretsinki hatırlamıyorum
Tabi bunları eşim kız kardeşime farklı duyglar besliyo yazsa boşan arkasndan elli tane laf diyecektik ama okb ymiş diyip hak vermemiz lazımSizin yaptığınız insani zan altında bırakmaktır. Ki bu kadın OKB hastası söylediğiniz seyler onu kötü etkileyebilir. Bu ihtimal varken nasil böyle konuşuyorsunuz? Bu yasadiklari OKB hastaları icin cok normal, bu takıntılar çok farklı alanlarda da olabilir. Psikiyatrik tedaviler maalesef çok pahalı. Devlet hastanelerinde de gidip kendimi yatirtip çıkayım iyileştim gibi bi durum olmuyor. Çok iyi bir tedavi alsa bile tekrar nüksetme ihtimali oluyor. Tedavi sürecinde hasta zorlanıyor gerek ilaç gerek terapi kolay seyler değil
Hayir ne biliyorsunuz da bu şekilde konuşuyorsunuz?
Eski konularını bilmiyorum. OKB tanisi aldığıni söylediği için bu şekilde konuştum. Ülkemizde obsesyonların, psikotik hastalarda delüzyonların vs cinsel ve dini içerikli olması çok yaygın o yüzden konuyu yadirgamadimbunu erkek yapsa sapık derdik düsünsenize esiniz sizin kız kardesinize bunları hissediyor ve diyor ki okb.......
konu sahibinin geçmiş konularını okudunuz mu?
ilk konusunda ben dahil suan inanmayan cogu kişi tavsiyeler verdi yorumlar yazdı. ama konuda durmadı sık sık konu açtı iş arkadası vs ile yasadıklarını anlattı eşine dahi ayrıntılı şekilde kafasından gecenleri dökmüş.
bütün olarak ele almak lazım benim yaptıgım yorum gecmis konularında geçen kişileri de biliyor olmam.
diğer nicki ile geçen ay actıgı konuda 5 yıldır okb hastasıyım demiş aradan 2 ay gecmeden bugun 7 yıl diyor sürekli farklı nicklerle aynı konuları açıyor kişilerle ayrıntılar veriyor resmen.. bu actıgı 20. konu öyle diyeyimEski konularını bilmiyorum. OKB tanisi aldığıni söylediği için bu şekilde konuştum. Ülkemizde obsesyonların, psikotik hastalarda delüzyonların vs cinsel ve dini içerikli olması çok yaygın o yüzden konuyu yadirgamadim
OKB tanısı aldigi yalan diye mi düşünüyorsunuz?
Yoo birlikte doktora gidin, doktor taniyi koysun, ne gibi takıntıları olduğunu doktordan öğrenin ona göre bir yol alın derdimTabi bunları eşim kız kardeşime farklı duyglar besliyo yazsa boşan arkasndan elli tane laf diyecektik ama okb ymiş diyip hak vermemiz lazım
Anladim...Bilemicem o zamandiğer nicki ile geçen ay actıgı konuda 5 yıldır okb hastasıyım demiş aradan 2 ay gecmeden bugun 7 yıl diyor sürekli farklı nicklerle aynı konuları açıyor kişilerle ayrıntılar veriyor resmen.. bu actıgı 20. konu öyle diyeyim
evet bir sürü konu açtı ama bu hasta olmadığını da göstermez.akıllara zarar konuları o da doğru.tedavi olmalı tek seçeneği bu.biz ne yapabiliriz ki buradan?ve bu sahsın 2. üyeliği zaten baska bir üyelikle buna benzer itirafları dolu.. diğer nick hatırlayan arkadas var mı?
Bu yazdığınızda ne var? Düğünde çalan kişi benim eski sevgilim de çıkabilir?! İnsanın eskiden sevgilisi olması, onunla çat diye saçma sapan bi yerde karşılaşması namussuzluk mu? Bu kişinin takıntısı başka erkekleri beğenme şeklinde olduğu için kolayca namusundan giriyorsunuz, ben size diğer okb takıntılarını sayayım; dini ibadette içten gelen küfür vesvesesi, sürekli intihar etme korkusu, çocuğuna istemeden zarar verme korkusu, temizlediği yerin temizlenmediğini düşünme, mikrop kapıpı öleceğini düşünme, başkasını yaralama korkusu..Bunlardan birisi olsaydı nasıl yorumlayacaktınız? Hiç birinin namusla ilgisi yok. Ve inanmayacaksınız ama okb li olanlar bu düşündüklerini gerçekleştirecek en son insanlardır. O kadar korkarlar ki, sağlıklı düşünen bireylerden bile daha tehlikesizlerdir, asla eyleme geçemezler. Sadece düşünce bazında sürekli beyinler o yönde çalışır. Eski sevgilisiyle vurmaya çalıştığınız kişi hasta! Hastalık bu? Hani kanser olana deriz ya hasta diye, bu insanların da ruhu hasta. Bu kin öfke neden ben anlamadım sizdeki?Düğününde çalan orkestradan biride eski sevgilisiymiş pehey çok hızlı yaşamış arkadas hayatı bahsettğine göre hastalık degil sapkınlık olmş artık tekrar diyorum Allah eşine yardım etsin bböyle bir kadın insanın zıvanadan çıkarır
Siz doktor musunuz teşhis koyuyorsunuz? Şizofreninin ne olduğunu gerçekten biliyor musunuz? İnşallah konu sahibi okumuyordur, çok üzülürüm okursa cidden. Çok etkilenecek yazık günah ya..Okb böyle birşey değil ki. Bence şizofrenlik bu.
Sizin zihniyetinizdeki insanlarla yetişmiş travmaları olan bir hastadır belki?Eski konulara şöyle bir göz attım da siz hastalığın arkasına saklanan bir sapıksınız. Bence hiç boş yere hastalığı bahane etmeyin yazık eşinize.