EŞİMİN KARDEŞİNE OLAN YANLIŞ DÜŞÜNCELERİM

Merhaba konum öncelikle miğde bulan dırıcı ahlak dışı gelebilir ki bencede öyle bir konu eğer bu hastalık hakkında bilmeyen varsa lütfen önyargı ile yaklaşmasın rica ediyorum cunku tetıklıyıcı bır rahatsızlık . ben OBSESIF KOMPULSIF BOZUKLUK hastasıyım 7 senedir ıkı cocuk annesıyım ve evlıyım . Eşimi ailemi çok sevıyorum hatda okadar cok sveıyorum kı onları kaybetmekten cok korkuyorum nısanlılık donemınde esımı kaybetmekten cok korktum ve gecmısım gelecegım her anımı anlatma takıntısı yaptım yolda bır adam gorsem begensem esıme anlatırdım bılsın sakladıgım bır sey olmasın ama bu zaman ıcersınde okadar ılerledıkı her seyı anlatmaya basladım ve hep terkedılme korkusu ıle yasadım evlendım gecmısım dekı ınsanları takın tı yaptım anlatdım . bır takıntı bıtdı dıgerı basladı ısyerınde calısma arkadasım ıyı davransa gulumsese yada o an sevımlı gelse acaba sen hoslandın mı esını aldatmıs mı oldun dıye takıntı yaptım bırı gectı dıgerı basladı artık ıyıce rahatsızlanmaya basladım . tam 6 kısıye takıntı yaptım ayrı ayrı ıcersınde benden 30 yas buyu adam ve dusunebılıyormusunuz kadın bıle vardı . ve her defasında esıme anlatdım ve adam benden sogudu haklı olarak .gelelım asıl meseleye kaynım 6 ay beraber yasadık kardesım gıbı gordugum cok sevdıgım bır ınsana takıntı yaptım . bundan 2 sene once kaynım yurtdısına tasındı ve kamerayla esım konusurken bende selam vermek ıcın telefonu verdı . konsuurken bır an gulumsemesı sevımlı geldı ve beynım eyvah sen ondan hoslandın mı dedı yok artık dedım kendımı telkın etmeye calıstım . AMA yok ıcıme bır kurtd düştü ya hep gecmıstekı anıları hatırlamaya calıstım acab hoslandıgım an oldumu gercekten ole mı dıye ama dusundukce sacma sapan seyler gelıyordu aklıma sankı hoslandgım anlar olmus gıbı . mesela su geldı bır kersınde mangal yakmıstık ve muzık dınlıyorduk aılcek telefonla ben muzık acıyordum . muzık zevklerımız aynıdır ve ben sankı bak ortak noktamız var gıbı onunda sevdıgı muzıklerı acıyordum bu geldı aklım ozaman yanlıs dusunmuyordum ama sonradan neden bole bırsey yaptım dıye kendımı yedım . belkıde kotu nıyet yoktu ıcımde ama bu tarz seyler geldı aklıma ve suan hoslanıyormusum gıbı bır takıntı olustu . yaz donemınde 1 ay sadece goruyorum o gıdınce takıntım gdııyor baska seylere kısıler takıyorum ama o geldıgınde yınbe takıntım baslıyor . Ben onu kardesı gıbı gormek ıstıyorum . Yakısıklı ve hos gelsın ıstemıyorum ama beynım dıyorkı sen aslında hoslanıyorsun kabullen esıme gece sarılıp aglıyorum haberı olmadan o uyurken dun bana dedı kı gene bısılere taktın demı . ve okadar zoruma gıttıkı adamı ne kadar uzuyorum dıye . Rabbıme yalvarıyorum her gece canımı alsın dıye . Bosanmayı da dusundum . ama ınanın esımden gecen bır ayrı gunu dusunmek bıle benı maffedıyor.Yapamam onsuz . cocuklarıma kıyamam . bu sene gene gelıcekler yıne basladı kaygılarım . sacmalam ne kadar sacma hıs ve dusunce dıyorum ıcıme sıkıntı gırıyor kendımı kandırıyormusum gıbı bzaen acıp fotobakıyorum gercekten hoslkanıyorm acaba dıye bazen hoslanmıyorum gıbı rahatlık gelıyor ama sonra o sıkıntı yıne devam nolur bana yardım edın ben napıcam
Öncelikle kesinlikle terapi+ilaç tedavisi almanız sart.
Düşündüğünüz seyler ahlak dışı ve iğrenç seyler değil. Gün içinde hepimiz gördüğümüz insanların bazı özelliklerinden hoşlanırız. Saçından, gülüşünden, vücut yapısından, göz renginden, karakterinden...Bu demek değil ki o insanın kendisine karşı bir hoşlanma içindeyiz. Bir sürü şeyden hoslaniriz ancak normal insanlarda bu fikir hemen geçip giderken siz bunun üzerinde çok durduğunuz için günlerce kalıyor
İlk aşamada bu fikirlerin her insanın aklından geçtiğini ancak üstünde durmadığı için "normal" olduğunu düşünüp kendinize tekrar edebilirsiniz.
Ama lütfen tedavinizi ciddiye alın, bu düşünceler sizin elinizde değil. Boyle bir platformda da bu tarz şeyleri sormanizi hic önermem, daha kötü etki yapabilir sizde
Herkes ruh sağlığı uzmanı değil sonuçta, durumunuz hassas

Merhaba konum öncelikle miğde bulan dırıcı ahlak dışı gelebilir ki bencede öyle bir konu eğer bu hastalık hakkında bilmeyen varsa lütfen önyargı ile yaklaşmasın rica ediyorum cunku tetıklıyıcı bır rahatsızlık . ben OBSESIF KOMPULSIF BOZUKLUK hastasıyım 7 senedir ıkı cocuk annesıyım ve evlıyım . Eşimi ailemi çok sevıyorum hatda okadar cok sveıyorum kı onları kaybetmekten cok korkuyorum nısanlılık donemınde esımı kaybetmekten cok korktum ve gecmısım gelecegım her anımı anlatma takıntısı yaptım yolda bır adam gorsem begensem esıme anlatırdım bılsın sakladıgım bır sey olmasın ama bu zaman ıcersınde okadar ılerledıkı her seyı anlatmaya basladım ve hep terkedılme korkusu ıle yasadım evlendım gecmısım dekı ınsanları takın tı yaptım anlatdım . bır takıntı bıtdı dıgerı basladı ısyerınde calısma arkadasım ıyı davransa gulumsese yada o an sevımlı gelse acaba sen hoslandın mı esını aldatmıs mı oldun dıye takıntı yaptım bırı gectı dıgerı basladı artık ıyıce rahatsızlanmaya basladım . tam 6 kısıye takıntı yaptım ayrı ayrı ıcersınde benden 30 yas buyu adam ve dusunebılıyormusunuz kadın bıle vardı . ve her defasında esıme anlatdım ve adam benden sogudu haklı olarak .gelelım asıl meseleye kaynım 6 ay beraber yasadık kardesım gıbı gordugum cok sevdıgım bır ınsana takıntı yaptım . bundan 2 sene once kaynım yurtdısına tasındı ve kamerayla esım konusurken bende selam vermek ıcın telefonu verdı . konsuurken bır an gulumsemesı sevımlı geldı ve beynım eyvah sen ondan hoslandın mı dedı yok artık dedım kendımı telkın etmeye calıstım . AMA yok ıcıme bır kurtd düştü ya hep gecmıstekı anıları hatırlamaya calıstım acab hoslandıgım an oldumu gercekten ole mı dıye ama dusundukce sacma sapan seyler gelıyordu aklıma sankı hoslandgım anlar olmus gıbı . mesela su geldı bır kersınde mangal yakmıstık ve muzık dınlıyorduk aılcek telefonla ben muzık acıyordum . muzık zevklerımız aynıdır ve ben sankı bak ortak noktamız var gıbı onunda sevdıgı muzıklerı acıyordum bu geldı aklım ozaman yanlıs dusunmuyordum ama sonradan neden bole bırsey yaptım dıye kendımı yedım . belkıde kotu nıyet yoktu ıcımde ama bu tarz seyler geldı aklıma ve suan hoslanıyormusum gıbı bır takıntı olustu . yaz donemınde 1 ay sadece goruyorum o gıdınce takıntım gdııyor baska seylere kısıler takıyorum ama o geldıgınde yınbe takıntım baslıyor . Ben onu kardesı gıbı gormek ıstıyorum . Yakısıklı ve hos gelsın ıstemıyorum ama beynım dıyorkı sen aslında hoslanıyorsun kabullen esıme gece sarılıp aglıyorum haberı olmadan o uyurken dun bana dedı kı gene bısılere taktın demı . ve okadar zoruma gıttıkı adamı ne kadar uzuyorum dıye . Rabbıme yalvarıyorum her gece canımı alsın dıye . Bosanmayı da dusundum . ama ınanın esımden gecen bır ayrı gunu dusunmek bıle benı maffedıyor.Yapamam onsuz . cocuklarıma kıyamam . bu sene gene gelıcekler yıne basladı kaygılarım . sacmalam ne kadar sacma hıs ve dusunce dıyorum ıcıme sıkıntı gırıyor kendımı kandırıyormusum gıbı bzaen acıp fotobakıyorum gercekten hoslkanıyorm acaba dıye bazen hoslanmıyorum gıbı rahatlık gelıyor ama sonra o sıkıntı yıne devam nolur bana yardım edın ben napıcam
Niye doktora gidip tedavi olmayı denemiyor sunuz

Eşine anlatma.
Tedavini ol.
Sen korktuğun şeyleri takıntı yapıyorsun galiba.
Aldatma korkun var önce el alem sonra en kötü aldatma şekli kaynını takmışsın, çünkü en korktuğun şey olabilir.
Biz bilemeyiz. Kesinlikle tedavi ol ki öncelikle sağlıklı bir anne olabilesin.
Allah yardım etsin.

Aklınıza gelen her düşünce gerçek olmayacak, geçmişte de olmadı bunu biliyorsunuz. Herkesin aklına her şey geliyor zaman zaman, ama siz düşüncenize sarılıyorsunuz hastalığınızın vermiş olduğu rahatsızlıktan dolayı. Bırakın aklınıza her şey gelsin, bu sizi namussuz yapmaz, ama sonra bırakın o düşünceleri gitsinler, düşüncelerinizle savaşmayın, onlara zaman ayırmayın, hayır asla böyle düşünmemeliyim, eyvah neden böyle düşünüyorum ki demeyin, bırakın geldiği gibi gider onlar, ilgilenmeyin. Eve istemediğiniz bir misafir gelmiş, onunla konuşmak, ona bağırmak bile istemiyorsunuz, bir an önce kalkıp gitse de işime baksam diyoruz. Düşüncelerinizi de öyle görün, seneye bugün kafanızda bu takıntınız olmayacak, herkes gibi siz de çoook mutlu bir hayatı hakediyorsunuz, sizi mutlu eden şeyler için kendinize hedef koymaya çalışın. Sizi çok iyi anlıyorum, ben de takıntılarımla çok mücadele ettim. İnanın fiziksel ve kafa olarak yorulacak şeyler yapınca insanın düşünmeye takati kalmıyor. Kendinize hedef koyun 3 saat boyunca çocuklarla oyun oynayacağım, ondan sonra aklıma gelen düşüncenin çaresine bakarım diyin.

Hanımefendi bu takıntı değil habire takıntı diyip durmuşsunuz bunun adı başkada ben söylemek istemiyorum kendinize gelin.. cümle aleme tebelleş olmuşsun hala takıntı diyorsun pes
Rahatsızlığı var okbsi olan insanların bu şekilde obsesyonlari oluyor, size garip gelse de . İmaniz konu sahibine iyi gelmez

Hanımefendi bu takıntı değil habire takıntı diyip durmuşsunuz bunun adı başkada ben söylemek istemiyorum kendinize gelin.. cümle aleme tebelleş olmuşsun hala takıntı diyorsun pes
Ailenizden biri veya bu siz bu hastalığı yaşadınız mı? Umarım yaşamazsınız, bu söyledikleriniz bile hastalığını tetikliyor konu sahibinin. Yazdığı uzun paragrafı okumak bile anlatıyor rahatsızlığını kişinin, çok anlayışsızsınız. Sizin söylemek istemediğiniz durumu beceren kişiler buralara konu açıp derman aramaz, doktora gitmez, geceleri uykuları kaçmaz. Yapacağını zevkle yapar, kimse umrunda olmaz. Bir de çırpınan konu sahibine bakın, tekrar okuyun isterseniz geceleri bile uyku yok kadına.

Geçmiş olsun öncelikle. Siz bunları nefsinize yenilip düşünmüyorsunuz. Hasta olduğunuz için bu düşüncelere kapılıyorsunuz.
Psikoloji ile ilgili pek bilgim yok bilgisi olanlar daha detaylı öneriler verir. Ben kendimce birkaç öneri vereyim.
Öncelikle kendinizi suçlamayın. Siz bunları isteyerek düşünmüyorsunuz. Fizyolojik olarak hastalanmak normalse psikolojik olarak rahatsızlanmak da normal. Karnınız ağrıdığında “karnım ağrıyor, nasıl olur, hemen eşime anlatmalıyım” diye düşünmüyorsanız yine öyle düşünmeyin. Bu bir suç değil. Gidip anlatmanıza gerek yok. Ben rahatsızım, bu benim suçum değil diye tekrar edin kendinize.
İyi bir psikiyatriste tedavi olun. İlaçlarınızı aksatmayın. Gerekirse psikoloğa da gidip terapi alın. Takıntı yaptığınız insanlarla çok görüşmeyin.

Siz bu igrenclikleri yapıp diyorsunuz ki kesinlikle elestrilmeyeyim eşiniz size iyi dayanmış ...
Tedavi olmuyorsunuz hasta olduğunuzu bilecek kadar , doktora gidip tedavi olmanız gerektiğini dusunebilecek kadar , yıllardır kk ya yazacak kadar suurunuz yerinde
Bu kadar yıl beklemek neden ?
Herşeyi iyi biliyorsunuz bakkala bile biseyler hissedersiniz ekmek almaya giderken ...
Allah kimsenin başına vermesin de aklım almıyor 🤦🏻‍♀️

Aynen öyle
Daha önceki konularında da yazmıştım.
Bu konular eşe kanıt diye göstermek için açılıyor bak hastayım insanlardan da tavsiye alıyorum demek icin.

Doktora gideceksiniz. Buraya oraya yazmakla tedavi olacak bir şey değil bu, hastalık. Ruh kanseridir okb… Sizi tüketir, tedavi edilmedikçe büyür , daha da içine çeker. Yuvanızı, eşinizi her şeyinizi kaybedebilirsiniz tek çözümünüz tedavi. Hem insanlara hem kendinize hayatı yaşanmaz kılmayın tedavi olun mümkünse doktor doktor gezmeyin takibinizi belirli bir/iki doktor yapsın. Eşinizden ziyade her şeyi doktorunuza anlatın ve mümkünse psikolog+ psikiyatrist olarak devam edin.

Ailenizden biri veya bu siz bu hastalığı yaşadınız mı? Umarım yaşamazsınız, bu söyledikleriniz bile hastalığını tetikliyor konu sahibinin. Yazdığı uzun paragrafı okumak bile anlatıyor rahatsızlığını kişinin, çok anlayışsızsınız. Sizin söylemek istemediğiniz durumu beceren kişiler buralara konu açıp derman aramaz, doktora gitmez, geceleri uykuları kaçmaz. Yapacağını zevkle yapar, kimse umrunda olmaz. Bir de çırpınan konu sahibine bakın, tekrar okuyun isterseniz geceleri bile uyku yok kadına.
Ne hastalığı yahu eşine sarılıp eşinin Kardeşi için ağlamak nedir ya. O kadar mı boş vaktin var git çalış kafanı dağıt uğraş bul düşünecek vaktin olmasın elin adamını.. hadi bu hastalık diyelim eğer öyleyse bunca sene beklenmez kendimi gerekirse hastaneye yatırtır tedavi ettirirdim buralarda konu açmak yerine. Saçma sapan bişey takıntıymış oldu artık gördüğü her karşı cinse hattaa aynı cinse bile garip garip duygular beslemiş ve bunun adınada takıntı demiş.. Allah eşine sabır versin

Bazı durumlarda ilaçsız terapi ile bu gibi kaygı durumlarını aşabiliriz ama sizinki iyice çığrından çıkmış gibi gözüküyor burdan. Madem hastalığınızı biliyorsunuz ilaç kullanıyor musunuz? Böyle yaşamak çok zor olmalı :KK43: her dk bunu düşünmek acaba mı demek… gerçekten üzüldüm. Buna bir çözüm bulmazsanız Allah korusun aklınızı tümünden kaybetmeyeseniz.
İşin özeti ablacım burda dert yazmak yerine işin ehli bir psikiyatristle görüş. Daha iyi hissediceksin bak bu düşündüklerin çokkk saçma gelicek.

ılk baska hasta oldugumu bılmıyordum doktora ben neden boleyım dıye gıtdım 3 sene once dr bana okb teshısı koydu ınanmadım baska 4 doktor da aynı teshısı koydu ve ıheyet ılac rapor verdıler . 1 sene duzenlı kullnadım ama ılaclar benı daha kotu hale getırdı bıraktım sımdı terapiye basladım paramı bırıktırıp 3 haftada bır gıtmeye calsııyorum .
Sadece terapi yeterli gelmeyebilir. İlaçlarınızı kullanın siz.

Madem tedavi oluyorsunuz birde kendinize meşgule bulun kafanız dağılır başka şeylere adapte olursunuz.
Şunu da kabul edin millet sizin deliniz degil meraklınız degil.
Kendinizi bukadar büyütmeyin

X