merhaba kızlar bundan 1 ay önce eşim kardeşi gelip kız arkadaşının hamile olduğunu söyledi tabi ben ve eşim çok şaşırdık kızıda al yarın yemeğe gelin konuşalım dedik kaynım 24 kız 19 yaşında 3 yıldır birliktelerdi neyse geldiler ertesi gün bende kıza sordum doktora gittinmi kaç haftalık felan diye 3 aylık dedi genelde doktorlar haftayı söylüyorlar ya dedimki ne yapmayı düşünüyorsunuz eğer evlencekseniz ailelere söyleyin bir an önce evlenin yazık kıymayın bebeğe dedim tekrar kaç haftalık diye sordum yine söylemedi neyse bu arada kaynım askerden geleli 3 yıl oldu ama çalışmıyo ondan bundan aldığı 2 3 lirayla göya yolunu buluyo ertesi gün geldi yine bize iş bulduğunu çalışacağını söyledi eşimden borç para aldı bir miktar kızı bazı tahliller için doktora götürcekmiş eşimde verdi tabiki bu olaya karşı çıkmasına kızmasına rağmen her akşam bize yemeğe geliyordu çalıştığını çok yorulduğunu söylüyordu yemeğini çayını içip gidiyordu ben sabahları kızıma bişeyler almak için bakkala gidiyoruz 3 sabah bunu gördüm oysa hemen yolunu çerip gitti eşime söylemedim bu akşam yine geldiler yemek falan yedik neyse geldik sadede kardeşi eşime dediki abi kız istemeye gidicez ama kızın ailesi altın takı felan istiyor 5 bilezik bir takı seti baldız yüzüğü saydıda saydı eşim kuyumcuda tezgartar olarak çalışıyor 10 yıldır emanet alıp vericeğini söyledi bende 4 aylk hamile kızın ailesinin haberi varmı dedim kız yok dedi istemeye gelceksiniz aile arasında nişan olucak sonrada gizlice nikah yapıp kaçıcaz dedi bende niye acele ediyorsunuzki ne kalmış şunun şurasında birazdaha bekleyin zaten hiç bişeye gerek kalmadan evlenirsiniz dedim ve kaynımın çalışmadığını neye güvendiklerini ve bu arada kaynım verem tedavisi görüyor valla biliyorum bunların ne yapmaya çalıştıklarını eşimimi dolandırcaklar yoksa bedavadan evlenmek içinmi yapıyorlar anlamadım 4 aylık evlilik dışı gizli hamilelik yaşayan biri için çok rahatlar nişanda takılacakları bile hesaplamışlar onlarla bir süre idare ederlermiş kaynım iş bulana kadar. Babası öyle eşimin çalıştığı dükkandan sevgili 3. karısına hediyeler aldı sonra vericem diye hep eşim ödedi güvenmiyorum şimdi kaynıma ne yapıcam bilimiyorum
Kız istemeye giderken baldıza da yüzük alındığını ilk defa duydum.
Ne alaka, kızı isterken yanlarına faiz misali kardeşinide mi verecekler. Daha neler duyacağız,neyse...
Eşinizin kardeşi maşallah her detayı her hesabı(!) yapıyor, baldız yüzüğü falan oh ne ala...
Gel gelelim bu mantık abidesi(!) aklıyla tüm bu yaşananları en başından düşünecekti, bu olumsuzlukları da en başından hesap etseydi ya...
Gebelikten korunmayıda mı akıl edemediler...
Akli melekesi yerinde olan normal bir insan, hem kızı isteyip hem istediği kızımı kaçıracak?!
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!
Kaldı ki, siz onun haltlarını maddi manevi temizlemekle yükümlü değilsiniz.
Ne münasebet, gitsin kendi parasını kendi kazansın; sonra da baldız yüzüğü kaynana yüzüğü ne gerekiyorsa yapsın...
Ayrıca, şu anlattıklarınızdan bana da hiç inandırıcı gibi gelmedi.
Başka bir bit yeniği var gibi...
mesela kızlar eşimin ailesini biraz anlatayım kayınpederim 3. kez evlendi imam nikahlı 2. karısı boşamadığı için evlenmedi k.pederim 58 doğumlu son eşi 83 ve ondanda 1 oğlu var kadın dolandırıcının teki konuştuğu parasını yediği erkeklerin sayısını bile bilmiyorum büyük görümcen kocasından 2008 de ayrıldı ama halen boşanmadı 2009 şubatta hamile kalmış kocasına dönmek istedi çocuk ondan değil diye adam kabul etmedi 2009 ağustos ayında 6 aylık düşük yapıtığı söyledi sonradan öğrendikki bebeği aldırmış insan bile değiller korunma yöntemi olarak kürtajı tercih ediyorlar yada yattıkları adamlardan para kopartmanın yolunu böyle bulmuşlar hiç unutmam k.pederim görümcemin hamile olduğunu öğrendiğinde suratına para fırlatmıştı git hemen aldır diye küçük görümcen ahlak abidesi eğlendiğimin sabahı anasıyla kapıda bitmişlerdi istediklerini alamayınca herkese yaymışlar gelin kız çıkmadı diye allah herkezden çıkartıyor işte ben evlendikten 2 ay sonra kaçtığı çocuk evli çıktı çocuğun ailesi geri yolladı olan olmuş tabi millete yaymasın diye evinde kaldıkları kadına k.pederim 2 milyar para verdi büyük kaynım kendine zararı var kimseye yok oda esrar yollunda birgün ölücek küçük kaynımda ona takılıyor toplamda eşim 7 kardeş belki diyorum anneleri bırakmasaymış böyle olmazlarmış ço üzülüyorum çocukken yaşadıklarını duyunca ama onlar böyle yapınca eşimde diyorum aynı şartlarda büyümüş 9 yaşından beri çalışıyo onlarsa hep kolay yoldan para kazanmanın derdindeler 3.kaynanam ve görümcelerim internette takıdıkları adamlardan para istiyorlar bunlara şahit olmak ve susmak çok zor allahım sen affet ve ıshal et diyorum eşim görüşmediği için pek fazla gitmiyoruz bayramdan bayrama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?