Eşimin ilgisizligi

Bazen bi konu olur eşim bilir ya ben bi sorayım sormadan ben cevap veremem falan derim eşime sorarım ben sana sormadan cevap vermedim ama bence şöyle böyle sonu yine benim istediğim olur dışarda da eşim çok otoriter falan gibi görünür ama evde bir problemimizde yok dışarı dan da nasıl göründüğü benim için de hiç öenmli değil hatta daha kolay oluyo yapmak istemediğim olmaması gerekn durumlarda eşim istemiyor diyip konuyu kapatıyorum
Bunu denedim birkaç defa ama annem ile ilgili bir durumda bana sormana gerek yok direkt kabul edebilirsin dedi. Koşulsuz bir itaat var anneye karşi.

O zaman açık net konuşun sorun derdin sıkıntın ne beni mi istemiyorsun sevmiyormusun diye ya boşanacaksın ya alttan alıp sakinleştirmeye evliliğe alıştırmaya çalışacaksın yads ne halin varsa gör diyip belki 1-2 yıle vli kalıp boşanacaksın yada çocuk olsun belki değişir(bu büyük hata olur) düşüp deneyip boşanacaksın bi taraf biraz daha zeki davranıp kurtarmak için çabalayacak yada kvalideye evliliği teslim edeceksiniz otorite olayı o kurmaya çalışırken sizde kurmaya çalışırsanız anlaşma değil çatışma olur

Neden böylesin yuvam yıkılmasın diye bir mücadele içerisindesin ondan umursuyorsun malesef. Eşinin çok değişeceğini sanmıyorum benim eşim annesine düşkün değil bu konuda ilk zamanlar tartışmalarımız oldu büyük olmasada ama zamanla kabullendi şimdi annesi beni dolduruyor diye yanyana dahi getirmek istemiyor küs değiliz arada telde konuşuruz 1 aydır hiç gitmedik ve şuan ne kadar mutluyum 2 yıllık evliyim ilk 3 ay sıkıntı oldu azda olsa ama herşeyi geçtim yemek konusunu açta olsa asla söylemez ailesine kötüde olsa asla söylemez hatta över annesi laf çarpıtsa bile yemek konusunda tutar öyle tek başına gitmez başından beri böyleydi bunlar saygı sevgi ve sahiplenmektir kuzum kolay kolay boşan demem kimseye ama en azından bebiş yapma atlatılır mı bilememde sen dikleş o dikleşsin sonu yine hüsran ayrılık 😞
Biz hepsini tükettik çok kısa bir surede saygi da kalmadi aramizda aslinda saygisi olan bunlari yapmaz zaten. Çok yeni oldugu icin zamanla aşılabilir alışma surecindeyiz zorlaniyoruz belki diye bosanma fikrine uzagım.

Al benden de o kadar bunlarin türü bu sanırım her yerdeler bende saniyorum ki ben de var sadece allah sana bana sabir versin 😣😣

Bunu denedim birkaç defa ama annem ile ilgili bir durumda bana sormana gerek yok direkt kabul edebilirsin dedi. Koşulsuz bir itaat var anneye karşi.
Ya daha çok yeni evlisiniz inanın eşimde aynıydı evr bişey alacağız hatta kendime alışverişe çıkacam annemle git o iyisini biliyor muhabbeti yapıyordu başlarda birşey demesem de içten gıcık oluyordum birinde gitmesem de diğerinde mecburen gidiyordum sonra sonra annesi maddi olarak hep daha pahalısı hem daha külfetliye bağlayınca annemi boşver diyor. O kadar yeni evlisiniz ki şu taktiği yap desek bu kadar sürede sonuç vermez yani biraz da salın kesinlikle baştan şöyle başladı böyle gidecek diye kasılmayın kendinizi yapmamaya zorlamayın. Anneye itaat var ama sizi arada yabancı gördükleri için evlilik öncesi hayatına dönün bakın eminim bu kadar sohbet muhabbet mükemmel ilişki yoktur kadın sizin oğlunu elinden alacağını düşünüp ben varım sen daha yenisini hissetirmeye çalışıyor ama bayağı cahil bi kadın demekki insan evladının mutluluğunu ister

Ahah kendimi gordum :))) ben de demistim bunlar bunlar olursa bosarim hic acimam diye :) cok sukur olmadi ama olsa sakince cozum arayacak bir tip degilim onu biliyorum :))
Yuvayı bozmak kolay mı kafasından cıkmak gerek. Bekarken neyse evlenınce de o. Evlenince kendime duydugum saygıyı yok etmiyorum sonucta.
Insallah olmasın da, hep mutlu olun.

Bu adamla ömür değil, 1 saat bile geçirilmez. Seni bu sekilde manipüle etmeye calisiyor,piskolojik şiddet uygulayip aklinca otorite kurucak üstünde. Suan belki yeni daha duzene girmedi diyelim ama boyle giderse boşanmayı gozden gecir derim. Ve lutfen korun
Sakin hemen cocuk yapayim demeyin
2 sene mutlaka bekleyin
Çocuk hiç düsünmüyorum . Hele de bu durumdayken asla. Çocuk olursa baglanir düzelir fikri tamamen yanlış biliyorum bunu .

Peki bunu da bir daha deneyecegim. Umarim duzelir.
Yalnız sizde esinize kinlenmissiniz. Karşılıkli inatlaşma var. Konuşurken biraz yumuşak tatlı dilli olursanız, o kinlesme inatlaşma yavaş yavaş yok olur. Görmüyor musun hastayım yerine, aşkım çok hastayım bende gitmeyi çok isterdim ama dinlenmem lazım. Yinede ısrar ederse nolur yarın gidelim falan gibi. Boşanmak istemiyorum dediginiz için yazdım bunları,yoksa dediğim gibi eşin zor yani

Doğulu mu eşin
Bunun cevabini merak ettim:)
sanirim evlenip aileden uzak yere geldiniz cumadan annenizin yanina gidin hafta sonu orda gecirin. Calisiyorsaniz isten sonra yemek yapmayin orda yedindiye dusunmustum ben diyetteyim deyin.oturun mesela ingilizce calisin arkadaslarla disari cikin gidere gider yani. Sizi o kadar iyi anliyorum ki ne hayal ettiniz ne buldunuz. Icindeki aski sevgiyi bile sorgular insan. Duzelir mi bilmem ama icini hep buruk kalir

O zaman açık net konuşun sorun derdin sıkıntın ne beni mi istemiyorsun sevmiyormusun diye ya boşanacaksın ya alttan alıp sakinleştirmeye evliliğe alıştırmaya çalışacaksın yads ne halin varsa gör diyip belki 1-2 yıle vli kalıp boşanacaksın yada çocuk olsun belki değişir(bu büyük hata olur) düşüp deneyip boşanacaksın bi taraf biraz daha zeki davranıp kurtarmak için çabalayacak yada kvalideye evliliği teslim edeceksiniz otorite olayı o kurmaya çalışırken sizde kurmaya çalışırsanız anlaşma değil çatışma olur
Senin derdin ne diye sordum derdimi biliyorsun dedi. Bizim tartistigimiz ve bana tavir aldiran tek konumuz ailesi . O zaman derdi de ailesi diye düsünüyorum. Her istediginde gittim bir defa reddettim üç gün tavır yaptı. Ne zaman gitsek zaten dönüsümüz kavgayla oluyor . Annesi yatiya kalin der kalmadim diye hiç hatrim yok der . Bardagi bos kalmis telefonla oynamisim o bu su derken gitsek de kavgayla dönüyoruz sürekli ailesine kusurlu davranan biriyim ona göre.

Sonunda patladım mecbur degilim beni ailene hizmetci almadin orda bir seyler yapmak zorunda degilim canım ister yaparim canım istemez yapmam dedim. Saygisiz damgasi yedim annesine yardim etmek zoruma gidiyormus bilmem ne . Konuyu saçma sapan yerlere taşiyip tartisiyoruz.

Adam bildigin ömür törpüsü. Boyle adamlar insani yaslandirir sadece.

Bosanmak istemiyorsan, sen de onun gibi davran . Disini goster biraz, altta kalma. Sen de cik disari gez toz, arkadaslarinla takil.
Otursun anasinin dizinin dibinde esin olacak adam.

Biz hepsini tükettik çok kısa bir surede saygi da kalmadi aramizda aslinda saygisi olan bunlari yapmaz zaten. Çok yeni oldugu icin zamanla aşılabilir alışma surecindeyiz zorlaniyoruz belki diye bosanma fikrine uzagım.
Sende kafana göre takılırsan sanırım baskı uygulamaya çalışacak bu kez daha zor olur sadece bir yol var annesiyle gidip özel olarak bunları konuşmak annesi çözecektir eminim anlayışlıysa anlayacaktır seni buraya yazdıklarını anlat oğlunu en iyi tanıyan sensin bana yardımcı olur musun bi kadın olarak lütfen beni anla anne diye güzellikle paylaşabilirsin başka aklıma birşey gelmiyor tek nokta atış ANNE bence çözümüde onda

Merhaba hanımlar. Çalışan bir kadınım . 1,5 aylık evliyim. Eşimle 2. haftamızdan beri ailesi konusunda tartısıyoruz . Annesi sürekli çagırıyor eşim annesinden gelmez oldu sürekli orda olmak istiyor hatta orda yatıya kalmak istiyor. Bu arada yakın oturuyoruz kalmamiza gerek yok dedim diye 3 gun tavir yapti.

Ben gitmek istemeyince tartısmaya basladık ailemin yanına gitmek için senden izin mi almam gerekiyor diye sert çıktı . Onlar senin de annen baban vs diyor . Hastayım rapor aldım 2 haftadir ilaclar fayda etmiyor. Pazartesi bir daha hastaneye gidecegim dedim bugün, senin hastalıgın benim umrumda degil nereye gidersen git dedi . Sabah da kahvalti hazirlamıstım ben sana bir saat önce hazırla dedim yemiyorum dedi .

Düzenli bir cinsel lişkimiz de yok hatta birkaç defa baska odada yatti . Yatagına alısamamıs bir de ben sürekli dönüyormusum uyuyamiyormus. Huzursuzmuş eve hapsolmus benim yüzümden huzur vermiyormusum vs.

Ottan çöpten sürekli kavga çikariyor su getiriyorum bardagi niye almadin diyor sehpa önünde oraya birak dedim sen hep böyle yapiyorsun gecen babama da su verdin bardagi beklemedin diye söylendi . Ekmek almaya gidiyorum diye çıkiyordu evde ekmek var dedim tabi ya sana sormam lazimdi ben niye düsünüyorum ki her seyi sen bilirsin zaten sana danismadan ekmek dusunmek almak benim ne haddime diye söylendi. Senin derdin ne dedim derdimi biliyorsun dedi ( derdi ailesyle vıcık vicık olmamam ).

Yaptigim hicbir yemegi begenmiyor sürekli kusur buluyor yemiyor evden işim var deyip cikiyor annesinin oraya gidip yemek yiyor. Ben istemiyorum diye beni artik zorlamiyor gidelim demiyor ama tek basina gidiyor . Gecen sabah gitti aksama dogru aradim gelecekmisin diye ben yemegimi yerim cayimi icerim sohbetimi yapar gec gelirim bekleme dedi bunu defalarca yasadik her izin gunünde . Bana karşı çok öfkeli ve tepkili . Her şeyi denedim kahvalti hazirlamadim yemek yapmadim disarda yedi annesinde yedi beni aç birakıyor diye orda burda söylendi. Annesinde yemek yedigimizde herkesin icinde bak ögren ben böyle seviyorum sen böyle yapamiyorsun diye insanlarin icinde rencide etmeye başladı.

Ayni evin içinde birbirimize duvar ördük evli oldugunun farkinda degil alişamadi sahiplenemedi . Gittikçe uzaklaşiyoruz birbirimizden . Sürekli bir laf sokma savunma halinde her seyi sen biliyorsun benim fikrime saygin yok farkinda olmadan beni asagiliyorsun saygisizsin . Amcamlar geldi sen telefonla oynadin (2 dakka bir seye bakip birakmistim ) , babamin bardagi bitti kalkip cay doldurmadin , uykusuzum diye bahane ettin uyukladin (cok uykusuz ve yorgundum annesigilde oturdugum yerde uyuklamisim kasitli degildi ) kasten yaptin beni rezil ettin dedi.

Üzerimde otorite kurmaya her dedigini yaptirmaya çalısıyor . Hicbir seyi unutmuyor uzerini kapatmiyor çözdük sorunumuzu tamam diyorum içimden alakasiz bir zamanda eski tartismalari acip tekrar kavga ediyor . Nisanliykenki tartismalarimiza kadar götürüyor kavgayi. Birlikte hicbir seyi paylasamiyoruz ne duygusal ne de cinsel hicbir yakinligimiz kalmadi. 1,5 aydir ilk haftamiz disinda her gunumuz tartismayla geciyor. Bosanmak dısinda butün onerilerinize açıgım nasil aşabilirim bu sorunlari.

Not: Nişanliyken hic mi farketmedin diyenlere ithafen anneci oldugunu biliyordum bu kadarini beklemiyordum. Ayrica nisanliyken böyle sert kaba degildi kücük bir tartismada bile işini gücünu birakir yanimda olur kendini affettirirdi çok degisti taniyamiyorum.
Ya tabi ki annesinede gider kalır da ama senin yerin farklı annesi farkılı ikinizide eşit tutucak seninki de hepten aşmış kendini madem öyleydi annesinin yemeğini kimse yapmaya beceremiyor evlenmeseymiş yaptığı çok edepsizce beğenmese bile yemeğini saygı duymak zorunda orda burda küçük düşürürcesine söylenmemeli çok biliyorsa kendisi yapsın ah kadınlar ya çok üzülüyorum hep herşey kadınların başına biz kadınları çok üzüyorlar 😔

Sende kafana göre takılırsan sanırım baskı uygulamaya çalışacak bu kez daha zor olur sadece bir yol var annesiyle gidip özel olarak bunları konuşmak annesi çözecektir eminim anlayışlıysa anlayacaktır seni buraya yazdıklarını anlat oğlunu en iyi tanıyan sensin bana yardımcı olur musun bi kadın olarak lütfen beni anla anne diye güzellikle paylaşabilirsin başka aklıma birşey gelmiyor tek nokta atış ANNE bence çözümüde onda
Kadına başlarda söylemiş de kadın dozunu daha da artırmış 😶

Henüz evliliğiniz çok yeni şuan bir güç savaşı var aranızda anladığım kadarıyla kayınvalide de tetikliyor durumu bana kalırsa çok yüzgöz olmamak adına inatlaşma yalnız gitmesin annesine bu durum daha kötüye gider, sende git şimdilik ki şuan kendini otorite sahibi olmuş gibi görmesine izin ver.Bir süre annişi ile olmaya hiç karşı gelme ama yavaş yavaş onunla evinizde iken güzel vakit geçirmenizi sağla bak ablacım inatlaşmazsan emin ol onu evinize adapte etmen çok daha kolay yavaş yavaş çek kendine yatağınızı sakın ayırma ama bunları derken denge unsuru çok önemli ne bileyim kendi suyunu kendi alsın sonuçta!bunları evliliğinde yapıcı olmak istediğin için öneriyorum yavaş ve sakin adımlarla ilerleme yap çünkü çok zor bir erkek inşallah bu geçici bir süreç

Back
Yukarı