Eşimin ilgisizligi

İyi de Bosanmak dısında yapabileceğiniz birsey yok.
Sizi sevmiyor benimsememıs, saygı duymuyor.
Degısmez ki. Degısmeyecek. Degısenını görmedim.
Nısanliyken de böyleymiş yazdıgınız göre, fazlasını yapmaza siz kendinizi ikna etmıssiniz. Ailenizin olup bitenden haberi var mı, ne kadar uzaklıkta aılenız?

Bu arada esınız 40 kurus etmeyecek biri.

Daha yeni evlisiniz simdiden boyleyse sonrasini dusunemiyorum. Bosanmak disinda butun onerilerinize acigim demissiniz ama yorum yaparken hepimiz kendi hayatimiza gore empati yapabiliriz. Ben boyle bir sey yasamadigim icin pek faydam dokunmaz ama yasasaydim neler olurdu dusunmek bile istemiyorum :) sizin gibi sakin kalamayacagim kesindi :)))
Allah yardimciniz olsun.
Dogru herkes yaşantısına göre degerlendiri başına gelmeyince bilemiyor insan . Evlenmeden önce ben de böyle bir konu okusam hayatta yapamam sabredemem derdim ama insan sınanınca görüyor nasıl tepkiler verebildigini . Teşekkur ederim yorumunuz için 🙂

Tüm erkekler aynı hep ayni konular açılıyo esinin annesine düşkünlüğü napalim bizim turk erkekler işte ana kuzulari çare bulan olursa bana da yazsın :işsiz:
50-100 kişiye bakarak tüm erkekleri yargılarsanız onlarda birkaç kişiye bakarak bizleri yargılar. Şu saçma genellemelerden nefret ediyorum

Eşinle severek mi evlendin? Evlenmeden önce böyle geri bi kafa yapısı mı vardı. Klasik çilekeş gelin moduna sokmaya çalışmış seni girmeyince de erkekliğine hakaret olarak algılamış. Eşin anneci ya da aileci olduğu için değil de geri kafalı bi hödük olduğu için yapıyor bunları. Lütfen çocuk için bekle ve mğmkğnse eşinle birlikte bi terapiste git. Ama bu adam düzelmez gibi geliyor bana. Lütfen 2 malzemeyle korunuyorsan 3. Malzemeyi de kullan derim
Evet severek evlendim. Farkındayım aslında otorite kurmaya calisiyor üzerimde ama olumlu yanit alamiyor ve öfke biriktiriyor. Hem anneci hem de hödük diyebiliriz aslında. Çocuk istemiyorum korunuyoruz , zaten dogru duzgun bir iliskimiz yok .

Şimdiden böyleyse ilerisini düşünmek bile istemiyorum. Düzelir diye beklemek zaman kaybı aslında. Ağzınla kuş tutsan kanadında gümüş yok diye suçlayacaktır sizi. Ve zaman geçtikçe doz arttıracaktır yaptıklarında ve hep haklı olacaktır. Eğer biraz dişli iseniz hakkından belki gelebilirsiniz. Yoksa öz saygınızı ve öz güveninizi yerle bir olmaya hazırlayın kendinizi. Yazdıklarım çözümsel değil biliyorum. Keşke çözüm yolları sunabilseydim size. Lakin tecrübeyle sabittir hepsi.

İyi de Bosanmak dısında yapabileceğiniz birsey yok.
Sizi sevmiyor benimsememıs, saygı duymuyor.
Degısmez ki. Degısmeyecek. Degısenını görmedim.
Nısanliyken de böyleymiş yazdıgınız göre, fazlasını yapmaza siz kendinizi ikna etmıssiniz. Ailenizin olup bitenden haberi var mı, ne kadar uzaklıkta aılenız?

Bu arada esınız 40 kurus etmeyecek biri.
Nişanliyken böyle degildi yanlıs okumuşsunuz evlendikten sonra çok degisti bana karşi. Nişanliyken anne zaafi vardi bunu biliyordum ama bu kadarini beklemiyordum. Ailemle farkli şehirlerdeyiz mesafemiz var. Ailem çok az biliyor detay bilmiyorlar evlilige alismadigini zamanla duzelecegini soylediler. Aileme yansıtmak istemiyorum şimdilik

Evet severek evlendim. Farkındayım aslında otorite kurmaya calisiyor üzerimde ama olumlu yanit alamiyor ve öfke biriktiriyor. Hem anneci hem de hödük diyebiliriz aslında. Çocuk istemiyorum korunuyoruz , zaten dogru duzgun bir iliskimiz yok .
Bu otorite çatışması bu şekilde devam eder sen alttan alma kesinlikle e eşin de anlayacak bi adam gibi değil..

Ahhh ahh hep bu anneler babalar bu adamları bu hale getiriyor.. Eşim telefonunda evlendiğimizde bişeyler yapmış farkettim annesigilin yanında açtım konuyu. Annesinin bana dediği ne biliyor musun? Hangi erkek yapmıyor ki bunu? Hayır efendim her erkek yapmıyor işte anlatamıyorsun böyle şeylwrde hesap sorulmazmış evde huzur olmazmış.. Amaan köküne kibrit suyu. Böyle insanlar erkeklerin kölesi diye alıyor bizi..

Dogru herkes yaşantısına göre degerlendiri başına gelmeyince bilemiyor insan . Evlenmeden önce ben de böyle bir konu okusam hayatta yapamam sabredemem derdim ama insan sınanınca görüyor nasıl tepkiler verebildigini . Teşekkur ederim yorumunuz için 🙂

Rica ederim. Ben de evliyim ve bildigim ve emin oldugum sey evlilikte saygi onemli olan. Saygisi olan adam da boyle davranmaz o yuzden isiniz cok zor. :KK43: nasil baslarsa oyle gider diye de bir sey var bence cok dogru bir soz. Bir de su var deli deliyi gorunce sopasini saklarmis :)))

Sen de onu takma gez toz tek kişilik yemeğini yap ye tatlını ye film izle, bide pardon kaç yaşında kadınsınız niye eşinize su getiriyorsunuz eşiniz yatalak mı. Biri bana bu kadar tahammül etse ben de şımarırım. Eşim annesine mi gitti ben de kız kıza içmeye giderim o beni evde bekler

Şimdiden böyleyse ilerisini düşünmek bile istemiyorum. Düzelir diye beklemek zaman kaybı aslında. Ağzınla kuş tutsan kanadında gümüş yok diye suçlayacaktır sizi. Ve zaman geçtikçe doz arttıracaktır yaptıklarında ve hep haklı olacaktır. Eğer biraz dişli iseniz hakkından belki gelebilirsiniz. Yoksa öz saygınızı ve öz güveninizi yerle bir olmaya hazırlayın kendinizi. Yazdıklarım çözümsel değil biliyorum. Keşke çözüm yolları sunabilseydim size. Lakin tecrübeyle sabittir hepsi.
Çözüm öneriniz olmasa da tespitleriniz dogru. Zira ben de kendi içime çekilmeye başladim ki benim yapım asla bu sozleri kaldiracak bir yapı degil . Farkediyorum ben de degisiyorum . Bunu bilinçli degil elimde olmadan yapiyorum . Eskiden hiç umursamazken şimdi ya kızarsa sinirlenirse diye farkinda olmadan otoritesi altina az da olsa girmeye başladim bu da beni hic memnun etmiyor.

Bu otorite çatışması bu şekilde devam eder sen alttan alma kesinlikle e eşin de anlayacak bi adam gibi değil..

Ahhh ahh hep bu anneler babalar bu adamları bu hale getiriyor.. Eşim telefonunda evlendiğimizde bişeyler yapmış farkettim annesigilin yanında açtım konuyu. Annesinin bana dediği ne biliyor musun? Hangi erkek yapmıyor ki bunu? Hayır efendim her erkek yapmıyor işte anlatamıyorsun böyle şeylwrde hesap sorulmazmış evde huzur olmazmış.. Amaan köküne kibrit suyu. Böyle insanlar erkeklerin kölesi diye alıyor bizi..
Annesine ilk gunlerde soyledim çok çagiriyordu eve alısamadi hala burayi ariyor evimize alısmasi lazim ilk zamanlar çok önemli surekli burda olursak evlilige alısamaz dedim. Sandim ki biraz ara verir bir sey söyler yapar tam tersi oldu hoşuna gitti ve dozunu arttirdi bana akıl vermeye başladi . Alttan aldigim da oluyor maalesef sert ciktigim daha fazla olsa da.

Eşinle birlikte ailesine git yanında ol. Sıklıkları tatlı dille azalt. Her gün gidiyorsanız 2_3 günde bir gidin mesela. Eşine gitmek istemiyorum demede, rahatsızım yarın gidelim,bir gün gidelim falan bahane bul.

Bence taktik falan yapmayın madem boşanmak dışında diyorsunuz eşinizle düzgünce konuşun beni sevmiyormusun çok üzülüyorum daha yeni evliyiz seninle yanlız kalmak istiyorum tarzı annene gitmeyelim demek yerine seninle zaman geçirelim diyebilirsiniz boşanmak istemiyorsanız ki -uğraşmanız lazım - zıtlaşmak yerine daha sakin olarak güler yüzlü canlı neşeli cıvıl cıvıl olun eve gidicem yine konuşmaya başlayacak of diye düşünmesin(kendimi eski neneler gibi hissettim eşindir yavrum o senin ne yaparsa susacaksın diyenler gibi 🤪) evlilik kolay düzene girmiyor bazen tartışma olur bazen bağırırsınız bazen alttan alırsınız ya alışamadı ya dışarı da erkeklik yapmaya çalışıyor yada annesi alttan akıl veriyor. Ben 6 7 yıllık evliyim 4 5 yıldan sonra daha net anlıyorsun eşini iki taraf içinde mesela ben eşlerin kesinlikle yataklarının dışında uyumasına karşıyım yani rahatsız oluyorum eşimde aksine nerde uykusu geliyorsa ords uyumaktan hoşlanıyordu söyleye söyleye söyleye ama kızarak trip atarak değil çok iyi olduğumuz zamanlarda belki alakasız zamanlarda ben ayrı yatınca mutsuz oluyorum yada yanımda yatınca sana dokununca mutlu oluyorum diye diye artık ayrı yatmayı bıraktı koltukta sızsa da kalkıp yatağa geliyor. Evlilik kim savaşı kazanırsa üstünlüğü değil karşılıklı anlaşma bi konuda sen üstsündür diğerinde eşin bunu kabul etme olayı kadınında erkeğinde kendince kuralları olur eşler saygı gösterir. Birde kesinlikle annesini ailesini eleştirmeyin gözüne sokmaya çalışmayın ona göre en iyisi en normali onlar çünkü p evde o ortamda büyümüş daha çok hzuur ortamı sağlarsanız evde insan mutlu olduğu yerden sürekli kaçmak istemez zamanla da evliliğe alışırsınız karşılıklı ama yaa ne uğraşcam bu kadar boşanırım daha iyi demek de başka bi yol 🤔

Çözüm öneriniz olmasa da tespitleriniz dogru. Zira ben de kendi içime çekilmeye başladim ki benim yapım asla bu sozleri kaldiracak bir yapı degil . Farkediyorum ben de degisiyorum . Bunu bilinçli degil elimde olmadan yapiyorum . Eskiden hiç umursamazken şimdi ya kızarsa sinirlenirse diye farkinda olmadan otoritesi altina az da olsa girmeye başladim bu da beni hic memnun etmiyor.
Diken üstünde yaşıyor insan bir süre sonra. Gülümseyerek baktığım için suçlanmıştım. Güzel bak diye uyarı aldım. İnanın çok güçlü olmak zorundasınız. Alttan almayın ama yine de sonucu değişmez eninde sonunda suçlu siz olacaksınız. Allah yardımcınız olsun.

X