Eşimin ilgisizligi

Rica ederim. Ben de evliyim ve bildigim ve emin oldugum sey evlilikte saygi onemli olan. Saygisi olan adam da boyle davranmaz o yuzden isiniz cok zor. :KK43: nasil baslarsa oyle gider diye de bir sey var bence cok dogru bir soz. Bir de su var deli deliyi gorunce sopasini saklarmis :)))
Benle benzer şeyler yaşamadiginiz için sizin adiniza sevindim daim olsun huzurunuz. Haklisiniz bu konuda nasil baslarsa öyle gider beni huzursuz eden de bu zaten .

Annesine ilk gunlerde soyledim çok çagiriyordu eve alısamadi hala burayi ariyor evimize alısmasi lazim ilk zamanlar çok önemli surekli burda olursak evlilige alısamaz dedim. Sandim ki biraz ara verir bir sey söyler yapar tam tersi oldu hoşuna gitti ve dozunu arttirdi bana akıl vermeye başladi . Alttan aldigim da oluyor maalesef sert ciktigim daha fazla olsa da.
Alttan alırsan sana dayatmaların dozu daha da artar ama.. Keşke hiç olmasa bunlar bilmiyorum İngiltere de var mı böyle saçma adamlar. Keşke diyorum bi yabancıyla evlenseydim. Adetmiş ayıpmış zart xurt adamlar rahat

Sen de onu takma gez toz tek kişilik yemeğini yap ye tatlını ye film izle, bide pardon kaç yaşında kadınsınız niye eşinize su getiriyorsunuz eşiniz yatalak mı. Biri bana bu kadar tahammül etse ben de şımarırım. Eşim annesine mi gitti ben de kız kıza içmeye giderim o beni evde bekler
Tek kişilik yaşayayim onun yaptigi gibi bunu da deneyeyim teşekkur ederim . Su konusunda haklısiniz yetistirme tarzi galiba ailemden gordugumu yapiyorum ne kadar yanlis olsa da . Bir arkadasim daha demisti bunu hataliyim farkettim .

Bi de madem kayınvalidenize söylediniz ama o dozunu artırdı eşinizi yanlız göndermeyin belki dolduruyordur (günahını almayalım da ) hatta şey yapabilirsinşz anne bu yemek çok güzel olmuş sen iyi yapıyosun madem hizmet etmek yemek yapmak istiyor mis gibi hazırlasın hazıra gidin en fazla toplamasına yardım edersiniz hemde eşinizin de damak zevki hakkında fikriniz olur birşeyler öğrenirsiniz staj gibi düşünün sonra arada bi gün eşinşzşn sevdiği kvalidenizden gördüğünüz bi yemeği yapıcam bu akşam falan diye diye sıklığı azaltırsınız eşiniz inatlaşıyor bence sizinle

Merhaba hanımlar. Çalışan bir kadınım . 1,5 aylık evliyim. Eşimle 2. haftamızdan beri ailesi konusunda tartısıyoruz . Annesi sürekli çagırıyor eşim annesinden gelmez oldu sürekli orda olmak istiyor hatta orda yatıya kalmak istiyor. Bu arada yakın oturuyoruz kalmamiza gerek yok dedim diye 3 gun tavir yapti.

Ben gitmek istemeyince tartısmaya basladık ailemin yanına gitmek için senden izin mi almam gerekiyor diye sert çıktı . Onlar senin de annen baban vs diyor . Hastayım rapor aldım 2 haftadir ilaclar fayda etmiyor. Pazartesi bir daha hastaneye gidecegim dedim bugün, senin hastalıgın benim umrumda degil nereye gidersen git dedi . Sabah da kahvalti hazirlamıstım ben sana bir saat önce hazırla dedim yemiyorum dedi .

Düzenli bir cinsel lişkimiz de yok hatta birkaç defa baska odada yatti . Yatagına alısamamıs bir de ben sürekli dönüyormusum uyuyamiyormus. Huzursuzmuş eve hapsolmus benim yüzümden huzur vermiyormusum vs.

Ottan çöpten sürekli kavga çikariyor su getiriyorum bardagi niye almadin diyor sehpa önünde oraya birak dedim sen hep böyle yapiyorsun gecen babama da su verdin bardagi beklemedin diye söylendi . Ekmek almaya gidiyorum diye çıkiyordu evde ekmek var dedim tabi ya sana sormam lazimdi ben niye düsünüyorum ki her seyi sen bilirsin zaten sana danismadan ekmek dusunmek almak benim ne haddime diye söylendi. Senin derdin ne dedim derdimi biliyorsun dedi ( derdi ailesyle vıcık vicık olmamam ).

Yaptigim hicbir yemegi begenmiyor sürekli kusur buluyor yemiyor evden işim var deyip cikiyor annesinin oraya gidip yemek yiyor. Ben istemiyorum diye beni artik zorlamiyor gidelim demiyor ama tek basina gidiyor . Gecen sabah gitti aksama dogru aradim gelecekmisin diye ben yemegimi yerim cayimi icerim sohbetimi yapar gec gelirim bekleme dedi bunu defalarca yasadik her izin gunünde . Bana karşı çok öfkeli ve tepkili . Her şeyi denedim kahvalti hazirlamadim yemek yapmadim disarda yedi annesinde yedi beni aç birakıyor diye orda burda söylendi. Annesinde yemek yedigimizde herkesin icinde bak ögren ben böyle seviyorum sen böyle yapamiyorsun diye insanlarin icinde rencide etmeye başladı.

Ayni evin içinde birbirimize duvar ördük evli oldugunun farkinda degil alişamadi sahiplenemedi . Gittikçe uzaklaşiyoruz birbirimizden . Sürekli bir laf sokma savunma halinde her seyi sen biliyorsun benim fikrime saygin yok farkinda olmadan beni asagiliyorsun saygisizsin . Amcamlar geldi sen telefonla oynadin (2 dakka bir seye bakip birakmistim ) , babamin bardagi bitti kalkip cay doldurmadin , uykusuzum diye bahane ettin uyukladin (cok uykusuz ve yorgundum annesigilde oturdugum yerde uyuklamisim kasitli degildi ) kasten yaptin beni rezil ettin dedi.

Üzerimde otorite kurmaya her dedigini yaptirmaya çalısıyor . Hicbir seyi unutmuyor uzerini kapatmiyor çözdük sorunumuzu tamam diyorum içimden alakasiz bir zamanda eski tartismalari acip tekrar kavga ediyor . Nisanliykenki tartismalarimiza kadar götürüyor kavgayi. Birlikte hicbir seyi paylasamiyoruz ne duygusal ne de cinsel hicbir yakinligimiz kalmadi. 1,5 aydir ilk haftamiz disinda her gunumuz tartismayla geciyor. Bosanmak dısinda butün onerilerinize açıgım nasil aşabilirim bu sorunlari.

Not: Nişanliyken hic mi farketmedin diyenlere ithafen anneci oldugunu biliyordum bu kadarini beklemiyordum. Ayrica nisanliyken böyle sert kaba degildi kücük bir tartismada bile işini gücünu birakir yanimda olur kendini affettirirdi çok degisti taniyamiyorum.
Bu işin sonu ayrılık gibi duruyor

Eşinle birlikte ailesine git yanında ol. Sıklıkları tatlı dille azalt. Her gün gidiyorsanız 2_3 günde bir gidin mesela. Eşine gitmek istemiyorum demede, rahatsızım yarın gidelim,bir gün gidelim falan bahane bul.
Hasta yatarken bile gidelim dedi . Halimi gormuyor musun dedim annem sana bakar dedi. Rahat edemem onlarin yaninda nasil yatayim dedim onlar da senin annen baban hos karsilarlar hastasin mazeretin var diye de ekledi. Yani hastalik bile sökmüyor. Hatta hastaligimi bahane ettigimi bile soyledi.

Tek kişilik yaşayayim onun yaptigi gibi bunu da deneyeyim teşekkur ederim . Su konusunda haklısiniz yetistirme tarzi galiba ailemden gordugumu yapiyorum ne kadar yanlis olsa da . Bir arkadasim daha demisti bunu hataliyim farkettim .
Tek kişilik sürekli yaşanmaz sadece eşiniz yaptığı hatayı anlasın empati kursun diye Bi süreliğine yapabilirsiniz yoksa tek başıma yaşıcaksam neden evli olayım ki, eşinize prim vermeyin sağlam durun bence düzelir

Bazen bi konu olur eşim bilir ya ben bi sorayım sormadan ben cevap veremem falan derim eşime sorarım ben sana sormadan cevap vermedim ama bence şöyle böyle sonu yine benim istediğim olur dışarda da eşim çok otoriter falan gibi görünür ama evde bir problemimizde yok dışarı dan da nasıl göründüğü benim için de hiç öenmli değil hatta daha kolay oluyo yapmak istemediğim olmaması gerekn durumlarda eşim istemiyor diyip konuyu kapatıyorum

Çözüm öneriniz olmasa da tespitleriniz dogru. Zira ben de kendi içime çekilmeye başladim ki benim yapım asla bu sozleri kaldiracak bir yapı degil . Farkediyorum ben de degisiyorum . Bunu bilinçli degil elimde olmadan yapiyorum . Eskiden hiç umursamazken şimdi ya kızarsa sinirlenirse diye farkinda olmadan otoritesi altina az da olsa girmeye başladim bu da beni hic memnun etmiyor.
Neden böylesin yuvam yıkılmasın diye bir mücadele içerisindesin ondan umursuyorsun malesef. Eşinin çok değişeceğini sanmıyorum benim eşim annesine düşkün değil bu konuda ilk zamanlar tartışmalarımız oldu büyük olmasada ama zamanla kabullendi şimdi annesi beni dolduruyor diye yanyana dahi getirmek istemiyor küs değiliz arada telde konuşuruz 1 aydır hiç gitmedik ve şuan ne kadar mutluyum 2 yıllık evliyim ilk 3 ay sıkıntı oldu azda olsa ama herşeyi geçtim yemek konusunu açta olsa asla söylemez ailesine kötüde olsa asla söylemez hatta över annesi laf çarpıtsa bile yemek konusunda tutar öyle tek başına gitmez başından beri böyleydi bunlar saygı sevgi ve sahiplenmektir kuzum kolay kolay boşan demem kimseye ama en azından bebiş yapma atlatılır mı bilememde sen dikleş o dikleşsin sonu yine hüsran ayrılık 😞

Sana karsı adamın bayağı bayağı öfkesi var kaynanan dolduruyor olabilir..

Böyle giderse sizin evlilik yaş..
Al karşına anlayacağı dilden konuş..

Bi de madem kayınvalidenize söylediniz ama o dozunu artırdı eşinizi yanlız göndermeyin belki dolduruyordur (günahını almayalım da ) hatta şey yapabilirsinşz anne bu yemek çok güzel olmuş sen iyi yapıyosun madem hizmet etmek yemek yapmak istiyor mis gibi hazırlasın hazıra gidin en fazla toplamasına yardım edersiniz hemde eşinizin de damak zevki hakkında fikriniz olur birşeyler öğrenirsiniz staj gibi düşünün sonra arada bi gün eşinşzşn sevdiği kvalidenizden gördüğünüz bi yemeği yapıcam bu akşam falan diye diye sıklığı azaltırsınız eşiniz inatlaşıyor bence sizinle
Inatlaşıyor beni yıldırmaya çalışıyor. Ilk zamanlarda gidiyordum zaten çok ısrar edince sürekli olunca bir de yatıya kalalim diye tutturunca ipler gerildi. Fazlasıni istiyor . Ben çocuk muamelesi göremem ki nasil seviyorsa nasil alistiysa alıstı bundan sonra benimle yaşayacak benim yemeklerimi yiyecek buna alısmasi lazim. Ben bir yemegini ona bakarak yaparsam hepsini ayni isteyecek gorüsme sıkligi daha da artacak bunu göze alamam .

Dogru herkes yaşantısına göre degerlendiri başına gelmeyince bilemiyor insan . Evlenmeden önce ben de böyle bir konu okusam hayatta yapamam sabredemem derdim ama insan sınanınca görüyor nasıl tepkiler verebildigini . Teşekkur ederim yorumunuz için 🙂
Ben evlenmeden önce kesinlikle bosarım dedıgım mevzuyu yasadım evlendıgımde, ve bosadım

Annesi akıllı bir insan olsa der ki oğluna senin ayrı evin yuvan var eşinle birlikte vakit geçir böyle olmaz. Ama yok bazı anneler çocuklarını kendilerine bağımlı yetiştiriyor ve bundan zevk alıyor. Sonuç olarak evlense bile çocukluktan çıkamayan erkekler...
Evet ya aynen böyle. Insan oglunun evinde esiyle mutlu olmasini ister. Alişamadi diyorum hoşuna gidiyor kadının. Ben de çok iyi niyetliyim galiba sandim ki bana destek olur köstek oldu daha beter.

Bu adam seni sevmiyor. Boşanmak istemiyorsan tek yolu aile terapisti olabilir. O da insanların tedavisinde etkili. Öküz, odun ve ya envai çeşit canlının değil.
Sevmedigini ben de hissetmeye basladim lakin niye evlendi sorusu aklimi kurcaliyor. Aile terapisti aklimda son secenek olarak kullanacagim zira su an buna yanasmaz.

Hasta yatarken bile gidelim dedi . Halimi gormuyor musun dedim annem sana bakar dedi. Rahat edemem onlarin yaninda nasil yatayim dedim onlar da senin annen baban hos karsilarlar hastasin mazeretin var diye de ekledi. Yani hastalik bile sökmüyor. Hatta hastaligimi bahane ettigimi bile soyledi.
Tamam bir der iki der sonra yavaş yavaş alışır. Sende ilk önce 2_3 güne düşürursun sonra haftada bire sonra 15 güne. Ama senin eşin zor kardeşim valla. Çok ugrasirsin.

Ben evlenmeden önce kesinlikle bosarım dedıgım mevzuyu yasadım evlendıgımde, ve bosadım

Ahah kendimi gordum :))) ben de demistim bunlar bunlar olursa bosarim hic acimam diye :) cok sukur olmadi ama olsa sakince cozum arayacak bir tip degilim onu biliyorum :))

Tek kişilik sürekli yaşanmaz sadece eşiniz yaptığı hatayı anlasın empati kursun diye Bi süreliğine yapabilirsiniz yoksa tek başıma yaşıcaksam neden evli olayım ki, eşinize prim vermeyin sağlam durun bence düzelir
Tabi ki bir süre denenmeli , sürekli yapilan bir sey iki taraf için de alışkanlik olur

X